icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

drobec490
19. aug 2010

@lenusa mna tiez dost pobolieva ale tak co uz musime vydrzat..hoci ja mam nizky tlak tak mozno aj preto..

kaktusik007
19. aug 2010

@timejkaa krasna tabulka 🙂

miumia
19. aug 2010

Ahojte tehule 🙂 pekna sa nam tema rozsiruje vitam nove tehulky a gratulujem !!! My sme boli na sono pred dvoma dnami ale doktorka sa tvarila dost zvlastne, povedala ze sa jej nezda gestacny vak potom dalej pozerala a povedala ze uz to vyzera celkom normalne a nakoniec to uzavrela tam ze nechce nic hovorit a uvidime o tyzden, mam sa prist ukazat tak ja neviem.. Pozitivne to neznie :( Poculi ste uz o nejakej nerovnosti alebo o neuplnom ohraniceni gestacneho vaku?? Uz som to hladala kade tade a nic som nenasla prosim poradte ak ste o tom poculi..

blackberry
19. aug 2010

@miumia nedaj sa vystrasit... kazde tehotenstvo sa vyvija odlisne. Mna doktor strasil, ze je to bud mimomaternicove, alebo sa to neudrzi, nakolko som mala nizke HCG. Nepovedal to takto presne, ale citat medzi riadkami viem. Na uzv som sla po 2 tyzdnoch, nervozna som bola strasne, srdce mi slo z hrude vyskocit, nic zjest... aby som sa dozvedela, ze je vsetko ok. Nestresuj sa, uvidis ako sa to dalej vyvinie, iba si tym sama ublizujes (ja viem, lahko sa hovori 🙂 ) Ja som si vzdy povedala, ze vsetko bude tak ako ma byt a priroda si to zariadi sama... Drzim silno palcoky!!!!!!

miumia
19. aug 2010

@blackberry ja to beriem presne takto, co ma byt bude ja len neviem co to vobec je... Nikdy som o tom nepocula a neviem to ani nikde najst.. Doktorka tiez povedala ze kludne moze byt ze najblizsie pridem a bude to vyzerat uplne normalne ze ten priebeh je rozny len ako som spominala nemam to s cim porovnat ani koho sa opytat ked to nikde nieje hm.. No nic dakujem pekne snad bude vsetko ok..

petasllov
autor
19. aug 2010

@kaktusik007 chcem sa ťa opýtať, či môžeš ísť hneď na PNku po skončení rodičovskej, aby si vykryla tých pár dní do ďalšej materskej. nemusíš odrobiť tie 3 mesiace, aby si mala nárok na PN?

prsky
19. aug 2010

@petasllov po skonceni RD nemas narok na PN (jedine, ze si si platila nemocenske poistenie v socpoist). a ak si neplatis DNP , tak nebudes mat narok na materske a ani nasledne na zvyseny RP, ale budes poberat iba tych 164evri ☹ . este by si velmi teoreticky mohla stihnut DNP. @kaktusik007 bude mat narok na materske z predpokladaneho vymeriavacieho zakladu ak bola pred nastupom na MD zamestnana na neurcito a ma teraz narok na materske (=odvadzala do socpoist minimalne 270 dni).
take info mam ja - opravte ma niekto, ak sa mylim

barusska
20. aug 2010

@petasllov Dakujem!!! 🙂 Skoda, ja som z BA. Tesim sa s tebou z malickeho 1,5 cm drobceka. Ja idem na sono az 31.8., som zvedava na toho nasho skrecka 😉 Naposledy to bol iba cierny oval s bielou bodkou, bolo to este velmi skoro. Uz sa nevieme s muzom dockat, ked uvidime, tak uverime. Je to cele fakt zazrak 😎

skibaby
20. aug 2010

@barusska ahoj barusska, tiez idem na sono 31. 8 a tiez som z BA.🙂 kam chodievas?

heveri35
20. aug 2010

ahojte baby pekny den vam prajem.Ja som dnes bola u doktora,ale som asi nemala ist.Myslela som si,ze uz uvidim bábo a srdiecko bit,a nevidel nic,len tolko mi povedal,ze je to vnutromaternicove tehu,ale bud:sa plod nevivija dalej,alebo:oplodnenie nastalo neskor a vtedy by to malo byt snad v ok.ale vypisat ma vypisal,tak nejdem do roboty a doma sa budem zozierat do 9.9.2010.Snad bude vsetko v poriadku,ale je mi do placu. ☹

kaktusik007
20. aug 2010

@petasllov
@prsky to o tej pn - a nemanie naroku, tak to neviem.... ak je to tak, tak potom ti @petasllov ostava jedine, ist do prace na tych par dni, a na matersku nastupit potom..... no a ak je narok na matersku, tak je narok na zvyseny rp.... takto to je, nie nahodou???? - mozno mi teda ta pnka unikla - nepracujem s tym, len trosku som si citala 461/2003 😀
pretoze ak petaslov nastupi na matersku z prace, bude sa vychadzat z rozhodneho obdobia od nastupu do prace do nastupu na matersku (bud dni alebo mesiace, neviem ako jej to tam vychadza presne terminovo) no a pohoda...

a to k tej pnke sa mi nezda... ved ak nastupim do prace po rodicovskej, za dva dni ma prejde auto, to akoze by som nemala narok na pnku????? blbost..... asi idem kuk aktualne znenie 461.... 🙂

kaktusik007
20. aug 2010

@heveri35 ostava ti dufat.... a su naozaj iba tieto dve moznosti - babatko sa prestalo vyvijat, a tak je MA, alebo naozaj doslo k oplodneniu neskor a srdiecko bude 😉 ostava ti dufat, a neplac.... 8tt je malicko, bijuce srdiecko byvava vidiet v ukoncenom 8tt, za ten tyzden babatko narastie brutalnym sposobom.... bola si na sono tak na hranici, no a ak si naozaj mala ovulku neskor, alebo sa neskorsie zahniezdilo, tak je v pohode ze je vidiet iba gestacny vacok.... nestresuj sa zbytocne!!!! 😉

timejkaa
20. aug 2010

@heveri35 všetko bude fajn, uvidíš 🙂 drž sa..

barusska
20. aug 2010

@skibaby Ahojky, chodim do GPN do Ruzinova a Ty?

prsky
20. aug 2010

@kaktusik007 no na PN nemame narok, ak sme si neplatili nemocenske poistenie pocas RD (a to si podla mna plati malokto). a prave ze petasllov ma problem v tom, ze ak nastupi do prace, bude robit 3 m a tym nevykryje tych potrebnych 270 dni poistenia a dalsi problem je ten, ze ona v podstate musi nastupit do prace, lebo jej dieta bude mat 3 roky este pred narodenim druheho dietata ☹

@petasllov najlepsie bude sa opytat v socpoist.
@heveri35 a co tak ist na nejaky kvalitnejsi uvz? pre pokoj duse...

prsky
20. aug 2010

@barusska GPN ma tusim fakt dost pacientiek...ani sa nedivim, ze v novembri otvaraju kocha 😀 aj ja tam chodim 😉 ku komu chodis ty?

heveri35
20. aug 2010

dakujem vam za povzbudenie,tak musim verit,ze to bude fajn,uz len vydrzat do toho 9.9. 😝

barusska
20. aug 2010

@prsky mne GPN-ko odporucili kamosky. Rocny poplatok si davam preplacat v robote, mame to v KZ. Je tam vsetko pod jednou strechou a nemusim pendlovat ako u byv. dr, ktora nemala ani len UZV. Chodim dr. Vacokovej a zatial som velmi spokojna, ma taky individualny pristup. A ty ku komu?

barusska
20. aug 2010

@heveri35 Neboj, musis mysliet pozitivne, vsetko bude dobre, nic zle si nepripustaj, drzim palceky!

prsky
20. aug 2010

@barusska ak to mas super, ze vam to preplacaju, ja si musim sama ☹ ja chodim k Czirokovej

prsky
20. aug 2010

baby, co mate chut na pecienku, kludne papajte - aj plesnove syry, ak ste si iste, ze su cerstve - prave nam to odklepla pani dr. @latvia tu https://www.modrykonik.sk/forum/dojcenie/vsetko-o-dojceni/ 🙂

kaktusik007
20. aug 2010

@prsky ale v tomto sa mylis, vdaka novele 461/2003 co spravila teta tomanova, sa do doby 270 dni zaratava aj doba poberania materskej, resp. rodicovskeho prispevku!!!!! to som si ista na 100pro, teta tomanova tam dala aj dovetok o tom, ze tieto mamicky ak niekto prepusti, tak maju narok na podporu, lebo aj tam sa to zaratava...

Do obdobia 270 dní sa započítava:

* obdobie prerušenia povinného nemocenského poistenia zamestnanca z dôvodu čerpania rodičovskej dovolenky a obdobie prerušenia povinného nemocenského poistenia samostatne zárobkovo činnej osoby, ktorá má nárok na rodičovský príspevok a nevykonáva činnosť povinne nemocensky poistenej samostatne zárobkovo činnej osoby a povinne dôchodkovo poistenej samostatne zárobkovo činnej osoby (uvedené obdobie možno započítať do akéhokoľvek druhu nemocenského poistenia)

toto je z www.socpoist.sk 😉

kaktusik007
20. aug 2010

@petasllov vid moj prispevok vyssie, nic nei je stratene s @prsky sa dohodneme 😀 😀 😀

kaktusik007
20. aug 2010

@prsky a mi to nedalo, hodila som kuk aj na tu pnku, a v podmienkach nie je nic o 270 dnoch!!!!
takze... narok na pn proste je
a ak by to tety nepriznali, treba sa odvolat a hadat.... a bodka 😀

Podmienky nároku

* vznik dočasnej pracovnej neschopnosti
* trvanie nemocenského poistenia v období vzniku dočasnej pracovnej neschopnosti
* ak dočasná pracovná neschopnosť vznikne po zániku nemocenského poistenia, musí vzniknúť v období trvania nároku na výplatu nemocenských dávok alebo v ochrannej lehote
* dobrovoľne nemocensky poistená osoba – 270 dní nemocenského poistenia v posledných dvoch rokoch pred vznikom dočasnej pracovnej neschopnosti
* zamestnanec má nárok na nemocenské, ak nemá príjem, ktorý sa považuje za vymeriavací základ
* nárok na nemocenské u zamestnanca nezávisí od plnenia povinností zamestnávateľa platiť a odvádzať poistné na nemocenské poistenie
* povinne nemocensky poistená samostatne zárobkovo činná osoba a dobrovoľne nemocensky poistená osoba musí mať zaplatené poistené na nemocenské poistenie v správnej sume od prvého vzniku nemocenského poistenia do konca kalendárneho mesiaca predchádzajúceho kalendárnemu mesiacu, v ktorom vznikla dočasná pracovná neschopnosť, najviac za obdobie posledných desať rokov predchádzajúcich kalendárnemu mesiacu, v ktorom vznikla dočasná pracovná neschopnosť a to spravidla v lehote do konca kalendárneho mesiaca, v ktorom vznikla dočasná pracovná neschopnosť (výnimky, ak dočasná pracovná neschopnosť vznikne v kalendárnom mesiaci, v ktorom vzniklo poistenie prvýkrát alebo v ochrannej lehote); ak dôvod na poskytnutie nemocenského (dočasná pracovná neschopnosť) vznikol pred 1. januárom 2008, podmienka zaplatenia poistného na nemocenské poistenie sa sleduje od prvého vzniku nemocenského poistenia bez obmedzenia
* povinne nemocensky poistená samostatne zárobkovo činná osoba a dobrovoľne nemocensky poistená osoba – pri posudzovaní podmienky zaplatenie poistného na nemocenské poistenie sa toleruje suma dlžného poistného na nemocenské poistenie v úhrne nižšia ako 5 eur.

prsky
20. aug 2010

@kaktusik007 to je vsetko v poriadku, ale pochybujem, ze to obdobie zaratavaju aj v pripade, ze si nastupila do prace a o napr. 3m ides zas na matersku. lebo ta ochranna lehota sa tyka retazovych porodov (citujem letak o materskej zo socpoist: "ak žene trvá pracovný pomer a nastupuje počas rodičovskej dovolenky na ďalšiu materskú dovolenku (tzv. reťazový pôrod), dňom nástupu na materskú dovolenku (šesť až osem týždňov pred očakávaným dňom pôrodu) sa jej obnoví povinné nemocenské poistenie zamestnankyne a nárok na materské jej vznikne".)

kaktusik007
20. aug 2010

takze zaver pre @petasllov - ak odpracuje oficialne dva dni, a potom sa hodi na pnku, tak pnka sa pocita z tych dvoch dnoch a identicky aj materska... a uz fakt koncim 😀

prsky
20. aug 2010

@kaktusik007 270 dni poistenia je podmienka na ziskanie materskeho. ked nenastupi matersku POCAS trvania rodicovskej na prve dieta, tak nejde o retazovy porod a teda sa nebude povazovat za poistenu - zarata sa jej tam iba obdobie od kedy nastupi do prace (na tie cca 3 mesiace a tym padom nebude dost dlho poistena na to, aby splnila podmienku na udelenie materskeho)

a PN ..pocas RD nikto na teba odvody do socialky neplati a ked nastupis do prace, nemas narok na PN, lebo - citujem tvoj post: NEBOLA * dobrovoľne nemocensky poistená osoba – 270 dní nemocenského poistenia v posledných dvoch rokoch pred vznikom dočasnej pracovnej neschopnosti - a kedze sa na nu nevztahuje v pripade nastupu do prace retazovy porod, tak jej nikto toto obdobie nebude ratat akoby bola poistena

chapeme sa? 😀

miumia
20. aug 2010

@heveri35 Aj ja velmi drzim palce snad to dobre dopadne a ak nie riadi to priroda a urcite bude vsetko tak ako ma byt.. Ani my to nemame uplne bezproblemove buduci tyzden mam ist na verdikt vraj je gestacny vak nejaky iny ako by mal byt tak sme nervozni a ratame dni snad nam to vsetkym rychlo zbehne... Drzim palceky!!!

blackberry
20. aug 2010

@prsky
@kaktusik007 kocky ake ste zbehle, tak si hned dovolim sa vas spytat. Ja si platim DNP od marca 2010, po tom ako budem platit viac ako 270 dni a budem na materskej neviem ako dalej. Budem musiet vypisat ziadost o ukoncenie, alebo tym, ze budem na MD nebudem ukoncovat nic a nebudem ani platit... Ak viete, poradte 🙂
Vopred dakujem!!!!

prsky
20. aug 2010

@blackberry treba sa pri nastupe na matersku odhlasit z dnp, resp. myslim, ze by si sa mohla odhlasit hned ako ti vyjde tych 270 dni. ak by si sa neodhlasila a neplatila, tak ti na to aj po rokoch dojdu a budu si pytat neuhradene poistne + penale za cele obdobie, kym sa neodhlasis. vypisuje sa ten isty papier ako pri prihlaske, len tam zaciarknes, ze sa odhlasujes z dnp