icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

amalkagoralka
28. mar 2011

@careamell budem na teba mysliet a drzat palce, aby to vsetko dobre dopadlo a uz si mala maleho v naruci, uz je to za chvilku tak len vydrz. ozvi sa potom a este raz, drzim vsetky palce 🙂

jamika
29. mar 2011

@ludike01 Ahoj Ako si dopadla, uz si u tej doktorky bola?
Mne vcera na USV povedali, ze babatko ma hlavicku velku na 39 týzden, a odhadovaná vaha je 3130g takze 38 týzden. Pytal sa doktor, ci som uz rodila, lebo to bude velke babo, tak dufam, ze pojdem o nieco skor, nech to nie je nadrozmerný poklad 🙂

ludike01
29. mar 2011

@jamika Ahoj, bola som vcera u nej, tak mi potvrdila, ze hoci mi robil vyter na kvasinky a tak, tak hned videl ci tam ten streptokok nie je, vravela ze to sa nemusi robit zvlast, tak som sa ukludnila...🙂 Fiiiha, tak u Teba to vyzera na cisarsky, alebo nie? a ak ano, tak to uz o chvilocku ides 🙂alebo Ti to vyvolaju hoci o niekolko tyzdnov skor? aj ja by som uz chcela, nechce sa mi cakat este mesiac. Ja ked som bola vcera na USG, tak som mala aj kontrakcie a doteraz som ani nevedela ze ich mam, pytala sa ma ze ci mi netvrdne brucho casto, tak som jej povedala ze jedine ked mi treba na WC, ale aj tak mi predpisala Magne B6 a odvtedy sa mi zda ze mam tie kontrakcie a tvrdnutie vkuse 🙂 tak vela stastia prajem...

jamika
29. mar 2011

@ludike01 Nie ja uz rodim stvrte, tak to pojde prirodzene, ked sa vypýta. Ale chcem svojho porodnika poprosit, nech necakame dokonca 🙂
Mne tvrdne brusko zakazdým ked sa postavím zo stolicky alebo dlhsie chodim, alebo sa postavim z postele(pri kazdej zmene) ale to mi tvrdlo posledný mesiac pri kazdom. Ja som MgB6 neuzivala aj ked mi ho predpisali, len do Polky osmeho mesiaca, Chcem aby sa mi normalne rozbehol porod. Ved podla mna su posledný mesiac normalne tie kontrakcie (kým sa velmi pri tom neotvaras-ale to by ti povedala)Maternica sa stale aktivnejsie pripravuje na porod 🙂 Prajem ti tiez vela stastia aj pri porode aj pred aj potom 🙂

ludike01
29. mar 2011

@jamika a ma to MgB6 nejaky vplyv na rozbehnutie porodu?

jamika
29. mar 2011

@ludike01
Ja som ho uzívala dost pri poslednom a nevedel sa mi rozbehnut porod. Niektorí lekári tvrdia, ze to nema vplyv, Iní ho zas neodporúčaju po osmom mesiaci práve kvoly tomu ze sa tlmia kontrakcie, ktoré sa uz tlmit nemaju. Ja radsej porodím dva týzdne skor ako neskor 🙂

ludike01
29. mar 2011

@ jamika nooo, tak to si ma velmi nepotesila...dufam ze mne ich tlmit nebudu, ona vravela ze ked tvrdne brusko ze zbytocne potom k babatku nepriteka dostatok krvi ci co...tak ich budem uzivat a dufam ze sa dockam normalneho porodu 🙂 ale aj tak dakujem 😉

careamell
29. mar 2011

@lily23
@amalkagoralka
ahojte, Ďakujem za podporu...
No ja som dnes do jednej hodiny behala po doktoroch, v nemocnici som hodinu a pol čakala na CTG záznam, rodili tam 4 pacientky, tak som sa načakala...
Po tom všetkom zajtra nastupujem, ráno o ôsmej frčím...nervózna som ale už sa teším, že budem mať malého pri sebe..dám vedieť,ako to pokračuje, asi sa tam poobede budem nudiť, tak popíšem...

amalkagoralka
30. mar 2011

@careamell ahoj, tak tam bude kopec mamiciek a babatiek ako tak pocujem 🙂 uz zachvilku tam pribudne dalsie, to tvoje. ja dnes idem aj do nemocnice, tak sa mozno aj uvidime. daj vediet ako to tam vyzera, som zvedava na tu izbu, ma aj vlastnu sprchu? cim je vlastne nadstandart okrem toho ze tam mozes byt sama? no drzim palceky, nebud nervozna, len sa tes a uzivaj posledne chvilky s bruskom 🙂

careamell
30. mar 2011

@amalkagoralka ahoj,tak ja lezim uz na izbe,vsetko je plne,aj nadstandard,takze ked sa uvolni,pojdem nan...zajtra rano idem,manzel maleho natoci na kameru,lebo inak neviem ci ho uvidim,pytala som sa lekarky,ci mi ho daju prisat,ale ze to technicky nebude mozne,maleho budu vazit,mne bude asi zle...asi som sa celkovo moc pytala,ci lekarky aj sestricky,neboli z toho nadsene...som na izbe inak,kde su pacientky po cisarskom...zacinam sa nudit,co tu mam robit?

lily23
30. mar 2011

@careamell Ahoj, ja som akurát prišla tiež domov 🙂 tak mne včera odišla hlienová zátka, a v noci som dostala bolesti, táke ako keď som mm mávala, už som myslela že pôjdeme, ale keď som mala dnes tú pordnu, tak som to neako vydržala. Doktor ma pozrel aj CTG mi zase natáčal. Som otvorená na prst, a stále cítim bolesti, takže mi doktor povedal, že budúci týždeň sa už podla všetkého neuvidíme. 🙂 🙂 🙂 Môže to začať kedykoľvek tak mi tam chyť neaké miesto 🙂 nieže budem na chodbe 🙂 Dnes si asi pôjdem aj pospať, lebo v noci som bola viac hore ako spala ☹ Keď sedím tak je to v pohode ale ako sa postavím, tak také bolesti 😲 že až...Poobede ak budem môcť tak chcem uvariť aspoň špagety 🙂 Vlastne dnes poobede ani nemôžem rodiť 🙂 priatel aj môj tatino idú až do Povaskej na pohreb, tak ak to na mňa príde asi by som mala mať pozreté autobusy 🙂 robím si srandu, hádam sa len niekomu dovolám 🙂 tak zatial tolko, nech ti to tam rýchlo uteká, možno sa tam fakt stretneme 🙂

careamell
30. mar 2011

@lily23 no tak vidis,tiez to mas za par,davaj pozor na seba,nesil sa a este oddychuj doma,lebo mam pocit,ze tu je fakt plno...tak aby ta mali kam dat...🙂ja uz to nejak vydrzim,rano o 8:15 som napisana v operacnom plane,tak sa chystam...pustit by ma mali v ut-str,ak bude vsetko ok,tak sa vidime...pa a setri sa

amalkagoralka
30. mar 2011

@careamell ahoj, no pocula som ze je teraz vela novych mamiciek, ale ze az tolko 🙂 no je to idealny cas, dobre si to baby nacasovali. takze manzel bude pri porode, to je super, my sme tiez tak dohodnuti, bude dozerat ci sa deje vsetko tak ako ma, no a hlavne bude velka opora. ja som bola tiez dnes na poradni, tiez som otvorena na prst, tak sme sa dohodli ze buducu stredu sa este pridem ukazat a stvrtok rano mam prist na lacno do nemocnice 🙂 ufff...tak uvidime. a co spolocnost na izbe, da sa? mate tam aj babatka nejake?
no mna by tiez zaujimalo ako to bude hned po porode s malym, chcela by som si ho hned prilozit, neviem ake su tam ale postupy. dnes som sa sestricky vypytovala a vravela ze zrejme mi ho len ukazu a vezmu na novorodenecke a donesu az o par hodin ☹ to ja tak nechcem...
budes v celkovej anesteze?

amalkagoralka
30. mar 2011

@lily23 jeeej, tak uz to zacalo, tfuj tfuj tfuj drzim palce nech to pekne a hladko pokracuje, mozno uz si aj porodila 🙂 drzkaj sa a daj vediet co a ako.

careamell
30. mar 2011

@amalkagoralka ahoj,tak nuda tu je,mamicka vedla mala rano cisarsky,tak len oddychuje,ale zotavuje sa rychlo,ved aj ja napisem zajtra prve dojmy,bude ma operovat Petrikovsky a taka mlada lekarka,chcela som teda,aby mi maleho hned dali,na kojenie,ale vraj to nie je technicky mozne,vraj mi to nikdo neschvali,pripadam si ako v rumunskej nemocnici,sestricka mi davala rano podpisovat nevyplnene papiere,kde som mala suhlasit s postupom lekara,liekmi a tak...ako dopredu,ze on to potom vypise,odmietla som to,tak sa osopila,ze ona potom za mnou behat nebude...inak su sestricky fajn,mamicke vedla doniesli babatko aj ukazat,tak som sa pokochala aj ja...

amalkagoralka
30. mar 2011

@careamell to by ma zaujimalo preco to akoze nie je technicky mozne , toto sa mi nepaci. pre babatko to musi byt obrovsky sok, cely porod ...myslim ze by aspon na chvilku malo byt bezprostredne po porode s mamou, privitat sa. nechapem ako by ich to mohlo zatazovat, ach jaj. no ja to tiez budem skusat na nich a chcem aby aj priatel na nich zatlacil ked tam bude, no nasilu nam ho predsa zobrat nemozu ☹
no a ta mila pani sestricka nech za tebou veru uz ani nebeha, to co su za postupy!? dam si na to aj ja pozor, dobre si urobila ze si nic nepodpisala.
takze ty nevies kedy ti daju maleho?

careamell
30. mar 2011

@amalkagoralka po tom cisarskom mi maleho len ukazu a odnesu,potom este cez den mi ho donesu,pri normalnom porode ti ho snad daju,ako ked uz s tym by mali problem tak neviem...cakala som,ze tie mlade lekarky budu mat viac pochopenia,budu mat predsa modernejsie nazory...ale prekvapila ma,doslova mi povedala,pocula som,ze ste mala poziadavku prilozit dieta...ako takym tonom a sposobom,akoby som od nej chcela nieco absurdne...

mimave
30. mar 2011

@careamell jaj mala si tej jebli.e povedat ze ne,ze ju len skusas,naco by ti maleho prikladali?! boze naco takyto ludia robia v zdravotnictve ked ti len zneprijemnuju zivot,porod predsa neni nieco samozrejme co zazivas kazdy druhy den...ja sa bojim ze si narobim zle hned jak pridem do porodnice,ja som taka trochu prchka ale ja si teda maleho nedam a nech si ma nepraju co dostanu namiesto bonboniery ked mi ho budu nasilu dokrmovat sunarom tak jak som to pocula od par bab,ze aby babatka nevrieskali tak ich natlacia a potom nechcu pit. este ze je to v tej nemocnici len na par dni a potom ides domov kde mas klud a mozes si babatko zacat poriadne vychutnavat. tak ti drzim palce nech to mas co najskor za sebou a nech si uz s malym..

careamell
30. mar 2011

@amalkagoralka
@mimave pytala som sa aj,ako to tu chodi po normalnom porode,ci dietatko hned daju mamicke,ale to je tu priam nepredstavitelne,kdo ma na to pre boha cas?babatko nosia az mozno po pol dni,ak rodis normalne...tu sa kazdy na teba pozera,ze co by si chcela?preco mas vobec nejake otazky?sestricky su ale zlate,nemozem povedat...tu len treba drzat hubu a krok,to im najviac vyhovuje...

veronikam
31. mar 2011

Ahojte, prosim Vas nakukla som do Vasej temy, aj ked my budeme skor majovi ako aprilovi, ale kludne sa este mozno zaradime aj medzi aprilovych, kedze maly je stale velkostou popredu o par tyzdnov. Chcela by som Vas ako skusenejsie poprosit o radu - od vcera sa maly velmi casto hybe, doteraz nebol takto aktivny, vzdy si trosku pokopkal raz za hodinku, dve par minut. No vcera vecer si kopal snad hodinu vkuse, v noci som skoro vobec nespala - kopkal si tiez, sice menej, no kopal. Teraz som hore od 7 rana a maly uz tancuje (a vacsinou sa ozvall az tak hodinu po mojom zobudeni). Je to normalne, nemam sa znepokojovat? Nemali by sa pohyby v mojom stadiu skor zmiernovat? Dakujem pekne za Vase rady. 🙂

careamell
31. mar 2011

@amalkagoralka ahojte,tak mame to zasebou,maly ma 3560 g a 50 cm,uplne normalne babatenko,je krasny,potom vam napisem blizsie,len som este dost unavena,ale strasne stastna!

nikietka
31. mar 2011

@careamell Jej 🙂, veľa zdravíčka synčekovi a mamke dostatok spánku a energie po 🙂
Držte sa, blahoželám 🙂

amalkagoralka
31. mar 2011

@careamell strasne moc vam blahozelam, nech ste zdravi a rychlo sa zotavite 🙂 odpocin si a nech uz mas malickeho co najskor pri sebe, juuuj ako sa tesim, super 🙂

amalkagoralka
31. mar 2011

@veronikam ahoj, no ja si myslim ze nie je dovod sa znepokojovat, moj maly je raz kludnejsi, raz mava aktivnejsie dni a vobec nemam pocit ze by boli pohyby teraz uz miernejsie, prave naopak, uz ma viac sily, tak vie dat aj vacsie rany 🙂 niekedy mam tiez obavu, ci je vsetko v poriadku ked ma tolko kope a zas niekedy ked je kludny sa bojim opacne. myslim si ze mozes byt v klude, ale ak by sa ti to zdalo moc extremne, zavolaj si doktorovi, ved za to nic nedas, pripadne nech ti ho pozru

martinkatinka
31. mar 2011

@careamell gratulujem a prajem veľa zdravíčka.

mimave
31. mar 2011

@veronikam ahoj,ja ti poviem ze teda nemas sa COHO BAT🙂 nas maly je sinter poriadny,nespim odkedy citim pohyby,cize zhruba od 18tyzdna,teraz dokaze kopat aj 3hodiny vkuse,ani mu to neni trapne ze ho treba vysetrit a on sa neda🙂 aj dnes sme stravili na monitore skoro hodinu a pol co skopaval tie remene stale z brucha a este aj sestricka sa smiala ze toto teda casto nemavaju,takze sa podla mna nemas coho bat,je lepsie ked sa hybe ako keby si sa mala strachovat ze ho necitis. ja mam klud len ked dojde domov manzel z roboty a maleho hladka on,lebo ja si mozem zodrat ruky,nezabera nic. darmo,maju svoju hlavicku uz🙂

veronikam
31. mar 2011

@mimave No prave, ty to mas od 18 tyzdna, ale ja iba dva dni, doteraz sa tak moc nehybal, preto som sa bala, ci nieco nie je v neporiadku.

careamell
31. mar 2011

@martinkatinka ahojte,dakujem za priania,stretla som tu dokonca aj lily23,len som nemala cas vykecavat,lebo som frcala na WC,ja som sa totiz 6 hodin po spinale nastvala,zdvihla z postele a sla na wc.ked vas totiz nutia cikat do misy,za kazdu cenu,tak ma to prestalo bavit.vsetci nechapavo krutili hlavami,koleginka z vedlajsej postele sa nezdvihla po 24 hodinach a ja takto.ked som rovno zaklopala aj sestricke na novorodeneckom,ze chcem maleho,tak nechapala,ze som ta,co mala rano sekciu...pila som ale vela vody a hlava sa mi netocila..maly sa prisal,ale dokym sa nam este spusti mliecko,to potrva,mozno zajtra...nie som ale hrdinka,teraz ma velmi boli maternica ako sa mi stahuje,tak lezkam a maleho som si nebrala,radsej,nech som fit zajtra...

mimave
31. mar 2011

@veronikam neboj sa urcite len loptosi,ja co som sa vzdy pytala doktora ci je to v poriadku ze tak vystraja maly tak zakazdym povedal ze ano,to je vyborne mam byt rada. myslim ze kym nemas nejake bolesti tak je vsetko v poriadku a bud rada ze je ho citit🙂 ale amalkagoralka ma pravdu ze ked mas byt kludnejsia po porade ss lekarom tak mu zavolaj,ved za to nic nedas,ale zbytocne sa nestresuj,urcite je vsetko v poriadku🙂

veronikam
31. mar 2011

@mimave Dakujem pekne za ukludnenie 😉