icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

blackberry
20. aug 2010

@prsky Dakujem velmi pekne, pokusala som sa najst odpoved uz davnejsie, ale stranka socpoist je pisana v hotentoctine 🙂 ani nikde inde som sa nedopatrala, ake je najlepsie riesenie. Dakujem este raz 🙂

skibaby
20. aug 2010

@barusska ja tiez:D a ku komu? ja k Marešovi🙂

prsky
20. aug 2010

@blackberry fajn aj s prikladmi ma popisane Mihal, ale len za rok 2009 http://jozefmihal.blogspot.com/search/label/mat... vacsina plati aj teraz, takze sa problematika z toho matrosu da lepsie pochopit 😉

lenkalela
20. aug 2010

@heveri35 no drzim palce ,musis to so mnou dotiahnut az do 7 aprila🙂

heveri35
20. aug 2010

@lenkalela no dufam,ze to bude ten druhy pripad,v tom pripade by to nebol 7.4,ale az okolo14.4 🙂 aj tak dobre,len aby to tak bolo

heveri35
20. aug 2010

@miumia dakujem za podporu,a ja ti tiez drzim palce,aby bolo aj u vas vsetko v poriadku.musime verit

heveri35
20. aug 2010

@prsky rozmyslala som nad tym uvz,je tu u nas jeden lekar,ktory ma 4d uvz,tak uvidim,mozno buduci tyzden k nemu skocim,len unho sa plati,ale tak to by som vydrzala.dnes tu aj nie je,piatky je v nemocnici.mozno vo stvrtok 26.8,vtedy budem mat narodky,tak mozno budu najkrajsie,alebo najhorsie.a predsa do vtedy ubehne este skoro tyzden,tak na tom 4d uvz by to mal vidiet,aspon si to myslim.

heveri35
20. aug 2010

a co keby som si urobila este test,ci su tam vobec este tie dve ciarocky??

heveri35
20. aug 2010

nemala by som sa tolko pozorovat a zaoberat sa s tym,no pokusim sa mysliet na nieco ine 😝

prsky
20. aug 2010

@heveri35 ja by som asi pre pokoj duse zbehla a zaplatila si uvz 🙂 a ked tam tvoja dokina videla gestacny vacok, tak test zrejme bude pozitivny. uvidis, ak sa zvladas ukludnit a nemysliet na to, tak si pockaj na uvz u tvojho dokiho. drzim palce

timejkaa
20. aug 2010

tabuľka doplnená..

a sa mi vyhodil herpes pod spodnou perou :// môže to nejak ublížiť maličkým či nemám stresovať zbytočne?

drobec490
20. aug 2010

ahojte baby..tak ja som bola dnes u svojej doktorke tak mi to vsetko potvrdila a 7.9 idem opat kde by uz mala vidiet aj srdiecko..🙂))

timejkaa
20. aug 2010

@drobec490 gratulujemee 🙂)

nez
20. aug 2010

ahooooj...hlasim sa do klubu 😀 termin 26.4. 😝

nez
20. aug 2010

@timejkaa rozhodne nie 🙂 ja som pri prvom tehu mala herpesy pravidelne a uplna pohoda 🙂

smejka01
20. aug 2010

Ahoj petasllov . Tak som rada, že v tom nie som sama. Včera som bola na ultrazvuku a podľa výpočtov mi tiež vychádza termín 1. apríla. 😀 😅 Manžel si myslel, že si z neho uťahujem, pokiaľ nevidel na vytlačenom papieriku dátum... 😝 Ale aj tak sa tomu teší. Dúfam, že sa aprílovky máte dobre....

drobec490
20. aug 2010

@timejkaa-dakujem krasne ja zatial termin este nemam az nabuduce ...

timejkaa
20. aug 2010

@nez ďakujem, odľahlo mi 🙂) a nevieš čo na to najúčinnejšie zaberá? lebo som mala herpes naposledy ešte pred vznikom republiky 😕 😀 😀

nez
20. aug 2010

@timejkaa tu na svk je masticka Herpesin....ale tu ako tehu by si nemala...len po schvaleni gynekologa...tak skus tee trea oil extrakt...potierat priamo herpes a okolo kozu tak do pol centi 🙂 aj 5x denne 😉 a po aplikacii umyt ruky, nech si to neprenesies aj na ine miesto.....

smajka
20. aug 2010

ahojte. timejkaa - vyzera to super,waw! a k tomu herpesu, skoc si do lekarne a spytaj sa - v boots su super a vzdy mi dobre poradili.
mirka -ako si dnes dopadla???
heveri35 - drzim palce aby vsetko dobre dopadlo.

petasllov
autor
20. aug 2010

@prsky som si to aj myslela, lebo viem, že pokiaľ je žena na RD nik za ňu neodvádza do sociálky nič a nárok na PN vzniká až po odrobení 3 mesiacov v zamestnaní. Ja si od apríla platím DNP a teraz 1. septembra sa vraciam späť do práce. nevieš mi prosím ťa povedať, či mi do výpočtu MD budú počítať nielen z DNP, ale aj z hrubej mzdy za tento rok? či ako to je? lebo tu na MK vo fóre o DNP keď som sa na to pýtala, tak mi jedna baba povedala, že 55% z vymeriavacieho základu môjho DNP+55% z hrubej mzdy. dúfam, že to tak bude 😒

jk77
20. aug 2010

@miumia ahoj.tak ja ti naozaj mozem z vlastnej skusenosti povedat, ze aj mne bolo nieco podobne povedane, dost som sa nalakala, ale o 3dni uz bolo vsetko ako ma byt a teraz mame krasneho 13mesacneho chlapceka.
verim, ze je to tak aj u teba 🙂
tak drzim palce vsetkym vam tehulkam, aby ste sa dozvedali vzdy len dobre spravy

helenka2
20. aug 2010

kocky poradte mi kedy je najlepsie zajst k lekarovi na potvrdenie tehotenstva? pri malej som bola v 5 tyzdni a to nasiel len taku malinku bodku 🙂

nez
20. aug 2010

@helenka2 na krv mozes ist aj hned, aspon budes mat 100% istotu, ze si tehu...uzv mam ist ja az o 2 tyzdne a aj to hovoril doktor, ze nie je iste co uvidi 🙂 pri prvom som bola na uzv az v 10tt a to uz bolo jasne vsetko 😉

prsky
20. aug 2010

@petasllov malo by sa ti zapocitavat aj z dnp aj zo mzdy,lebo materske sa vypocitava z poisteni za posledne 2 roky a vypocitava sa ako 55% z úhrnu denných vymeriavacích základov, cize tak,ako ti ta baba pisala. inak baby si davaju dnp aj preto, aby ziskali co najvyssiu matersku, ak ich vymeriavaci zaklad z hrubej mzdy nestaci (teraz je to okolo 600€). tu je aj priklad http://jozefmihal.blogspot.com/2009/09/materske...

@helenka2 naj je ist okolo 8tt. ja idem tentokrat neskoro, budem bud koniec 9tt alebo v 11tt (neviem, kedy som presne otehu 😅 )

nez
20. aug 2010

prsky, vymeriavacim zakladom sa rozumie hruby prijem ? dik 🙂

prsky
20. aug 2010

@nez Denný vymeriavací základ z nemocenského poistenia zamestnanca je jeho priemerný plat pripadajúci na jeden kalendárny deň v zamestnaní v rozhodujúcom období.

nez
20. aug 2010

@prsky a rozhodujuce obdobie je predosly kalendarny rok pred rokom, kedy nastupm na matersku...alebo ? ...ja som z tohoto dost jelen 😅

miumia
20. aug 2010

@jk77 hm dakujem za reakciu keby som nemala u doktorky po jej nazore zo strachu blok opytala by som sa na to viac no v tej chvili som chcela len okamzite vypadnut az potom sa mi nakopili otazky ktore by som jej polozila.. Ved uvidime dufam ze bude vsetko ok a ak nie tak priroda to iste zariadi tak aby bolo dobre..

prsky
20. aug 2010

@nez rozhodujuce obdobie je 2 roky pred nastupom na MD, pocas ktorych musis byt najmenej 270 dni poistena /ci uz ako zamestnanec, szčo, dobrovolne - dnp, alebo kombinaciou tychto moznosti/.