Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
Rozmyslali uz ste nad tou pupocnikovou krvou? Stale som sa nerozhodla, ci dat odobrat, alebo nie... 😕
@ivka1603 robila som zázvorníky, chutia mi veľmi a ešte som si našla kokosový koláč, recept je na predch.strane, ten dnes ešte ochutnám, či sa vydaril, A vy ste mali tú oslavu, ako sa vám vydarila? Medovníčky si stíhala? Teraz idem ešte nejaké nákupy vybaviť, musím to stihnúť do jednej, vtedy idem po Maťka - ideme do ZUŠ - chodí na violončelo.
ahojte .poradnu mame za sebou, vsetko je ok, dalsiu mame az za mesiac. co ma tesi.
dovtedy mam ist na tu glukozu, ale stale rozmyslam, ze tam nepojdem, odmietol ju niekto,alebo budem prva? 😅
@l81 Ahoj, s tou krvou... tiez som nad tym rozmyslala a nasla som clanok v casopise Zdravie, kde pisali odbornici a dost sa vyjadrovali o zmrazovani vlastnej pupoc. krvi ako o krvavom biznise. Ak sa k tomu mozes dostat, tak si to precitaj. Ja som sa na zaklade toho rozhodla, ze ak dam odobrat pupoc. krv, tak jedine do verejnej banky. Rozpisane to tam bolo dost dopodrobna a spominali aj to, ze vyuzitie VLASTNEJ krvi je minimalne, dokonca nevhodne. Najmä ak sa prejavi nejake ochorenie, tak je vysoka pravdepodobnost ze poskodene bunky, resp. zarodky choroby budu aj v pupoc. krvi. Vyssia sanca na zachranu je od darcu z verejnej banky... V podstate bol zaver asi taky, ze je to len zneuzivanie citliveho obdobia rodicov, ktori su ochotni dat za zdravie svojich deti vsetko. Je to cisty biznis, bohuzial...
@nickuska no moze byt. Ale co ak to nie je pravda, co ak by to nahodou mohlo pomoct a ked to neurobim a moje malinke by nahodou nedajboze ochorelo a ja si to budem vycitat cely zivot, ze som to nespravila? Joooooooj, strasna dilema, pocitala uz som velmi velmi vela clankov, ale je to presne 50 na 50,polka tvrdi ze ano a druha ze nie, tak kto ma teraz pravdu?
@l81 Hmm, uplnu pravdu by sme vedeli, keby sme s tym dennodenne prichadzali do styku a pracovali s tym. Na niektore ochorenia je to vhodne, ale napr. leukemiu s tym nevyliecia, pretoze poskodenie uz bude aj v odobratej krvi. Tiez by som pre drobceka urobila vsetko... Inak, k tym clankom... Zalezi aj od toho, kto ten clanok pise, resp. kto odpoveda na otazky redaktora. Mam taky dojem, ze v dnesnej dobe urobia ludia pre peniaze vsetko a lekari duplom. Urcite niektore firmy ponukaju provizie, lebo sa to vyplati... A samozrejme, musia tym odberom robit dobre PR, inak by im ten biznis nefungoval... A tie verejne banky su super, pretoze su rozsirene celosvetovo a ak sa vyskytne nejake ochorenie, tak je vyssia sanca, ze v takom velkom mnozstve odobratych vzoriek najdes vhodnu aj pre seba... a na druhej strane, aj tvoja krv moze niekomu zachranit zivot. Fakt je to dilema... No obcas musi clovek uvazovat v "sirsom meradle". Aj ked nase deticky si pre nas najdolezitejsie...
k tej pupocnikovej krvi prikladam velmi dobry clanok, ja si to urcite nedam uskladnit pre vlastne potreby ale darovat mozem, aspon spravim dobry skutok.
http://zuzanapavlikova.blog.sme.sk/c/181613/Ja-...
@nickuska mhm, skoro rovnaky termin, mne teraz na 3D povedal dr, ze by to malo byt 08-12.04, tak uvidime. No ved ano, ja sa jednoducho neviem v tom vysomarit, ked tvrdi kazdy nieco ine, ale jednoducho sa bojim, aby som nespravila nejaku blbost, len koli 800 Euro. Nie je to sice malo, ale v porovnani so zachranou zivota to nie je nic...
@nadenkaaa
@nickuska baby aj ja s vami suhlasim, mam rovnaky nazor. som tiez z oblasti zdravotnictva. ale o tom darovani si to musim nastudovat, pretoze som nepocula nic. az teraz.
cely den ma malicke kopka 😅 su to uz silne kopance, to asi preto, ze som 3 dni taka rozbehana a neviem si poriadne sadnut a lenosit, uz nech je stvrtok vecer 😉
@blackberry
@ivka1603 tak chlapci papajú koláč a hlásia, že je dobrý, som rozpustila jedného čok.mikuláša s trochou oleja a dala som ho na vrch toho koláča, tak ako je to v recepte - v takých čiarach.
ahojte kočky... 😉
no ja som na dalších ATB ☹ asi ma porazi.. taka som nachladnutá, kašlem ako.. a ten nos.. to je brutal niečo 😢 tak som sa tešila, že konečne už nemam nadchu.. po tych mesiacoch.. a stači jedno silne prechladutie a je to 100x horšie ☹ snad Zinnat pomože 😅 😅
@smajka..bude dievčatko? 😀 😀
@nadenkaaa @nickuska zastavam ten istí nazor na pupočníkovu krvičku 😉
ahojte 🙂
@danka86 gratulujem k dievcatku 😵 my ideme az zajtra a to sa nebude dat porovnat vaha, lebo sme o dva tyzdne viac, tak som zvedava, kolko nameraju tomu nasmu drobcovi 😕 ale aj keby bola vacsia, to sa da zvladnut, hlavne, ze jej je v brusku dobre a ze je v poriadku 😉
ja mam k odberu pupocnikovej krvi svoj nazor - v podstate rovnaky ako ma @nadenkaaa @nickuska a @maahuliena, len mam na to este iny dovod okrem toho, ze je len minimalna sanca vyuzit vlastnu krv... ono totiz o tu krv pri odbere oberame babatko - nielen tu co odoberu, ale aj tu, co ostane v placente, kedze sa odber musi urobit co najrychlejsie a nenechava sa dopulzovat pupocnik - tym padom sa neprecerpa vsetka krv z placenty do babatka. chuda male ma sok z porodu a este mu berieme krv... ja teda krv urcite dam radsej svojmu babatku - tot moj nazor 🙂
ahojte...dlho som tu nebola... dnes som bola potajme na sono,ci sa podari zistit pohlavie nasho drobca....a nakoniec sa podarilo...!!!konecne sa ukazalo v plnej krase... bude to chlapcek!!!na mene sme sa este presne nedohodli,no to sa este ukaze....uz mam aspon prekvapenie pre celu rodinu a najma pre manzela pod stromcek pripravene...no je tazke sa premahat a nepovedat to uz teraz....uuuuf ako to len vydrzim....

@l81 naša bola v pohode, nožičku si dávala až ku čelu, takže vy ste boli o kúsoček skôr, moji chlapci mali 3700 a 3800 g, myslím, že bude sa aj malá pohybovať v tomto rozmedzí a možno aj vaša bude väčšia, veď krv nie je voda. Ako aj ty píšeš, je to číslo spomedzi bábätiek tuná skôr vyššie.
@mirka7582 ahoj, ďakujeme, aj tebe pohodu a príjemné sviatky, kam sa chystáš?