icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

mnamko
14. dec 2010

Ahojky,dlho som nepísala ale čítam Vás,ja tiež malé pociťujem až dole v podbrušku a večer po celodennnom kopaní ma tam aj bolí dnes som kôli tomu nemohla ani zaspať,mne je to tiež čudné že je tak nízko.

seba1
14. dec 2010

@ivka1603 akurát som ti poslala mail.

ivka1603
14. dec 2010

baby, to je normálne, že vás bolí tam dolu v podbrušku.....v posledných dňoch a týždňoch vás bude pichať až v rozkroku, alebo tam, kde je močový mechúr...bábo sa stále posúva nižšie a preto to bolí a pichá

seba1
14. dec 2010

mňa už aspoň tri mesiace bolia aj sedacie kosti, sa mi zdá, že nejako skoro

natas4
14. dec 2010

@katuska26 a ako ta to boli? kde presne? aky mas pocit? a ako casto to cistis? mozno mam vela otazok ale ja uz som z toho na nervy...ja mam uz vyse mesiaca bolest (alebo neprijemny tlak?...no neviem je to neprijemne ale da sa to vydrzat) kazdy den....bola som s tym aj u gyndos´ky ale nevedela som jej to presne opisat...povedala som jej, ze je to akoby ma niekto kopol medzi nohy...ale je to skor akoby som 3 dni vkuse sexovala 😀 😀 😀 😀 ...vysetrila ma a predpisala mi magnezium...beriem ho, ale nemam pocit, ze by mi to nejak pomohlo ☹ tieto pocity mam kazdy den...zo zaciatku skoro stale...teraz vacsinou uz len vecer...citim to ked chodim a ked sa prevalujem z boka na bok...ked sedim, alebo ked lezim a nehybem sa tak nic necitim a nic ma neboli

ivka1603
14. dec 2010

@natas4
tie bolesti sú normálne.....nezbavíš sa ich ničím....to "vylieči" až pôrod...potom to samozrejme prejde samé 🙂

katuska26
14. dec 2010

@natas4 no bolí to ako keď máš dostať menzes, my sme to s kamoškou volali, že ma bolí okolie tampónu, kam si ho dáš 😀 😀 😀 ale je to fakt taká bolesť.... neviem inak ako by som to opísala.... Ako píše ivka /ja si to pri prvom tehu nejak nepamätám/ asi je to normal, predsa rastie ti tam dieťatko a tlačí dolu... 😉 No jasné a bolí to hlavne keď stojíš, gravitácia, dieťatko ti padne a tlačí, tak aj mňa..

pippi84
14. dec 2010

@katuska26 kup si opar stop, ine nie. a nasad si viac c -vit aspon 2x denne 500mg

katuska26
14. dec 2010

@pippi84 dík, kúpim si a presne céčko som si dala a probiotiká 🙂

krisruska
14. dec 2010

@natas4 no tak sme na tom rovnako, kopkanie si užívam ja i manžel, keď si dá ucho na bruško, tak ho poriadne vyboxuje 😀
Na tie bolesti si sa pýtala lekára?

natas4
14. dec 2010

@katuska26 @ ivka1603 mna to neboli akoby som mala dostat menzes a neboli ma to len ked stojim...dokonca ked som 3 dni vkuse lezala, tak ma to bolelo pri kazdom obrate z boka na bok ☹ ...no nic budem verit ze to nie je nic vazne 🙂 len neviem na co mi dala gyndoska to magnezium...asponze sa Vam mozem vykecat, pomaha to 🙂

ivka1603
14. dec 2010

@krisruska
Ahoj.....tie bolesti sú normálne...žiadne lieky to nenapravia.....do 38-40t.t. sa to ešte zhorší, bude to také silné pichanie v rozkroku...je to tým, ako sa bábo posúva nižšie a v stoji je to ešte horšie, gravitácia nepustí 🙂
Kvôli tomuto budete kočky zbytočne behať k lekárke, nič s tým aj tak nespraví ....

katuska26
14. dec 2010

@natas4 je to tak ako ivka napísala, neboj sa dr vie čo ti dáva, magnezium je na ukľudnenie, na krče, aj mne ho Dr predpísal, nič s ním nepokazíš 😉

ivka1603
14. dec 2010

@natas4
@katuska26 správne napísala, že to magnézium je na uvolnenie svalstva proti kŕčom...aj ja som ho chvílu brala, ale nepomohlo mi to až tak na 100% ☹
Mne ešte pomáhalo na toto všetko, čo vás trápi, že som chodila na predpôrodný kurz a cvičenie....a tam sme sa mohli baby o týchto veciach aj porozprávať...chodila som tam až do konca marca a 21.4. som rodila.....a veľa som chodievala peši...nie autom ani busom 🙂

katuska26
14. dec 2010

@ivka1603 no aj ja odporúčam tehu cvičenia, naučíte sa tam správne dýchať čo treba cvičiť, lebo ak budete mať kontrakcie pol dňa alebo deň a máte to bez cvičenia predychávať, je to sila 😕 😕 😕 , akoby ste chceli od neplavca aby preplával celý bazén 10x... 😅 Má to mnoho výhod, na všetko sa tam môžte opýtať, spoznáte iné tehu s ktorými sa potom možno aj v pôrodnici stretnete. Ja inak idem dnes cvičiť chodím každý utorok.

krisruska
14. dec 2010

@ivka1603 Ahoj ja nemám žiadne bolesti, len som sa pýtala Natas4, či tie bolesti spomínala lekárovi. Keby malá nekopkala, tak ani neviem, že som tehotná! Bolia ma len kríže, čo u mňa niebolo nič vynimočné, ani pre tehotenstvom! 🙂

natas4
14. dec 2010

@katuska26 ale ja okrem toho co som uz popisala nemam ziadne ine tazkosti ani krce...tak to magnezko mi pride zbytocne...akurat ma z neho prehana 🙂

ivka1603
14. dec 2010

@natas4
tak magnézium nemusíš brať...to nie je povinný liek...príde mi to ako vitamín 🙂

natas4
14. dec 2010

@krisruska ano ale nic mi nepovedala...ona toho moc nenahovori...a ked sa jej nieco spytam tak nie je moc prijemna...ked som isla na dovolenku, tak kedze sa jednalo o dlhy let mimo EU tak som chcela vediet ci si mam na nieco davat pozor, a ona ma sprdla ze nie som chora iba tehotna...tak som sklapla...no a na dovolenke som potom mala 4 dni tazku otravu, ked som ani suchu ryzu nemohla a presedela som cele dni na zachode a vracala som az som bola zelena...strasne som sa vtedy bala...ked som sa vratila hned som isla na kontrolu a ked som jej povedala co sa mi stalo na dovolenke tak ma zasa sprdla ze ci som taka sprosta ze som jedla morske plody...ano jedla som, ale ja som nevedela ze nemozem, lebo som sa to nikde nedocitala a ona ma na to tiez neupozornila... 😠 😠 😠 😒 ☹

natas4
14. dec 2010

@ivka1603 no ved uz si od vcera vecera davam polovicnu davku...predpisala mi 3 x denne 500 mg...teraz si davam 3 x 250 mg...aj tak ledva dobehnem na zachod 😀 😀 😀 ....ja som najprv nevedela z coho to je...tak som si naordinovala 2 cokolady denne + banany...no a ono nic...nepomohlo...tak som googlila na nete az som pochopila ze je to z magnezka

ivka1603
14. dec 2010

@natas4
😀 😀 😀

krisruska
14. dec 2010

@natas4 Tak to už je aký prístuj, mala ťa predsa informovať o všetkom a nie spoliehať sa na to, že ty sa to niekde dočítaš. Inak prístup niek. lekárov ma fakt ohromuje 😠

penn
14. dec 2010

@natas4 xixi z magnezia? tak to potom musim papat

natas4
14. dec 2010

@krisruska mna uz pomaly prestava...zlozila som si ruzove okuliare
@penn ak mas problem so zapchou, tak odporucam

😀

zlatik
14. dec 2010

@seba1 Tak teraz neviem, po odfoteni sa mi zda take ako tvoje 🙂 Ved posud sama 😉
Ja si neviem predstavit, ze kolko narastie do 9 mesiaca. Pre predstavu ako som vyzerala dva dni pred porodom pridavam fotku - tretia v poradi 😀

maahuliena
14. dec 2010

@zlatik jeej, to je krasne brušeno 😵 😵

katuska26
14. dec 2010

@zlatik no ja mám podobné dnes som vložila do albumu 🙂 ale ešte máš čo robiť do 9teho mesiaca 😉

katuska26
14. dec 2010

@zlatik a krásne brušinko 😵

zlatik
14. dec 2010

Kocky,vdaka, ja sa z bruska strasne vytesujem 🙂
Vo stvrtok ideme na poslednu navstevu 3D, tak dufam, ze Viliamka bude pekne vidiet, lebo krasne v brusku vystraja.
V nedelu som sa kupala s Viktorkom a co vystrajal pri kupani, Viktorko bol nadseny, ze sa brusko hybe, tak mi ho olieval teplou vodou a babetko to jednoznacne muselo citit, lebo sa vrtelo ako este nikdy predtym 😀

blcha
14. dec 2010

ahojte babulky celkom zaujimavy clanok som nasla o priberani v tehotenstve http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/2803/ak...