icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

lenusa
19. aug 2010

@blcha mne prave vychadza tych 8 tyzdnou na nejakeho 5.2., ale dalo by sa to hodit este na toho 1.2. viac asi nie..... takze mi tam nejake dva tyzdne chybaju, tak neviem pisala som este aj kamoske na socialku, lebo si platim aj dobrovolne poistne, kedze sme babo planovali

kaktusik007
19. aug 2010

@lenusa
@blcha vychadza sa zo zakona o socialnom poisteni, dolezite pre priznanie vysky materskej je tzv. rozhodujuce obdobie... standardne je rozhodujucim obdobim kalendarny rok pred narokom.... no ma to svoje specifika, jednym z nich ste aj vy dve 🙂 takze... v pripade
@blcha je to u teba tak, ze sa vychadza z predpokladaneho denneho vymeriavacieho zakladu, cize pri druhej materskej budu skumat, aky by si mala denny vymeriavaci zaklad ak by si normalne chodila do prace a nie bola doma na rodicovskom... na tomto zaklade dospeju k tomu, (ale musi ti to potvrdit tvoja uctaren) ze u teba k zmene platu nejako extra nedoslo a tak na 98% budes mat matersku v takej istej vyske ako si mala pri prvom dietati.
u @lenusa to bude ine - jej sa skonci rodicovsky, a nastupi do prace... ak by odrobila napr. len take dva kalendarne dni a az potom by sla na PN, tak by rozhodne obdobie pre vysku DVZ boli prave tie dva dni.... ak by sa dohodla a za tie dva dni by si zarobila cca 100€, tak materska pri druhom dietati by jej vychadzala cca tych 600€ mesacne, co je myslim aktualne plus minus strop 🙂 - v pripade, ak pojde na pn hned, tak vymeriavaci zaklad pre matersku bude identicky ako pre PN a bude sa vychadzat z toho, aky ma u zamestnavatela standardny plat.... myslim, tymto si nie som uplne ista... ale osobne by som doporucila tie dva dni odpracovat a vytlct z tohto systemu to maximum, ak sa da 😀

toto ale plati iba za predpokladu, ze mate pracovne pomery na dobu neurcitu a ze ste stale zamestnane 🙂
a taktiez to plati iba dovtedy, kym ujo mihal s ujom miklosom tento zakon nezmenia 😀 😀 😀

smajka
19. aug 2010

blcha - presne, prve som mohla tajit mesiace, nikto by na nic neprisiel. ja som sa pri prvom snazila - do 7 mesiaca som plavala, jedla zdravo a potom som to uz kaslala. pribrala som nejakych 15kg a zial sa mi nepodarilo moc schudnut, stale mam nejakych 10. ak priberem pri druhom dalsich 10, to budem aj ja riadny slon. ☹ ale kaslat nato - stoji to za to! 🙂

kaktusik007
19. aug 2010

no a klasika - narok na matersku rovna sa narok na zvyseny rodicovsky prispevok do dvoch rokov veku dietata 😀

lenusa
19. aug 2010

inak mne brucho narastlo presne ako pri Vikinke v 6 tt, cize na mne uz to kazdy videl, lebo inak ho mam ako obrateny lavor 😀 takze bol najvyssi cas to vsetkym povedat, lebo sa uz vypytovali 🙂

smajka
19. aug 2010

mirka - presne tak - vsetci to budu vidiet...coskoro 😀

mirka7582
19. aug 2010

@lenusa aspon vedia ze mas ja mam sadielko 😀 ale daco sa uz pomalicky risuje

blcha
19. aug 2010

@lenusa ked si platis to dobrovolne poistne tak by si mala dostat vsetko neprides o ziadny rodicovsky to je v poriadku ked si platis ale mysli ze 270dni je to treba platit 😉

lenusa
19. aug 2010

@blcha platim to od januara tohoto roku 🙂

blackberry
19. aug 2010

Kocky a kedy to planujete oznamit zamestnavatelovi, resp. kedy je najvhodnejsia doba? ja by som rada pockala do ukonceneho 1. trimestra...

blcha
19. aug 2010

@kaktusik007 no ja viem ako sa mi bude pocitat a moja uctaren som ja takze by som mala mat dobru matersku 😀
@smajka mne sa podarilo po eliske zhodit skoro vsetko mam len neake tri kila navyse co nieje az take strasne ale teraz z to zacne zachvilku pribudat ale sa tesim hlavne nech je babatko zdrave a ma vsetko co potrebuje 😉

mirka7582
19. aug 2010

@blackberry mno ja som uz pn ked som bola na umelom 😀 tak som sa dala vypisat u obvodnej 😀

blackberry
19. aug 2010

@mirka7582 aspon uz mas pokoj, ja este pockam, lebo u nas robia take ťapy... hned by to vedela cela firma...vratane upratovacky a zvysnych pobociek... 😝

blcha
19. aug 2010

babulky caute mala sa uz zobudila aj napapala tak ideme von 😉

timejkaa
19. aug 2010
blackberry
19. aug 2010

@timejkaa parada, sikulka 🙂

zuzana0204
19. aug 2010

ahojte tak dnes som bola na Uzv a p. doktorka mi oznamila , ze cakam dvojičky..zostala som dosť vyjavená...obidve maju aj akciu..akurat mipovedala že by mali byt dva gestačné vačky a ona vidi len jeden ...mate s tým niekto skusenosti???

maahuliena
19. aug 2010

@zuzana0204 ide o jednovaječné dvojičky 😵 gratulujeeeeem 😵

maahuliena
19. aug 2010

@timejkaa supeeer 🙂

zuzana0204
19. aug 2010

@maahuliena dakujem....len prečo sa p. doktorka tvarila tak divne pritom mala som z nej pocit ako by to mal byt problem...minuly rok som o babetko prisla tiez to mal byt baran..tak preto ..mam strach

mirka7582
19. aug 2010

@timejkaa krasne to vypada 😀
@zuzana0204 zuzana gratulujem mozno aj ja vam zajtra napisem cakam dvojky 😀

mirka7582
19. aug 2010

@blcha ahoj aj ja by som isla keby som mala skym ☹ tak cakam na lasku s prace 😀

smajka
19. aug 2010

ja sa tiez lucim, opicka je hore tak letime do parku. kuknem vecer co ste popisali. 🙂

zuzana0204
19. aug 2010

@mirka7582 tak som zvedavá ako dopadnes zajtra...drzim palceky... 🙂

mirka7582
19. aug 2010

@zuzana0204 to su viaceriii hlavne ja 😀 dakujem

aeisha
19. aug 2010

@timejkaa no parada.... super to je 🙂

brumca
19. aug 2010

@timejkaa kraasnu tabulku si urobila 😀 😵

timejkaa
19. aug 2010

ďakujem baby 🙂)

lenkalela
19. aug 2010

@lenusa ahoj no mna bolieva sem tam a hlavne sa mi toci...ale inak vsetko ok...

lenkalela
19. aug 2010

@timejkaa fakt super tabulka, peknaaa🙂)