icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

natas4
17. dec 2010

@bobora @nadenkaaa 🙂 stale ste na tom dobre...ja som pribrala uz 11 kg ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

mirka7582
17. dec 2010

@natas4 asi ktovie 🙂

seba1
17. dec 2010

@natas4 a ja 9 kg, akurát tu lamentujem mužovi, že ako sa s tým jedlom strážim a aj tak toto a naozaj tie vianoce pred nami 😒
@mirka7582 s tými propolkami to majú nejaké divné, možno to len zabudli napísať, ja som aj teraz pozerala, že na mnohých fórach píšu tehotné, že propolki sú ok

nadenkaaa
17. dec 2010

Baby ja sa snazim vahu neriesit len to obliekanie ked mam nieco zapnut (bunda, kabat)-preto sa skor bojim nejakeho velkeho priberania ale nejak obmedzovat a drzat diety urcite nebudem -jem uplne normalne aj ked sladke moc nemusim skor cesnakove a kysele mi chuti 😉 hlavne ze babetka su v poriadku nie? 😉
@katuska26 som doma pn tak kedze som cele dni doma sama mm chodi az vecer z roboty tak aspon mi pri peceni cas ujde 😉

katuska26
17. dec 2010

@nadenkaaa si šikulka, jasné aspoň ti čas ujde a ešte aj napečené budeš mať, aj ja som doma PN, ale už mám doma aj Viktorku, ideme zdobiť stromček, potom sa ideme prejsť do obchodu a poobede sa vrhneme sa tie rožteky🙂
pekný deň maminky 🙂

natas4
17. dec 2010

@seba1 ved toto..idu vianoce...ja sa po nich uz na vahu radsej nepostavim 😀
@mirka7582 asi to fakt zabudli napisat
@nadenkaaa hovori sa, ze ked zena caka chlapceka je viac na kysele a nepriberie pocas tehotenstva prilis vela a naopak zena, ktora caka dievcatko je viac na sladke a aj viac priberie. Na mna by to teda sedelo 😀 😀

zuzin78
17. dec 2010

ahojte holky, pisete kolko ste pribrali, ja len +3kg /mozno 4kg /tolko som aj pri malej, dneska som sa nevazila ,nestihla som . 😀 sladke moc nemusim, jem ako stiham,ale snazim sa . mm hovori, ze by som mala pribrat viac, ale prepchavat sa nejdem, kto bude tu vahu potom davat dole? pri malej som posledne mesiace pribrala, a nastastie vsetko islo prec. 😉

zuzin78
17. dec 2010

@natas4 na mna to nesedi, cakame doevcatko a mam chut na kysle to som mala aj pred tehotenstvom 😀 to su take povery 😉

seba1
17. dec 2010

@natas4 že by priberanie s pohlavím dieťatka súviselo? No ktovie. Ja zasa priberanie nie kvôli kráse riešim, ale skôr, že to môže mať zlé zdrav.dôsledky, uvidím, či po pôrode to tak pôjde dole, ako pri chlapcoch, do určitej váhy som chudla bez zmeny strav.návykov aj bez cvičenia, len som chodila na prechádzky s deťmi.

natas4
17. dec 2010

@zuzin78 🙂 ja viem

natas4
17. dec 2010

@seba1 ved prave to..mam astmu a cim viac priberam, tym tazsie sa mi dycha..ale sice sa toho hrozim, ale na vianoce sa obmedzovat nebudem..budem sviatkovat ako sa patri 😉

seba1
17. dec 2010

@natas4 ja zas budem sledovať váhu, lebo potom by to určite zle skončilo, tebe aj hovorili niečo u lek.na priberanie? Ja myslím, že teraz mi už niečo k tomu povedia.

emmaelzer
17. dec 2010

Dobre ranko, ja som vcera bola na poradni a mi povedala, ze sa mam snazit nepribrat viac ako 10kg....zatial mam navyse 5-6 kg, tak sa mozno podari...ale tiez zistujem, ze pri som mala chut viac na sladke a viac som priberala ako teraz...tak len dufam, ze bude chlapcek 😉

Inak ako ste na tom s pecenim? Ja len peciem a peciem, stale mam tych kolacikov menej... 😉 😉

seba1
17. dec 2010

@emmaelzer treba koláčiky odložiť niekam a nebudú ti ubúdať 🙂 . Ja chcem zajtra piecť zázvorníky. Je šanca, že sa pohlavie dozvieš pred pôrodom?

ivka1603
17. dec 2010

@seba1
Lucka.....vypozorovala som, že s počtom tehotenstiev súvisí pomalšie zhadzovanie kg po pôrode ☹ Po prvom to zhodíš najrýchlejšie aj sa maternica rýchlejšie zavinuje a dostane do pôvodnej formy, po druhom to trvá trošku dlhšie a kilečká ostanú nalepené a samotné prechádzky nepomôžu, treba len cvičiť a cvičiť ☹ Po treťom ostávajú kilečká nalepené a treba vynaložiť väčšiu námahu.....ja som mala po pôrode veľké problémy so zavinovaním maternice, strašne silno som krvácala, bála som sa vykrvácania ☹ Museli mi dávať nejaké injekcie na podporu zavinutia, nič príjemné.....Kto je bacuľka pred otehotnením, na ňom zostanú kilá určite nalepené aj potom a veeeľmi ťažko sa ich zbavuje ☹ Štíhle babenky nemusia mať až také veľké problémy....

seba1
17. dec 2010

@ivka1603 uvidíme ja som zhadzovala zhruba rovnako rýchlo, len asi posledných cca 4 kg už šli horšie, uvidíme, len si pamätám, že zvinovanie maternice bolo po druhom pôrode dosť bolestivé, po prvom som to ani necítila, že to je vraj s každým pôrodom bolestivejšie.

natas4
17. dec 2010

@seba1 nie moja lekarka mi nic nepovedala... a podla mna mi ani nic nepovie, lebo je to uz taka pani v dochodkovom veku, ktorej ked nepripomeniem aby mi zapisala udaje do knizky tak zabudne aj na to...

emmaelzer
17. dec 2010

@seba1 No asi by bolo najlepsie odlozit ich u susedy... 😉
Zatial ziadna sanca...Aj ked sa pohravam s myslienkou ist domov v january na par dni a ist na sono, ale sa bojim, ze bude zle pocasie, a nedostala by som sa naspat...tak uvidime

seba1
17. dec 2010

@natas4 no, tak potom ok, asi to nebude riešiť
@emmaelzer možno, keby si nekupovala letenky dopredu, ale len pár dní dopredu, vtedy, keď je dobré počasie a aj výhľad

emmaelzer
17. dec 2010

@seba1 No uvidim, este zvazujeme , ze by sme isli s manzelom na aute, ale pravdu ti poviem, ze neviem co sa somnou deje, ale uplne som otocila cele svoje zmyslanie, a kazdu korunu lutujem vyhodit na vsetko ine, ako radsej setrit na babo a minut peniaze na deti....

pippi84
17. dec 2010

@seba1 ja robim v lekarni a veselo to ponukam, ak nemas alergiu na vcelie produkty tak preco nie 😔 podla mna su propolki naj naj aj pre tych ktory nie su tehu 😀 najlepsie malina a sipka
@katuska26 a co si si vlastne dala na ten herpes? nejako mi to uslo a neviem, co ti zabralo 😨

seba1
17. dec 2010

@emmaelzer ja tiež si rozmyslím, že čo kúpim, teraz hlavne pri darčekoch som možno minula polovicu peňazí čo vlani a čo už kúpim, pozerám, kde majú výhodnejšie ceny, už som začala písať zoznam aj pre malé, najväčšia položka bude asi nosítko-zavinovačka Lodger shelter, ináč sú to len menšie veci ako osušky, deka, ale to sa asi tiež nazbiera sumička.

seba1
17. dec 2010

@pippi84 takže to dávaš aj tehotným, čo nie sú alergické? Musím si zapamätať, že pracuješ v lekárni a keď mi nebude niečo jasné ohladne liečiv môžem sa ťa spýtať?

emmaelzer
17. dec 2010

@seba1 To nositko si uz pouzivala aj pred tym? Ja som ho mala, ale velmi sa mi to nepacilo, bola som taka nemotorna a stale som sa bala, ze sa potknem a padnem....

seba1
17. dec 2010

@emmaelzer ja to plánujem používať ako nosítko len zriedka, nemám na to chrbticu, ale keď už kúpim zavinovačku do autosedačky, tak toto sa ako prídavná funkcia môže hodiť a chcem malé v tom dávať aj do kočíka, keď bude napr.spať, snáď ho to nebude až tak rušiť, keď s ním budem manipulvať v tomto. Takú mám predstavu.

emmaelzer
17. dec 2010

@seba1 No tak som si to pozerala teraz a je to fakt super do tej autosedacky, dobre vediet, diky 😉 Kolko to u nas stoji?

seba1
17. dec 2010

@emmaelzer cca 68,- eur, má to verziu fleece - tá je zimná a verziu cotton, tá je na jar a jeseň, ja chcem tú cotton

emmaelzer
17. dec 2010

@seba1 no Tu je to trochu lacnejsie, som to nasla aj za £50, co je mozno okolo 55Eur. Fakt sa mi to ale paci, koli tomu autu

seba1
17. dec 2010

@emmaelzer mne sa to zdá byť šikovné a keď to nie je také hrubé do jesene s tým vydržíme a potom sa uvidí. Ostatné drahšie veci mám po chlapcoch, kočík sme kúpili, takže toto je najdrahšie, čo ešte chcem. Aspoň zatiaľ. Oblečko bude asi tiež dosť stáť, keďže nám treba dievč.garderóbu, ale z toho sa skôr vytešujem, ako si robím hlavu a niečo mi sľúbila aj nastávajúca krstná, ona má dve dievčatá.

emmaelzer
17. dec 2010

@seba1 v kazdom pripade to je fakt pre teba len pekny problem s tou garderovou...
Ja tiez aj uvazujem, ze by som mohla popredat tolko veci, co som nakupila pre malu vobec sme to nevyuzili...vtedy som nakupovala fakt ako sialena....