Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@zuzin78 ja som pri prvom tehu pribrala 18 kg a sporodnice som si domov odniesla este 8kg kotre som schudla asi az po roku a to mie uplne a na povodnu vahu som sa dostala az teraz ked sme zostala tehotna a prestalo mi chutit tak som schudla potom sa tto vratilo na tych 59 a teraz mam 60 ale ja som v 18 tt a ty v 20 takze myslim ze za dva tyzdne urcite minimalne kilecko priberiem 😉
ja som prve kopanceky zacala citit tusim na zaciatku 17 ale stale je to strasne slabucke niekedy aj tri dne necitim vasinou len vecer v posteli ked som v klude a sustredim sa na to tak nieco zacitim ale stale je to len take slabucke 😉
@mirka7582 tak ja mam rada tiez kuriatko pecene na kyslej kapuste ale este aj so sladkou smotankou to fakt mozem 😉 ja dnes tiez nevarim polievocku mame taku zeleninkovu a potom zapekanu cestoviku s mletym maskom a syrom s bolonskou omacku mame odvcera tak dnes a sa budeme s eliskou len hrat a a asi nieco poupratujeme voku prsia ako besne tak dnes prechadzka nebude 😉
@mirka7582 ved by som, ale nie som doma... totizto este chodim posledny rok na vysku, tak som na intraku a az vecer pridem domov a manzelik mi povedal, ze on mi navari, ze prekvapenie 🙂 ale kapustu si veru dam, mnam 🙂 a este idem na kramare pre kamaratku, vcera jej robili laparo a dnes uz ide domov.... som zvedava, ako ju odnesiem :/
@blcha s tymi kopancekmi som na tom uplne rovnako, len vecer, ked si lahnem a je pokoj, tak sa mi ozyva, aj to len ked sa mu chce 🙂 Ale vcera vecer som mala az take hrce na maternici, som sa nalakala, asi sa opieralo chrbatikom, lebo to boli take 5 cm aj viac vydutiny, zakazdym inde a furt sa stahovalo 🙂 To sa ti este nestalo? som ostala az zhrozena, ze co tam mam, az ked to zmizlo a objavilo sa o par cm dalej, tak som sa ukludnila 🙂
Baby, vysvetlite mi prosim vas, ako sa pocitaju tie tyzdne... ja som napr 18+2 t.j. ze som v 19.tt ,aspon podla mna..... ale na nete som nasla, ze sa to ma uvadzat ako 18.tt = lebo je 18. ukonceny a 19. len prebieha... tak som z toho somar...
@nickuska nie ja citim este strasne slabucke tie kopanceky ono je to zatial u mna len take hmyrenie ale ako by som to nazvala a tei kopance co pridu ked bude babo vacsie to bude paradicka ake bude mat brusko tvary ja som pri eliske normalka videla aj nozicku ako sa mi zaprela do bruska ona strasne vymyslala v brusku 😉 ale zato bola vyborne babatko dufam ze aj toto bude take dobrucke lebo inak neviem 😉
@blcha urcite bude dobre 🙂 vsak aj eliska pomoze, bude drobca zabavat a nebude mat cas na zlobu 🙂 🙂 tie tvary brucha mala svagrinka take priserne, ze som neverila vlastnym ociam, ze taketo vykony to male podava.... to bolo strasneeeee :D ale ten ich maly je strasne hyperaktivny a to ma skoro 6 rokov, v skole ho budu musiet aj priviazat o stolicku 🙂
@blcha no super... 🙂 diky 🙂 lebo ja som to takto ratala od zaciatku, ale potom som natrafila na taky podivuhodny clanok, tak som z toho ostala nejaka vybita... nakoniec to bude aj tak jedno, v ktorom sme, babatko si pride aj tak kedy ono uzna za vhodne 🙂 jooooj, ako sa nan tesim 🙂 🙂 😵
@nickuska eliska je tiez dost zive dieta ale je aj velmi rozumna na svoj take zive dieta treba vela zamsetnavat ucit ho a stale nieco vymyslat a potom je klud moja krpata zacala aj velmi skoro rozpravat ked mala rok a pol hovorila vsetko a v dvoch rokoch ovladala celu abecedu a teraz zasa fici na basnickach nestiham ju ucit stale nieco nove teraz je v izbicke a hra sa s plastelinou vykrajuje kolaciky a dva na plech ani o nej neviem tak ja dufam ze aj s babatko mi bude pomahat ona sa strasne tesi kazdy den pusinkuje rusko aj hladka a stale vymysla neake mena nove a vypytuje sa ci bude mat abatko pukanku alebo vrabceka ze dneshovori ze chce mat barborku vcera to bol Erik no sranda je s nou 😉 hlavne ked chce odonma aby som jej vysvetlila ako sa to babatko dostalo dovnutra 😀 😀
mne to vychádza tiež na deň bláznov🙂 beriem to pozitívne- môj drobec bude určite veľmi vtipný človiečik 😝
ja som mala ešte v júli 53 kg a teraz mám 60kg 😠 no čo už ,ale za posledný mesiac som nepribrala vôbec.
Pri Sofinke som mala 68 ked som išla do pôrodnice ,ale to som mala 60 ked som zostala tehu. keď som prišla s pôrodnice mala som naspäť svojich 60 , ale priberať som začala keď som kojila nenormálne mi chutili maslové susienky 😉
@blcha :D tak to je krasne dietatko teda 🙂 sen kazdej mamicky mat take sikovne a dobre dieta 🙂 Sikulka je z nej teda poriadna 🙂 no mamina, sa zapotis pri tom vysvetlovani 🙂 Ale je to krasne, ked na detoch vidno, ako uvazuju a vypytuju sa stale na nieco nove 🙂 A uz mate vybrate nejake mena? Podla Elisky by ste museli mat poriadne vela deti,aby ste vsetky mena pouzili :D
Ahojte dievčatá. Amnio za mnou, nič príjemné, ale dalo sa. Konečne som aspoň videla bábätko. Doktor povedal, že sa mu zdá zase dievčatko. To neva, hlavne nech je zdravé a nech to vydržíme. Výsledky budú za 3 týždne. Tak si počkáme. Idem oddychovať.
@nickuska no sikovna je ale tieto malicke deti su vsetky sikovne ked sa im venujes nasavaju nove informacie ako spongia staci kezdy den s nimi posediet na m iesto pred telkou a rozpravkou pri knizke alebo pri neakej hre a je to 😉
a meno zatial neako neriesim ked neviem pohlavie neake typy mam ale to sa moze este zmenit 😉
Ahojte koceny 😅 som tu nebola dlho a tak som si precitala len nieco, lebo nestiham 😠
Gratulujem vsetkym, ktore viete pohlavie. Som sa smiala, ked mnamko napisala, ze v jej okoli sa rodia diecatka a ze ma strach, ze sa jej neujde 😀 😀 😀 u mna je to opacne, sami chlapci, tak dufam, ze mne sa dievcatko ujde 😀 ale nie, bola som na tych testoch, ako spomienku mam este doteraz na ruke poriadnu modrinu. vysledky si nemusim volat, ze ak by nieco sa ozvu. zatial nevolali a ani nech nevolaju. S tym tecenim z nosa - mne asi uz pol roka tecie krv z nosa a vzdy len z lavej dierky, som si chcela ist dat opalit, ci co to robia, ale neviem, ci mozem aj teraz . ma to velmi znepokojuje. som citala, ze je to bezne v tehotenstve, kvoli zvysenemu tlaku. a co sa tyka to kolostra, je to mozne. ono to zistis aj na bradavke ked ti to zaschne, nema sa to nasilu davat prec, ze len v sprche jemne "olupnut" 😉 to mam z mojej mudrej knizky 😅
zatial sa lucim, idem pracovat. este k tomu obedu, dnes bude mlieckova polievka. moja oblubena 😵
Baby dáva si niektorá robiť morfologický UTZ? Mne lekár nič také nespomínal, ale dočitala som sa, že by bolo vhodné, na ňom Ti pomerajú vnútorné orgány, pozrú ručičky, nožiky.... Teraz neviem, či si ho mám dať robiť mimo môjho lekára, alebo...??
@mirka7582 u Nás šošovica na smotane a ráno som zjedla rezance s makom... 🙂 Pozor na nafukovanie s kyslej kapustičky 😀 😀 😀 ... Ehm, Espumisan potom rýchlo 😉 .
@matyasovsz neboj ulavim si aj je dobre stym nemam problem 😀

@blcha ja som pri Sofi pribrala 13,5 kg, ale 11,5 som nechala v porodnici a potom za tyzdne som dala dole aj tych 2 kg. hadam to bude tak isto aj teraz doteraz si pribrala len kilo?
ja len tolko, lebo som nic nejedla, este som aj schudla.
drobec sa hlasi stale s kopancami, vcera vecer pri telke kopalo o sto sest , niekedy aj mm to citil . 😵