icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

mirrinka
13. dec 2010

tu je môj prvý drobček asi dva dni po narodení 🙂

seba1
13. dec 2010

@danka86 to kde si dala tie kilá? Máš maličké bruško.

seba1
13. dec 2010

@mirrinka Lianka je krásna, chlapček bude určite väčší, naši mali 3700 a 3800 g a 49 cm.

mirrinka
13. dec 2010

@seba1 ďakujem 🙂 tiež si myslím,že bude väčší,ale tak do 3500 by stačilo 😀 😀 😀

danka86
13. dec 2010

@seba1 Ved to je ten problem, ze asi vsade, len do bruska nie 😒 ako aj to uz mam o 13cm vacsie ako pred tehu.. Ale zadok, stehna, vsetko mi rastie umerne s bruskom 🙂

mirrinka
13. dec 2010

@danka86 13 cm? ja som mala pred tehu 70cm a teraz mám 93,večer 94 😅 😅 😅 😅 tak to tu asi moje bude najväčšie 😀

seba1
13. dec 2010

@mirrinka chlapci sú vo všeobecnosti ťažší a druhé dieťa je ťažšie ako prvé, ale sú aj výnimky, keď sa porovnám s tebou, tých 600 g a podobný váh.prírastok u nás, možno to bude aj cez 3500g, no veď čas ukáže

seba1
13. dec 2010

@danka86 vôbec nevidno prírastok na zadku ani na stehnách, ale som ťa nevidela pred otehotnením, asi si bola riadne štíhla

mirrinka
13. dec 2010

@seba1 no ved jasne,ono sa to nikdy nedá dopredu nejako určite,mne pred porodom povedali,že malá ma 2200 g a nakoniec mala takmer 3 kilá 😉
a ináč,ešte som ti negratulovala k dievčatku po dvoch chalanoch...tak gratulujem,určite ste všetci veľmi vytešení,viem si predstaviť 🙂

seba1
13. dec 2010

@mirrinka Ďakujem, sme veľmi šťastní, je to úžastné, už len premýšľam, aké to budú rozdiely oproti chlapcom. Ty to máš super, už na druhý pokus máte obe pohlavia, manžel je šikovný a určite ste tiež veľmi šťastní

danka86
13. dec 2010

@mirrinka
@seba1 ja som pri Veronike vazila 64kg, ked som otehotnela. Ked som isla rodit, mala som 78kg, ale kedze sme byvali u svokrovcov, vaha rapidne klesala a klesla na 52kg. Potom sme sa konecne prestahovali do nasho domceka a tu mi je proste dobre, tak aj vaha stupa 🙂 A ked som pri malej otehotnela, mala som 55kg a teraz 64kg 🙂 Neviem, ci sa z toho niekto vysomari.. 😀

seba1
13. dec 2010

@danka86 nejako sme tie čísla prekusli a sú nám zhruba jasné 😀, ja som 64 kg keď som otehotnela, teraz 72, ale dokedy?

danka86
13. dec 2010

@seba1 64kg som mala ako bezdetna a ty po dvoch detoch. Dufam, ze aj ja tak dopadnem.. 🙂

natas4
13. dec 2010

@seba1
aj ja mam take brusko ak nie vacsie 😀 😀
vsetci sa ma pytaju ci cakam dvojicky, alebo si myslia ze som uz v 7.mesiaci 😝

natas4
13. dec 2010

@danka86 ja som pribrala uz 11 kg ☹ ☹ ☹ a na to ze som prvorodicka mam straasne velke brucho...

kwetinka1
13. dec 2010

Ahojte, prepacte, ze som sa medzi vas zamiesala, som z februaroviek, ale potrebovala by som kontakt na dr. Cunderlika alebo odporucit niekoho obdobne dobreho, kto by mohol spravit ultrazvuk, lebo moje babo ma trosku problemy a potrebujem niekoho dobreho v BA a vy ste teraz nedavno boli na morfologickom ultrazvuku. Dakujem moc krasne

seba1
13. dec 2010

@danka86 váhu som mala aj lepšiu - 59 vlani, potom som pribrala asi 3 kg a zbytok na dovolenke v Turecku, kde sme splodili aj našu krásavicu 🙂.
@natas4 mne to trochu aj prekáža keď mi takto hovoria, ale čo už narobím? Tebe?

seba1
13. dec 2010

@kwetinka1 my sme boli v auparku - medifera u dr.Holáňa - 0850111991, prajem aby neboli problémy

natas4
13. dec 2010

@seba1 no trosku aj mne...ja len neviem preco mam take velke brusko, ked toto bude moje prve babatko...mozno to bude tym, ze mi velmi chuti sladke a neviem si pomoct 😀

kwetinka1
13. dec 2010

@seba1 ☹ u neho som bola v 20tt, on podla mna nema konkurenciu, ale teraz je dlhodobo na PN preto hladam niekoho ineho

seba1
13. dec 2010

@natas4 ja som mala veľké brucho aj pri prvom ale zväčšovať sa začalo neskôr ako teraz, ale potom som to dobehla, takže niektoré ženy sú na to náchylné - iné nie, treba sa asi tešiť, že bábätká prospievajú a majú veľa miesta a netlačia sa v brušku

natas4
13. dec 2010

Mamicky vedela by mi niektora poradit, ci je lepsie si pred nastupom na matersku zobrat dovolenku alebo sa radsej nechat vypisat na PN? Kedy je lepsie si cerpat dovolenku - pred alebo az po materskej?Mam pocit ze narok na dovolenku sa inak vyratava, ze pred nastupom na matersku mam narok na 20 dni dovolenky a po materskej sa mi dovolenka krati. Dakujem za pomoc.

seba1
13. dec 2010

@kwetinka1 ja som bola u neho minulý štvrtok - 9.12. a bol tam, vieš to iste?

natas4
13. dec 2010

@seba1 ved ja sa tesim, hlavne nech je malinka zdrava 😵 ...len dufam, ze je naozaj jedna a neschovava sa tam este jeden maly cloviecik 😅

seba1
13. dec 2010

@natas4 🙂

maahuliena
13. dec 2010

ahojte kočky.
Dnešna poradna dopadla skvele. Napriek čiastočnemu tvrdnutiu bruška krčok krasne drží 🙂 Ale to tvrdnutie budu zjavne kvoli pohybom babatka 🙂 Zajtra budu vysledky na cukor. A ak všetko dobre dopadne a nebudu iné problemy, tak poradna aj s utz okolo 30tt, resp v januari 🙂 😉
@natas4 no tos tou dovolenkou zaujima aj mna. Ja mam ešte 4dni za tento rok. A MD bude nejak vo februari.. a to už vlastne nabieha dalšia dovolenka 😕 zajtra si zavolam na personalne, asi.

mischeell
13. dec 2010

Ahojte baby, chcem sa opýtať, teraz mi volal môj gynekológ, že mi vybavil termín u kamaráta na 3D sono, ale až na 17.1. a to už budem 26/27 tt...či to nie je neskoro na 3D? Neviete mi poradiť? Ď.

natas4
13. dec 2010

@maahuliena das mi prosim vediet ked zistis ako to je?
ja mam narok na 4 dni za tento rok + 20 dni dovolenky ak si ju vycerpam pred zaciatkom materskej...len hrozi mi asi rizikove a ja neviem ci si mam nechat vypisat PN alebo zobrat dovolenku.

maahuliena
13. dec 2010

@natas4 to maš presne s tou dovo ako ja 4dni tohto roku a 20 dní potom 2011... akurát som o tom čítala, že sa da vyčerpať aj pred MD( tých 20dní- aj ked bolo písane, že musíš mať za ten kalend rok odpracovaných 22dní 😕 ) aj medzi MD a RD ( tam sa ti porom kratia tie dni), čo viem, kolegyne, ktoré boli tehu, išli na PN, potom čerpali celu dovo a potom MD.. tak ja netuším čo je najlepšie... mne sa momentalne opati byť PN...tak mam dilemu 😒

drobec490
13. dec 2010

@mischeell ja si myslim ze nie hoci odporucaju skor,ale ja co som bola tak mi povedali ze najneskor do 28 tyzdna...inac si myslim ze nie.. 😉 😉