Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
Ahojte babenky 😵
@maahuliena tusim ty si mala trosku zvysenu hodnotu gluk.zatazoveho testu...ja som mala tiez,ale nad 10 mmol/l a aj som bola v nemocke,kde ma dali na dietu a velky profil som mala v poriadku,akurat po ranajkach som mala trosku zvysene ale diabetologicka mi povedala,ze nemam jest vela naraz....drzim ti zajtra palce,ja chodim kazde dve tyzdne k diabetologicke na kontrolu a po jedle(nie s glukozou)to je uz v pohode,uvidis dobre to dopadne! 😵 mozno len budes musiet trosku obmedzit sladke(co je pred vianocami hrôza,des... 😀 )
@smajka ja som o syndrome nekludnych nôh citala,je to aj v tehotenstve,vraj ked lezis tak ich nemozes mat v klude polozene(ani v spanku) stale ich musis prekladat alebo s nimi hybat ale ze po tehu sa to dá samé do normálu...dak drzím kamoške palce,nech to ma cim skor za sebou 🙂
Ktore pohlavie mame v nasej temicke v prevahe,dievcatka ci chlapcov? 😵
ahojte babulky, chcem sa opytat, tie co ste boli na druhom skriningu, vsetkym vam robil podrobne vysetrenie srdiecka babatka?? poistovna to nepreplaca, treba za to doplacat, robili vam to vsetkym??
tiez sa xcem opytat, minuly tyzden som bola na 3D a vsetko napisal ze je v norme a dnes na morfologickom skriningu vravi, ze mam dlzku krcka ci so na dolnej hranici, ze mam polehavat a nebehat...je mozne ze by si to na 3D nevsimol alebo co??? trosku ma to nastrasilo, po 3D som bola taka spokojna ze je vsetko uplne ok a teraz mi tento zahlasi toto..neviem, mam tendenciu verit skor 3D, kedze je to uz na inej urovni ako klasicke sono..tiez mi tvrdil na morfo, ze oni robia podrobnejsie vysetrenie srdiecka, co sa mi nexce verit, ved na 3D sa len srdiecku venoval asi 15min!!! a tento na morfo vravi ze on robi podrobnejsie...no nechce sa mi tomu verit!! co si o tom myslite?????
ahoj barborkach
@barborkach na skrinigu so bola a co sa tyka doplatku tak som platila 10ecka za vysetrenie ale robil to iny lekar tak preto nie moj gynekolog a moj mi vravel ze to je nadstandartne vysetrenie a to poistovna nepreplaca ale aj tak keby sme si mali platit za vsetko tak to by sme sa nedoplatili .a co sa tyka vysledkov nic sa neboj a ver ze ste v poriadku pri dalsom ultrazvuku moze byt vysledok uplne iny len sa nesmies hned uputavat na vsetko co povedia .mne vraveli ze po umelom oplodneni sa nemam velmi tesit ze sa to podari na prvy raz a pozri uz sme v 25 tt a gynekolog ostal hotovy ze na prvy pokus a vyslo to .len musis vzdy verit ze bude vsetko ok. prajem ti pekne vianoce a 21.4.2011 pekne a zdrave babo .mi mame termin 5.4. drzim palceky.
@13480 joooj, uz aby sme to kocikovali a riesili ine problemy, vsak??? 😀 😀 😀 som strasna ja viem, moj muz ma so mna nervy, ze "ved dr povedal ze je to v norme, len na dolnej hranici!!!" 😅 ja viem, ma pravdu, ale ked...neviem 😅 😅 😅 😅 😅 😅 bojim sa o babatko, aby bolo v poriadku! tak nech nam to dobre dopadne
@smajka ja s nepokojnymi nohami mam skusenosti az az ☹
no doporucuju na to magne b6 a ja si ich potieram este bud varixinal-om gelom alebo mentolovy alpa bylinny krem, alebo na teraz napadlo aj fuss balsam. pri vstrebavani dochadza k chladivemu pocitu a to fakt zabera. to si zoberiem aj do porodnice, lebo mavam to casto. je to asi nervoveho povodu, nervove zakoncenia... take nieco. aj chybanie mineralov v tele. ja mam niekedy pocit, ako keby som mala ochrnute nohy. potom aj ja s nimi klepem. 🙄
je to divne, ale som rada, ze nie som jedinaaa 😔
ahojte mozem sa k vam pridat ?? my mame termin 4.aprila 🙂
@sonina22 no snažím sa aj imunitu si trošku posilniť, papám zelené riasy v prášku, ale ja som ich aj pred tehu, len teraz to sem tam zabudnem a mám v nich aj acerolu prírodné céčko, len musím pravidelne, určite si daj nejaké probiotiká pýtaj si v lekárni nech ti poradia pre tehuľky 🙂tým nič nepokazíš 😉
Ách jaj my sa s mužom asi nedohodneme na tom mene on chce Alexandru a ja s malou Terezku 😒
my sme na rizikovom uz od zaciatku tehu :( som z toho dost smutna vzdy nejake problemy 😢
@maahuliena no mam take problemy ako pri malej ale teraz to je este horsie 😢 doktor ma vzdy niecim strasi uz mam z neho nervy 🙂
@suzy_27 určite to zvladnete... 😉 niekedy tí naši dr. vedia poriadne vystrašiť maminu... 😒
@maahuliena no máme ešte 107 dní , my sme sa na začiatku dohodli že tento krát vyberá meno on keďže pre malú som vybrala ja,ale keď všetky dievčatká v našej rodine majú meno na S a teraz zase Saška
@bobora jeeejda, som kukla len že 130dní a podtým, že pred 3týždnami 😅 😅 😲 som prehliadla... tak teda za 107 🙂 😅 Tak možno manžel ešte zmení nazor... a da sa presvedčiť na Terezku 🙂
@maahuliena no tak to hej 🙂
@maahuliena dakujem! 😵
caj sladim aj ja 🤐 😉 ,medom...ale ani to by sa nemalo ☹ ja by som rada vedela,ci sa tehotenska cukrovka moze pribudajucimi tyzdnami zhorsit...nevies nahodou?A dolezity je aj pohyb,kludne si mozem aj sladke dat(malo),ked potom beham,hodnoty mam v norme.
@smajka nemas za co,ja len co som citala o tom,ale @pippi84 ma vlastnu skusenost,tak dufam ze co tam pisali bude pravda...
@barborkach ja si myslim,ze podrobne vysetrenie srdiecka nerobia kazdemu...my sme boli u ineho na morfologickom 2D ultrazvuku,nam to sice robil a aj sme museli zaplatit za vysetrenie,ale u mna bol problem s kartou poistenca(robim v zahranici a mi ju neuznali,hoci v nemocke bola dobra,tak ja neviem).Srdiecku sa inac venoval tiez dost dlho.
Co sa tyka krcka maternice,co lekar to iny nazor...v nemocke mi povedali,ze sa otvaram a nasadili magnezium(injekcie),potom ma vysetril primar a ma pustil domov,ze je to v poriadku a to iste mi povedala moja gynekologicka.Vraj nie je podstatne,co oni vysetria rukou(alebo maksi krcok)ale to,co vidia na ultrazvuku vaginalnou sondou...ako ti vysetroval krcok?
ahojte, ja už mám svoj ranný jogurt v sebe a malinká si teraz veselo kopká, asi už aj jej došla prvá zásielka 🙂 , ja som nkdy na nejakom kurze nebola a snáď to zvládnem aj tento krát, mám pocit, že človek trošku aj inštinktívne rieši tieto veci, jediné na čo nesmiem zabudnúť. je vo finálnej fáze tlačenia vždy zatvoriť oči a predkloniť hlavu, pri prvom som to neurobila a bola som na tvári samá petechia a krvou podliate oči.
@kwetinka1 ahoj dr.Holan bude az vo februari k dispozícii..tak potom uz len dr. Cunderlík, neviem konkretne cislo aj ked somu neho bola, ale daj si to do googlu..drzim palce
@seba1 ani ja cvicenia riesit nebudem 😒 k porodu si zoberiem sestru, je zdravotna sestra a este k tomu ma 2 porody za sebou, tak mi poradi co a ako .. to tlacenie, no dam si na to pozor, lebo sa bojim, ze sa mi "podleju" oci krvou. uz som sa s tym stretla u jednej slecny. dlho sa to hoji. ja mam este k tomu aj silnejsie dioptrie, tak sa mi snad zrak nezhorsi. po porode-porodoch pojdem na operaciu oci, lebo sosovky nosim uz 10rokov.
tuto noc som mala zase nocne mory 😠 dost casto sa budim, ale na wc mi netreba behat, nastastie 😅
malicke je v noci aktivne, stale sa vytlaca, cez brusko je vidiet ako sa otaca 😉
ahojte holky.
riesili ste tu vcera tehotensku cukrovku, pri malej som to mala, a chodila som kazde dva tyzdne k diabetologicke, a zabila som tam uplne cely den, od rana od 7ej uz som bola v cakarni do 14.30 hod, to som odchadzala od nej,. islo mi to poriadne na city a teraz to odmietam, nepojdem ani na ten test, nakolko aj samam doktorka povedala, ze cukor po tej glukoze mi vyletel aj preto, lebo ja sladke nejem, vobec mi nechuti, a vypit take mnozstvo cukru a dat si za tym len glg vody, je dost aj na kona, na kontrolach som mala cukor super. len ta doktorka to robi trosku blbo, nahana si pacientky ,aby jej poistovna co najviac preplacala. a ked som vypila ten cukor- glukozu, dve hodiny som musela sediet v cakarni a iba s hlavou som mohla pohnut, inac ani o centimeter som sa nemohla pohnut, kontrolovala nas sestricka. chore. 🤐 a teraz ,ked uz mam sofinku, tak ju nemam kde nechat a dve hodinky nehybne nedokaze sediet 2,5 rocne dieta. a mm nemoze byt stale so mnou na kazdom vysetreni, 😒

neviem ci viete niektora poradit. kamaratka mala vcera termin, ale este je doma a caka. pytala sa ma ci som nepocula o niecom ako syndrom nekludnych noh, alebo nevie presne ako sa to vola. vraj si nedokaze kontrolovat nohy, stale s nimi klepe a to aj v noci. nemoze koly tomu poriadne spat. zacalo jej to par dni dozadu. ja som teda o tom nikdy nepocula, ale odpisala som jej, ze sa vas skusim spytat, ci niektora o tom nieco neviete. dakujem