icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

seba1
23. nov 2010

@mirka7582 to len sranduješ 🙂 diétu?

nickuska
23. nov 2010

Dobre ranko damy 🙂 Chcela som sa opytat, ci bol s vami mm na sone. My ideme teraz vo stvrtok do Femicare, tak som chcela vediet, ci moze ist aj polovicka dnu. By straaasne chcel ist pozriet maleho usiacika 🙂

buburka
23. nov 2010

@nickuska Ahoj. My sme boli aj na NT v 13tt spolu a muzik bol stastny ako blska a teraz sa nevie dockat ako pojdeme na morfo USG 😀 My sme ale neboli vo Femicare, ale myslim, ze ked sa spytas tak by nemali namietat. U nas to brali ako samozrejme 🙂

nickuska
23. nov 2010

@buburka No tak super, lebo sa na to tak pripravuje, ze by mi bolo luto, keby som mu mala povedat, ze ho tam nepustia 🙂 Uz sa na toho nasho milacika tesim 🙂 🙂 🙂 Dufam, ze nam neukaze ritku, ale tu opacnu stranu 🙂

buburka
23. nov 2010

@nickuska - ja som velmi rada, ze bol mm somnou...ho to aspon vtiahlo do deja a teraz sa na nase rastuce brusko pozera s takou laaaskou...a nehovorim o tom, aky bol rad ked vysvetloval svokre aj nasim co tam vsetko videl a ako pocul srdiecko a podobne. My osobne sme mali krasny zazitok......tak drzim palce, aby to v tom vasom Femicare nefungovalo inak...ale neverim.... Ved aj muzik ma pravo vidiet ci je vsetko ok 😉

nickuska
23. nov 2010

@buburka 🙂Tak to je skvele 🙂 Neviem si predstavit, ze by sa nase polovicky netesili. Dakujem ;) Myslim, ze si zasluzia vidiet, co sa deje v brusku, vsak je to dietatko aj ich ;)

penn
23. nov 2010

Caute kocky, aj ja som mala vcera poradnu, a som si myslela, ze bude teda aj utz. aj pohlavie, ze sa dozvieme. Nuz ale som bola 19+4tt, takze povedali, ze utz az po 20. tt takze zasa o mesiac. Ale skor nuz ja som od zaciatku tehu pribrala asi 2,5kg, a po prvom trimestri ked som uz nemusela tolko jest, aby som predisla nevolnosti tak mi slo kilo dolu, takze teraz mam o 0,5 kg menej ako pred mesiacom na poradni. A sestricka samozrejme spustila, ze mala by som priberat a ne to este schudnut, tak sa sla opytat lekara.. a ten mi teda aspon pozrel krcok maternice.

tak ja sa snazim voci takemuto obrnit, lebo ked mi neodmera babatko ci ma dost mm na tento tyzden tak co sa dozviem, nic. podla mna si to mohla cele odpustit, lebo co iba nejaku precitlivelu mamicku vystresuje, ked potom neskontroluju ci je vsetko ok.. zas keby nepovedala nic, niekto sa stazuje, ze ju mala upozornit no.

Ale neni to cudne, ze nebyt toho, ze nepriberam, tak nosim tri mesiace sestricke iba moc a meria mi tlak, a lekar na mna nepozrie 12. tyzdnov? medzi 12-24tt. Potom ako chce vediet ci je vsetko v poriadku, ..

Nuz a o tom manzelovi ani nehovorim, v 12tt ked bol utz sondou ho nepustili.. a teraz sme teda utz este nemali. Ale tiez sa mi to nepaci, ze povedali, ze to je nevhodne ked sondou, lebo nastastie mm sa citi zucastneny, ale predsa len viete jaki su chlapi takze podla mna by lekari mali zeny skor podporit a umoznit manzelom aby tiez pocitili,ze je to aj ich dieta.. nuz

Nechcem cakat mesiac na pohlavie tak som sa objednala na 3D hned o tyzden a hadam mi aj odmeraju babatko ci teda rastie.

Drzim palce na veselsie historky ako tie moje.

berto
23. nov 2010

@penn ahoj podla mna tvoj dr.nepostupuje spravne mna pravidelne raz za mesiac vysetri a aj sono mi robi vzdy pozera ako rastie a ci mu riadne bije srdiecko teraz 8.12.idem na poradnu a uz mi bude robit sono z vonku a moze ist aj partner tak sa tesime,mala by si ho vymenit aspom taky je moj nazor ahoj a vela stastia a nech ste v poriadku...

seba1
23. nov 2010

@penn mne sa nepáči, keď poradňu robia bez lekára, myslím, že sa takto môže veľa zanedbať, neviem, čo by povedala na to poisťovňa, či by im to vôbec uhradili, keby vedeli. Mne robí uzv dosiaľ každý krát. A jasné, keď to chceš, aby tam bol manžel, mali by ti to povoliť. Aj ja si mylím, že možno by si mala pouvažovať nad zmenou lekára.

nickuska
23. nov 2010

@penn Ahoj, tak to je naozaj neprijemne... Niektori ludia sa spravaju ako keby boli majstri sveta a neuvedomuju si, ze buduce mamicky ( najmä tie, ktore cakaju prve babo), nevedia ako to chodi a co vsetko mozu cakat, zazivaju väcsi stres a potrebuju nielen odbornu pomoc ale aj podporu. Niektori lekari su viac nez zvlastni. Pri mojom sa s nim v poradni sice stretnem, popyta sa ma nejake veci, ale sono mi nikdy nerobil, pretoze ho VOBEC NEMA. Neviem, ako moze v dnesnej dobe lekar fungovat bez takeho vybavenia. Clovek potom chodi ako teliatko po ceeelom meste a caka v rade, kym uvidi svoj poklad. Ja som sa rozhodla priplatit si a chodim na utz do jedneho centra. Clovek tam dlho necaka a hlavne tam nema pocit, ze niekoho svojou pritomnostou obtazuje...
Drzim palce a myslim, ze ak nie si spokojna s pristupom lekara, tak by si ho mala zmenit, resp. doplnit vysetrenia aj inym odbornikom. Ved sme v obdobi, kedy potrebujeme pocit istoty...

veronnie
23. nov 2010

@buburka ahoj, ono tie pohyby budu aj tym, ze je uz druhe babatko a ze to poznam. neboj, urcite sa ma dobre - mozno sa kruti v noci, ked spis 😉 a ja som bola teraz na poradni v 20tt, ale babo bolo mensie o tyzden, tak mi nemohol robit morfol.utz, ze to medzi 20-24tt sa musi, aby mu to dobre ukazovalo. takze v 23tt nepojdes neskoro. mne to teraz vyjde tiez az tak na poslednu chvilku...

kaprik1
23. nov 2010

@zlatik @seba1 @c.o.l.a @smajka @veronnie
všetkým vám ďakujem
No ja mám zatiaľ -5kg, ale u mňa nič neobvyklé. Aj pri prvej som to tak mala.
Na sone sme mali HC:187mm. Už z nich máme malých človiečikov 🙂
Dneska ma nejak bolí brucho. To asi kvôli noci. Moc som nespala. Gabike bolo zle a manžel bol na nočnej. Inak hádam všetko ok.
Jéj a som zabudla. Asi to bude dievčatko, len to nebolo dobre vidno. Veď uvidíme o týždeň, keď prídu výsledky z plodovky.

buburka
23. nov 2010

@seba1
@veronnie - Tak potom ideme v dobrom case na morfo 🙂 Dakujem vam baby za odpoved

danka86
23. nov 2010

@motylik136 ja idem do HC 19.12. 😉 bola som tam aj pri malej a bola som velmi spokojna..

maahuliena
23. nov 2010

ahojte kočky... tak krasny vikend za nami.... všetko bolo super.. aj oslava malého.. 😵 len to naše nešťastné auto... pokazilo sa nam cca 25km pred cielom ☹ tak ešteže sme už boli u našich. tak nam odtiahli auto... no zachviľku zase išlo a potom zase nešlo.. takže sa nam to neplanovane posunulo a až včera večer sme došli domkov. Pondelok ešte servis , diagnostika.. a snimač otačok v prdeli 🙄 a cesta domov 120km 🤐 🙄 našťastie to auto zvladlo po vymene 😀 🙂 Mala včera kopkala o dušu 😕 ono to citila, že už mam nervy 😲 😲 😒

@mirka7582 tak nech poradna dopadne vyborne 😉

@katuska26 držím palce 😉 pri genetike by sa mala brať krv... nam ked robili genetiku tak nam s manželom obom brali krv+ ten rodokmen... ale teda krv bola dôležitejšia... u teba tiež predpokladám, že take podrobne sono stačilo.. pripadne ta amnio (teda ak Vám ju ponuknu)
@penn hm.. to je zvlaštny pristup lekára... ale každy ma iný 😒 .. sa mi zda neprofesionálne taketo spravanie, aby ťa lekár tak dlho nevidel. Ja mam poradne dosť často.. tak po každých 2-3tt.. nie vždy mi robil sono.. to je fakt.. ale pozreť ma pozrel a hlavne ako je na tom krčok a či maternica rastie... potom či citim už pohyby a podobne...dokonca ma teraz poslal na podrobnejší morfo utz.. aby si bol istý, že sme teda v poriadku. Donkoca v tom 13tt mi ešte robil ešte vaginalny utz.. a manžela pustil (to bola samozrejmosť 😕 ) a ešte aj jemu všetko poukazoval... čiže on chodí pozerať malinku každé sono 🙂
Možno by bola dobra zmena lekára 😒 😒
@kaprik1 to som rada, že vysledky dopadli dobre 😉

zlatik
23. nov 2010

@smajka Ked mne sa este nestalo, zeby cez den nebol unaveny a nechcel spat, spi uz len 1,5-2 hodinky, zobudi sa okolo 15hod, tak do tej 21hod by mal byt uz totalne unaveny, ale my lahneme do postele a on pokukuje po izbe, zíva ako o dusu a zaspi po hodine, aj mu zaspievam uspavanku, hladkam ale proste uz tyzden zaspava hodinu a ako hodinky 21:55hod konecne zaspi ☹
On ma postielku na mojej strane manzelskej postele, ma odpojeny bok, takze ked v noci chce, tak sa priplazi ku mne a to sa tiez nevyspim. No musim jednoznacne s manzelom predebatit ako to budeme riesit, lebo nechcem robit rozhodnutia a zmeny na posl.chvilu
A vecer mate nejaky ritual, ze mu citas alebo nieco ine pred spanim?

zlatik
23. nov 2010

@veronnie Tak presne u nas je to tiez takto, vecer nemoze zaspat a rano o osmej ho musim budit, lebo by spal aj do deviatej. Ja som ho tiez kojila dlho 18mesiacov a tiez bol taky zacicany, ze aj 10krat za noc sa mi zobudil, tak som po 4 mesiacoch kedy som tvrdo dodrziavala, ze po kojeni spat do postielky som polavila a nechala ho pri nas. Proste, kto nezazil, nepochopi. Ja som prve dva mesiace po porode chodila cez den ako nepricetna, vecne unavena, kruhy pod ocami, zahmlievalo sa pri pred ocami od unavy - des a hroza.

zlatik
23. nov 2010

@brumca
@miamia27
@kaprik1
Baby, tak dnes som kocik vyskusala s Viktorkom vonku a musim povedat - najlepsi kocik aky som doteraz vyskusala alebo mala. Je uuuuuuzasny, jamy, kamienky, obrubniky, vsetko zvladal s uplnou lahkostou, uplne som relaxovala pri kocikovani, vybrala som sa na hodinovu prechadzku dedinou, aby som vyskusala kazdy teren a som maximalne spokojna!!!!!!!!!!!! 🙂

mirka7582
23. nov 2010

@seba1 jasne by som umrela hladom 🙂
@maahuliena dakujem 🙂 dufam ze bude vsetko ok

matyasovsz
23. nov 2010

@zlatik ahojček a aký kočík to tak vychvaľuješ? Ak sa smiem opýtať 🙂 . Ja ešte len vyberám 🙂 .

zlatik
23. nov 2010

@matyasovsz Mam ho nafoteny v mojom albume 🙂 Je to Bexa B3

maahuliena
23. nov 2010

@matyasovsz ejha, vy mate teda krasnu vahu 😎 😵 to bolo v ktorom tt? 😉

matyasovsz
23. nov 2010

@maahuliena ajoj, v 21 týždni... Len sa mi to nevidí. Nieje to udávané ako približná váha? Inak, je to aj možné lebo ja som strašne vysoká a mám ťažké kosti, pretože som bola vždy chudá... Tak možno to bude ťažšie bábo a bude z neho basketbalista 😅 . Moje celú noc tak kopkalo že som sa na to budila a aj teraz sa stále vrtí... Neviem čo je to za malú potvorku 😉 .

maahuliena
23. nov 2010

@matyasovsz jasné, vaha je len približná... aj utz ma svoje odychylky.. ale nemusí to byť tak vždy 😉 Hlavne je to, že si pekne priberá 🙂 Ja som sa preto hned pýtala manžela, že koľko važil pri narodení, kedže ja som mala 2080gr a to som sa narodila v 40tt 😅 😅 ale to bolo preto, že som mala choré srdce...
Inak aj moja malinka si stale tak kopká veselo 🙂 ale tak ja som veľmi rada, že dáva o sebe takto vedieť.... 😵

smajka
23. nov 2010

@zlatik - ahoj. no davaju nam pekne zabrat 🙂 . ja som si dlho nemohla zvyknut na to, ze maly je so mnou cely den a nemam pobednajsiu prestavku, ked nebuva. tak mu vzdy poviem, ze buvat nemusi, ale musi si oddychnut. tak lezi povinne v obyvke na vankusi s dekou, diva telku a kazdu chvilu sa ma pyta ci uz staci 😀 . ked chce ist dolu, tak sa mu vyhrazam, ze pojde do postielky 😀 . vcera pobede nebuval a vecer o 6.45 mi sam povedal ze chce mliecko a buvat, tak o 7 uz spal a zobudil sa rano 7.30. ale ked niekedy pobede zabuva, tak ho ledva uspim o 9 vecer.
vecer mame rutinu vselijaku, lebo ja 2-3x do tyzdna pracujem pobedia a maly chodi so mnou. tak ked nepracujem, tak ma vanu, mliecko a v posteli si spolu spievame a chvilu sa blaznime. a ked som v praci, tak vacsinou len co stihneme, podla toho kolko je hodin. ked viem ze budem robit aspon do 8, tak si ho prezleciem do pyzamka uz v praci a vie zaspat v aute.
tak tvoj maly este neni pripraveny byt hore cely den. a mozno ma len obdobie, ze tak dlho zaspava.. snad sa mu to rychlo upravi 😉

danka86
23. nov 2010

Tak pridam aj ja moju skusenost s malou.. Veronika uz 2mes po obede nespava a potom vecer medzi 19-21h zaspi a to fakt ju musim niekedy nahanat.. ona proste nemusi spavat. A potom spi veselo do 9h.. Ale tak ked aj o 19h zaspi, tak vydrzi do 9h spat, tak aspon to mam klud. Ale tazko som si na to zvykala, lebo tie dve hodiny som citila, ze ja potrebujem mat klud.. Ale tak ona si okolo 14h lazka na postel a pozera rozpravku a vegeti..

sonina22
23. nov 2010

@leanela ahoj je to chlapcek tak sa tesime len sa mi zda ze v mojom okoli su len chlapci a ty uz vies

helenka2
23. nov 2010

@sonina22 ja malu citim straaaasne malo skor sa mi zda ze este nic necitim ako citim uz mam pocit ze sa v tom nevyznam...a ty uz pohyby citis?

sonina22
23. nov 2010

@nickuska ahoj ja som bola s kamoskou a s jej muzom ona je tiez tehotna a ked som sla dnu tak mi sestrica vo femicare povedala ved aj pan manzel moze ist zavolajte ho tak sme spustili s kamoskou taky smiech ze to nie je moj manzel jasne vo femicare rataju s tym ze tam budete na sone traja plus dr hihihi je to uzasny zazitok ja idem opat o 3 tyzdne tak sa velmi tesim

sonina22
23. nov 2010

@helenka2 ahoj si ma trosku ukludnila ja necitim nic ved prave toho sa bojim ze kedy to uz zacne ty si v 20 a este si ho necitila? kedy to uz pride a mas aspon tie bublinky ci co to ma byt 🙂 🙂