icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

katkaaalex
7. nov 2011

@mimave Moj syn bol presne takyto isty, nespaval snad do 1 a po roka. Tiez sme skusali vselico no zaspal len na prsniku alebo na rukach. Boli to muky, fakt som toho mavala niekedy dost a uplne celu noc prespi od 2 rokov ked som ho prestala kojit. Pri dcerke je to uplne ine, zobudi sa 2-3x a to ani nezalpace len trosku mrnkne, napapa sa a hned zaspinka 🙂 ...treba len vela trpezlivosti a ono to urcite prejde🙂

sisulita
8. nov 2011

@mimave este ze sa tie nase deticky vedia tak krasne usmiat🙂 vidim ze aj my mame 6m a 2 tyzdne, kedy ste sa narodili? 🙂

careamell
8. nov 2011

@mimave
Tak to vám veru nezávidím také zaspávanie, keď sa malému stane, že sa celú noc mrví, tak som ráno ako omáčka, poznám to...
Možno by som nedávala tú kašu na noc, je dosť ťažká na trávenie, skúsila by som radšej cez deň 🙂

mimave
8. nov 2011

@katkaaalex super, to je povzbudenie ze do dvoch rokov 😀 , ale aj moja neter tak spavala, bracho hovoril ze teraz ako mala dva roky krpata, tak sa konecne vyspia, takze fakt len vydrzat vydrzat 🙂
@sisulita ahoj, no ja som rodila 22.04 v ruzinove, to tam bol natresk, vy ste kolkeho?
@careamell ja som myslela ze prave kasu na noc, ved co mu mam ine dat na noc? nahodou mu smakuje 😀 😀 😀 , vcera ju mal prvy krat a nebolo mu nic, dokonca kakal dva krat dnes, hned rano a teraz na zaverecnu, aby mi nebolo luto 🙂 ,

sisulita
8. nov 2011

@mimave my sme 24.04 a tiez v ruzinove🙂
no su to povzbudzujuce slova teda ze do dvoch rokoch vsak? ja velmi dufam ze to prejde skor.. a sranda je ze cez den maly vysmiaty naradosteny a v noci sa meni na uplakane a nevyspate babo:(
a ake pokroky este robite? rastu ako z vody drobcekovia🙂

careamell
8. nov 2011

@mimave kaše sú ťažké na trávenie, žalúdok by mal na noc tráviť ľahkú stravu. Ja dávam ovocie a po pol hodinke dokojím. Je lepšie ich dať na olovrant.

mimave
8. nov 2011

@sisulita aaaale moj fesak neplace v noci nastastie, teda teraz par noci lebo mu asi idu zubky, ma to tam na dasienkach aj nejake tvrde a zda sa mi ze vypukle trosku, tak ale doteraz neplakal, on len chce pocumlat prso a trosku sa napit a zaspi. vacsinou... lebo bolo aj take ze tri hodiny rano a konec, on uz spat nebude a hotovo... vy uz mate zuby? inak vidis mozno sme sa aj stretli niekde na chodbe, alebo vo vestibule urcite 😅
nas filipko este nelozi, teda ani sa mu nechce, ved co budem klamat 😉 , sediet sa ale drapal uz v styroch mesiacoch, tak od piatich sedi sam, teraz poslednu dobu sa dviha stale na nohy a chce chodit, tak sa z neho smejeme, ved ma este tolko casu, neviem kam sa ponahla. otaca sa o zivot, dam ho na postel a nahanam ho, to ho bavi, lebo za par sekund sa odgula na druhy koniec, tesi sa ze mu nestiham 🙂 . ale tym zubom sa nechce, uvidime kolko to este potrva. uz mam nachystanu aj kefku pre nho, lebo je uplne v uzase ked si umyvam zuby tak ani nedycha ked to vidi, dnes mi dokonca ukradol kefku z pohara ked som mu umyvala prdel a tak sa smial hned ju strcil do pusy a ne ne mi ju vratit, ja som asi milujem 😀

mimave
8. nov 2011

@careamell no my este nejeme tak vo velkom tak neviem, ja mu davam este iba obed a teraz som kvoli tomu spanku skusila veceru. on totiz velmi ani jest nechce, tesi sa len ked mu dam prso, tak je v podstate este stale len kojeny...

careamell
8. nov 2011

@mimave to sme aj my....len kojený, malý mi nechce papať nič....takže sa mesiac snažím do neho niečo ,,napchať". 🙂
Zatiaľ sme len na všakovakých polievočkách a ovocí. Kaše som ešte neskúšala. Nemyslím si ale, že sú nejak extra výživné, sú najmä od hladu. Určite ale vyskúšam, nie však kupované, spravíme si doma. Budem vedieť, čo v nich je 🙂

mimave
8. nov 2011

@careamell tak vies ako to je, radsej sa budu pozerat na hole didi ako do taniera 😀

sisulita
9. nov 2011

@mimave nam maly od 3 mesiaca place, myslim ze koli zubkom ma hrbolkate dasienka aj zacervenale a zubky stale nikde...
nam maly uz spravy stvornozky aj 4 kroky za posledne dni tak sa tesime🙂 ale zas nesedkame... kazde babo je ine to je pravda...hlavne ze su zdravy🙂
maly sa rycho uci co? zachvilu si bude zuby sam umyvat ani sa nenazdas🙂
papat ste kedy zacali? chuti malemu? my sme zacali od 4 mesiaca a stale kojim.

katkaaalex
9. nov 2011

@mimave Hanka spapa tiez len 3-4 lyzicky, zatial mrkvu so zemiacikom, trvalo skoro tyzden az si na to zvykla tak som rada no a ked dostane prsko po obede nieje vacsieho stastia 🙂 Len si na to musim davat pozor lebo syn si na to velmi zvykol a nechcel jedavat, vzdy len par lyziciek a uz sa mi hrabal pod tricko a to uz mal viac ako rok 🙂

katkaaalex
9. nov 2011

@careamelal s tymi kasami mat pravdu, staci uvarit ryzu uplne do makka a s tycovym mixerom rozmixovat. Robila asom to tak pri malom ked zacal s prikrmami a velmi mu to chutilo, urcite tak budem aj pri Hanke. Vcera som jej kupila v bio obchode kukuricnu kasu Misutku, ta je tiez velmi dobra 🙂 .

poussin
9. nov 2011

Mne mala krasne papa. Zacala som mrkvickouvou kasickou a postupne som pridavala zemiacik, brokolicu, cukinku , kuracie masko a teraz zajacie masko. Zajtra bude tekvica. Malej kasicky na zaciatku chutili tak trochu, ale ked som pridala masko nestacim jej davat lyzicku do ust dostatocne rychlo... 🙂 Ona je masova po mame a babke 🙂 .
Kasicku som zacala davat uz zaciatkom 6. mesiaca kvoli lepku. Kupila som taku, ktora obsahuje lepok a UM. Citala som a aj som sa radila s lekarkou, ze treba zavadzat lepok este pocas dojcenia a ja od narodenia najskor nadojcim a potom prikrmim UM lebo mi mala velmi chudla aj napriek tomu, ze som ju prikladala kazdu hodinu a niekedy aj castejsie... Zavolala som si domov aj laktacnu poradkynu, ale nepodarilo sa nam to uplne rozbehnut. Tak to riesim tak, ze jej najskor dam prsnik a potom UM a je aspon ciastocne kojena. Teraz, odkedy zavadzame prikrmy mala prsnik velmi nechce. Pije len rano a vecer - cez den len ked je nervozna.

mimave
9. nov 2011

@sisulita ja tiez stale kojim a to som velmi rada, dufam ze este dlho budem... filip je taka maska, on zje len to co sam chce. banan mu velmi chuti, teraz ta kasa, to otvara pusinu a este jablcko, chutilo mu aj ked som mu dala kombinaciu: kalerab, mrkva a zltko, to sa osvedcilo, ale ostatne sa mozem aj poskladat. cukinu nechce absolutne, brokolicu a pod., ale ja mu nedam pokoj, bude normalne jest ja som nervak ked deti nechcu jest.
vy malemu aj natierate gel na tie zubky? ja mu to dam tak raz za tyzden ked je ozaj nestastny, ale manzel to nesmie vediet🙂

sisulita
9. nov 2011

ak mozem poradit tak skus mu dat do toho co nechce to co ma velmi rad ( u nas zabralo jablcko), potom nam spapal zatial vsetko...natierali sme ale uz nie, nezda sa mi zeby to pomahalo. jeho skor ukludnuje ze mu prstom masirujem dasienka, kupili sme taky naprstok a zuzlal o sto sest, to ho ukludni...Manzel nieje zastancom gelikov? 😎
a ako uspavate? na rukach? ci zaspinka sam v postielke aspon na chvilu...??

katkaaalex
10. nov 2011

@mimave ja pouzivam homeopatika chamomilla vulgaris 5ch
davam 2-3 gulocky denne podla potreby, su velmi upokojujuce a je to uplne neskodne, je to vlastne rastlinka
kupila som v lekarni aj s malou striekackou, dam 1 gulocku s troskou vody rozpustit a potom pomalicky streknem Hanke do pusinky, aj jej to chuti lebo je to take jemne sladke🙂 uz mame prvy zubok vonku a druhy sa prerezava, uz len kusocek chyba🙂

amalkagoralka
10. nov 2011

@mimave ahoj, akoby som si precitala svoju verziu 😀 nas maly je presne to iste....ked mi mamicky rozpravaju ako krasne im babatka spia aj celu noc, v dobrom im zavidim. mne maly prespal od narodenia raz 9 hodin vkuse a inak je hore kazdu chvilku. s postielkou som to uz vzdala, lebo som nevladala k nemu vstavat, tak spi so mnou v posteli, tato je v obyvacke na gauci lebo tiez chrape 😀 ja som sa predtym snazila s tym robit nieco, skusala som kasicky, teraz uz papa normalne takze viem ze hladom to nie je, homeopatika, zmena polohy postielky, praci prasok, babymasaze, vonne oleje...ale nic nezabralo, takze som sa s tym naucila fungovat, sama nechapem ako to je mozne 😀 som rada ze nie som sama kto ma takuto skusenost. hlavne ked niekomu poviem ze maly spi s nami v posteli, ludia krutia hlavami, ale to inak neslo, v noci nezaberie nic len cicik a takto sa kolkokrat obsluzi malicky aj sam. a rano presne to iste, som ako keby ma vlak presiel a zacnem mi tahat vlasy, buchat do mna, kopat, vytlacat ma z postele a potom ten usmev a som najstastnejsie na svete, den moze zacat 🙂 ale je to narocne....

amalkagoralka
10. nov 2011

@careamell ahoj, ako sa mate? tak uz ste zacali aj papat? my uz sme zacali od 4.mesiaca, lebo maly bol neustale na mne nacucnuty 🙂 ale papat zacal hned, tak som rada ze aspon s niecim sme nemali tazkosti. este stale kojim popri, cez den sa snazim uz malo, lebo v noci kojim aj 6 krat ☹ stale buntosi ten nas krpcek.
a co zubky, mate uz? sedite, leziete?a vahu aku mate,ci uz sme vas nedobehli?

careamell
10. nov 2011

@amalkagoralka
Ahoj, tak ako tak čítam, vy máte problém so zaspávaním, my zase s papaním. Ale tak neberiem to tak tragicky, malý zje na obed tri lyžičky a na večeru tiež tri. 🙂 Kojíme sa stále, tak mu to zatiaľ asi stačí.
Zuby sme stratili dakde 🙂nemáme ani jeden.
Sedieť sedíme, len ho sem tam šlahne na bok. 🙂 Lozenie nám zatiaľ nejde veru.
A máme asi 9 kíl, boli sme minulý týždeň na poradni.
To spanie ti veru nezávidím, isto melieš niekedy z posledného. Ja si musím zaklopať, náš malý sa budí tak 3 krát za noc a spí vo svojej postieľke. 🙂
A vy sedíte, lozíte? Zúbky?

mimave
10. nov 2011

@sisulita no manzel nie je za tie geliky, sak ja vlastne tiez nie, preto mu to natieram len ked ozaj ozaj uz nevie co zo sebou a to mu vysvetlujem ze to je nase tajomstvo, lebo nas tatino zabije🙂 ten naprstok sme mali tiez, to je super vec, lenze ako sme sa stahovali tak som to zabalila tak aby sa to nestratilo a teraz to neviem najst:D
no a uspavame uz nastastie tak ze zaspi sam v postielke, teda priznavam nie vzdy, ale aj tak som rada lebo od malinka spal len na nas, alebo som ho musela uhojdat a pomaaly pomaaly dat do postielky, ale on mal este len rit vo vzduchu a uz otvoril oci a reval, tak spaval u mna na rukach, alebo som musela proste lezat pri nom a tak... on je taky mojkacik nas, tak velky uspech ze uz ho nemusim hontrlat na rukach, ale tiez nam to trvalo kym si zvykol.. sak ale nevadi, za chvilu bude velky chlapec a uz nas nebude toklo potrebovat, tak si to musime vychutnat teraz🙂

mimave
10. nov 2011

@katkaaalex strasne sa mi pacia deticky ked maju len par zubkov, na to sa tesim aj ja, to je take milene 😵

mimave
10. nov 2011

@amalkagoralka jej super, nie som sama 😀 9hodin v kuse? paneboze co to je? toto je ozaj hroza, ja som napriklad dokazala prespat dva dni v kuse a bez vycitiek 😀 😀 😀 , len s prestavkami na jedlo a zachod a teraz toto... ale je ozaj pravda ze si clovek zvykne. ja som mu zozaciatku aj vynadala, aj doma sme sa velmi vela hadali lebo som bola na pokraji zrutenia, pomaly som nevedela stat na nohach, kazde dve minuty som zivala a ked som chcela nieco povedat, tak som nevedela povedat suvislu vetu, lebo mi normalne vypinal mozog, uplne zle 🙂 , som sa citila ako uplny dilino, ale po pol roku takehoto spanku- nespanku som celkom v pohode, len na miss universe to asi nebude, horko tazko sa dokopem aby som si aspon oholila nohy a teda malovat sa a starat sa o seba ako ine mamicky, to ozaj nevladzem. este ze to tym nasim detom nevadi 😀 spachtosi 😀

sisulita
10. nov 2011

@mimave a ako ste ho to naucili? my sme skusali tu teoriu podla knihy Kazde dieta sa vie naucit spat ale ja som to nezvladala... ten plac.. nemyslim ze je to uplne spravne ale vraj to pomohlo mnohym maminam..takze stale sa nosi maly na rukach... ale raz z toho vyrastie tak si to musime vychutnat... este nam to bude chybat.. len keby nemal takmer 9 kil:D

mimave
10. nov 2011

@sisulita sak toto, ta vaha, to teda nas maly ma o kilko asi menej, ale predsa to nie je sranda. ja som o tej knihe este vtedy nevedela, citala som ju vcera prvy krat. ja som si jednoducho povedala dost, maleho som ukludnila na rukach ako bol zvyknuty, zacala som tak ze ked uz zatvaral ocka a nevladal protestovat, tak som ho dala do postielky. samozrejme ze sa prebral, pohladkala som ho dala pusu, povedala som mu dobru noc a isla som prec. ja ho ale nenecham plakat, to mi neda, tak som ho chodila utisovat stale, ale uz som ho nevyberala z postielky, len som sa zohla k nemu, chytila ho za rucku alebo hladkala po vlaskoch a zozaciatku som s nim bola kym nezaspal, postupne som odchadzala stale skor z izby a on to asi po tyzdni pochopil, teraz ho dam do postielky hned ako ho prezleciem do pyzamka, zakryjem ho, dam mu pusu, cumlik musi mat, lebo stale cecal mna tak nebolo inej moznosti, teraz sme mu kupili macika plysoveho nech tam nie je sam a ma aj latkovu plienku. to je uzasna vec. chvilu si rozprava, vykrikuje, no a potom sa sam vypne a zaspinka. skoda ze len na hodinku 😀 , skuste to tiez doma mozno s nejakym maznacikom, nas maly ma aj na hniezde medvedikov tak je taky zlaty ze sa hned na nich otoci, hladka ich a rozprava im 🙂 , len tu plienku musi mat bezpodmienecne, tu si da na tvar a nucha ju, lebo s nou ho krmim, ma ju okolo krku ked papa... vy maleho stale len nosite ci obcas aj sam zaspi?

sisulita
10. nov 2011

nas malinky ma taku ovecku ktorej zuzle usko... ale ked ho polozim tak si ho zacne naschval vytahovat a plakat... tak neviem....ked ho polozim ked uz driemka tak sa prebere behom sekundy a zacne sa mi smiat:D to ma po tatovi.. 😠 alebo zacne kopkat tak silno nozkami ze az...
a po hodinke sa ti prebudi?

mimave
12. nov 2011

zlaty🙂 no nas ako kedy, ja som si zacala teraz pisat ze ako sme hore, lebo ja si to nepamatam tak si to muim pisat 😀 tak na zasmiatie ti napisem casy prevcerom: 19.00 isiel spat, 20.50 prvy krat hore, 21.36 druhy krat hore, 22.24 znovu hore, 00.30 sa zobudil a do 02.20 bol hore/ja s nim samozrejme/, 05.50aby mi nebolo luto opat a 07.49 sme vstavali vyspaty do ruzova 😀 😀 😀

sisulita
12. nov 2011

@mimave a ked sa prebudi uspis ho ako? u nas zaberie len prsnik ale bojim sa ze si zvykol na prsnik a budeme to trpiet este velmi dlho:( u nas je to tak ze prve 2 hodky spinka v pohode a potom kazda hodinka hodka a pol hore a s totalnym placom:( takze prijemne vyspata odpocinuta...:D

mimave
12. nov 2011

@sisulita takisto bol maly zvyknuty na prso, ked sa zobudil to bolo prve co som urobila, dala som mu prso do pusy, pretoze som si myslela ze je hladny...preto som ho naucila na dudel, aj ked som bola prva co som vykrikovala ze dudel moj maly mat teda nebude...ale nevadi, oducime ho neskor 😉 . no ja spim s nim, tak si ho len pritulim, dam mu pusu, jemu to staci uz v poslednej dobe, dam mu ten dudlik obcas.. a vies ty co, aj ked ma to hneva, ze sa nevyspim, ale potom si poviem, kaslat na to, hadam z toho vyrastie a hlavne ze je zdravy 😀 , ved uz to dobojujeme nejako kym pojde do skoly🙂

sisulita
13. nov 2011

@mimave u nas zial dudulka nepomaha:( vzdy ju vypluval a aj vypluva... malokedy mu vydrzala...
no ja v noci uz niekedy by som ho vedela tresnut do potele nech spi:D ale neda mi to... prese ako pises.. hlavne nech su deticky zdrave🙂 a snad sa na stare kolena vyspime:D aaa dufam ze to nebude trvat az kym nepojde do skoly sak do vtedy zosediviem..:D