Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@lily23 Ahojte, ja som to tiež nová, ale chodím tu pravidelne. Ja tiež užívam železo, magne B 6, nospu, a vysadila som Calibrum, lebo sa mi toho zdalo tiež dosť. Zrejme je to nutné, v posledných dňoch som mala krče v podbrušku a krížoch, tak mi lekár nasadil tú spomínanú nospu a magne. Tak uvidíme 😕
Ahojte dievčatá, môžem sa k Vám pridať? Som rada, že existuje takáto stránka, dnes mi napríklad pomohla, bola som na tom hnusnom gluko teste a veru bez toho citrónu, ktorý som tu vyčítala, že si ho baby brávajú so sebou, by som tú hnusnú glukózu do seba nedostala 🙂 čisté týranie 🙂
ahojte dievcata, ja mam sice termin na 2.5.2011 ale motivujem moje babatko na 29-30.4.2011 v ramci numerologie lepsi datum 😎 uvidime aka nezbednica sa nam z toho vykluje 🙂 my cakame dievcatko ...a som happy, lebo ano na slovensku mate vsetky chlapcov...a niekto im tie frajerky vyrobit musi 🙂 .... kedze mam taky datum ani jedno ani druhe pokeciavam aj s majovkami aj sa rada pridam k vam.... nas este gluko test len caka...ale podobne hlluposti som uz musela vypit kvoli mojim zaludocnym vredom, potom mam intoleranciu na laktozu a to vam furt daju vypit nejaku hnusotu 🙄 tak to hadam velke prekvapko nebude... ale je hnusne ako? az moc sladke!!!! ci ake!!!! lebo ja zosrotam aj salko na posedenie , mne ani to nie je dost sladke... 😵 nas uz boli chrbat od sameho zaciatku tesne pred otehotnenim som mala auto nehodu a este sme neboli kompletne OK... takze mi lekar predpisal ortopedicky pas na chrbticu a to fakt super pomaha !!! menej to taha aj brusko a tak aj v podbrusku mam ovela menej bolesti... len malej sa obcas nepaci, ked ho stiahnem ...tak do toho kope a kope ...ale figu jej to pomoze ... 😀 ja sa nedam !!!
ahojte, mne doktor keď som bola v Blave na ultrazvuku v 20tt, povedal, že to bude chlapec, tak sme sa celá rodina naprogramovali 🙂 na chlapca a teraz keď som bola v 30tt, tak už to taký jednoznačný chlapec nebol, ale nebol si istý tak to pozrieme ešte 23.2. kedy ma už asi aj vypíše na MD, na čo sa už aj teším 🙂 takže máme pre istotu aj meno pre dievčatko 🙂 ja mám termín 5.4.2011, ale prvý som mala 27.3.2011 takže nakoniec možno budeme aj marcovi, uvidíme. Chcem sa spýtať či má niektorá z vás bolesti dole v podbrušku na pravo aj na lavo, mám to hlavne v noci, keď sa chcem otočiť na jednú alebo druhú stranu, akoby ma boleli vaječníky, ale nie som si istá čo to je. Doktorovi som ešte o tom nehovorila, ale vo februári mu to poviem. Kolegyňa z práce mi povedala, že to asi malé tlačí a preto tá bolesť, niekdy aj pri chôdzi ale hlavne v noci. ak máte s tým skúsenosť dajte vedieť.
papa
@lili23 ahoj, tak držím palčeky nech je všetko v poriadku, ja mám termín 9.4.2011 a tie bolesti vaječníkov mám aj ja a tiež keď ležím na boku ,či na jednom alebo na druhom. Ja to cítim aj keď som v kľude a malinká sa hýbe a zatlačí... a ešte som zistila, že na ľavom boku nemôžem ležať lebo sa jej to nepáči, ako sa otočím na pravý tak normálne v tom momente sa ukľudní a môžeme ďalej spať....
ja idem k lekárovi 2.2. a som zvedavá čo mi povie - lebo som aj prechladnutá a chodím do roboty, ale najradšej by som bola už doma v kľude....aspoň by som si všetko pochystala a nemusela sa naháňať po večeroch keď prídem z roboty ☹
@katarina_04 ahoj ja tiež mám nádchu a púšťala sa mi aj krv z nosa tak som bola u doktora a robil mi test na zrážanlivosť krvi, je to OK, tak som bola na nosno-ušnom a vypalovali mi žilky v nose, no príjemné to nebolo ale dalo sa to prežiť. mi máme prevažne už nachystané vecičky, niektorí sa smejú, že až moc 🙂 , budúci mesiac ešte kúpime postielku a koncom marca kočár. inak si myslím, že na prvý pol rok už máme nachystané čo treba. Dokonca som pred dvoma týždňami v Tescu už kúpila aj plienky (pampersky mali v akcii 😅 ) no nekúp to 🙂 ale len dva balíky na začiatok. ja chodím z roboty o 16tej, ale v poslednej dobe som už neaká unavená tak len nachystám večeru a snažím sa oddychovať, a spávať chodím okolo osmej - deviatej ako kojenec 🙂 čo u mňa teda naozaj je čo povedať. diež držím palce aby ťa tá nádcha pustila, nech sa netrápiš.
Ahojte mamičky, ale aj budúce mamičky. Tak čo ako sa máte? Ktorá z vás sa chystá rodiť do Nitry? 🙂
@chilli keď zvládaš spapať salko, tak tebe to hádam bude aj chutiť 🙂 ja teraz sladké moc nemusím (a to som pred tehot vedela zošrotovať celú študentskú pečať) tak preto som zobrala citrón, i keď kyslo - sladká kombinácia tiež neni žiadna výhra 😀 Pri teste držím palce a aj chrbtica nech sa uzdraví 😉
@piskootka ahoj, ja sa chystám rodiť do NR, idem prvýkrát, tak aj obavy, aj nie, no uvidím, že čo, tak ako pozerám, možno sa aj stretneme 🙂
@lalilka ahoj, aj ty si tu? 😀 hi, aká sranda
@miroslava44 Ahoj 🙂 No aj ja idem prvýkrát, už sa mi začína aj snívať o tom :D Neviem fakt či sa mám báť alebo tešiť na maličkú. No máme napísaný jednaký termín, tak sa tam asi aj stretneme 🙂 No a inak výbavička pre maličkého už je nachystaná? 😉
@miroslava44 ahoj hej aj ja som uz tu len teraz v januari som sa prihlasila 🙂
@piskootka no vidíš?, tak je to dosť možné, že sa stretneme, to by bola ale sranda 😀 , Ja si hovorím, že všetko bude ok, že to nebude až také zlé hádam. My sa na nášho malého už tešíme, nevieme sa dočkať, ja si hovorím, že všetko bude ok, na tom druhom fóre, čo som, tak tam už som sa kadečo dozvedela, a je tam dobra podpora tiež. 😉 ak chceš tak tam dojdi, forum.rodinka.sk . Výbavyčka už viac - menej nachystaná, ešte nejaké veci, mi prídu z východu od sestry, ale to už je minimum. Ešte mi treba dokúpiť také drobnosti, kozmetika a také, plienky...
@lalilka aj ja som sa tu až teraz v januári prihlásila 🙂
Máte niektorá už vybraný kočík?
@lily23 Ahoj, Lily, no ja mám bolesti takého charakteru ako popisuješ a tiež som sa veľmi bála, čím to je. Minulý týždeň som sa dala s malinkou skontrolovať na USG - všetko OK. Lekárka mi vravela, že je to naťahovaním oblého väzu... tak som kľudnejšia. Áno, deje sa to hlavne v noci, keď sa otáčam a mám pocit, akoby to bola bolesť vaječníkov (snáď aj trochu vyššie nad nimi).
@miroslava44 mame asi rovnake myslienkove pochody 🙂
@aknela24 no ja mam vybrany Tako warior iluzion 10 a pride hadam koncom februara. 🙂
@nikietka Ahoj, tak som rada, že som neni sama, čo mám tieto nepríjemné bolesti 🙂 , ale na druhú stranu ako píšeš dá sa to vydržať, všimla som si ešte, že ma to viac bolí keď mám plný močový mechúr 🙂 čo je dosť často. a som tiež veľmi rada, že ma netrápia iné časté nepríjemnosti, ako pálenie záhy, opuchy v nohách atď. Akurát sa mi už nechce chodiť do práce, to ranné vstávanie ma zabíja, a do poradne idem 23.2.2011, kedy ma už vypíše na MD. to ešte 3týždne.
@nikietka No to práve že dovolenku som vyčerpala počas prvých mesiacov tehotenstva kedy som bývala stále moc unavená, takže už nemám žiadnu dovolenku. a na materskú asi môžem nastúpiť až 6tt pred termínom pôrodu 😔 teda viem že sa dá aj 8tt ale zo zdravotných dôvodov, a ja nemám žiadne také zdravotné problémy. Mám síce problém, že mi tvrdne bruško ale zase nie tak moc aby ma nechal doma. tak to neako dobojujem, veď aj tak väčšinou sedím pri PC a sem tam sa idem prejsť. Len ten čas mám niekedy pocit že sa vlečie.
@lily23 Joj, to je škoda a plne verím, ja už by som teraz v práci nevydržala. A nedá sa dohodnúť so zamestnávateľom? Mohol by Ti posunúť hodinu nástupu do práce. Prajem Ti veľa síl a energie,nech to zvládnete a aby Ti ten čas krásneho čakania (hoci so starosťami a bolesťami) čo najrýchlejšie zbehol. Dnes už moja švagriná práve v tejto chvíľke rodí a tak sa tešíme, zhodou okolností to bude Táňa (má dnes meniny). Veľmi verím, že všetko dopadne na 1.

@lalilka tak vitaj medzi aprílovkami. vidím, že aj ty čakáš chlapčeka. mám taký pocit, že chlapcov sa pýta na svet akosi veľa teraz, a to nielen medzi aprílovými detičkami, ale celkovo. 😉