icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

evri
Odpoveď bola odstránená
bobora
24. dec 2010

Prajem Vám všetkým krásne štastné a veselé vianoce 😵

agathokleous
24. dec 2010

Prajem Vam dievcata stastne a vesele Vianoce , pozdravy z dalekekho slnecneho Cypru🙂

drobec490
24. dec 2010

kocky prajem vam vsetkym stastne a vesele vianoce a bohateho ježiška 😉 🙂

smajka
24. dec 2010

stasne a vesele vianoce prajem vsetkym aprilovkam, vela zdravia, lasky, pokoja a aby bruska krasne rastli. 🙂

kaprik1
24. dec 2010

prajem všetkým krásne, šťastné a veselé vianoce....

augustovka
24. dec 2010

Všetkým Vám prajem šťastné a veselé vianoce plné lásky a pohody 🙂

garnelia
24. dec 2010

prajem vsetkym stastne a vesele vianocne sviatky a vela rodinnej pohody! 🙂

pippi84
24. dec 2010

Ahojte, aj ja Vam zelam prijemne prezitie Vianocnych sviatkov, plne zdravia, pohody a lasky.
Dnes velmi kopkame, ze nemozem si ist ani lahnut 😉 😉 asi sa pacili darceky, lebo mame aj pre nasu lasku pod stromcekom dve krasne knizky plne rozpravok a malicke ponozky 😀 su rozkosne a este k tomu macko pu - nase oblubene 😅

barborkach
24. dec 2010

babulky aj ja vam prajem krasne vianoce, aby tie nase stasticka takto o rok s nami rozbalovali darceky pod stromcekom 😉

pippi84
25. dec 2010

@barborkach 😵 😵 to uz budu pekne velke deticky, ze budu s nami aj pri stole sediet 😀 sa na ten moment tesim, to budu moje najkrajsie Vianoce 😉

drobec490
25. dec 2010

@pippi84 no ani nevrav ja cele vianoce rozpravam o tom ake budu dalsie vianoce krasne lebo uz budeme o jedneho viacej 🙂))

mirka7582
25. dec 2010

@drobec490 ahojte kocky 😀 aj ja vam prajem pekne vianoce 😀 preto pekne, lebo na buduci rok budu tie najkrasie 😀

pippi84
27. dec 2010

Ahojte baby, sa mi to vymazalo, tak pisem este raz 🙄
potrebujem nejake rady, budem rada, ak sa najde niekto kto mi bude vediet poradit.
- ako sa da "vybavit" nastup na MD uz od 8.tyz pred ocakavanym terminom porodu, nie od 6., zalezi od lekara, alebo budem musiet ist lezat na niekolko dni do nemocnice? ak pracujem, neda sa skor? uz nechcem byt v praci ☹
- za ktore mesiace sa rata MD tych 7.mesiacov z hrubej mzdy 60% je to za rok 2010 od jan do decembra? tzn. ze ak by som isla od januara trebars na PN sa mi januar uz nezarata?
- ak by som pracovala este v januari a vo februari, kolko budem mat narok na vycerpanie dovolenky este pred nastupom na MD? ak mam staru dovolenku vycerpanu a neprenasam do novohe roka nic? tam sa to krati ale ako?
ja mam zatial termin porodu 27.april, nemenil sa nam. tak preto Vas prosim ak mi vie niektora z vas poradit, budem vdacna, lebo moja personalistka zmatkuje a treba ju kontrolovat. dakujem vam a vsetko dobre do noveho roka, hlavne zdravie a aby sa mali nase babatka dobre v brusku 😵

natas4
27. dec 2010

@pippi84 🙂 mne 3 personalistky tvrdili nieco ine, ale uz som sa dopatrala pravdy 😉
MD sa rata za rok 2010, takze ak od januara pojdes na PN, tak ti to na vyplate nic nezmeni . Akurat by sa ti kratili dni dovolenky, podla toho kolko by si "odpracovala" v roku 2011.Za odpracovany cas sa rata aj MD, PN je neodpracovany cas. V pripade, ze by si bola pred nastupom na MD praceneschopna, potom sa PN + cerpanie rodicovskej dovolenky scitaju dni nepritomnosti a ak sucet je nizsi ako 100 dni, nekrati sa dovolenka, to znamena ze by si mala narok na 20 dni dovolenky. Ak je vyssi ako 100 dni, krati sa ti 1/12 = 1,5 dna dovolenky. Dovolenku si mozes vycerpat bud pred nastupom na MD, alebo medzi MD a RD alebo az po RD pred nastupom do prace.

pippi84
27. dec 2010

@natas4 dakujem, ak by som si chcela cerpat dovolenku este pred nastupom na MD to by som mala odpracovane januar a februar, kolko dni by som mohla mat dovolenku? alebo je lepsie si ju vycerpat po tych 7.mesiacoch? ako to urobite vy?

natas4
27. dec 2010

@pippi84 v roku 2011 mas narok na plnych 20 dni dovolenky tak ako som pisala v predchadzajucom prispevku...ja si budem cerpat dovolenku az po materskej...je to financne lespie...namiesto 7 mesiacov dostanem 8 mesiacov viac peniazkov 😀 😀 😀

bombicka19
27. dec 2010

ahojte, chcem sa aj ja k vám pridať, ja mam termin zatial okolo 15 apríla. akurat čitam o tej dovolenke, ma to velmi potesilo, lebo uz sa ani mne nechce chodit do prace! idem si to este poriadne preštudovat 🙂

maahuliena
27. dec 2010

ahojte 🙂
@pippi84 je to tak ako pisala natas 😉 ja si idem tiež dovolenku čerpať až po MD, resp. medzi MD a RD.. lebo takto sa mi to viacej oplati 😉
@bombicka19 ahojček, pridaj sa... 🙂

miamia27
27. dec 2010

@zlatik este by som sa ta teda chcela spytat, ked ti ten epidural tak pomohol, tak preco uvazujes ze by si druhe babo rodila bez?

miamia27
27. dec 2010

@bobora aj ja mam poriadnu dilemu z epiduralky. Ake bolesti mali po porode z epiduralky? Hlavy?

bobora
27. dec 2010

@miamia27 čo som sa dočítala tak podobné ako pri pôrode,ja už som sa rozhodla zaplatím si ju a pri pôrode sa rozhodnem, len dúfam že nebudem rodiť cisárskym.

miamia27
27. dec 2010

@katuska26 Aj v Dunajskej strede mame problem s epiduralkou, tiez mame len dvoch anesteziologov, takze kto da peniazky, tak tomu pridu, alebo ak mas stastie a prave sluzia..... ☹

miamia27
27. dec 2010

@bobora aj ja by som ccela mat zabezpecenu epiduralku a potom pri porode sa rozhodnem ci ano alebo nie, uvidime. Kamoska mala pri sebe anesteziologa, ale porod tak hladko prebiehal, ze si ju nakoniec nedala pichnut.

bobora
27. dec 2010

@miamia27 no treba dúfať že aj tie naše pôrody prebehnú hladko 😉

smajka
27. dec 2010

@bobora
@miamia27 - ahojte, ja som mala pri prvom porode epiduralku a nemozem si vynachvalit. mne vyvolavali a tak sa mi to tak rozbehlo- ze oni sami mi po hodinach odporucili, aby som si ju dala. ked som uz nevladala, tak mi ju pichli a napokon som stejne skoncila cisarskym - tak mi ju len doplnili na operacnom. po nej som uz potom citila len slabe pohyby.

bobora
27. dec 2010

@smajka aj mne vyvolávali pôrod ,ale ja som sa vôbec neotvárala takže mi ju ani nemohli dať,ale ja som bola vtedy presvedčená že ju nechcem, tiež mi ju lekár ponúkal ked už videl že meliem s posledného len to už sa začal spúšťať samotný pôrod takže už to vlastne nemalo zmysel,snád budeme mať druhý pôrod lahší 🙂

smajka
27. dec 2010

@bobora - v to tiez dufam 🙂 ja sa idem snazit o planovaneho cisara, ale ak ho nedostanem, tak po prvej skusenosti - urcite s epiduralkou 🙂 . teda tak teraz planujem - uvidime aka bude realita.

mischeell
27. dec 2010

@miamia27 ahoj. k akému lekárovi chodíš v DS? ja som síce z BA, ale k lekárovi chodím do DS, je perfektný...ale rodiť ma bude v Galante.

blackberry
27. dec 2010

@smajka presne tak zamyslam aj ja, planovany cisarsky 🙂