Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@mirka7582 Aj moj manžel sa bojí krvi chudáčik 😉. Ale mne by to dosť vadilo keby sa na to musel pozerať... Predsa... Je to také dosť 😅 . Radšej nech sedká a čaká 🙂 .
@nickuska Podďla toho čo píšeš máme podobných manželov 🙂. Môj je také moje dieťatko citlivučké a často maznavé... Nechcem ho vystavovať prehnane emocionálnym zážitkom. Tiež chcem aby bol v kľude a neskutočne sa teším na jeho pohľad keď zbadá malé prvý krát 🙂. On sa vie tak zlate tváriť keď ho niečo dojme 🙂. Keď prvý krát videl malé na fotke tak najrpv akože "pohodka" skrýval emócie a potom som ho našla ako si ho obzerá sám s takým zasneným pohľadom... 🙂 On je hrozne zlatý a vidieť pôrod by som mu nedovolila... Nech má naďalej radšej len pekné predstavy 😉 .
@nickuska Obdivujem že chodíš do školky a želám moc šťastia 🙂. Neboj, zvládneš to! Rozbehneš sa a potom to už bude rýchle "šup". Hm, ja som tento rok školu odložila. Ja som mala ísť len do šťvrtého ročníka tak som si povedala, že to nechám na na rok keď sa trošku zorientujem pri malom.... Ale keby som mala piaty ročník ako ty, tak tiež idem. Neboj, veď aj štátnice sa dajú v prípade nutnosti tiež odložiť a išla by si v neskoršom 🙂. Ale určite to zvládneš. Malé ti dodá silu a budeš šikovná mamina na ktorú bude určite hrdé a potom si už budeš vychutnávať len malé... Inak, vlakov by som sa neobávala. Veď to malému musí robiť len dobre, nie? To ho uspáva 😉 . Ale je toho asi dosť a preto ťa chápem. Držím palce a neboj 🙂 .
@matyasovsz Porod s pritomnostou manzela mozem len a len odporucat. Moj nechcel o tom ani pocut, ale ked mu kolega povedal, ze bol pri dvoch porodoch a ze je to zazitok ktory by si nemal nechat ujst, tak to so mnou cele prezil.
Ja som rodila 15 hodin a keby so mnou nebol, neviem ako by som to psychicky zvladla. Moj manzel je tiez citliva povaha, aj slzam sa nebrani ked pozerame napr. Modre z neba.
Povedal, ze keby som rodila aj pat krat, pri ziadnom porode nebude chybat!!!!
@zlatik To máš fajn 🙂. Môj to ale rezolútne odmieta 🙂. Má pocit, že som tam predsa v takom rozpoložení, že či by som sa necítila trošku zvláštne. A asi áno. Neviem... Hm, a z tej krvy mu je naozaj zle. Doteraz to nechápem ale on sa jednoducho bojí keď sa chytím jeho ruky kde má žilu alebo len začnem rozprávať niečo v tomto smere a celý zbledne a odpadáva. Fu, neviem si ho predstaviť tam 😀 . Radšej ho toho ušetrím 🙂.
Tak v niecom su rovnaki 🙂 Moj sa stale tvari ako velky chlap, co vsetko zvlada s prehladom a donedavna som mu to aj "zrala". Ale odkedy cakame babiku, tak mu aj par slziciek uslo 🙂 Ked som mu povedala, ze som pocula srdiecko a ze to bolo uzasne, tak sme plakali spolu 🙂 Pri porode by nechcel byt a ja mu to ani nevycitam, lebo viem, ze niekedy ten "negativny" zazitok (krv atd) dokaze zatienit ten pozitivny, najmä v jeho pripade. A chcem, aby mal s nasim malickym len tie pekne spomienky a zazitky. Radsej nech sa spolu tulkaju a nemusi sa mu pri tom snivat o porodnej sale 🙂
@matyasovsz Tak bude to zrejme lepsie, ked si tie dva posledne roky urobis naraz, lebo ti toho viac ostane v pamäti, ako keby si teraz chodila do stvrtaku, potom rok doma s malickym a potom piatak a statnice. Budes to mat lepsie, dobre si sa rozhodla 🙂 Ja som to uz chcela dotiahnut, lebo moj odbor sa externe studovat neda, takze uz by som sa od rodinky nevedela odtrhnut 🙂
Hlavne to budes mat fajn v tom, ze uz budes naprogramovana na malicke a budes vediet prisposobit skolu tomu, aby vam to vsetkym vyhovovalo a bolo vam fajn 🙂 Malicke bude studovat s tebou, moze ti stranky v skriptach obracat ;) Mozno sa na neho/nu nieco nalepi 🙂 Drzim palce 🙂
S tymi vlakmi, zrejme to malicke uspava, mas pravdu. Ale ked mam sediet 6 hodin do tyzdna v tom rozheganom vlaku, tak neviem neviem... Zatial je to ok, ale ked budem mat brucho ako slon a neobsedim na jednom mieste, tak to bude asi komplikovanejsie . No a v tom poslednom mesiaci uz by som sa bala... Nahodou ma to chyti niekde na pol cesty a potom co? :D
Baby, vidim, ze rozpravate o manzeloch pri porode, moj cele teho odmietal somnou ist, lebo uz len pri spomienke na krv odpadava....nakoniec prislo na to, plodova voda odtiekla, rychlo sme isli do nemocnice, a ani nevieme, ako sa to rychlo zbehlo ocitli sme sa na sale a on chudacik pri mne pomaha mi tlacit dokonca sa pozeral na to, ako mala isla von, bol taky nateseny, ze ma este povzbudzoval, krical tam uz vidim hlavicku....ked bolo po vsetkom, tak sme obaja skoro plakali, ked sme ju este na sale drzali, bolo to take prirodzene, ze to bol pre oboch najkrajsi pocit na svete, vtedy mi povedal, ze v zivote neviedel nic uzastnejsieho, a dakoval mi, ze pri tom bol.....
Neviem, ake by to bolo bez neho....proste ked prislo na vec, vobec to nebral ako nejaku operaciu, ale to bolo take prirodzene....zena nosi babatko 9 mesiacov a chlap z toho vela nema, takto mal pocit, ze bol toho sucastou....takze fakt baby odporucujem.... 😉
Caute kocky my sa dnes chystame do poradne dufam ze vsetko bude ok -a skusim poprosit dr nech urobi kuk medzi nozky pokial sa bude dat 😅 -lebo som maleho cely vcerajsok prehovarala nech dnes spolupracuje 😀 tak som strasne zvedava inak 3D budeme mat nekedy v decembri ale to mi este dnes dr upresni 😉
Co sa tyka mm pri porode -moj mm tam pojde so mnou a nemal s tym najmensi problem tak dufam ze mu to vydrzi az dokonca 😀 Urcite je lepsie byt tam s niekym blizkym ako sa tam trapit sama 😅
@nadenkaaa no to je správna poznámka, že či mu to vydrží, s mojim sme boli dohodnutí a keď prišlo na to, povedal mi, že on sa na to necíti, tak som sa hnevala, že mi to mohol skôr povedať, veď ja by som to rešpektovala, ale keď som bola v tom, že bude pri pôrode celý čas, takto nakoniec mi to zle padlo.
Baby si myslim, ze u na na SK to je taky este zlozvyk zo socializmu, ked muzi pri porodoch byt nemohli....mne sa mama cudovala, naco mi je muz pri porode, ze ona by ho tam nechcela....a ti chlapi to maju v sebe zakorenene, ze to je vec zeny, ten porod a oni maju ist uz len oslavovat, ked sa narodi...
Ale na druhej strane, tie, co uz rodili vedia aka je to bolest....a aky strach...ja som sa strasne bala, a neviem preco muzovi by malo byt odpustene a nechat vsetko na zenu....a este ako je dobre mat tam niekoho, na koho mozete nadavat....kto vas obsluhuje, podava veci a pod...
ahojte ja som prve pohyby zacala citit az koncom 20tt bolo to take zvlastne ako keby mi chodila husenka pod kozou.ale teraz na v 21tt to je maly akrobat dokaze v brusku stvarat take kotrmelce ze mi je az smiesno .a co budeme mat sa dozviem az v pondelok a velmi sa tesim len dufam ze mi neukaze ritku.
@seba1 no ved uvidime lebo sa ma uz pytal ze kedy budeme chodit na tie cvicenia pre tehotne 😀 😝 ale on nastastie s krvou nema problem tak snadf sa podari aby bol pri mne -lebo si myslim ze to tych rodicov tak zomkne -a viac si chlap potom zenu vazi ked vidi ze co to je porodit dieta 😅
no ja by som tých chlapov až tak neobhajovala,nech si to pekne aj oni aspon pozorovaním vyskúšajú,že čo to je pre ženu rodiť..... akože pokladajú sa za silnejšie pohlavie a pohlad na krv alebo na práve narodené "špinavé" bábätko im robí problém? 😝
Ahojky,tak ja som naspeť,doktorka na genetike ma odhovorila,že nado mnou stále rozmýšľala,že sa bojí aby sme niečo odberom nepokašlali,že mám dobré výsledky iba ten vek a stým spojené skryté vady sú maličký problém,a že je to 0,7%ale že som potratila,mala mimom.tehu,a bude sa pichať do maternice,tak sme sa dohodli že po tom ultrazvuku v 20tt to je 29.11.mám za ňou prísť a pozrie mi výsledky,že keby čosi hneď na druhý deň ma pošle,
@mirrinka ja si myslím, že v kruhu chlapov si o tom kto vie čo rozprávajú, možno aj to, že potom pri intímnych chvíľach budú mať potom blok, alebo čo, kto vie, či to nebol aj prípad môjho muža, že mu niekto niečo povedal v tomto smere, neviem, aj keď má ináč svoju hlavu a svoj názor
Aj ja sa pripajam k tym porodom.. Moj muz od zaciatku tvrdil, ze tam pojde, cela rodina ho prehovarala, nech nejde, ze tam odpadne a pod.. ale bola som taka rada, ze sa nedal odradit.. A ked sa narodila malinka, tak ju videl vlastne ako prvy, lebo lekar hned, mozte ist vy za nou a pozeral ako ju umyvaju.. A ked nam ju potom dali, tak sa mu len slzy tlacili do oci a povedal, ze je rad, ze mohol byt pritom a urcite bude aj pri druhom. A ze tam vobec nebolo tolko krvi a panika, ako si predstavoval, ze to bolo v pohode.. A tiez je dost citlivy a ked ma chytili prve kontrakcie, tak mu prislo tak zle, ze vracal az do nemocnice, aj v nemocnici 😅 😀 som sa bala, ze tam nakoniec ani nebude,ale ako som uz lezala, tak sa vzchopil a bolo super ho mat pri sebe 😉
@zlatik
@emmaelzer - presne moje slova. ja si neviem predstavit rodit bez manzela. on sice pri prvom tiez moc nechcel ist, ale potom bol rad, ze mi mohol pomoct a vsetko videl. teraz sa uz ani nebavime o tom ci tam bude - proste automaticky bude s nami 🙂 mozem tiez len doporucit. a tiez si myslim ze je to to najmenej co mozu pre nas urobit 🙂

@blackberry Este do porodu chces odstatnicovat? To kedy mate statnice? My to dotiahneme isto az po, bud maj alebo august. Hlavne, nech je babätku dobre 🙂