Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@lily23 Ďakujem aj za švagrinú. Lily, noc sme asi prekonali podobne🙂, aj moja od tretej ráno mala do šiestej show a sťahovala sa z jednej strany bruška na druhú. A tak som to potom do 9 musela dospať. Som totiž na PN, takže o to to mám ľahšie, ja viem. A oddych je teraz veľmi dôležitý... Všimla som si, že každú tretiu noc v poradí máme disco a potom je už tak unavená (a aj ja), že dokáže spinkať celú noc 😀
@nikietka No presne viem o čom hovoríš 😅 na jednej strane som rada že cítim pohyby, aspoň viem, že je OK. Včera večer ma ale sem tam zabolelo aj tak už úplne dole, aj tebe sa to stáva?ale väčšinou cítim pohyby v okolí pupka, alebo v bokoch bruška, alebo sa mi hýbe celé brucho a to je fakt niekedy až smiešne, aké tvary dokáže nahodiť 😀 No a ešte stále sa neukludnilo, a to už od včera večera, dnes idem ešte aj na predpôrodný kurz ( prvý krát), tak som zvedavá, kto večer prvý odpadne 🙂 🙂 🙂
Tak áno! , @lily23, teším sa, že sa otáča a ak sa dlho nie, tak ju až budím (neviem, či sa to má, ale keď sa mi 3-4 hodiny neozve v priebehu dňa, tak mám obavy). Bolí ma to ťahavou bolesťou, niekedy viac v krížoch, niekedy zase prevažuje bolesť po bokoch. No a najhoršie, tuším, v noci, po stranách a to už radšej vstávam, nech sa vyrovná a utekám na toaletu 🙂). Bruško vyduté ako lopta, včera večer som to aj manželovi ukazovala, že pozri: toto tak často nevidno🙂). Malinká sa odsťahovala pod pravé rebro a tlačila sa ešte vyššie, hotová basketballka pod bránicou. Bude to športovkyňa, ide aj proti gravitácii 😀
Držím Ti palce na predpôrodnú prípravu, ja sa tiež chystám a plánujem podľa ponuky nemocnice 🙂
ahojte maminky 🙂 😵 aj ja som aprilovka a termin mam 28.4. a budeme mat dievcatko 🙂 to co opisujete mam aj ja bolest v krizoch, mierne bolesti v podbrusku ale doktor mi povedal, ze je to v pohode 😎 kociar sme si uz kupili aj vybavicku mam skoro komplet 😵
to nocne kopkanie je zabavne ale nic sa nevyspim 😀 😀
fajne, ze ste tu vymenime si nazory aj pocity 😀 😀
@mianefert tak vitaj 🙂, teším sa, že pribudla ďalšia spolučakateľka 🙂
@lily23 , @mianefert ,
Mne dneska rodí švagrinká.,ale akosi dlho ju nechali trápiť sa. Najprv to chceli riešiť sekciou,ale po zmene služby to negovali. Tak ja už neviem,prežívam to celý deň s ňou. MMCH, je tam odvčera doobedia a ešte stále nič ☹
Tak držte palčeky so mnou...
A inak, je drobučká a malá je na ňu dosť veľká, už skôr rozhodli, že to sama nezvládne a teraz to už nechali na ňu...
Ja už neviem,čo si myslieť o slovenskom zdravotníctve...
Ahojte, ako sa mate maminy? Dlhsie som tu nebola a vidim, ze tu stale aktivne 😉 . Babatka rastu? To moje pomalicky rastie, funim ako slon, kym sa obujem ale nieco upracem....a to od zajtra idem do prace po mesacnej marodke, tak lutujem, ze som sa nechala vypisat. ☹ , ale co uz. Doktor uz na mna na piatkovej poradni "krical" ze uz som vela pribrala + 15 kil, ale ta co zrobim, mesiac doma bez pohybu urobilpo svoje...🙂 Tak sa drzte a hlavne babatka 🙂
nikietka .... Dakujem 🙂 🙂 a drzim palceky svagrinej 😵 😵
margotka...no ja som zatial pribrala 8 kg a dufam, ze to uz nebude velmi stupat 😒 😒 či???
@margotka_ja musela si ist spat do prace? co si rovno neostala doma? ci nedalo sa?
co sa tyka kil, ja funim tiez, ale zhodila som teraz dve kila pre chripku, takze mam plus 8 doteraz 🙂 ale maly sa mi zda nejaky tazsi 😉
krasny den vsetkym
ahojte,
ja keď dlhšie chodím alebo niečo robím, tak tiež ma bolí strašne chrbát, kríže. Bolesti v podbrušku moc nemávam, tak hádam ani nebudem tak skoro.
@margotka_ja diky pekne, máme sa mi super, vôbec ti nezávidím, že musíš ísť späť do práce 😝 Ja už by som asi nechcela...Ja ešte mesiac a na materskú 😅 Z dokiho si nič nerob, veď keď si malinké žiada, tak čo narobíš. Ja som tiež mesiac doma a už ma to ani nebaví 🙂 No ešte mesiac vydržím.
@nikietka Držím pršteky švagrinej a daj vedieť ako to dopadlo 😉
@mianefert ahoj, vitaj, my už tiež máme skoro všetko pripravené, aj kočík, aj postieľku aj výbavičku, už iba drobnosti dokupujeme 😀 Ja by som to nemohla nechať na poslednú chvíľu, ja som taká, všetko musím mať poctivo pripravené 😀
OK, tak píšte baby, nech mám čo čítať 😅
@zuzka38 ahoj, po mesiaci prvy den v praci ☹, som hotova...ci som musela? ano aj nie, eurika treba, tak musim vydrzat este tento mesiac a od 01.03. nastup na matersku, dufam teda. V piatok som bola na poradni a pytala som sa doktora, ze kedy môzem nastupit ma MD, tak povedal, ze najskôr od 23.02 a najneskôr do 09.03. Nic viac mi nepovedal, len ze papier mi vystavi a najblizsiu poradnu mam 28.02.a nasledujuci den nastupujem na MD,tak si myslim, ze akosi neskoro mi ten papier chce dat, ci? Mam v tom chaos... 😅
@margotka_ja no aj ja som si sprvu hovorila, ze evri treba, ale som skoncila pred troma tyzdnami na pohotovosti, co ma z prace brala zachranka 🙂 tak som to vzdala a dobre som urobila, snazim sa vela oddychovat, spat a mysliet na baby a na seba a nie stale len na pracu.. co sa tyka materskej, ja pojdem tiez od toho 1.3., dovtedy budem na PN.. asi je to OK, ze ti papier da 28.eho, sak to staci, tak ci tak to potom das do prace... tak sa drz, nech ti to rychlo v praci uteka 😉
@mianefert
@miroslava44
@lily23
Ahojte, holky, tak mam najnovsie spravy, sice zo vcera, ale o to pozitivnejsie: tak uz je na svete mala Tanicka, dcerka mojej svagrinej. 3300 g a 49 cm, štuplíček 🙂
Teda, svagrina si to prezila do poslednej kvapky, nechali ju rodit cca 26 hodin, parkrat pocas roznych sluzieb padlo rozhodnutie, ze pojde na sekciu...parkrat to dalsi novy lekar zrusil..., nic prijemne. Nakoniec by to predsa len nezvladla sama a tak to zavrsili sekciou. Nekomentujem postupy, neboli standardne, ale stali pri nich zrejme vsetci anjeli (a nie odborny personal), kedze su obe v poriadku a mlada maminka stastna, ze to ma za sebou...
ahoojte,,,,miroslava44 ....Ďakujem za privítanie 🙂 😉 no ja som tiež taká, že by som si to nenechala na poslednú chvíľku a hlavné je, že sa z toho vytešujem 😀 prekladám a pozerám na tie vecičky 😵 😵
nikietka..... tak fajne správy gratulujem švagrinej 🙂 🙂 ale to čo píšeš ako ju nechali trápiť??? 😠 😒 z toho som mala aj ja strach a preto som sa rozhodla si zaplatiť a objednám si doktora ktorému verím a stará sa o mňa už cez 10 rokov a keď príde ten môj deň
tak sa o mňa postará 😵 😵 nechcela by som byť toľko hodín v bolestiach,,,a musím dodať, že je to najlepší doktor tu u nás 😎 😎
tá moja dcérenka ma kope ako divá ale keď príde jej tatik a položí mi na bruško ruku to dieťa je okamžite v klude je toto možné??? máte aj vy takéto pocity? 😀 😀
@nikietka Super, tak hlavne nech sú obe zdravé. To kde rodila?Ja by som im dala, ty kokso, asi by som ich zabila za takýto prístup.... 😠 No hlavne nech sú zdravé ako som už písala 🙂
@mianefert Ty si ako ja, až môj mladý už zo mňa nemôže, hovorí, že mi už z toho prehrabáva, že on vie že sa teším ale že či to nepreháňam, no ale nech si hovorí 😀 A k tomu brušku, môj tiež keď niekedy dá ruku, tak malý nič...ale niekedy áno, niekedy len na neho zakričím, že pozri, lebo malý sa tak gúľa a prevracia v brušku, že sa mi celé nadvihuje 😀
Tak nechcem to rozpisovať úplne do detailov, fakt, aby Ste sa nebáli, mne samej to tak nahnalo strachu... až som mala pocit, že mi začínajú kontrakcie. Bolo to otrasné, celý deň som len tŕpla, čo nové vymyslia...a to mala svoju lekárku (ani za ňou neprišla..) Fakultná nemocnica LP v KE. Je primipara, už sa rozhodla, že kvôli tomuto už ďalšie nechce... bojí sa.
Švagor nám vravel, že tesne pred sekciou už zaspávala od únavy každú minútu, len kontrakcie a bolesti ju pod chvíľkou prebúdzali.. A manžela k nej už,samozrejme, nepustili... no, a vraj v 21.storočí sme... ja už nemám slov. Osobne by som podala trestné oznámenie... našťastie, sú obe zdravé, živé, šťastné, že je to za nimi.
MMCH, len upozorním na fakt, že ak to bude trvať dlho, tie kontrakcie a bolesti, určite si dajte počas pôrodu spraviť USG, máte na to právo. Ona to nevedela a keby títo "lekári" spravili usg skôr, nemusela by tak trpieť. Prišli by na to,že maličkú nemôže vytlačiť, lebo má okolo pliecok zachytenú pupočnú šnúru. Keď na to prišli, už museli konať a vziať ju ihneď na sekciu...
nikietka...tak som zhrozená čo tu píšeš a to neni ani všetko tak to muselo byť hroznééé 😒 ☹
už sa aj ja bojim bojim ....ja len dúfam, že u mňa to prebehne kludnejšie a aj u vás dievčence čo sme tu.....
musíme myslieť pozitívne 😉 však čo nám iné zostáva že áno 😵
@lily23
@mianefert
Treba myslieť pozitívne, každý pôrod je iný a sústrediť sa na to krásne, čo nás čaká. Mňa to informovalo v tom,že určite budem bojovať, ak sa mi niečo nebude pozdávať. Šťastie predsa praje pripraveným a ja som sa rozhodla, že nepôjdem do nemocnice trpieť a báť sa, ale si prídem po svoju Zoju Zuzannku. Treba mať svoj pôrodný plán, nebáť sa a myslieť iba na cieľ. Ja tam naozaj s týmto odhodlaním o pár týždňov aj pôjdem.
Držte sa a želám Vám veľa energie, sily a pohody v krásnom očakávaní 😉 😉 😉 😉 😉
ajojte maminky ja sa iba chcem spytat do tejto temy prispivala aj timejka cakala dvojicky v inej teme sme si s nou pisali teda aj ja a vraj uz porodila a vsetci traja su v kritickom stave,mam ju ulozenu aj na Facebooku ale posledna sprava tam je zo 6. decembra ze "zatial zijeme" prosim vas viete nieco o nej?? dakujem vam velmi pekne Lilly
@trdielko149 ahoj, pozri si stranu 295 prispevok od katkic - zda sa, ze cela timejka aj s dvojickami bol len jeden vymysel 🙄
Ahojte... ja som sem zacala chodit uz na jesen, ale akosi som nestihala citat, tak som to nechala... teraz som precitala par poslednych stran... 🙂
@miroslava44
@oliee
@piskootka - ja som z NR a tiez tu budem rodit... a chodim na pripravu na parovce, takze ma tiez caka navsteva porodnice. Poznam 2 baby, ktore tam rodili v oktobri skoro v rovnakom case a mali dost rozdielne postrehy (hlavne uplne opacny nazor na sestricky 😀 ) tak neviem... asi to kazdy vnima a preziva inak. Mate nejake dobre tipy na pediatra?
nikietka
aký máš pôrodný plán???? poraď mi 😉 😵 kde ste maminky nejak málo píšeme 😀 😕
@margotka_ja ahoj ja som sa prave dostala do svojej povodnej vahy pred tehotenstvom, lebo pocas prrvych styroch mesiacov som len vracala a schudla som az 10kg a teraz pomalicky priberam takze vsetko je v poriadku tak som rada 🙂

@nikietka Ahoj švagrine držím palce a prajem aby všetko dopadlo dobre. No myslím, že to už zvladnem, len malé ma od včera kope, celú noc sa hmýril a ani teraz to neni lepšie, ono hádam ani nespinká🙂)) a tým pádom ani ja 😒