Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@kaktusik007 a to tvrdne cele brucho alebo moze tvrdnut len cast? inak ja stale neviem co je to to tvrdnutie 😒 lebo ja mam skoro kazdy den pocit tvrdeho brucha, ale ked som sa pytala svokry ci je to ono, tak ta povedala, ze som len nafuknuta z jedla...tak ja neviem...no je pravda, ze tvrde ho mam len vecer
@moka no ved ja to moc ani neriesim...nic ma neboli, len kazdy vecer som taka ako balon...a brala som pre istotu aj 3 x denne magnezium a pocity som mala take iste, tak som ho vysadila, naco ho budem zbytocne brat, ked sa nic nezmenilo...asi je to fakt len po celom dni...ja sa len cudujem, ze by som este v 28 tt nemala ani raz tvrdnutie bruska?
@kaktusik007 ale ja som mala take iste pocity aj ked som brala magnezko 😕 tak som ho vysadila, ze naco ho budem zbytocne brat (akurat ma z neho prehanalo 😝 ) som myslela, ze keby je to tvrdnutie bruska tak magnezko by mi to upravilo, ci?
@kaktusik007 no naozaj sa bojim, ze to v pravy cas nespozorujem, nie som si ista ci mi brusko tvrdne, ale pokial je to prirodzene tak uz som to urcite mala, skoda, ze to este nama nejake sprievodne priznaky... 😅 aby som to mohla vcas riesit....
uz ste v tej sukromnej skupine, ako sa tam dostanem..🙂
@margotka_ja napis do IP maahuliene 🙂
@natas4 no moze a nemusi ti to magnezium upravit.... nie som lekar 🙂 len vychadzam z mojich skusenosti... a vtedy viem ze ak mi tvrdne brusko tak mi pomoze si dat vacsiu davku prave vtedy a do par minut je potom uz klud... tiez ho zabudavam jest aj rano a aj vecer.... ale pri tvrdnuti bruska si teda vzdy spomeniem
@margotka_ja mahuliene napis ip - ak ta este nepridala.... a neboj, spozorujes - ono je normalne ak trosicku tvrdne, to ani nemusis zbadat, ze to je ono.... len ked sa to proste opakuje, tak je horsie... len o tom som chcela 😉
@kaktusik007 ako dakujem za radu, inak napisala som IP maahuliene, tak uvidime. Vy uz ste tam?
A este by som chcela opytat, ci mate nieco ucinne na palenie zahy, ide ma z toho porazit...a to som si myslela ze ma to nepostihne a predsa ☹
@margotka_ja palenie zahy nepoznam 😉 takze neporadim...
@kaktusik007 to ti zavidim... 😀
@margotka_ja mna tiez pali, je to hrozne... som teraz aj nejaka prechladnuta a mala by som viac spat, ale vzdy ked si lahnem, mam pocit ze mi cely obsah zaludka vyjde ustami von 😀 v noci mam problem zaspat. obcas mi pomoze mlieko a hovori sa ze aj mandle pomahaju, tak vyskusaj 😉 sodu bikarbonu asi nemozeme co?
@amalkagoralka neviem ci sodu bikarbonu môze, ale viem ze pomaha...mlieko tiez pijem a obcas pomaha ale je to neprijemne, zacala som obmedzovat omackove jedla, polievky sa tiez snazim obmedzit lebo mam pocit, ze mi to palenie zahy podporuju, teraz ficim na ryzovych alebo psenicnych chlebikoch (tie polystyrenove) 😀 no musime si to odrpiet, uz nie vela... 😉
ahojte, no mňa páli zaha občas, zato poriadne, ale pomáha mi mlieko .. 😉
kočky,soda bikarbona sa môže....moja mama ju v tehu pila na litre....a ked sa sestra narodila,tak lekárka hned vedela,že sa nalievala sodou,lebo sestra bola celá obalená takým sivým povlakom 😀
ahojte... idem aktualizovať tabuľku apríloviek.. ak sa chcete do nej pridať, napíšte mi do IP 🙂 😉
Ahojte, ak mate chut pridite sa pozriet na workshop o modernych latkovych plienkach vo stvrtok 3.2. o 10.00 alebo o noseni deti v ergonomickych nosicoch a baby-satkach v stredu 9.2. o 10.00 v MC Rybka v Bratislave - Vrakuni.
Viac na www.webareal.sk/mcrybka alebo www.latkovky.sk/prezentacie
http://www.sdetmi.com/2011/01/workshopy-o-latko...
ahojte baby, tak predsa som našla túto tému (fórum), ani som dlho nehľadala 😀 Teším sa, pridávam sa k vám aprílovým, ja som sa len teraz nedávno zaregistrovala sem na podnet kamošky. Pozerám, že vás je tu dosť, čo rodia v apríli 🙂
ahojte tehulky pripajam moju skusenost aj ja mavam pravidelnu zahu a tiez mi pomoze len soda bicarbona ine nie...tak ten nas malicky bude tiez biely ako od muky... 🙂 🙂
baby skuste Gastrotus na to palenie zahy...mne to pomaha...alebo mandle, ale tie pomôzu len kratkodobo...
ahojte maminky, už sem nechodíte? ja som si od piatku poležala v nemocnici kôli bolestiam a tvrdnutiu bruška, takže na infuziach ☹ ale zatial je to teraz ok ... preto som tu nebola 😒
ako sa majú bábätká? moje rýchlo rastie 🙂 držkajte sa
@katusik007 no a cakam ze tu u vas ma podporis a niekoho mi posles. 😉
@kaktusik007 tak to si si užila, že 6 😲
dik už som sa ozvala maahuliene, tak neviem...
ahojte, ja som tu prvý krát, ale čítam si príspevky skoro pravidelne, počas pracovnej doby 🙂 aj v iných skupinách. K tomu tvrdnutiu, som prvorodička a tiež som na začiatku nevedela čo to je, ale myslím si, že ak niekomu tvrdne bruško príde na to sám, je to taký mierny tlak, a u mňa to je vidno asi tak, že keď ležím a stvrdne, tak mám to bruško také krivé 🙂 akoby bola na jednej strane hrča, môj priateľ sa vždy smeje že to bábätko vystrkuje zadoček 🙂 takže tiež beriem asi od 22tt magnézium. Chcem sa spýtať či tu je niekto kto berie viacero liekov. Mne totiž doktor kázal brať magnézium, potom železo a teraz aj vápnik na krče v nohách. normálne som si už spravila rozvrh na celý deň čo si mám kedy dať.
Zda sa mi to dosť vitamínov, na to že si denne doprajem ovocie, zeleninu okrem iného 😅 tak tolko môj prvý príspevok.
@labutka oki, spravim osvetu v sukromnej teme, ze si to ty 😉

@margotka_ja 😀 no... stvrdne 😀 😀 😀 a ci je to bolestive??? ani nie... takze to ani nespoznas... len na dotyk je proste fakt ze tvrde, take stiahnute....
inak, este k tomu tvrdnutiu - samozrejme, ak vam tvrdne brusko pravidelnejsie, tak nestaci len brat magnezium, treba s tym ist k lekarovi!!!!!!! a aj na pohotovost prosim pekne!!!!!! ak to tvrdnutie je teda v pravidelnejsich intervaloch..... a nie, nebojte sa, ze tam idete v podstate s nicim!!!! to je totalny blud...
ono totiz pocas toho tvrdnutia bruska moze dochadzat k maknutiu krcka maternice a jeho skracovaniu, a toto vie vysetrit iba a iba gynekolog.... a ked makne krcok maternice, skracuje sa, on sa potom zacne otvarat, a.... nastava porod.....
takze - ak tvrdnutie bruska pretrvava, holalej, pohotovost zavolej 😀 😀 😀 😝