Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@seba1 Aj mne sa už viac krát krútilo 🙂.... Želáš si moc dievčatko? Ja ano... 🙂
@maahuliena ahoj Mahulienočka 🙂. Najprv gratulujem k dievčatku 🙂. Mne chutí to acidko a neboj ešte ti príde chuť, lebo je to kyslé a to tehotné žienky majú moc v láske 😉 . Teš sa pekne z malej 🙂. Ja idem zajtra tak som zvedavá čo povie teraz 🙂.
plesnove syry mozu obsahovat skodlive bakterie, proti ktorym nema babo imunitu,
Co sa ale tyka tych citrusovych ovoci, tak to musi byt nezmysel, ved tie maju tolko vitaminu C....arasidy a orechu mozu papat druhorodicky, ktore vedia, ze prve babo nema ziadne alergie,
Ak viete po anglicky, mozem vam sem dat link na stranku, z ktorej tieto info mam
@blcha Hm, asi to kyslé, ja to milujem tiež 🙂.
@matyasovsz ďakujem 🙂 tak držím zajtra palčeky... aby sa drobec pekne ukazal 🙂 😵
...ja idem zase na utz vo štvrtok 🙂 😵 tak snad sa potvrdí aj na druhýkrat dievčatko 😅 🙂
@emmaelzer zaujímavé... Plesňový syr to viem, ale čo tie citrusy, to je asi hlúposť. Ja som len čítala, že pre malé sú dobré ovocie a orechy také, ktoré rastú tu doma... Ale že by škodili... Tak to myslím, je hlúposť. Skôr som čítala niečo o vytamíne C, že sa ho nesmie tehotná žena predávkovať že to môže škodiť funkcii placenty.. Ale koľko je teda tá únosná miera... 🙂
@matyasovsz po dvoch chlapcoch by mi to dobre padlo, ale keď bude chlapec, tak bude 🙂 Pri prvom je to podľa mňa jedno.
To, ze by sa nemalo jest ovocie som nikde este necitala....a o predavkovani s vitaminami skor verim ta to, ked sa beru v tabletkach, ale previtaminovat sa s ovocim, tak to je fakt asi totalne blbost...
Pridam sem link je v anglictine, ale je to vsetko vysvetlene
@emmaelzer juuj, tak snad sa nič nestane mojej malinkej 😅 🤐 ale už som si raz dala počas tehu kusom plesniveho syra 😕 a zatiaľ je všetko v poriadku. Tak snad aj bude 🙂 Do konca tehu ich nejem, preistotu.
Jeda baby vy už viete, či to bude chlapček, alebo dievčatko,oooo a mi ešte nič. A už som zvedavá a ultrazvuk v nedohľadne 😖
@maahuliena podľa mňa sa takéto syry môžu po tepelnej úprave, napr.v omáčke na cestoviny, na pizzi
@blcha - ze nakoplo,,,ze chce ist domov 😀 zlatucke.. 🙂
Jaaaj baby 🙂 ...mne povedal Dr. uz v cca v 14tt , ze to bude chlapec (sme si aj mysleli) a uz sa muzik tak vzil, ze sa len smejem, ako sa bude preorientovavat potom, ak by na morfo povedali, ze dievcatko 🙂 , alebo by sa teda dievcatko narodilo...chi chi. Bola by to riadna sranda 😀 Nam je to v podstate fuk, kedze je to nase prve..tak nas trapi len ci bude v poriadku...inac ci "pundulka", alebo "pipik"...nam je to jedno....po 1 uvidime, co bude treba dopasovat...xi xi 😉
@maahuliena neboj, ono to riziko velmi vysoke nie je, ale ako sa vravi, radsej neriskovat, lebo tam monzost je...ale tie syry sa mozu jest v jedlach, kde sa varia, lebo bakteria neprezije vysoke teploty 🙂)))
@krisruska a kedy ideš na utz???
Baby, a kolko utz mate na SK pocas celeho teho?
@emmaelzer - Hm..ja vela..kedze som na rizikovom a lezala som aj v nemocnici....a aj na kazdej poradni mi dr. mimi kontroluje. Takze doteraz je to uz 8x
Baby inac, ja vobec necitam tentokrat co mozem a co nie....raz som si dala namahu a prestudovala som to...no a tak som sa vyplasila, ze som bola nakoniec v strese, co vlastne teraz mozem vobec jest :(
Teraz si dam vsetko na co mam chut a po troske...
@maahuliena až 3.12 mám mať poradňu, ale vtedy som sa objednala na morfologický ultrazvuk, tak tú poradňu musím prehodiť!
@emmaelzer no su stanovené 4utz. S toho ten prvý v 10tt je vlastne potvrdenie tehotenstva..potom v 20tt, 30tt, 36tt... ale mnohé tu, mame za sebou viacej utz.. ja ich mam doteraz 5x.. a vo štvrtok mam další.. potom až v tom 30tt...zaleží od dr. ale aj od zdravotneho stavu a komplikacii... vtedy sa sleduje častejšie...
@buburka no uz sa bat nemusis, si uz za vodou....ja som uz potratila 2x a tento x som trochu krvacala okolo 7tt takze mi dali jedno sono navyse len pozriet, ci tam babo stale je, a potom uz sa dostalo vsetko do normy, kedze uz nemam ziadne problemy, neberu to tu ako nejaku katastrofu......
tak vas to tam ostro sleduju.... 😉
@krisruska no to su cele 3tt 😕 🙂 to zbehne ako voda 🙂
Ahojte, rozoberate jedla ... ja si akurat pochutnavam na rybe a pyre 😉 k tomu aby nebolo malo este kysle uhorky 😀
V stredu som si uz rozkazala, ze si prosim bryndzove halusky, nejde sa do prace, tak budeme si vyvarat vsetko na co bude chut 😉
mlieko pijem aj ja, ale nesmiem ho na ranajky, ani acidko hned by som ho vyvracala 😢 jogurty mi nechutia ... iba pribinacik 😎
dobru chut k obedu, paaa
ahojte tak som bola dnes u Dr a mám isť budúcu stredu lebo len stredy robia na prenatálnu diagnostiku /ako naschvál je táto streda sviatok 😠 / a tam mi budú brať krv a robiť sono že vraj...
Inak mám výsledky z triple testov a vyšlo mi to HCQ 2.78 MoM a riziko down 1:430.. 😖
Snažím sa nestresovať, i keď strach veľký tam je 😢
Inak v pondelok o týždeň mám poradňu, tak som zvedavá čo mi poviem podľa sona, či je všetko ok..... Lebo ja nejak nepriberám, mám stále tak ako na začiatku tehu, ale bruško rastie až až, tak dúúúúúfam....
@matyasovsz tak kysle ja mozem vzdy nielen ked som tehota ja mam rada kysle veci 😉
a s tymi citrusmi je to tak ze ja som pocula ze by mohlo mat botom babatko vseliake alergie ked jeme tie citrusy ale este som sa s nikym nestretla ze co jedol vela citrusov cez tehu ze by mal alergicke dieta takze ja bude cirusy jest stale ked sa mi to ziada no a oriesky by sa mali take co ratu tu v nas a je to naozaj velmi zdrave hlave v zaciatkoch tehotenstva su dost dolezite tie orechy takze ja som vela vasskych aj lieskovych papala a aj teraz si davam sem tam ked ma chyti chut 😉
este ma napadlo ze ci sa moze jest bryndza lebo take bryndzove halusky by som si aj dala 😉

@nickuska a zabudla som na pečiečky a na morské plody, vraj ani párky by sa nemali, ale raz za čas dostanem na ne chuť a neodolám! 😀