icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

blackberry
15. nov 2010

Cauko kocky, takaaaaaaaa som nastvana, ze az!!!! Zajtra maju manzela prepustit konecne z nemocnice po dvoch tyzdnoch a mna nechce zastupujuci nadriadeny pustit, aby som ho sla vyzdvihnut??!!?? Pritom je o celej situacii oboznameny uz od piatka. Lebo on sa chysta ku nam na pobocku na navstevu a vyzaduje aby som tu bola a ked tak si mozem mozno zobrat poobede pol dna volno... Slusne som ho poziadala, keby som bola vedela, riesila by so to tak, ze mam vysetrenie u lekara a zobrala by som si na zajtra paragraf a moze ma mat rad, ale ja som chcela byt ferova...

anet2212
15. nov 2010

@katuska26 neboj, len nestresuj, tie testy su fakt len dobry oser ☹ sorry za vyraz, ale aj dr. hovoria, ze by ich mali prestat robit lebo len zbytocne stresuju ☹ a väcsinou vzdy vidu, ze miminko je uplne v poriadku. Neboj, uvidis bude to dobreeeeeee! A inac ani ja nepriberam, namam ani ziadne brusko nic ☹ dokonca som schudla 😠 ☹ Ale babeno je v poriadku 🙂 dufam, ze to tak ostane az do konca 🙂

blcha
15. nov 2010

@pippi84 tak to si ma potesila s tou bryndzou som si nebola ista 😉
a cesnakove to mozem aj ja pri prvom tehu som si rano dorobotky vzdy kupila dve cesnacky a k tomu som vypila acidko a teraz mi tie cesnacky chybaju lebo tu malokedy kupim 😉 tak si robim doma cesnakove hrianky aspon 😉

kaprik1
15. nov 2010

@anet2212 bola som v Tn, nebola si tam aj ty?

matyasovsz
15. nov 2010

@blcha bryndzošku môžeš 🙂. Len takú pravú nie zo salaša tá sa robí nepasterizovaná. Inak v obchodoch sú už prísne normy na bryndzu 😉 . Dáme si 🙂 ... Juj, aj ja milujem bryndzu 🙂...

kaprik1
15. nov 2010

@zlatik hej pomýlili sa v týždni,tak bolo všetko ok. Zobrali mi zase krv a mala som down 1:260 - čo je vraj ešte ok, ale 1:250 je vraj už riziko, tak som radšej išla

matyasovsz
15. nov 2010

@blcha Presne moje slová... Malé vytamíny potrebuje a neriešme to. A okrem toho, alergia malého môže vzniknúť aj z paradajok napríklad. Takže je určite toho dosť nie len citrusy 🙂.

anet2212
15. nov 2010

@kaprik1 ano bola 🙂 na akej izbe si lezala? ja c. 1

blcha
15. nov 2010

baby ked tu tak citam ako tu riesite tie testy ja som pri prvom tehu ani nevedela ze na co mi berie krv ze ake testy ziadny stres som nemala len som sa vzdy na vysledky poytala vsetko bolo ok no a teraz ma tu normalka strasite som bola na krv pred tyzdnom a doktor sa pomylil lebo ze som mala byt uz pred dvoma a zle mi to napisal do knizky ci co ale ze to az tak nevadi ze uvidime co a ako som sa ho teraz vsetko vypytovala len tak cumel no a na kedy budu vysledky ani neviem povedal ze keby bolo nieco zle ze mi volaju inak sa dozviem az na dalsej poradni co je 30.11 ja by som si z toho ani ziadne stresy nerobila ale ked to tu vzdy citam 😖

kaprik1
15. nov 2010

veď som si myslela že si to bola ty, si tam čakala. Ja som potom išla na tú prvú posteľ. Nezávidím ti tie 3 vpichy.Robil ti to Jankovský, či kto?

katuska26
15. nov 2010

@anet2212 no dúúfam že všetko bude ok 😕 No ale mne bruško riadne narástlo :D
@blcha presne ja som tiež pri Viki ani nevedela na čo všetko mi krv berú a teraz také stresy, no už som si aj poplakala, ale verím a cítim že dieťatko je v poriadku.. 😉

anet2212
15. nov 2010

@kaprik1 jeeej, tak potom uz viem 🙂 si lezala na mojej posteli 😀 Uz neviem kto mi to robil, len som sa bala, ze mi to uz neodoberu a vsetko by bolo zbytocne. A tebe to prebiehalo ako? vas brali tusim 3 v stredu nie?

kaprik1
15. nov 2010

@anet2212 my sme boli až 4. Mne to robili poslednej a robil mi to Jankovský. Tie predtým robil druhý, mne teda dosť nesympatický.Tak som bola rada. No bolelo, ale aj keď naberali tú vodu. Ostatné hovorili, že ich to už potom nebolelo. Dneska som bola v poradni a na sono. Som rada, že je všetko ok. Uvidíme výsledky.

anet2212
15. nov 2010

@kaprik1 mna boleli len tie vpichi, ostatne som ani necitila, ja som bola taka vystresovana, a mala som tam praktikantku ktora sa na to pozerala a chudera bola bleda viac nez ja 😀 Ja som tiez dnes bola v poradni, ale ja mam ... dr. ☹ ani ma nepozrela ani sono nespravila.. nic, ze ved ma pozerali tam. Chcem od nej odist, muz mi uz nadava a vybavuje ineho dr. 🙂 Objednala ma o tyzden, a o ten dalsi idem na 4D a este aj do Tn na nejake velke sono. Neboj vysledky budu ok, ja som uz ako tak kludna 🙂 ja by som to nezvladla cakat 3 tyzdne ☹
A ozaj,nevies ako rodili tie 2 baby co boli pred tym na izbe? mali tam este tasky ked vas primali.

krisruska
15. nov 2010

@maahuliena no budem to musieť nejak vydržať 😀

kaprik1
15. nov 2010

hrozne, tá jedna tuším mala v priezvisku š - mala cisársky a dievčatko a tá druhá porodila až večer normálne a tuším tiež dievčatko. To som si neni istá.Ale teda vytrpeli si.
Aj pri mne boli praktikantky. A tá jedna sestrička, či čo to bolo mi hovorila, že aká som kľudná a to idem posledná. Keby vedela ako mi tĺklo srdce.Ale je to za mnou a už len tie výsledky...

zuzin78
15. nov 2010

@krisruska ahoj, pytala si sa doobeda, kde som rodila, v NZ. je tam dobry personal, len si nevyber jednu lekarku, ja som jej dala aj peniaze a vykaslala sa na mna ,ked som jej volala, ze uz rodim, tak ani neprisla. meno ak chces vediet, napisem ti do IP. 😉

utekame vonku,kym je vonku +20 . papa

krisruska
15. nov 2010

@zuzin78 ďakujem za odpoveď. Ja som premýšľala nad Nz, ale čím viac čítam, tým som viacej zhrozenejšia. Preto premýšľam, že by som šla rodiť inde. Do úvahy neprichádza ani Nr, tam je to asi ešte horšie. Uvažujem nad Piešťanmi, Topoľčanmi a možno Banská Štiavnica!

maahuliena
15. nov 2010

@blackberry no tak to je vážne už sila 😕 🙄 no neviem ako by to riešil on,keby bol v podobnej situácii.. asi by mu "možno" stačilo pol dna voľno 🙄 🙄 to je magorizmus 😒 😔 takže berieš paragraf? 😕

patomaja
15. nov 2010

@buburka aj vieš prečo si krvacala? aj ja som na rizikovom, tiež som dva krat krvacala, prvy krat v 9tt, a potom v 15tt. ale neviem prečo, ani hematom mi nenašli, všetko ok...tak som sa rozhodla, že budem len ležať...

A ja som ešte počula, že sa tiež nesmie údené mäso a tiež sa vyhýbam hríbom, ale na Vianoce si dam hribovu omačku 😉

maahuliena
15. nov 2010

@pippi84 s tým cesnakom mi to niečo pripomína 😀 😀 cesnakový dresing si robím pomaly ku každému mäsu(vysmažanemu) 😀 😀 až sa mi muž čuduje 😅 😀

zlatik
15. nov 2010

@katuska26 Katka, tak ten Down mas v pohode a co znamena, ze mas zvysene to HCQ???

matyasovsz
15. nov 2010

@blcha našla som jasnú a stručnú odpoveď ohľadom citrusov 🙂.
http://www.mamaaja.sk/Activeweb/Poradne/Otazka/...

blcha
15. nov 2010

@matyasovsz no ved ja som si aj take nieco myslela prva tehu som jedla citrusy stale a v pohode ja niesom alergicka na nic a ani muzik a ani eliska tak snad ani toto babatko nebude alergicke 😉

buburka
15. nov 2010

@patomaja - ahoj. Nevedel mi nikto povedat nejaku jasnu pricinu....najprv, ze sa mi to zhodovalo s terminom predpokladanej MS a potom uz len, ze mam prekrveny krcok a lezie na nom, takze asi z toho...no ale nechapem, kedze sme teraz bez sexu samozrejme...tak neviem ako sa moze krcok len tak rozkrvacat...ale beriem aj injekcie na riedenie krvi, tak to pripisovali aj tomu...ale moj hematolog to razne odmietol...takze...zahada.. 😒 hlavne ze mimi je v poriadku 🙂

blackberry
15. nov 2010

@maahuliena neviem, nejako to uz vyriesit musim, co ho necham stat na chodniku s oboma bedrovymi klbmi vymenenymi? Keby mi dal pol dna doobeda, nepoviem, ale co poobede? Este sa aj urazil ked som sa ohradila... Nevadi, nejako sa zariadim... Ale som z toho celeho smutna, nech ma aj vyhodi... 😔

berto
15. nov 2010

ahojte mile tehulky,som tu novacik a preto vas prosim o odpoved ktora mate skusenosti s druhou castou integrovaneho biochemickeho skriningu na vylucenie downovho syndromu atd.,mala som tam zlu jednu hodnotu tak som musela ist znova na krv ale uz iba do jednej skumavky,a zajtra maju byt vysledky tak som v peknom strese,doktor mi povedal ze ak budu zle aj teraz tak mi zavolaju a budem musiet ist na odber plodovej vody,,,dufam ze sa to nepotvrdi tak vas prosim mile tahulky napiste mi co ma caka pripadne vase skusenosti s tymto problemom dakujem... 🙂

patomaja
15. nov 2010

@buburka hmm, presne hlavne že je babo ok 🙂 mne vobec nepovedali príčinu, ale tiež si myslim, že to mohlo byť pre tú menštruáciu, zhodovalo by sa to...dúfam, že už ma také nič neprekvapi, lebo je to ozaj velmi neprijemna skusenosť 😖 a toho strachu....
tak si držme palce 😵

buburka
15. nov 2010

@patomaja - hm..nuz teda aj ty si zrejme v kategorii tehuliek ktore vylucne kupuju biely toaletny papier 🙂 Pisala som si s mnozstvom zien kt. mali podobny problem a maju krasne zdrave deticky...aj ked si tehotenstvo kvoly takymto tazkostiam neuzili...materstvo je potom o to krajsie 😉
My to zmakneme 😉

dixie_chick
15. nov 2010

Ahojte,

ohladne bryndze som nasla toto: http://www.strava.sk/showdoc.do?docid=1939 ... takze zavisi, kde ju kupujete, moze byt aj nepasterizovana aj pasterizovana. Ja sa jej zatial snazim vyhybat kvoli listerioze 😒 ...