icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

luciana789
27. okt 2011

@careamell Ahoj, mne našťastie papá všetko, čo mu dám 🙂 prvý hlt urobí s úškľabom, ale potom už papá 🙂 najviac mu chutí banánik s jabĺčkom 🙂 tie typy na darčeky je dobrý nápad 🙂)

lypka
28. okt 2011

my papáme úplne všetko, normálne sa až čudujem aký má apetít 🙂 ja vôbec neviem čo by sme jej mali na vianoce možno nejakú bábu aby nemusela spať s maminou a ocinom 🙂

careamell
28. okt 2011

Jaj, keby tak to moje trdlo chcelo tak papať ako tie vaše detičky...my sme ale začali s príkrmami asi pred mesiacom, takže si ešte riadne nezvykol. Zatiaľ dávame len polievočky a ani sa nečudujem, že mu nechutia 😖 Skúsim pomaly hádam aj ovocie, tak som zvedavá, čo poviem naň...
Asi by mal na Vianoce dostať prvé autíčko, ked je chlapec, doteraz som len bábiky kupovala, tak sa teším... 🙂 A asi aj autosedačku, do vajíčka sa ledva napraceme 🙂

lypka
29. okt 2011

careamell@ my sme tiež začali polievočkou a strašne mi nou pľula a tak som jej nakoniec dala výživku, po troch dnoch mi už potom normálne papala aj polievku. 🙂

careamell
29. okt 2011

@lypka Výživky ja nekupujem, ale dnes som kúpila jednu kvôli obsahu špenátu. Takže uvidím, čo mi na ňu povie...ak mu bude chutiť viac ako mamine polievky, tak uvidí 🙂 🙂 🙂

lily23
30. okt 2011

@careamell ahoj ako pripravuješ polievočky? ja zatial mixujem rôzne kombinácie zeleninky a mäska, a ovocie strúham na najjemnešom strúhadle, u nás som so špenátom nepochodila a to mám plný mrazák lístkou, čo sa mi podarilo zohnať v lete čerstvé, som sa tešila a nič 🙄 😝 ale ešte vyskúšam neako zamaskovať a hádam pôjde aj ten, nič si z toho nerob, môj tiež nie je neviem aký papkáč, raz spapá pekne všetko inokedy zase dve-tri lyžičky a dosť, môžem sa aj na hlavu postaviť 😔 😠 ☹ ale na hovadinky typu rožtek, detská sušienka, kukuričné chrumky...by ho bolo 😅 to aj za vagón 😅 😅 😅

careamell
30. okt 2011

@lily23
Jee, ahoj...ja som sa v lete taktiež predzásobila a zo záhrady som pomrazila všetko možné...mrazák plný zeleniny 🙂 Ako ja pridávam tiež všetko možné do polievočky...aká ma kedy napadne 🙂 Uvarím vo vode a pomixujem ponorným mixérom. Minulý týždeň som si zamrazila králičie mäsko od známych. Uvarila som, rozmixovala a natlačila do formičiek na ľad. Ked varím polievku, jednu kocku vyberiem a krátko povarím. 🙂
Tento týždeň plánujeme pridať aj ten lepok, dám mu na zahustenie aj pohánku do polievky.
Špenát som ja kupovala vo výživke, pretože môže obsahovať najviac dusíku. Vo výživách je jeho obsah prísne kontrolovaný.
Dnes som skúsila prvý krát jablko...moc som veru nepochodila 😖
Ja neviem, čo by tým deťom chutilo.... 🙂 🙂 🙂

lily23
30. okt 2011

@careamell ja som lepok už zaviedla, vraj je najlepšie kým sa dieťa kojí, a nevedela som dokedy sa budeme kojiť, tak asi pred 2 týždňami sme ho zaviedli 🙂 špenát mám zo zahrádky tak hádam to je OK, ja som dnes dala hrušku nastrúhanú a pridala som do nej jednu detskú sušienku a na moje prekvapenie spapal všetko 😅 😕 bola taká šťavnatá a sladká tak asi preto 😨

lypka
30. okt 2011

ja ked som polievočku pomixovala úplne na kašičku, tak mi ju tiež nechcela papať. teraz iba popučím vidličkou a Veronka si to poprežúva a spapká. je to úžastné ako to v tej malej pusinke omieľa 🙂

careamell
30. okt 2011

@lily23
Nie je krajší pohľad, ako ked babatku chutí papať........ 🙂 Jaaj, tak hádam mu to ovocie zachutí...
My sa kojíme stále, aj čajík skúšame....ja plánujem kojiť čo najdlhšie, ak bude dosť, tak potiahneme aj po roku... 🙂

careamell
30. okt 2011

@lypka ja som skúšala všetko, pomixovať, popučiť, redšie, hustejšie...tak sa mi zdá, že mu ide najviac taká polohustá polievočka...my ešte nemáme žiadne zuby, vy hej?

lypka
31. okt 2011

@careamell no mysleli sme že máme zúbok, ale asi ho zjedla 😉 my sa tiež ešte kojíme, no a s čajíkom nemáme problém lebo sme ho dávali od narodenia lebo mala silnú žltačku tak potrebovala veľa tekutín. cez den si pekne popapá, ale ked ide spinkať tak potrebuje ešte aj mliečko 🙂
no ale v poslednej dobe spíme len hodinu denne, takže mi dáva zabrať 🙂

careamell
31. okt 2011

@lypka Tak možno vám už zuby pôjdu, keď tak málinko spí, či? Nie je nervozna? Nám sa tiež ešte žiaden neukázal...

lypka
31. okt 2011

@careamell práveže nie celý den sa smeje. ale bola choručká, sople a tak takže možno nejaké také dozvuky

careamell
31. okt 2011

@lypka My sme boli tiež chorý, malý mal sople aj mu robili výter a mal tam dačo...tak sme dávali kvapky a neustále odsávali...to bolo na nervy, vysávač šiel neustále 😒 Inak som dávala aj kvapky Sterimar s meďou, naozaj najlepšie kvapky aj nám pomohol, ked sme boli nachladnutý...

poussin
31. okt 2011

ahojte, k teme papanie. My sme zacali davat prikrmy cca pred mesiacom. Prvy krat sme sa s muzom riadne nasmiali. Mala robila znechutene grimasy. Zo zaciatku papala celkom dobre, ale posledne 2 dni jej velmi nechuti. Asi to bude cukinou, ktoru som jej zacala pridavat do zeleninovej kasicky 🙂.
Rozmyslala som nad kupou parneho hrnca s mixerom od Aventu a nakoniec som ho minuly tyzden isla kupit. Je to super vec a uznal to na koniec i muz, ktoremu sa cena zdala povodne premrstena. Teraz na nom pripravuje jedlo aj on. Parny hrniec je fakt dobry pomocnik - usetri vela casu a je uplne jednoduchy na obsluhu. Takto malej pripravujem stravu 2x denne.
Rozhodla som sa pre bio-potraviny. Zistila som, ze v Rakusku je BIO lacnejsie ako v Bratislave a tak chodim nakupovat tam.

poussin
31. okt 2011

Este som chcela dodat, ze malej absolutne nechutia jablcka. Skusala som aj kombinaciu jablcko-mrkvicka alebo jablcko-babanik. Nedari sa mi vsak do nej dostat viac ako 2-3 lyzicky.

poussin
31. okt 2011

@mimave
my sme sa rozhodli nedat ockovat. Este nie som na 100% rozhodnuta o tetane a poliu. BCG mala nedostala, ani hexu, ani prevenar13 a MMR urcite nedame. Je to vsak tazky boj s lekarkou a jej recami o to co vsetko dietatu hrozi. Pre matku, ktora chce pre svoje dieta len to najlepsie je tazke odolavat tymto reciam a samozrejme, ze si stale kladiem otazku ci som urobila spravne.

sidluska
31. okt 2011

My zatial papame zeleninu k obedu. Tento tyzden sa chystam pridat i ovocie - jablko. Myslim, ze to mu bude chutit, lebo je to sladke. Zelenina nam ide celkom dobre, nezje celu porciu, ale trochu ano. A hodne mame toho i na podbradniku a rucickach 🙂

mimave
1. nov 2011

@poussin ahoj som rada ze aspon jedna mamina sa nasla, uz som myslela ze to tu nikoho nezaujima... ja som si k lekarke pre istotu pripravila papier kde som si napisala pekne zakony podla ktorych nas nemusi hlasit keby nahodou vymyslala a taktiez som zvedava ci bude mat nejake dotazy. ale ked je ta vasa taka mudra, skus sa jej nabuduce opytat preco ti nepovie aj ake rizika hrozia malej ked ju zaockovat das. to ziadna lekrka nepovie, ale maminka viete ze medzi nezaiduce ucinky patri napr. sids, autizmus, paralyza, hyperaktivita a pod., mohla by som pokracovat do aleluja. tiez sa bojim co ked nahodou sa stane nieco zle a maly ochorie, ale to by sme ho mali dat teda zaockovat aj proti tomu aby ho nezrazilo auto, aby nespadol z postele a pod..., neviem ale ked na nho pozriem a predstavim si ze znovu do nho budu pchat tie humusy a jedy tak do mna dojde taka zlost, ze by som niekoho zbila. nedam ho ockovat viac a hotovo. je vasa mala aj nejaka chorlavejsia ked nie je vobec ockovana? myslim ale ze napises nie 🙂 ...

mnamko
1. nov 2011

@mimave a čo budeš robiť potom,keď ti ochorie nato načo si ju nedala zaočkovať?kamoška nedala a malý jej zomrel na zápal mozgových blán

careamell
1. nov 2011

Ja som malého dala zaočkovať aj proti rotavírusom a dali sme aj prevenar. Keď mala dcérka 3 roky, dostala rotavírusy. Ani chúďa nedobehla na WC ako ju preháňalo. Boli sme hospitalizovaný na infekčnom. Ten pohľad, ako bola úplne hotová by som pri malinkom nezniesla.

careamell
1. nov 2011

@sidluska
@poussin
Nám ovocie nejde. Skúšala som aj nadrhnuté jabĺčko aj domácu presnidávku. Zajtra kúpim čo ja viem, hrušku...skúsime. Inak už mi dochádzajú sily, dúfam, že sa čoskoro rozpapá. 😉

natas4
2. nov 2011

@careamell ani mne dcerka nechcela papat jablcko...tak som ho neuvarila, ale surove som ho rozmixovala s mrkvou a to jej chutilo...a po par dnoch som jej uz mrkvu nedala a uz aj samotne surove jablcko jej chutilo 😉

luciana789
2. nov 2011

@careamell ani mne samotné jabĺčko nespapá, tak mu ho dávam s banánikom a vtedy ho spapá 🙂

luciana789
2. nov 2011

Ahojte baby, chcem sa opýtať, či Vám už detičky štvornožkujú 🙂

lypka
2. nov 2011

@luciana789 no nám ešte nelezie, ale prevracia sa ako vrtuľka 🙂

poussin
2. nov 2011

@mimave

mala zatial chora nebola. Ma len 6 mesiacov a je zcasti kojena a dokrmovana. Uvidime ake to bude ked ju prestanem kojit. Lekarka mi sama potvrdila, ze ja svojim podpisom preberam zodpovednost za nasledky neziaducich ucinkov ockovania. Na jednej strane malu MUSIM dat ockovat, na druhej som zodpovedna len ja. Nepaci sa mi nas system. V Nemecku napriklad odskodnuju rodiny, kde detom sposobilo ockovanie trvale nasledky. Na druhej strane ziadne peniaze nenahradia zdravie .. :-/ .

poussin
2. nov 2011

@lypka

mne mala este ani poriadne nesedi... ale stale sa prevracia a kotula zo strany na stranu...

poussin
2. nov 2011

@mnamko

moja kolegyna dala zaockovat malu proti pneumokokom este ked bola vakcina spoplatnena.. a mala na to dostala 3x pneumokoka za sebou.

Tuto vec som konzultovala s lekarkou a sama priznala, ze zo 70 druhov pneumokov tato vakcina obsahuje len 12 druhov. Ked sa polozila otazka Uradu verejneho zdravia na zaklade coho vyberali tuto vakcinu a ci je tych 12 druhov vyberanych na zaklade toho, ktore pneumokoky sa u nas vyskytuju tak odpovedali, ze nie... je to standardna vakcina. Vo Francuzsku ju zaradili medzi prisne pozorovane vakciny kvoli neziaducim ucinkom..