Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@careamell ahoj, tak to je dobre znamenie ze takto vela vladzes, myslim ze aj psychika urobi vela. ja by som tiez bez maleho tak dlho nevydrzala, no to je nevyhoda u sekcie, ze musis teraz opatrne. ale este trochu vydrz a uz bude len s tebou. ja zacinam byt pekne nervozna, ako sa to tak blizi. normalne som zacala uvazovat o zmene nemocnice, ked si pisala ako to tam chodi. bojim sa ze ked je tam tak plno nebude moct byt ani partner pri mne ☹ ta nadstandard. izba ti asi nevyjde,co?
a co lili23,ma uz malickeho na svete?
pozdravujem vas a drzte sa 🙂
@martinkatinka no akosi sa mu nechce a to vobec nevieme čo budeme mať,take prekvapenie to bude,a to je dnes 1.april a ja termin 30.3. a nič..
prosim poradte,je to normalne ze termin som mala 30.3. a dneska je 1.4. a nič ešte,mam take obavy z toho.dakujem
ahojte aprílovky 🙂
citam vas odkedy som zistila, ze som tehotna, aj ked som sem za cely cas pridala mozno jeden prispevok. chcem sa vam pochvalit, ze aj ked som mala termin 15.4., nas malicky je uz presne tyzden na svete 🙂 takze sme nakoniec marcovi 😉 zelam vam vsetkym bezproblemove porody a uzivajte si svoje batozteky od prvej sekundy, je to ten najkrajsi pocit 🙂
@77wewerka77 podľa poslednej mrchy som mala stanovený TP 30.3., dnes máme 1.4. a ja vôbec nemám pocit, že by som mohla ísť rodiť, hoci 5.4. nastupujem do pôrodnice, ak sa dovtedy malá nevypýta náhodou sama 😀 😀 😀 , ale myslím, že dlhšie ako do 42tt Ťa nenechajú prenášať 🙂 držím palčeky, aby to prišlo už čo najskôr 😀 😀 😀 a nech to ide rýchlo a bezproblémovo 😉 😉
@77wewerka77 ja som mala podľa men. termín na 18 marca 😀 😀 😀 a stále nič 😀 ak do 6teho neporodím idem do nemocnice 😀 dnes mi je zle, všetko ma bolí, pichá.............dúfam že bambulka sa umúdri a príde už na svet.
prenáša sa do 42 týždňa takže neboj všetko je v pohode 😉
@loobka tak to je super, gratulujem!!!!!!!!!
@loobka gratulujem zo srdca, prajem zdravicko a vela mliecka 🙂
sam sa vypytal na svet skor?
@amalkagoralka dakujeme, mliecka zatial pozehnane klop klop, uz skoro polka mrazaku 😀 maly je taky spachtosko, lebo mal aj zvyseny bilirubin, vacsinou ho musim budit na papanie, asi dospava co mal byt este v brusku 🙂 a ano vypytal sa sam, mamina behala po obchodoch, upratovala ako diva, aj ked uz bola na prst...netusila som, ze to pojde tak rychlo 🙂 ale inac porod som mala ukazkovy, poslednych 15 minut to boli bolesti, ale uz som sa tesila, ked mi ho polozia na brusko, taky stuplik maly 😵
@motylik136 no uvidime este ci nam ten termin aj vyjde. ja este necitim ziadne vztahy, ani nic take ako co mi baby rozpravali co uz porodili, tak som zvedava ze kedy to pride na mna.
@mama_mata ja cítim sem-tam tú maternicu ako pred menzesom, ale doktor povedal, že to je normálne, ale myslím si, že to neni dôvod na to, aby som porodila skôr....ale mohli by sme :D
@loobka jeeej, tak to je super, mozes byt len rada. som sama zvedava ako to nam pojde, mam strach kazdym dnom vacsi. tiez uz som otvorena na prst, tento tyzden by sme to mali zvladnut. ako si spoznala ze uz to ide?
Koľko vážia vaše bábätká ? Moje má v 39 týždni 3100g, nie je to málo?
no jak vas citam tak som zvedava velmi kolko vazi ten nas pindik,lebo uz sa neviem v posteli ani otocit,ja mam take docela male brucho a maly sa tam zjavne dost tlaci,tak mam pocit ze ma aj 5kil🙂 este na 9april mam ultrazvuk,tak ho hadam aj stihneme,no a necham sa prekvapit kolko to bude trvat,lebo nas vagabund vobec nespolupracuje pri vysetreniach,na monitore som bola skoro hodinu a pol,lebo skopaval tie remene z brucha 😀
Ahojte, baby🙂
aj moj maly mal v 37.tt do 2500g, tak vraj bude do troch kíl...ale však potom vykŕmime, nie? Držím palce všetkým, nech to ide rýchlo a dobre!!!! 😉
@motylik136 mna zatial to cakanie este netrapi, moja mama ma cukrarensku vyrobu a potraviny (mame to v jednom dome) a ja zaucam stale moju nastupkynu a bojim sa ako zvladnu velku noc, lebo bude naval, tak mam aj ako vyplnit ten cas cakania na babo.
@mama_mata to máš super, aspoň nejaké zábavu....ale tak aj ja si ešte chystám vecičky pre bábo, dnes, som vyvárala flašky a dudle a tak postupne...
@amalkagoralka spoznala som to tak, ze sme si lahli s muzickom do postele, este sme kecali, potom, ze dobru noc a potom, ze "mne odtiekla voda" a on ze "to vazne" a bol obleceny skor ako ja, ja som sa este na to zabavala, lebo ziadne bolesti ani nic 😀 ale tak utekali sme hned do nemocnice..mama mi este den predtym hovorila, ze este nebudes rodit, este mas vysoko brucho, ze to musis citit taky žuch, ze sa ti tak posunie 🙂 velmi som neverila, ale sa mi aj zdalo ze som take nieco citila, ked som po tom unahananom dni varila veceru 😉
mne keď odtiekla plodová voda tak som nemala žiadne kontrakcie. spala som a zrazu tiekla........... do 24 hodín musí nastať pôrod. takže odtečením plodovej vody to začína. ja som bola doma asi 4 hodiny a potom som šla do pôrodnice. tam mi dali infúziu, potom nastali kontrakcie a porodila som.
dievčatá bola som u doktorky , som na 5 palcov otvorená , už by sa mi to malo rozbehnúť tak mi držte palce 🙂
@mimave ano, proste mi len odtiekla plodova voda a nic 🙂 prve bolesti nastali az niekedy o 5 rano, ale to uz po vyvolavacke a len velmi mierne...ale kedze som bola v 37tt tak sme hned radsej utekali do porodnice...a o 5 minut po mne tam prisla baba, ktorej tak isto odtiekla voda a ona bola v 35 tt a jej sa babika narodila o den neskor po nas 🙂
Kočky a bude vela tej plodovej vody?lebo ja som si vcera kedze mam kvasinky vlozila do posvy candibene pred spanim a rano ked som sa zobudila a isla na WC, tak zo mna vysla nejaka voda aj s tou tabletou rozpustenou, ale nebolo jej vela, ale tak akurat...ci to ma zo mna vyjst aspon liter? 🙂 ďakujem
ahojte moc som sem nepísala, ale pridávam sa k vám čakatelkám, podla termínu to mám za 9 dní, podla dokiho to bude bud okolo termínu alebo skor. Vo stvrtok som bola na poradni a vraj krcok 1,5 cm otvorená na 2 cm(podla dokyho prenášať nebudem(, kedy myslíte že by sa to mohlo rozbehnúť. Lebo prvú babulku som rodila vyvolávačkou v 42 tt
@dankadina Uz si umyla okná, alebo vycistila riadne podlahy🙂 Moja mami chodila odhrnat sneh 😀 ale to asi teraz nepojde. Neboj sa ked si uz otvorena, tak snad uz dlho to nebude,Pred tým si bola tiez otvorená v 39?
Ja sa snazim teraz este vydrzat a vela oddychujem, Od minuleho tyzdna kaslem,teplotovala som 38 nemala som hlas, potom som dostala antibiotika, Stale sople a kasel. Manzel to iste a Vsetky tri deti kaslu a soplia, jedna aj laryngitiduje, aby nebolo toho malo. Tak sa snazim aby sme vysli z toho, lebo takto sa mi rodit nechce 😕

ahojte mamičky. sem tam vás čítam, teda teraz ked sa blíži ten "náš" čas tak váš čítam viac.
@careamell gratulujem k bábatku 😉
@veronikam mne sa zdá že mne ide tento posledný mesiac vyskočiť z bruška a čím viac sa blíži termín pôrodu tým je bambula aktívnejšia. každý cítime pohyby inakšie. a pokým kope tak je to super 😉
ako sa cítite? mne je zle tak ako na začiatku tehotenstva. začala som ráno vracať ☹ ☹ ☹ už fakt nevládzem. doktorka mi brala aj krv na "všetky smery" ale mám všetko v poriadku. po týždni mi to prešlo a teraz zase už 3 deň. ráno ako prvé idem na záchod........
ja som už na tri otvorená tak dúfam že sa to nejako rozbehne.