icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

nickuska
18. nov 2010

@zuzin78 No ja by som tiez najradsej v MT rodila, doma je doma 🙂 Ale ak sa nahodou prihlasi krtko v BA, ze uz je cas, tak neviem neviem... A hlavne by som tam bola sama ako prst. Predsa len, mat muzika pri sebe je na nezaplatenie 🙂

seba1
18. nov 2010

@nickuska podľa mňa je najlepšie to prebrať so svojim dr.a oni sa poznajú navzájom, tvoj dr.by ti mohol niekoho pre istotu dohodiť, ale asi štandardné to nebude, možno ťa len pošle na pohotovosť, poisťovňa pravdepodobne dvoch gyn.neprepláca, ale možno ti tvoj gyn. poradí nejaké riešenie. Ja žijem v BA, rodila som asi 200 km odtiaľto, navštevovala som gyn.v BA a posledný mesiac som bola u rodičov pre istotu a chodila som na poradne do nemocnice, kde som potom rodila, to je vlaste štandardný postup, ale zvyčajne je aj gyn.aj nemocnica v jednej lokalite.

mirka7582
18. nov 2010

@zuzin78 ak drzim palceky nech je vsetko ok 😀 a co by ste chceli chlapca ci dievca ?

seba1
18. nov 2010

@mirka7582 a nebolo ti z tých "vôní" blbo? To ste pekne oslávili výročie revolúcie 😀 !

zuzin78
18. nov 2010

@mirka7582 ja by som chcela dievcatko, a mm je to jedno,

zuzin78
18. nov 2010

@nickuska chces ho mat pri porode?

mirka7582
18. nov 2010

@seba1 nie nebolo 😀 to ma uz davno preslo 🙂 ano oslavili hlavne moj ocino zo svokrom 😀

nickuska
18. nov 2010

@seba1 Tak to sa asi na poradni opytam svojho dr. Aj ked, v poslednej dobe mu az tak nedoverujem... Prisiel mi az moc sikovny, ked som prisla s problemami s cyklom a on bez jedinej kvapky krvi naordinoval lieky a bolo... Ale asi kazdy lekar ma nejake muchy... Uvidim, co mi povie... S poistovnou je to iste, dvoch lekarov nepreplati...

nickuska
18. nov 2010

@zuzin78 Nie nie, pri porode nie, ale aspon za dverami 🙂 predsa len je to istejsie, ked vies, ze ta tam vonku niekto caka a nevie sa dockat drobceka 🙂 Myslim, ze byt pri porode by bol pre neho ten najhorsi zazitok v zivote :D Ty chces mat muzika pri sebe?

seba1
18. nov 2010

@nickuska možno bude najlepšie posledný mesiac už necestovať do BA, ale neviem, či sa ti to bude dať, mne cestovanie hodne vyvolávalo poslíčkov. Nuž a keby niečo - pohotovosť funguje.

zuzin78
18. nov 2010

@nickuska pri malje nebol, ja som nechcela, ale 13,5 hodiny bol v cakarni, cely personal ho uz poznal, ze tam´caka, nechcel ist domov, kym neporodim. zlaty, teraz pekne musi byt doma, ved mame uz dcerku, a ta bude dost z toho hotova, ze nie je pri nej maminka, a pre mna to bude strasne tiez, sme na seba velmi naviazane, 😉 ale nejako to musime zvladnut. on by aj chcel byt pri porode,ale podla mna by tam len zavadzal a mna by rozptyloval,a dost tazky porod som mala pri malej, tak som rada, ze niektore podrobnosti ani nevie. ale ked sa Sofi narodila, tak ho pustili do saly, aby sa pozrel ze som ok, ze zijem 😀 . rodila som o 20.30, tak nik nebol v porodnici, iba ja. a dcerku mu hned aj ukazali, uz bola oblecena a kukala na neho, a s pohladom ty si moj ocko? a ten pohlad jej ostal doteraz, stale skuma ludi 😀 😀 😀 😀 😀 😀

seba1
18. nov 2010

@mirka7582 no hlavne, že nie manžel, na to sa ja veľmi hnevám 😠 , ja mám pocit, že mne citlivosť na pachy zostala

zuzin78
18. nov 2010

@seba1 ja som dva tyzdne pred porodom bola doma v Martine, a aj tak sa malinkej na svet nechcelo ist. az o tyzden neskor sa narodila. 😉

mirka7582
18. nov 2010

@seba1 moj manzel nepije sem tam si da pivko ,alebo ked uz musi inak nie 😀
@zuzin78 super mala je iste podarena ked skuma ludi ,aj mon manzel bude za dverami lebo sa boji krvi a ide do kolien 🙂

seba1
18. nov 2010

@zuzin78 to je individuálne, ale ja sa poslený mesiac možno aj viac z BA nepohnem, predsa len pôrod u treťorodičky sa môže rýchlo rozbehnúť a potom by sa všetko veľmi komplikovalo, keby som rodila inde, ty si bola prvorodička a vtedy ja času viac a aj všetko sa sústreďuje na to malé, nemusíš riešiť ostatné deti, starší musí do školy, musím na 150% rodiť v BA

seba1
18. nov 2010

ja som minule pozerala film a tam normálne detailne dávali pôrod ako robili nástrih hrádze, potom vystrekla krv , to ja som sa nemohla na to dívať, nie že manžel. Ešteže si tam pri pôrode nevidím.

zajo79
18. nov 2010

@seba1 nebudes ani vediet, ze Ti to robia... 😉

mirka7582
18. nov 2010

@seba1 he moj manzel by uz isiel do kolien

seba1
18. nov 2010

@zajo79 mám to odžité 2x(ako aj ty), mne to nerobí problém to prežiť, ale ten pohľad nebol príjemný, až ma to prekvapilo, lebo pôrod aj detailný som už v TV videla, ale tu bolo tej krvi viac - zrejme pre ten nástrih

zuzin78
18. nov 2010

@mirka7582 mojmu krv nevadi, len bral do uvahy mna, ci mne by to vadilo alebo nevadilo, ze by bol pri mne. ja som mu razne povedala, ze nechcem aby tam bol. 😉

nickuska
18. nov 2010

@zuzin78 Juj, tak to ja ani nad porodom neuvazujem, este je cas. Myslim, ze sa s tym budem musiet dlho vysporiadavat 😒 Tak ty budes viac vystresovana z toho, ze nie si s malou ako z toho, ze rodis :D No mozno to bude lepsie a lahsie... Strasne sa tesim na to,ked sa prvy krat uvidia, to musi byt krasny pohlad, ze? 🙂 Podla mna moj muzik bude taky pohlad ako tvoja mala :D On je niekedy taky dezorientovany, co sa tyka takych emocionalnych zazitkov :D :D

zuzin78
18. nov 2010

@zajo79 ja som vedela,kedy mi nastrihli hradzu, bleee,

nickuska
18. nov 2010

@seba1 Posledny mesiac sa na to asi vyprdnem... Vsak bambino je prvorade, skola pocka 🙂 Len je to komplikovanejsie v tom, ze v maji statnicujem, tak hadam to vsetko budem schopna spojit dokopy 🙂 Tiez si inak myslim, ze tie otrasy a vibracie vo vlakoch nerobia dobrotu...

zuzin78
18. nov 2010

@nickuska ja uz mam hrozostrasne sny o porode. ☹
verim tomu, ze to bude teraz rychle, a ze nas co najrychlejsie pustia domov,
mm nikdy v zovote nezabudne na ten prvy pohlad co ju uvidel, odvtedy ju miluje este viac ako dovtedy ju lubil. je to nase vsetko na svete

seba1
18. nov 2010

@nickuska ja som mala štátnice v ôsmom mesiaci, takže sa to dalo lepšie zvládnuť, určite to zvládneš, ja som si napr.hovorila, že som vo výhode, že sme na to dvaja 😀

mirrinka
18. nov 2010

@nickuska prečo si myslíš,že by to pre tvojho manžela bol najhorší zážitok v živote? pre toho môjho to bol zase najkrajší....a chcem ho tam zase 😉 🙂 🙂

blackberry
18. nov 2010

@nickuska to sme na tom rovnako, aj ja by som chcela odstatnicovat do porodu, ale uvidime 🙂 Ja mam vyhodu, ze nemusim do skoly dochadzat. Ty sama uvidis ako sa budes citit, ci budes zvladat cestovanie, ako si povedala, babo je prvorade 🙂

Dnes mi drzte palce, mam blby den 🙂

matyasovsz
18. nov 2010

@c.o.l.a ahojček 🙂. Mávam presne to isté a Ja mám taký pocit, že je to asi aj nafúknutie brucha. Neviem presne ako má vyzerať tvrdnutie bruška lebo toto je moje prvé bábo, ale myslím skôr že je to z toho rastu a veru aj mne sa riadne zväčšilo tento týždeň. Ale dnes sa na to radšej opýtam. 🙂

nickuska
18. nov 2010

@seba1 Tak to ano, viac hlav, viac rozumu :D Ved vsetko sa da zvladnut, ked ma clovek podporu a pomoc najblizsich, tak hadam nebudem vynimka 🙂

nickuska
18. nov 2010

@mirrinka Pretoze ho poznam a viem, ze to vobec nie je pre neho... Chcem, aby si pamätal nase babätko uz cistucke... Nie kazdy ma povahu na taketo "zazitky". Tak si to s manzelom uzite a nech je bambi zdravucke a porod rychly 🙂