Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@zuzin78 ako mne sa na ňom parádne leží, zo začiatku mi bruško ťahalo keď som ležala na boku som si tam kadečo podkladala, tak sme ho kúpili, nejdem si ho vynachváliť, lebo sa ti presne vyformuje a na kojenie tiež určite využijem, Viktorku som kojila každú hodinu, čo bolo o držku 😝, dávala som si tam vankúš a tak, ale po čase som cítila že mi odchádza chrbtica, tak dúfam že tento vankúšik bude super, potom dám vedieť ako sa mi s ním kojí. 😉
@zuzin78 no tak tebe dala tiež riadne zabrať, mne odchádzala chrbtica, aj som si poplakala pár krát bloknutá, ja som ju každú hodinku kojila a to sa veľa krát hneď dogrckala nevedela kedy má dosť a kojila som ju do 14 mesiacov, viac nechcela 😅 , ja som bola odhodlaná kojiť dokedy bude chcieť, sama sa odstavila a tým mi to uľahčila, potom žiadne mlieko asi rok nepila, odmietala, potom postupne kakavko a také 🙂
@katuska26 my sme sa iba pred nedavnom odstavili, sofi bola taky malyzavislacik na maminkinom mliecku, vecerne kojenie prebehlo najlepsie, to sa sama odstavila a potom bol pokoj, kojila som ju 2 roky a 7 mesiacov. verim, ze aj druhe budem aspon dva roky,.pre niektore som bola cudna ,ze tak dlho kojim,ale pre mna a sofi to bolo super, super pocit ked sa tak tulila. az my to niekedy chyba. ☹
@zuzin78 jasné ja som bola od začiatku prvého tehu presvedčená že chcem kojiť, lebo je to to naj pre dieťatko a aj mamičku 🙂 A tak isto aj teraz.... Je to super že si tak dlho kojila. 😉 A vôbec si nebola čudná, keď to obom vyhovuje prečo nie. 🙂
No idem si poriadiť byt, mám tu trošku neporiadok, zatiaľ pekný deň maminky 🙂
@augustovka Ahoj, chcela by som sa ta spytat, ci nakoniec chodis na tie cvicenia do nemocnice v TN? Na nete su dost kuse informacie, doporucuju mi ich kamaratky ale tie rodili davnejsie takze nevedia poriadne povedat co a ako.
Ak teda chodis daj info ako sa ti paci a kedy to je a kde sa treba prihlasit ak by som chcela chodit. Dakujem
dnes nam pride postielka zirafkova a páááár veciciek a este k tomu aj vankus na dojcenie 😀 😀 dame si pod stromcek 😵 😵 juchuu
@katuska26 aj mna trapi herpes, chytila som ho od kamaratky 😖 Nikdy som nezvykla mavat herpes, ale toto je uz druhy co som tehotna... Zovirax sa neodporuca, tak si davam stavu z aloe vera (normalne z rastlinky odstrihnem kusocek a potieram) , svietim si bioptronom a beriem Bkomplex. Celkom zabera, dnes je treti den a uz je sucha. Aj tak to neznasam, snad sa ich skoro zbavime 🙂
@blackberry ahoj veru nie je to príjemné, akurát dnes keď ho mám napuchnutý najviac som musela ísť na kardio, do nemocky, ktoré dopadlo super, dieťatko je zdravé a dr inak strašne milý mi potvrdil dievčatko 🙂 Takže bude Karolínka 😵 😵 😵
Bola tam so mnou aj Viktorka, nakoľko som ju už odhlásila zo škôlky a tej sa ústa nezavreli, sa na nej smial, že deti sú obrazom svojich rodičov, ešte ju aj svojou čokoládou ponúkol..... 😀 No keby takýto boli všetci dr radosť chodiť k lekárovi....
Ale sa teším že máme potvrdené dievčatko, už sa jej môžem prihovárať v ženskom rode, juchúúúúúúúúúúúúúúú 🙂 🙂 🙂
@katuska26 teraz som ja vyberala meno, chceli sme Saru,ale mm sa to moc nepacilo, ze to je uz kazde tretie dievcatko, a obmena mena Sara je Zara. niekomu sa paci a niekomu nie, ale hlavne ze nam trom sa paci. sofi ju aj tak bude volat Zara ňaňa/ ako hello kitty/ je teraz maniacka do tej macky, vsetko ma hello kitty, ine si nechce ani obliect, a ak jej chcem nieco ine obliect tak ju musim trosku oklamat, ze to take nosi aj nana 😀 tak ako cizmy z hmka, sme jej kupili a jej sa nepacili a teraz by v nich aj spala. 😀 😀 😀 😀 ale dva tyzdne sa len na ne divala. nerobila som na nu ziadny natlak, uz ju poznam, ze by to viedlo k tomu, ze ich nikdy neobude, a sama raz prisla a chcela ich obut vonku 😵 ach tie dievcatka. chcu sa paradit od malinka 😀
@zuzin78 hihi to je pekné meno mne sa páči Zara 🙂 aj sa vám hodí že Sofia a Zara, my máme zase také dlhšie Viktória a Karolína 😀 a ešte priezvisko chúďatká Poturnayová, jáj no majú čo písať 😀
My sme teraz Viktorke kupovali pod stromček takú sadu šminiek Hello Kitty a aj s voňavkou a uteráčikom, v Kauflande to mali :D
@katuska26 nam sa aj tie mena hodia k priezvisku. jej aj vy mate take super slovenske priezvisko ako my. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
a hlavne s,e chceli take mena, aby sa nedali skaredo povedat. ako to deti vedia povedat. 😉
si mi odniekal velmi znama, ja som studovala v BB na strednej, a pozeram ze si ty z BB. pekne mesto, hned by som sa tam prestahovala. 😉
ahojte kočky 🙂
tuším tu máme potvrdené dalšie dievčatkaaaa 😀 😵 😵 všetkým gratulujem 😵 😵 😵
zajtra my držte palce, idem zase na cukor.. dufam, že po normalnych ranajkách bude cukor akurat tak do 6,0 mmol/l 😀
@maahuliena a to nemas prist nalacno??? lebo mne tak povedali, nalacno, doniest 75g glukozy a moc 😕
@pippi84 hihi díki, to je to je veľa krásnych mien ale aby sme sa na tom mene obaja zhodli, buď sa páčilo jednému alebo druhému, na tomto sme sa zhodli... A my sme sa s mm smiali, lebo Viktorka keď je zlá tak jej povieme Viktora a Karolínka keď bude zlá bude Karola 😀 😀 😀 takže nám aj vyhovuje že sa jej dá aj škaredo povedať 😅 ale to doma aj tak väčšinou v rámci srandy....
Ja som strašne chcela Sofiu ale muž ani počuť vraj ho má veľa rómskych detí,ani Sandru nechcel tak som len tak nadhodila,že Nina a to sa mu páčilo myslela som že povie nie a ja navrhnem buď Laru,Taru alebo Zaru ale proste Nina u neho víťazí ,chlapec našťastie sme sa hneď zhodli na Lukášovi.
ahojte babulky riesite mena tak v tomoto ja som uplne mimo ja vobec neviem ako sa bude volat to nase dievcatko teda ak bude dievcatko 😉 Eiska som vedele ze bude na 100% to sa mi pacilo uz na strednej skole ale teraz fakt neviem ked sa mne nahodou nieco paci muzovi vobec nie nevieme sa zhodnut fakt netusim keby bol chlapec je Oliver a dievcatko neviem neviem 😉
@pippi84 ano mam prisť na lačno, ale to už nebude ten zaťažový test(ten som mala v pondelok) ..ten sa robí len raz a potom ak su zvyšené hodnoty tak sa robí normálne. Nie s glukozou, ale že si daš ranajky a potom ideš za 1,5 hodky znova na krv... a ked bude cukor v norme, tak mi nič nehrozi 😅 duufam 🤐

@bobora gratulujem k dievcatku 🙂