Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@mackopuu jéj držím palce aby si vydržala s prekvapkom, našťastie Vianoce sú za dverami, aj my sme chceli Maxa ak by bol chlapček 🙂
Ja mám zajtra poradňu ale maličká už riadne kopká hlavne v noci keď chcem spať :D divoška jedna.... som ju chválila aká je kľudná, no už to tu mám 😅
@katuska26 dakujem.....hadam sa to podari aj ked dnes som mala uz nutkanie to povedat.....aj tento maly divoch kope ....najma vcera som myslela ze my z brucha uz vyleti....kopal ako o zivot....najviac ma kope ked zjem sladke...aj ked som v piatok bola na tom cukrovkovom teste ta som hned dostala kopanec....nejako sa mu sladke nepozdava... 🙂
@luchar Super, ze si tu zavesila ten clanok aj s pripojenymi linkami. Je skoda, ked cloveka oklamu v domnienke, ze robi to najlepsie pre svoje deticky. Je to smutne, ze ludia su v stave, ked su schopni zarabat na "citlivej situacii" ostatnych ludi... Je sice moznost, ze si to niekedy v zivote budem vycitat, ale dufam, ze babiky budeme mat zdrave a pripadne darovanou krvou niekomu zachranime zivot... 😵
@mackopuu Nejako sa nam to tu zacina rozkopavat 😀 nas krtko je ako divy, ked pocuje ocina. By som tomu neverila, ale velmi intenzivne na neho reaguje, je to strasne mile 🙂 Si tak veselo komunikuju a vooobec im pritom nevadi, ze mne ide roztrhnut mechur :D ako keby som tu ani nebola 😵
@luchar Skvele ze si tu pridala link, idem si precitat.
Ja som darovala pupocnikovu krv uz pri prvom porode. Je len smutne, ze o tom tak malo mamicky informuju 😒
Byvala Viktorkova pediatricka na mna pozerala ako puk ked som ju pytala potvrdenie o zdravotnom stave novorodenca pre potreby toho institutu, lebo ona nevedela 🙄 ze sa da pup.krv darovat - hanba!!!!
ahojte - dnesne 3D dopadlo super. malicke je zdrave, i ked vraj velmi drobne. a je to chlapcek!!! 🙂
@danka86 - dakujem. tak to budeme mat doma obe 'practickejsie' 😀
nepovedali mi kolko vazi. tu sa to meria podla diagramu. mas dve biele ciary a stredom ide cervena ciara. ak sa babatko drzi v tych bielych - tak je vsetko v poriadku. nas maly sa do nich zmestil, ale bol medzi tou cervenou a spodnou bielou. to ho vraj robi drobnuckeho. dufam ze som to dobre vysvetlila 😀
dokonca nas preobjednali o mesiac neskor na dalsie 3D - vraj by sme teraz z fotiek nic nemali. tak ideme opat 17.januara.
aha.. no aj mne ukazoval taky graf a boli sme vzdy v strede vo vsetkom
@seba1 dakujeme za info, rozmyslam, ci urobim klasicke kokosky, alebo stavim na tvoj novy receptik 😕 necham si to cez noc ulezat v hlave 😉
@nickuska my sme sa rozhodli, ze nechame pupocnikovu krv predsa odobrat. Mozno za inych okolnosti by sme to natolko nezvazovali, ale manzel mal rakovinu, predsa sa stale presne nevie nakolko je onkologicke ochorenie dedicne a asi by sme si vycitali keby sme s tym museli zapasit opat u nasho dietatka (nechcem malovat certa na stenu) a neboli na to aspon trosku pripraveni. Mozno uz len pre ten pocit, ze o nechceme nechat na nahodu...
Dnes som bola s maminou po obchodoch celych 5 hodin, ja viem, baby 😀 ale bolo fajn a taka som z toho zmorena, ze som uz nevladala ani stromcek ozdobit... zajtra 🙂
@blackberry Verim tomu, ze strach o vlastne dietatko je najhorsia vec na svete, co moze rodica stretnut. Prajem vam vela vela zdravicka, aby ste ju nikdy nemuseli pouzit 🙂 5 hodin nakupovat? :D Tak to by ma domov doviezli na nakupnom kosiku :D By som zrejme domov nedosla po vlastnych 🙂 🙂
Baby, uz ste piekli aj nieco plnkove? ja by som chcela medove rezy, ale neviem, ci mi vydrzia... 😒 A uz sa ich neviem dockat 😅 😵
@smajka gratulujem ku chlapčekovi 🙂 🙂 hlavne že je zdravunky 😵 😵
@blackberry 5 hodin? 😀 😅 ja mam dosť už po hodine 😅 😅
@mnamko ahoj, odpisujem ti , co si mi pisala vcera poobede. ja by som tu glukozu chcela odmietnut preto, ze nema kde nechat malu a dve hodiny po vypiti sa nemozem ani pohnut a sofi nevydrzi sediet na mieste, mozem vtedy len pohnut hlavou a len dychat , potom mi zoberu krv a potom mozem len pit cistu vodu, a potom zase krv to je dalsia hodina ,dve, a potom je uz obed a mozem sa najest niecoho, /od rana by som bola hladna/ a po obede zase cakat hodinu a potom krv, a to uz by bolo dve hodiny poobede a mala aj spat musi, a este kym by som sa dostala k doktorke, tak by sme od rana od 7ej do 15ej boli len u jednej doktorky, a nic nove pod slnkom by mi nepovedla,a tak ako pri malej,. proste u tejto doktorky ,kde by som mala ist v NZ je to na hlavu postavene, niektore to vybavia za dve hodinky s tym ze pridu vypiju a odidu a pridu len na odobratie krvy, a u tejto vsetko je take zdlhave. ona proste chce vyzmykat poistovnu, aby mala pre seba peniaze. 🙄
@blackberry ahoj, aj my ideme dat odobrat pupocnikovu krv Zare, Sofi ju ma a bude ju mat aj Zara, cert nikdy nespi. a potom by sme si to nikdy v zivote neodpustili, keby sa nieco stalo a mohlo sa to pouzit. nikdy to nechcem vyuzit.
@nickuska mnam mnam mnam, dakujem za napad, urobim aj ja medove rezy, ale asi az vo stvrtok vecer. ja som strasne na vanilkove veterniky, take tie malicke, tak ich idem robit asi tiez vo stvrtok, lebo su plnkove, nech su cerstve. zo suchych kolacikov uz mame dost, aj slane. zajtra kupime kapra a Vianoce mozu zacat 😵
@pami27 ahoj, my mame monitor dychu Angel care , v nom je aj pestunka, tak mame dva v jednom. dava sa pod matrac, a podla mna je to super vec. teraz ho pouzovame len ako pestunku, a ked sa Zarinka narodi, tak ho bude mat aj ona. pouzivali sme ho do roka a pol, hlavne ked sofinka bola chora a tazko sa jej dychalo.najprv aj moja kamaratka nechcela monitor dychu a potom ked sa jej dcera narodila, tak mi volala, aby som jej v madarsku kupila monitor dychu,lebo je tam lacnejsi,a poslala do Martina. 😵 a odvtedy spi celu noc, ak sa dcerak nezobudi,
@seba1 ahoj, kukla som fotky veciciek co si pokupila malinkej, ake krasne, podobne saty mame aj my, zatial nic nekupujem, po sofinke mam plnu skrinu veci, po vianociach sa kuknem do nej, co bude nosit aj Zara . mame aj ulpne nove veci, ci sme nestihli dat sofinke, tak zarinka ma veci a veci. a peknych. 😀
No veru sme si vcera s mamou pripadali ako nakupne maniacky 🙂 ale nezvykneme tolko chodit po obchodoch, tak sme sa vybrali najskor na klasicky vianocny nakup do tesca, tam kym sme sa popretlacali s dochodcami bola hodina a pol za nami 🙂 potom sme si to namierili do mesta a do Mirage, nic extra sme nepokupovali, ale aspon sme stravili cas spolu. teda a mozem vam povedat, ze ma nohy feeeeeeeeeest boleli 🙂
@nickuska dakujeme velmi pekne, ako jeden nas kamarat povedal, najma vela zdravia, ostatne vybavime 🙂 a je to tak, neni nad zdravie!
@zuzin78 ved presne pre to, ze vieme ako sa moze zivot zvrtnut a neodpustila by som si, keby som vedela, ze som mohla nieco urobit a neurobila...

Ahojte dievčatá, chcela by som sa opýtať či kupujete monitor dychu, prípadne aké s tým máte skúsenosti. Na internete som našla druhy, ktoré sa dávajú pod matrac, ale aj monitory priamo na plienku. Neviem či je lepší monitor na baterky alebo elektrinu.