icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

katuska26
20. jan 2011

@zuzka38 prosíííím???? ako mne je to jedno, nič mi neprekáža, len že sme jedna skupina a vy ste nejak oddelené, ale je to vaša vec... lepšie sa diskutuje v súkromnej nikto iní nám to nečíta a neobjavujú sa potom také individuá 😝
s ktorými súcitíme a nakoniec zistíme že zbytočne a radšej sme sa mohli venovať sebe a svojim bábätkám v brušku..
Bolo to mienené dobre, asi si ma nepochopila 😒

katuska26
20. jan 2011

@kaktusik007 jasné maahuliena dáva povolenie, ona založila našu skupinu, ale keďže sem chodíte a prispievate nie je dôvod prečo by vám nedala povolenie 😉

myiska1
20. jan 2011

@kaktusik007 my sme kúpili casualplay S4 a síce som ho ešte nepoužila, jedine, že by som sa ja povozila 😀 , ale rozhodla som sa preň vďaka známej, ktorá ho má a je fakt spokojná... 😵 a má aj dobré recenzie... je to síce 3kolka, ale som spokojná... už ho viem aj rozbrať a zložiť 😀
ale každá máme iný vkus, takže margotka-ja prajem šťastnú ruku pri kúpe 😉

zuzka38
Autor odpoveď zmazal
myiska1
20. jan 2011

@zuzka38 tak teraz neviem, ale vraj je dobré bábätku čítať rozprávky, keď je ešte len v brušku, ale či je dobré mu čítať aj skriptá do školy.... 😅
pekný oddych 😉
@katuska26 a ako sa do tej Vašej súkromnej skupiny dá dostať??? a keď tam budeme, tak sem už nemôžeme prispieť??? alebo ako to vlastne funguje??? lebo predsa len, hoci existuje aj súkromná skupina, aj v tejto sa nájde dosť tehuliek apríloviek, ktoré tiež o súkromnej skupine nevedia 🙂

katuska26
20. jan 2011

@myiska1 jasné že môžeš prispievať však aj ja prispievam aj som sem prispievala 😀 , no napíš maahuliena IP
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/maahuliena/ ona ti dá povolenie 😉

natas4
20. jan 2011

@myiska1 napis IP maahuliene a ona ti da povolenie...a ked budes aj v sukromnej nic ti nebrani prispievat aj sem...zmeni sa iba to, ze budes mat pristup do jednej skupiny navyse 🙂
povodne sme prispievali sem, ale po tom co sa na konikovi vyskytlo vela podvodniciek a prispievali aj do nasej skupiny tak sme si zalozili sukromnu skupinu... 🙂

maahuliena
20. jan 2011

@myiska1 pridaj sa k nám 😉

maahuliena
20. jan 2011

@kaktusik007 ty si u nas od 1.1 v skupine 😉

kaktusik007
20. jan 2011

@maahuliena aj som si myslela ze tam som 😀 😀 😀 😀 len ked ja som na tom s casom tak ako som.... nebyt otazky ohladne vybavy, tak nepisem ani sem 😉

zuzka38
20. jan 2011

@myiska1 jeej dakujem za radu, to citanie by mi nenapadlo.. tak to skusim, skor tie rozpravky, nez skripta.. som rada, ze od takych veci mam pokoj a od prace tiez.. mne rozpravky urobia tiez dobre 🙂

matidami
20. jan 2011

@myska ten kočík casualpay S4 kočík je super, tiež by som si kúpila túto značku, no mám po druhom synovi nurse dakar, s autosedačkou, tak využijem ten, bola som s ním veeeľmi spokojná..
chcem sa vás spýtať, večer mi často tvrdne bruško, beriem magnezium, ale včera to už bolo dosť ☹ stava sa vám to?

nikietka
20. jan 2011

@margotka_ja Ahojky, mate pravdu baby, treba pocuvat len seba. Ja uz nakupujem a tiez cakame v aprili tr. A vytesujem sa z kazdej malickosti (aj ked to zatial neprehanam a uz myslim na to,co bude potrebovat neskor). 🙂

nikietka
20. jan 2011

@matidami A nie je to tým,že veľa pracuješ, chodíš?Možno by si mala zvýšiť dávky magnézia,mne to poradila lekárka.
Magne B6 3Xdenne a večer nohy hore. Skús si oddýchnuť,príp.sa opýtaj aj svojho lekára...Dúfam,že sa Ti polepší. 😉

matidami
20. jan 2011

@nikietka ďakujem, dávam si magnezium len 1x denne, asi skúsim 3 x, ako mi radíš, neviem snažím sa oddychovať, aj keď pri deťoch sa to moc nedá 🙂 , no ak to neprejde skúsim zavolať dr. 😉

amalkagoralka
20. jan 2011

@matidami tiez mi casto tvrdlo brusko, ale odkedy pracujem z domu je to lepsie...cim viac v klude, tym menej tvrdne. ked som brala viac magnezia, zacalo ma z neho nejak prehanat 🙂 dr. mi vravel ze niekoho zvykne. hlavne sa nenamahaj, nic tazke nedvihaj a odpocivaj

ann123
20. jan 2011

@matidami aj mne tvrdlo brusko a tiez mi doktor kazal davat si to magnezium a pit vela tekutin 🙂 ... to mi opakuje stale. A hlavne pokoj, aj ked niekedy to asi nejde.

amalkagoralka
20. jan 2011

my uz tiez mame kocik, hodne chval som pocula na casualplay s4 ako pisete, aj kamaratka si ho nevedela vynachvalit aj do obchodu sme sli s tym,ze tento objedname, ale predavac nas presvedcil na concord fusion 3-kombinacia. hlavne z hladiska bezpecnosti a praktickosti, ze je uplne super. babatko sa da prevazat aj vo vanicke v aute, ostatne kocare nesplnaju tuto normu, aj vajicko pre prevoz v aute vyhralo prve miesto co sa bezpecnosti tyka. je tam jednoduchy a rychly system naklikavania a sa sa jednoducho zlozit. kupovali sme stary model ktory bol o hodne lacnejsi nez nove verzie. tak uvidime....🙂 tolko je tych kocarov na trhu...

amalkagoralka
20. jan 2011

dievcata ako casto teraz chodite na poradnu? ja som bola v pondelok a na dalsiu ma dr. zavolal az o viac ako mesiac ☹ to budem v 33. tt. sa mi to zda akosi dlho, nie? niekde som citala ze posledny trimester by sa malo chodit kazde dva tyzdne, tak som z toho zmatena 😨

margotka_ja
20. jan 2011

@amalkagoralka ahoj, no ja som pozerala do svojej tehu knizky a kazde dva tyzdne sa chodi predposledny mesiac a posledny mesiac kazdy tyzden tak neviem...tiez mam pauzu medzi poradnami mesiac a tiez mam z toho divne pocity. Naposledy som bola 28.12 ked som bola aj na vysetrenie cukru, nechal ma na PN-ke a dalsiu poradnu budem mat az 28-ho ked pôjdem na kontrolu...co uz, len aby bolo vsetko ok.. 😅

matidami
20. jan 2011

@amalkagoralka ja mám lekára na telefone a poradne si vždy dohodneme ako nám vyhovuje, kedže ho mám 100km od domu, ale každý mesiac, mesiac a pol sa u neho ukážem... neviem ako to je ...
concord fusion je tiež super výber 😉 tie ceny nových modelov sú prehnané.
@ann123 dik skúsim 🙂

amalkagoralka
20. jan 2011

@margotka_ja aha, tak zrejme je to normalne, asi aj zalezi od kazdeho doktora. ten moj ma teraz toho strasne moc, hovoril ze vacsina jeho pacientiek je teraz tehotnych 🙂 je nejake plodne obdobie. tiez si hovorim, ze ked ma moc casto nevola, asi sa vsetko vyvija ako ma. na ten 33 tt. mi budu robit aj krvny obraz.
@matidami tak to mas dost daleko, asi dobry dr,ze? tie ceny su riadne prehnane, to mas pravdu 🙂

kaktusik007
20. jan 2011

@matidami magnezium!!! poctivo... inak vies co riskujes - predcasny porod, a to fakt nepotrebujes... obzvlast, kedze mas uz dve deti doma o ktore sa treba starat 😉 ja sa dopujem prosim pekne 4gramami denne.... 😕 ale vzdy lepsie ako minule tehu, to som uz o takomto case bola 3x na infuzkach v nemocnici po tyzdni.... co sa pytal na svet....

matidami
20. jan 2011

@amalagoralka dr je fakt dobrý, stojí za tú cestu 😉
@kaktusik007 ďakujem, tak nemôžem zabúdať brať magnezium...čo ja často, ešte ktoré je lepšie tablety, alebo prášok do vody? teraz beriem tablety 500mg, písané je, že 3x denne, to ty berieš dosť, že 4g to sa môže 😅 , ale ti verím, že sa bojíš po tom čo si prežila......

kaktusik007
20. jan 2011

@matidami mam to skonzultovane s porodnikmi z pohotovosti, je to v pohode... ono totiz aj tak ked ta prijmu do nemocnice nic ine ti nespravia, len daju infuzky magnezia, len tam mozu dat aj 10g na den a viac.... mne povedal ze 6g denne je v pohode este v tabletkach, ale to sa mi zda uz moc 😉
doporucil mi toto, tak si to kupujem, a cenovo to vychadza uplne najlepsie oproti tym inym preparatom magneziovym:
http://www.galvex.sk/?mnu=produkty&smnu=tablety...
to je 500mg tabletka, beriem styri rano a styri vecer... 😖 ale ano, tiez obcas zabudam, lenze to potom zisti clovek ked mu zacne sialene tvrdnut brusko... ze aha, problem.... 😒 ale 1g rano a 1g denne je uplne v pohode, ja si tie davky znizujem ked sa da.... len ked tvrdne moc tak siahnem po dalsich...

ann123
20. jan 2011

@kaktusik007 ja by som to aj chcela brat poctivo, ale tiez si na to spomeniem, az ked zacne tvrdnut brusko ... musim si dat to magnezium viac na oci 😀 ... ale myslim, ze po tom, co si napisala o tom predcasnom porode, to zacnem brat este poctivejsie!

matidami
20. jan 2011

@kaktusik007 si milá, ďakujem za rady, takže mám toto magn. presne doma, teraz večer mi zasa dosť tvrdne brucho, no skúsim si dávať aj ja asi viac 🙂

kaktusik007
20. jan 2011

@matidami urcite si davaj... a nohy hore a odpocivat....
@ann123 tvrdnutie brucha je normalne uz v nasom tt, ak je tak 4-5x za den... akonahle sa to ale opakuje, nedajboh v intervaloch 10 min, je to zle - a treba brat magnezium.... tvrdnutie brucha su vlastne stahy maternice, pripravujucej sa na porod - cize je normalne, ze to je... len nie je normalne, ked je to viac ako by bolo vhodne 😉

margotka_ja
21. jan 2011

mozno budem mat hlupu otazku, ale ako spoznam ze mi tvrdne brusko? je to bolestive, naozaj neviem...Momentalne neberiem ziadne vitaminy, na zaciatku som brala kyselinu listovu a teraz sem tam zelezo lebo som chudokrvna, ale je pre mna strasne tazke na zaludok, byva mi z neho zle... 😅

moka
21. jan 2011

@kaktusik007 - pisala som Ti IP, ak budes mat cas, prosim mrkni sa. Dakujem.
Inak aj ja vas citam, len nemam cas zapajat sa do diskusie, kedze este chodim do prace. Prosim, pridajte ma do tej sukromnej skupiny. Dakujem.