icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

lily23
25. mar 2011

@careamell no veď ja som si to tak podelila 🙂 max jedno okno za deň 🙂 dnes mi už ostal len balkón, tak keď trošku zasvieti slniečko tak sa do toho pustím.pekný deň

lily23
25. mar 2011

@amalkagoralka Ahoj, tak ty si iné ranné vtáča 🙂 🙂 🙂

nikietka
25. mar 2011

@lily23 Moja malá je tiež odzačiatku dole hlavičkou a doteraz sa nejako výrazne dole netlačila, voľne nalieha na vchod. Ale cítim ju,keď si tam šramotí 🙂 ručičkami, príp. keď otáča hlavičkou. Dnes som po poradni a na usg bolo pekne vidieť,ako si naťahuje kŕčik dozadu (svoj). Hlavička zaklonená a naťahuje sa, už je veľká kočka 🙂. Nasadá mi teda riadne na lono..., tak neviem, možno sa Tvoj maličký už chystá pekne zostúpiť hlavičkou do lona. Bruško, čo viem, môže klesnúť kľudne 2 týždne pred pôrodom.

jamika
25. mar 2011

@ludike01 Ahoj. Ked mas kvasinky, tak mas kvasinky (huby 🙂 )
Streptokok sa robí zvlast a je to nieco ine, keby ti ho zistili, budu ti davat infuziu pred porodom.
Takze ked ti zistili kvasinky asi ti dali nejake posvove cipky alebo mast. (obmedz sladke, kavu-pomoze to)Je dobre aj tie kvasinky pred porodom vyliecit, lebo koza sa vtedy inak sprava ked je napadnuta kvasinkami, nemusi byt taka pruzna aj hojenie rany moze byt horsie. Popros lekara alebo lekarnika, nech ti nieco na to da. Vela stastia 🙂

careamell
25. mar 2011

@amalkagoralka
@lily23
ahojte, tak ja som dnes bola po šiestich rokoch opäť v nemocnici, na oddelení na tom vyšetrení...veru, moc sa to tam nezmenilo..ked som to tam všetko videla, počula, ako plačú bábätká, mala som obavy, ale zároveň som sa veľmi tešila, keď začujem plakať toho nášho.. 🙂sestrička, čo mi robila to CTG sa čudovala nad váhou dcérky, ktorá mala 4 760 g a 56 cm, dokonca aj nejaká mladá lekárka sa tak na mňa pousmiala...tá sestrička povedala, že podľa bruška to vyzerá teraz tak na 3,5 kg, že to taký sloník nebude.. 🙂 no a pýtala sa ma, či pijem alchemilku, ked som jej povedala, že pôjdem cisárskym, tak že teda nemusím, ale inak by sa malo ho piť liter denne, že je to super príprava na pôrod...tak teda pite...
ked som tam ležala, ostalo mi tak zle, ako malý na mňa tlačil...
no....teším sa...už len 4 dni... 🙂

ludike01
25. mar 2011

@jamika Ahoj, ja si tiez myslim ze to sa robi zvlast, lebo mne robil minule vyter, lebo som mala infekciu ale v knizke som si nasla zaskrtnute, ze som negativna na streptokoka, tak som sa vcera pytala doktora, ze ci uz mam robeny test na streptokoka a on ze hej, ze minule ked sme robili vyter, tak mi vysli kvasinky a to znamena ze streptokok sa tam nenachadza....ta ja uz neviem, ci som ho zle pochopila, alebo co...ale idem ja este ku jednej doktorke na buduci tyzden, pri ktorej chcem rodit, tak ju poprosim, aby mi spravila, alebo mi to vysvetlila...aj tak dakujem 🙂

mimave
25. mar 2011

baby co to tu pisete za caje? co je to ta alchetoto tamto? 🙂 kde sa to da kupit ked je to teda dobre pit? ja som bola na poradni teraz prvy krat,vraj mame vsetko ok, krcok ze mam dvojcentimetrovy a ze sa neotvara,tak sa mi svagrina vysmieva ze to mame este na dlho kym sa maly vypyta na svet.ale uz by sme ho celkom brali doma,tak snad nas nenecha dlho cakat. ten cajik nejako pomaha uvolnovat sa pri porode alebo co vlastne robi?

careamell
25. mar 2011

@mimave
ahoj, v poslednom mesiaci alebo dvoch, odporúčajú piť alchemilku alebo malinový čaj, posilňuje maternicu a očisťuje telo pred pôrodom, keď tak si to bližšie pozri na nete..mne ho odporučil taktiež lekár a dnes mi sestrička v nemocnici povedala, aby som ho pila liter denne...mne asi moc nepomôže pri cisárskom, ale pri normálnom pôrode iste pomôže, aj tu v niektorých témach mamičky čaje veľmi chválili, že sa rýchlejšie otvorili a pôrod netrval zbytočne dlho...dajú sa kúpiť v lekárni...tak, ak môžu pomôcť, prečo to neskúsiť...

mimave
26. mar 2011

@careamell dakujem skusim si nieco o tom precitat,ale teda ked vravis ze sa to ma pit tak mesiac dva pred porodom,tak ja uz s tym cajom asi vela vody nenamutim... ale sak hadam nam to pojde aj tak dobre,zatial z porodu nejaky stres nemam.

motylik136
26. mar 2011

čauko baby, po dnešnom sexe som mala špinenie, čo vy na to?vy ešte sexujete?

buburka
26. mar 2011

@motylik136 Ahoj. Mozno sa ti uz zacina uvolnovat hlienova zatka 😉

martinkatinka
26. mar 2011

Fúha, my už začíname opúchať....a možno sa aj zavodňujeme, a máme strašnú chuť do jedla 😀
@motylik136 - no my počas tehotenstva sme neriskovali vzhľadom na rizikové tehotenstvo....
@mimave - ja mám domácu alchemilku, pila som ju aj pred tehotenstvom, upravilo mi to cyklus a poľavilo v bolestiach... skutočne dobrá vec... a teraz som to tiež začala piť, vraj je to dobré pred porodom...

motylik136
26. mar 2011

@buburka no to dúfam, že ešte nie, ešte je skoro...to bolo asi tým sexom 😅

martinkatinka
26. mar 2011

@motylik136 - toto som našla v jednom článku: "Možno sa vám už stalo, že po milovaní alebo po vyšetrení ste objavili na nohavičkách kúsok krvi. Krvácanie alebo špinenie je pred koncom tehotenstva pomerne časté. Pozor ale, všímajte si ako vyzerá.

Jemne ružové špinenie, drobné červené fliačky v hliene alebo hnedastý výtok sú po sexe alebo vaginálnom vyšetrení znakom toho, že sa pravdepodobne poranil krček. Ten je v tomto období veľmi citlivý a prekrvený a povrchové cievky môžu ľahko popraskať. Taktiež sa mohla uvoľniť hlienová zátka. Väčšinou túto situáciu netreba riešiť, ak však máte pochybnosti, navštívte lekára.

A určite k lekárovi okamžite bežte ak bude krvácanie svetločervené, silné alebo dlhotrvajúce. Môže ísť o problémy s placentou... "

smajka
26. mar 2011

ahojte tehulky - dlhsie som tu nebola. minulu nedelu sme sa prestahovali a nemam pristup na net - zapoja nas az 13.aprila ☹ . tak len obcas sa mi podari u niekoho nakuknut.
nestihnem vas ani docitat -ale ak by ste ma mohli informovat, ci su uz nejake nove mamicky medzi aprilovkami???...to by bolo super 😉 .
my mame novinku - nas maly bude najneskor na svete 11 aprila - mam planovany cisarsky, tak dufam ze malicky dovtedy pekne vydrzi 🙂 pekny vikend.

motylik136
27. mar 2011

@martinkatinka vau...dakujem za článok 🙂

mimave
27. mar 2011

@smajka jaaj ja tak trosku dufam ze sa nam maly narodi 11aprila,ja som 11,aj moj manzel je 11,tak keby sa aj maly tak narodil to by bolo krasne🙂

moka
27. mar 2011

Ahojte, aj ja mam termin 15.4. 😉 Prijala by som, ak by to bolo v termine, ale uvidime, kedy sa babo vypyta 🙂

emmaelzer
27. mar 2011

@motylik136 my sexujeme pocas celeho teho, a cim blizsie k datumu porodu, tym budeme viac 😝 ...nasa dcerka sa rozhodla prist po sexe...

emmaelzer
27. mar 2011

@smajka Majka, tak budem na teba mysliet, este sa ti pred tym ale ozvem xx

77wewerka77
27. mar 2011

ahojte maminky,termin mam 30.3.ale priradujem sa k vam aprilovym,lebo mi to mame v rodinke tych aprilovych,tak myslim ze budem aj ja v aprili 🙂

martinkatinka
27. mar 2011

@77wewerka77 - aké krásne mená máš vybraté 😉 No možno sa ti zadarí na prvého apríla....

amalkagoralka
28. mar 2011

@careamell ahojky, tak ja uz zacinam byt nervozna aj za teba 🙂 ako si prezila posledny vikend s bruskom? nevypytal sa maly na svet skor? ja idem v stredu na poradnu a dozviem sa mozno viac kedy si pojdem lahnut 🙂
dcerka mala teda krasnu vahu 🙂 esteze si rodila cisarskym. no drzim palce nech este par dni vydrzis a uzijes si poriadne bruska 🙂

lily23
28. mar 2011

@amalkagoralka Ahoj aj ja idem zase v stredu 🙂 som zvedavá či sa u mňa niečo zmenilo, lebo nemám ani tie najmenšie náznaky že by som mala rodiť, bruško mám stále vysoko, žiadne bolesti, nič. Dokonca mám pocit, že mi aj tvrdne menej ako počas tehu 😒 tak uvidíme, toto čakanie ma znervózňuje 🙂

amalkagoralka
28. mar 2011

@lily23 ahoj a ides aj do nemocnince alebo len poradna? ty by si uz mala tiez za chvilku ist veru 🙂 ja mam brusko tiez este hore, tvrdnut mi tiez nejak prestalo a krcok sa mi ale uz skracuje, otvorena som pre spic prsta. a pijes tie cajiky co careamell spominala? ja som zacala pit ten malinikovy caj.
mozno by trebalo tie okna poumyvat 🙂

lily23
28. mar 2011

@amalkagoralka ja idem len na poradnu, a naposledy mi nič nepovedal, že by sa niečo menilo. a okná mám poumývané 🙂 ja som si to podelila a každý deň som si umyla jedno. nie ja tie čaje nepijem, mám doma ten alchemilkový, ale mne moc nechutí, myslím, že porodím aj bez čaju 🙂

mimave
28. mar 2011

@lily23 ja som okna uz tiez poumyvala,vsetky naraz a okrem toho ze som sa narobila jak kon,tak sa nic neudialo,jak ma kazdy strasil🙂

careamell
28. mar 2011

@amalkagoralka ahoj, tak nervozna som statočne...len neviem, ako to aj tak všetko dopadne, dnes som si bola pre výsledky, z krvi, moču a tak...no a nemala som ich moc dobré, tak neviem, čo mi povie zajtra internistka, či budem môcť ísť vo štvrtok na ten cisársky...mám nízky hemoglobín a vraj by hrozilo, že by mi museli dať krv...mám toho zajtra dosť, najprv idem k tej internistke, potom k môjmu Mudr. a potom zase do nemocnice na to CTG...
Inak som si doma všetko pochystala, všetko poupratované, v piatok som aj okná umyla, a ešte dochystám nejaké veci do nemocnice...
Budem mať internet aj v nemocnici, v mobile, tak dám vedieť, ako sme na tom...

@lily23 pomaly už teda vydržte, možno sa uvidíme už čoskoro v nemocnici aj s bábätkami 🙂 bodaj by čím skôr, však...

lily23
28. mar 2011

@mimave asi je to tak že môžeme robiť čo chceme, bábätko sa samo rozhodne kedy príde na svet 🙂 🙂 🙂

lily23
28. mar 2011

@careamell budeme držať palce a daj teda vedieť čo a ako 🙂