Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
Prajem Vám všetkým krásne štastné a veselé vianoce 😵
Prajem Vam dievcata stastne a vesele Vianoce , pozdravy z dalekekho slnecneho Cypru🙂
kocky prajem vam vsetkym stastne a vesele vianoce a bohateho ježiška 😉 🙂
stasne a vesele vianoce prajem vsetkym aprilovkam, vela zdravia, lasky, pokoja a aby bruska krasne rastli. 🙂
prajem všetkým krásne, šťastné a veselé vianoce....
Všetkým Vám prajem šťastné a veselé vianoce plné lásky a pohody 🙂
prajem vsetkym stastne a vesele vianocne sviatky a vela rodinnej pohody! 🙂
Ahojte, aj ja Vam zelam prijemne prezitie Vianocnych sviatkov, plne zdravia, pohody a lasky.
Dnes velmi kopkame, ze nemozem si ist ani lahnut 😉 😉 asi sa pacili darceky, lebo mame aj pre nasu lasku pod stromcekom dve krasne knizky plne rozpravok a malicke ponozky 😀 su rozkosne a este k tomu macko pu - nase oblubene 😅
babulky aj ja vam prajem krasne vianoce, aby tie nase stasticka takto o rok s nami rozbalovali darceky pod stromcekom 😉
@barborkach 😵 😵 to uz budu pekne velke deticky, ze budu s nami aj pri stole sediet 😀 sa na ten moment tesim, to budu moje najkrajsie Vianoce 😉
Ahojte baby, sa mi to vymazalo, tak pisem este raz 🙄
potrebujem nejake rady, budem rada, ak sa najde niekto kto mi bude vediet poradit.
- ako sa da "vybavit" nastup na MD uz od 8.tyz pred ocakavanym terminom porodu, nie od 6., zalezi od lekara, alebo budem musiet ist lezat na niekolko dni do nemocnice? ak pracujem, neda sa skor? uz nechcem byt v praci ☹
- za ktore mesiace sa rata MD tych 7.mesiacov z hrubej mzdy 60% je to za rok 2010 od jan do decembra? tzn. ze ak by som isla od januara trebars na PN sa mi januar uz nezarata?
- ak by som pracovala este v januari a vo februari, kolko budem mat narok na vycerpanie dovolenky este pred nastupom na MD? ak mam staru dovolenku vycerpanu a neprenasam do novohe roka nic? tam sa to krati ale ako?
ja mam zatial termin porodu 27.april, nemenil sa nam. tak preto Vas prosim ak mi vie niektora z vas poradit, budem vdacna, lebo moja personalistka zmatkuje a treba ju kontrolovat. dakujem vam a vsetko dobre do noveho roka, hlavne zdravie a aby sa mali nase babatka dobre v brusku 😵
@pippi84 🙂 mne 3 personalistky tvrdili nieco ine, ale uz som sa dopatrala pravdy 😉
MD sa rata za rok 2010, takze ak od januara pojdes na PN, tak ti to na vyplate nic nezmeni . Akurat by sa ti kratili dni dovolenky, podla toho kolko by si "odpracovala" v roku 2011.Za odpracovany cas sa rata aj MD, PN je neodpracovany cas. V pripade, ze by si bola pred nastupom na MD praceneschopna, potom sa PN + cerpanie rodicovskej dovolenky scitaju dni nepritomnosti a ak sucet je nizsi ako 100 dni, nekrati sa dovolenka, to znamena ze by si mala narok na 20 dni dovolenky. Ak je vyssi ako 100 dni, krati sa ti 1/12 = 1,5 dna dovolenky. Dovolenku si mozes vycerpat bud pred nastupom na MD, alebo medzi MD a RD alebo az po RD pred nastupom do prace.
ahojte, chcem sa aj ja k vám pridať, ja mam termin zatial okolo 15 apríla. akurat čitam o tej dovolenke, ma to velmi potesilo, lebo uz sa ani mne nechce chodit do prace! idem si to este poriadne preštudovat 🙂
ahojte 🙂
@pippi84 je to tak ako pisala natas 😉 ja si idem tiež dovolenku čerpať až po MD, resp. medzi MD a RD.. lebo takto sa mi to viacej oplati 😉
@bombicka19 ahojček, pridaj sa... 🙂
@bobora
@miamia27 - ahojte, ja som mala pri prvom porode epiduralku a nemozem si vynachvalit. mne vyvolavali a tak sa mi to tak rozbehlo- ze oni sami mi po hodinach odporucili, aby som si ju dala. ked som uz nevladala, tak mi ju pichli a napokon som stejne skoncila cisarskym - tak mi ju len doplnili na operacnom. po nej som uz potom citila len slabe pohyby.
@smajka aj mne vyvolávali pôrod ,ale ja som sa vôbec neotvárala takže mi ju ani nemohli dať,ale ja som bola vtedy presvedčená že ju nechcem, tiež mi ju lekár ponúkal ked už videl že meliem s posledného len to už sa začal spúšťať samotný pôrod takže už to vlastne nemalo zmysel,snád budeme mať druhý pôrod lahší 🙂
@smajka presne tak zamyslam aj ja, planovany cisarsky 🙂