icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

agathokleous
1. dec 2010

@zuzin78 Hned by som sla na Slovensko ale kedze mam vysetrenia pred Vianocami nemozem a ani to nechcem riskovat...

pippi84
1. dec 2010

Aha, nieco som nasla : ttp://hnonline.sk/ekonomika/c1-48384360-stat-bude-pri-materskej-davke-stedrejsi
uz mi je to celkom jasne 😉

xenia2734
1. dec 2010

@buburka Aj ja som tam mala jeden dudlik a jednu malu vzorku Caro jaaaaaaaaaaaaaaaaj a este pol litrovu mineralku. Potom uz len letaciky a dva stare casopisy 😉

xenia2734
1. dec 2010

@leanela Ja chcem dat. Pri prvej dcerke som nedala, ale teraz sa chystam. Este som, ale nezacala studovat co a ako. Asi by som uz mala. 🙂

danka86
1. dec 2010

Ahojte, este ze som si platila DZP pocas materskej, aspon mi vznika narok 😅

krisruska
1. dec 2010

Inak vy viete baby- ako, kedy a čo žiadať po narodení bábätka, teda čo sa týka príspevkov, materskej.... A ešte sa chcem spýtať, ako to máte s dovolenkou, nechávate si nejakú, alebo ju chcete všetku minúť do začiatku mateskej???!

drobec490
1. dec 2010

@pippi84 super ze si tu dala ten link konecne som topochopila a vypocitala si kolko budem brat 😉 lebo stale som mala v tom zmatok.. 🙂

drobec490
1. dec 2010

@krisruska ahoj tak ja viem len to ze ten prispevok vysoky po narodeniziadas po 28 dnoch zivota dietata tvoja obvodna ti vypise papiere a ty s tou ziadostou ides na urad..a to porodne 150 eur to asi dostanes automaticky po prihlaseni dietata..a ked nastupis na matersku tak ten papier nesies na socialku aby si mohla poberat peniazky..

katuska26
1. dec 2010

@agathokleous vitaj teplúčko jáj aj ja by som prijala ale máš pravdu k Vianociam ide zima a sneh... 😉
Tak baby je to pravda maličké je zdravučké teším teším triple testy ozaj ukážkové mám to čierne na bielom a riziko mám 1:50 000 tak chápete???? prvé som mala 1:420 tuším to je riadny skok... 😕

pippi84
1. dec 2010

@katuska26 ja som verila tomu, ze to bude v poriadku. 😉 tak este raz gratulujem a nemysli uz na zle veci a krasne hladkaj babatko, tes sa nadalej 😅

pippi84
1. dec 2010

@krisruska ak pracujes, zamestnavatel ti posle vsetko do poistovne. co sa tyka dovolenky, ja si ju planujem vybrat pred nastupom, aj tak mi vypocitali, ze mam narok nejakych len cca 3 dni od noveho roka ... 😠
len neviem ako je to ked nechcem nastupit 6.tyz ale 8 tyz pred porodom, musim sa este popytat. lekar mi to asi napise, lebo zakon udava aj 6.tyz aj 8.tyz pred ocakavanym terminom na MD.

agathokleous
1. dec 2010

@katuska26 Dakujem za privitanie , tepluucko ano ale ked to mate tak povedzme celorocne tak uz Vam zacina chybat ta zima ktoru mame na Slovensku, ale co uz. Gratulujem k vybornym vysledkom teraz uz nic ine neostava len si vychutnavat tehotenstvo plnymi duskami tehotenstvo🙂

katuska26
1. dec 2010

@pippi84 ďakujem si zlatá.. áno už sa teším a konečne idem nakupovať pre moju lásku maličkú 🙂

katuska26
1. dec 2010

@agathokleous ďakujem aj ja. teším sa veľmi veľmi 🙂

kaprik1
1. dec 2010

ahojte, ja vás vôbec nestíham čítať. Aspoň vám napíšem, čo máme nového my. Včera mi dr, z genetiky konečne povedala celé výsledky z plodovej vody. Všetky sú ok a je to na 100% dievčatko. Dneska som bola v poradni a na sono a všetučko ok.Som šťastná a dúfam, že to takto aj všetko zostane.

krisruska
1. dec 2010

@drobec490 No na to sa budem musieť ešte niekoho popýtať, aby mi náhodou neprepadol nárok na ten príspevok, alebo niečo podobné! Viem, že na ten vyšší príspevok sa vypisuje žiadosť, ale inak neviem!
@pippi84 no to s tým odchodom na materskú 8 týž. pred pôrodom, sa podľa mňa dohodneš len s lekárom, dá Ti nejaký papier, kde zo zdravotných dôvodov navrhne skorší odchod! myslím, že by to nemal byť problém! Ale nechápem, ako je možné, že ti vznikol nárok len na 3 dni dovolenky, to nie je možné, to je nejako veeeľmi málo!!??

Inak práve som sa bola pozrieť v MY v bratislave(staré Tesco) a tam majú také krásne detské vecičky za super ceny a ešte 30% zľava, no ja už len čakám na zajtrajšie sono, kedy nám povedia pohlavie! Či sa mám zamerať na ružové, či modré vecičky, ale ako sa poznám budem voliť neutrálnu farbu pre istotu, ak by sa lekár sekol 😀

katuska26
1. dec 2010

@kaprik1 gratulujeeeeeeeeeem super a teším sa s tebou 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
katuska26
1. dec 2010

@dominika1988 určite už pohlavie vidno ak sa dieťatko správne natočí.. inak mne podľa tohto grafu vyšlo aj prvé aj teraz dievčatko takže mne to sadlo :D
http://mimino.kvalitne.cz/index.php?file=uvodni...
A nejdeš skúsiť 3D k nejakému inému dr keď asi nieje ochotný ten tvoj? 😒

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
katuska26
1. dec 2010

@dominika1988 no podľa mňa nie on je tam na to aby ti povedal... keď nie sám treba sa pýtať, ak by ani tak ja by som menila dr čo som aj ale na začiatku tehu.... 😉 Dr tam má byť pre teba... 🙂 A v 22 to už je vidieť či si chudá alebo máš nadváhu to s tým nesúvisí 🙄

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
katuska26
1. dec 2010

@dominika1988 normálne sa dr opýtaj či vidno pohlavie... ak bude správne otočené tak ho uvidí, alebo choď na 3D ultrazvuk inde 😉 netráp sa, ja som pri Viki dlho nevedela... dozvieš sa to skôr či neskôr 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
katuska26
1. dec 2010

@dominika1988 áno skús tam to bude vidieť určite aj ja chcem ísť, tuším od 25 týždňa odporúčajú, tak ja až po novom roku 🙂

pippi84
1. dec 2010

@pippi84 neviem ako je to s tou dovolenkou 😒 lebo do konca roka si ju vycerpam a na novy rok ma kazdy narok na 20dni, ale zohladnuje sa aj kolko mas odpracovane, ale ked mam termin 27.4 a budem mat odchod niekedy v polovici marca, nemam narok na 20 dni, to sa potom nejako skracuje .... nevieeeem, preto prosim niekoho, kto sa v tom vyzna, nech pise ! 😉

blcha
1. dec 2010

@dominika1988 ja mojho doktora bombardujem otazkami na kezdej poradni a kedze mi robil vzdy aj sono vzdy som sa pytala na pohlavie zatial nebolo vidno uvidime co mi povie zajtra 😉 a ked zasa nebude vidno pohlavie tak 16 idem na 3d a tam sa uz urcite dozvieme inak mne sestricka povedal ked som sa tam objednavala ze ten 22tyzdene je super na 3d lebo je vsetko pekne vidno ono vdno bude aj neskor vsetko ale uz je to tam vsetko natesno ale zasa su pekne zabery tvaricky ked sa ide na to 3D neskor 😉

mnamko
1. dec 2010

@pippi84 mne sa zdá že je nárok 2,5dňa na mesiac ale nie som si istá,
u nás v Tn je napísané že 3D sa odporúča 24-26tt mne bude volať sestrička kedy máme prísť,
včera som mala hrozné bolesti v lavej strane dnes na poradni všetko o.k.,ale keby dačo mám ísť na pohotovosť ale asi začínam prichádzať na koreň problému je to nepravidelná stolica teraz som bola po 4dňoch a je mi dobre,ináč dnes som spadla na chrbát,som v prvom momente nevedela či sa môžem postaviť ale malá si kopká ostošesť tak asi je všetko o.k.

natas4
1. dec 2010

Ahojte mamicky....rada by som sa k Vam pridala....taktiez mam termin v aprili, ale este neviem ci cakam dievcatko alebo chlapceka 🙂