icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

mirka7582
2. dec 2010

@zuzana0204 gratulujem 😀 je to skvele

mirka7582
2. dec 2010

@katuska26 ahoj ako si dopadla

asteri
2. dec 2010

@zlatik ahoj, no v podstate sme nachylnejsie na krvacanie, co moze mat rozny dopad...mne Dr. sam povedal, ze mi este nejde hovorit o rizikach lebo sa ta placenta moze este posunut. Povedal mi len, ze ak sa do dalsej kontroly neposunie, uz tam bude definitivne a spontanny porod u mna nehrozi. Dalsiu kontrolu mam az o mesiac, takze to je este dost casu na presun placenty, snad sa pohne 😉
Nejake rizika som si citala aj na nete ale nie je to dobre sa strasit co sa moze stat, treba sa drzat rad lekarov a dufat 🙂
Inak mame zakazany sex (uz ani nevieme co to je), pohyb, ale teraz ked nekrvacam mi povolil vychadzky 🙂 horucu vanu, dvihat tazke veci, nenamahat sa...no a pri kazdom krvacani letiet do nemocnice.
Ty mas kedy dalsiu kontrolu? Potom daj vediet ci sa Ti placenta presunula, dobre? Drz sa!

katuska26
2. dec 2010

@mirka7582 ahoj Mirka paráda vzorové výsledky, teším sa ako malá obzerám kočíky, riadim si byt, triedim vecičky po Viki a tak kukám čo mi bude treba dokúpiť.....a ty ako si dopadla? 🙂

mirka7582
2. dec 2010

@katuska26 ja som tiez dobre dopdla 😀 mali bol zlaty sice sa mu velmi nechcelo ukazovat 😀 vazil 395g bude valibuk 😀

maahuliena
2. dec 2010

ahojte kočky... prečitam neskôr...
včera večer som sa vratila z nemocnice, na reverz. spominala som to tvrdnutie brucha.. tak a kedže moj gyn. je na PN a je to daleko od TO, tak som sa radila so sestričkou, že mam zajisť na pohotovosť u nas a hned a radšej nečakať. Tak som išla. Samozrejme službu konajuci lekár mi najskôr povedal, že ked tvrdne brucho že mam musia hospitalizovať. Ale ja som mu to inak popisovala, že to iba mala časť brucha, kde sa malinka hybe, že mam gynekoga PN a že mi sestrička odporučila vyšetrenie... hm.. tak nakoniec ma prijali.. no obrovska chyba čo som spravila.. !! nebudem vam opisovať všetko. Ale idem to riešiť.. kedže som sestrička tak som si preštudovala svoju zdravotnu dokumentáciu(to je zakl. pravo. chcelo si urobiť asj vypisky... viem to presne naspamäť) a tam boli vymysledné údaje o mojom zdravotnom stave!! Tak ma to pekne nahnevalo... pekne pred vrchouu sestrou som to zistila... informovanosť 0bodov... takže to idem riešiť s vedením nemocnice... Lebo toto je až trestne...neviem si predstaviť, že by sa niečo stalo.. a zrazu oni vymysly.. Nechcem byť zla ani nič podobne, ale ak si takto vymyšľaju stale, tak nech na to iné ženy nedoplatia... ale našťastie ja aj malinka sme v poriadku. Vpondelok si idem pre vysledky kultivacii... tak sa na to pekne vyspinkam a prozpravam sa.... ale... najlepšie na tom je to, že sama vrchna sa mi potom ponukla, že mi urobi sprievodcu tehotenstvom (teda ako do konca) a poukazuje mi porodne saly, vybavenosť, vyber lekára ak sa rozhodbem rodiť u nich... to bolo od nej celkom profesionálne... tak uvidíme.... ale som sklamaná zo szravotníckeho personálu uplne!!!

nadenkaaa
2. dec 2010

@maahuliena tak to je otras 😠 😠 viem ta pochopit mahul ved aj ja som zdravotnik 😅

maahuliena
2. dec 2010

@nadenkaaa ..vieš ono bolo najhoršie to, že sa ich niečo pýtam... a ked vedeli že som sestrička a že kde pracujem... no už mali nervy 🙄 (ako keby im chcem kafrať do roboty 🙄 na čo som hlupa?! načo by som to robila 🙄 ) len ide o to, že som sa pýtala jednu hlupu otázku (kedy su vizity a navštevne hodiny) a už bol ohen na streche 😕 😕 mam pocit, že tam to funguje, že maš kmitať ako oni pískaju.. respe. nič sa nepýtaj, ak chceš mať pokoj... 😒 ale toto je vysko neprofesionálne a ja si neviem predstaviť, že by som sa takto ja niekedy spravala v praci... 🤐 no čo.... už som doma, vybavíme s vedením v pondelok 😅

katuska26
2. dec 2010

@mirka7582 jéj super, valibučík 🙂 zlatý, tak sa teším že sme na tom všetky dobre 🙂

kaprik1
2. dec 2010

@seba1 ďakujem, to hej. Chcela som chlapčeka, ale po tom všetkom mi je to úplne jedno, len nech je zdravučká

maahuliena
2. dec 2010

@mirka7582 jej, to je fakt krasny valibuk 😵

mirka7582
2. dec 2010

@maahuliena fuha no su riadni v nemocnici 😠
@katuska26 aj ja ako som uz raz pisala vela zien potratilo na zaziatku tak hadam sa to vyblaznilo 😀 a uz bude len dobre az do konca

seba1
2. dec 2010

ja mám po poradni, na chvíľočku UZV, sme OK 🙂 , brali mi výter z pošvy, uvidíme výsledok, tlak mám nízky 100/60, pulz 87, o týždeň tá morfológia

mirka7582
2. dec 2010

@maahuliena dakujem teskam sa ze mu chuti papat vsak ma je dost tak ma scoho naberat 😀 hlavne lenoch

kaprik1
2. dec 2010

@smajka @katuska26 ďakujem vám, aj ja som veľmi rada

mirka7582
2. dec 2010

@seba1 super 😀 tak drzkam palceky nech vsetko dopadne ok 😉

seba1
2. dec 2010

@maahuliena v nemocnici som nikdy nebola rada a keď to má človek ešte takto "spríjemnené", tak to nie je vôbec OK.
@kaprik1 jasné, po tom všetkom si človek uvedomí, čo je dôležité, ja tiež očakávam chlapca, už tak zo zvyku 🙂

seba1
2. dec 2010

@mirka7582 ďakujem, aj som sa bála, musím prestať nervačiť, aby bolo malé v kľude

mirka7582
2. dec 2010

@seba1 tak tak aj ja som sa bala ,ale bol somnou manzel tak to bolo fajn 😉

maahuliena
2. dec 2010

baby už mate na plane isť na cukor? 😕 mna to čaka asi za tyžden 😅
inak v tej nemocke boli na izbe so mnou dalšie 2 tehulky, jedna 4. a druhá 7 mesiac. Ale ta druha v 7mes mala take malinke bruško, ale straašne zlaté to bolo 🙂 😵 a vždy tak krasne zahlasila" "Dieťa sa mi zobudilo." 😀 😀 Zato to naše malinke, bolo hore celý pobyt v nemocke!! Ja nechápem, kde berie toľko sily na kopanie 😅 😅 😀

zlatik
2. dec 2010

Caute kocky, tak ja som dnes po poradni, konecne mi spadol kamen zo srdca. Mozno si pamatate, aka som bola vyplasena z posledneho 3D utz, lebo babetko vyzeralo akoby malo dieru namiesto ust a vyzeralo to strasne divne.
Tak som dnes mojmu gynekologovi povedala o mojich obavach, tak mi spravil veeelmi podrobny utz, popocital vsetky prsty, koncatiny, ukazal vsetky organy, premeral dlzku kosti, hlavicky atd, babetko malo zavretu pusinku, cize pohoda a dokonca bolo vidiet ako hlta plodovu vodu, takze je vsetko v poriadku, vazi uz cca 360g a meria od vrchu hlavicky po kostrc 20cm, takze kraaaasa.

maahuliena
2. dec 2010

@zlatik super 😵 aj doky sa k tomu postavil pekne, ked všetko podrobne pozrel 😉

zlatik
2. dec 2010

@asteri
Doktora som sa dnes poriadne v poradni povypytovala na tu placentu, tak mi vravel, ze si mysli, ze sa este zdvihne, babetko ma na nej hlavicku, namiesto vankusa 🙂 Vravel, ze keby som krvacala, tak je to prave kvoli tej placente, ale ze hlavicka by aj to pripadne krvacanie utlmila, lebo by zatlacila na placentu. Vravel mi tiez ze mam viac oddychovat, nenosit tazke tasky, o sexe mi nic nevravel a ja som sa zabudla opytat, lebo mi sa stale milujeme a vobec ma to nenapadlo. Este pred sviatkami idem opat do poradne, kedze ma po tej mojej pondelkovej navsteve pohotovosti berie ako rizikovu, nadalej mam brat diazepan a magnezko 😒 Lenze ja po tom diazepane nie som schopna nic robit. Spat chodim s malym uz o deviatej a cez den som tiez ako omracena, dnes som si este nedala.
Nemyslis, ze ten diazepan moze mat ucinky na babetko?

zlatik
2. dec 2010

@maahuliena Vies co, maximalna spokojnost co sa tyka mojho gynekologa, tak sa mi venoval,ze az neskutocne.
A tebe dali na to brusko nejake lieky? Aj ta dali na pasy?

maahuliena
2. dec 2010

@zlatik to je vysokoprofesionalne a zodpovedné 😉 hlavne že je malinky v poriadku. Placenta by sa mohla vytiahnuť, to je ešte časuu. Ja som ju mala tiež najskôr nizko v tom 21tt, potom strede(začiatok 22tt) a teraz po 2tt som ju mala na zadnej stene 😉
No mňa na pasy nedali, že vraj som maly tt a to som už podla sona bola v 24tt 😅 ale počuvali dopplerom srdiečko... pekne ho našiel, ale niečo im to trvalo. Dali mi magnezium do žily a nejaký liek na bolesť ( presny nazov neviem) , aby sa maternica ukludnila. A samozrejme aj peroralne magnezko. Veru mi to poľavilo.
Neviem presne prečo Ti dali ten diazepam, ale ak Ti robí problem cez den, daj si ho až večer . ked pôjdeš spať. Un bude utlmovať a cez den je to ešte najhoršie. Tak skus davať fakt len večer...

ericka_f
2. dec 2010

@maahuliena tak toto je sila drzim palce dalej

kaprik1
2. dec 2010

@seba1 môj muž tvrdí, že keby sme mali 12 detí, tak to isto budú všetko dievčatá. Sa na tom smejeme. No myslím, že 3 budú stačiť 😉

pami27
2. dec 2010

Ahojte dievčatá,
vidím, že viaceré teraz riešime nízko položenú placentu. Včera som na na to pýtala lekára a vravel, že to má polovica žien a časom sa to zvykne upraviť. Dúfam, že sa to do najbližšej poradne zlepší. Aj vy mávate niekedy také slabšie pichanie v podbruší? Nie je to silné, len trochu nepríjemné a som z toho celkom nervózna. Už od rána sa pozorujem, tak som si teraz prišla radšej zapnúť počítač a niečo prečítať.

nadenkaaa
2. dec 2010

@maahuliena tak to ti verim ono ak vedia ze si zdravotnik akoby dostali strach ze im dotoho budes kibicovat a pritom clovek sa neche robit mudrejsi len jednoducho ma mozno otazky ktore od bezneho cloveka nedostanu ale pravo na informacie mas ved to je jasne a robila som s malymi nedonosenymi detmi a ak by som sa takto spravala k matkam tak to by som sa tam teda dlho neohriala

nadenkaaa
2. dec 2010

inak ja pojdem na cukor az v januari uz som sa dr pytala minule na poradni 😝