Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@blackberry fajn aj s prikladmi ma popisane Mihal, ale len za rok 2009 http://jozefmihal.blogspot.com/search/label/mat... vacsina plati aj teraz, takze sa problematika z toho matrosu da lepsie pochopit 😉
@prsky rozmyslala som nad tym uvz,je tu u nas jeden lekar,ktory ma 4d uvz,tak uvidim,mozno buduci tyzden k nemu skocim,len unho sa plati,ale tak to by som vydrzala.dnes tu aj nie je,piatky je v nemocnici.mozno vo stvrtok 26.8,vtedy budem mat narodky,tak mozno budu najkrajsie,alebo najhorsie.a predsa do vtedy ubehne este skoro tyzden,tak na tom 4d uvz by to mal vidiet,aspon si to myslim.
nemala by som sa tolko pozorovat a zaoberat sa s tym,no pokusim sa mysliet na nieco ine 😝
tabuľka doplnená..
a sa mi vyhodil herpes pod spodnou perou :// môže to nejak ublížiť maličkým či nemám stresovať zbytočne?
ahojte baby..tak ja som bola dnes u svojej doktorke tak mi to vsetko potvrdila a 7.9 idem opat kde by uz mala vidiet aj srdiecko..🙂))
Ahoj petasllov . Tak som rada, že v tom nie som sama. Včera som bola na ultrazvuku a podľa výpočtov mi tiež vychádza termín 1. apríla. 😀 😅 Manžel si myslel, že si z neho uťahujem, pokiaľ nevidel na vytlačenom papieriku dátum... 😝 Ale aj tak sa tomu teší. Dúfam, že sa aprílovky máte dobre....
ahojte. timejkaa - vyzera to super,waw! a k tomu herpesu, skoc si do lekarne a spytaj sa - v boots su super a vzdy mi dobre poradili.
mirka -ako si dnes dopadla???
heveri35 - drzim palce aby vsetko dobre dopadlo.
@prsky som si to aj myslela, lebo viem, že pokiaľ je žena na RD nik za ňu neodvádza do sociálky nič a nárok na PN vzniká až po odrobení 3 mesiacov v zamestnaní. Ja si od apríla platím DNP a teraz 1. septembra sa vraciam späť do práce. nevieš mi prosím ťa povedať, či mi do výpočtu MD budú počítať nielen z DNP, ale aj z hrubej mzdy za tento rok? či ako to je? lebo tu na MK vo fóre o DNP keď som sa na to pýtala, tak mi jedna baba povedala, že 55% z vymeriavacieho základu môjho DNP+55% z hrubej mzdy. dúfam, že to tak bude 😒
@miumia ahoj.tak ja ti naozaj mozem z vlastnej skusenosti povedat, ze aj mne bolo nieco podobne povedane, dost som sa nalakala, ale o 3dni uz bolo vsetko ako ma byt a teraz mame krasneho 13mesacneho chlapceka.
verim, ze je to tak aj u teba 🙂
tak drzim palce vsetkym vam tehulkam, aby ste sa dozvedali vzdy len dobre spravy
kocky poradte mi kedy je najlepsie zajst k lekarovi na potvrdenie tehotenstva? pri malej som bola v 5 tyzdni a to nasiel len taku malinku bodku 🙂
@petasllov malo by sa ti zapocitavat aj z dnp aj zo mzdy,lebo materske sa vypocitava z poisteni za posledne 2 roky a vypocitava sa ako 55% z úhrnu denných vymeriavacích základov, cize tak,ako ti ta baba pisala. inak baby si davaju dnp aj preto, aby ziskali co najvyssiu matersku, ak ich vymeriavaci zaklad z hrubej mzdy nestaci (teraz je to okolo 600€). tu je aj priklad http://jozefmihal.blogspot.com/2009/09/materske...
@helenka2 naj je ist okolo 8tt. ja idem tentokrat neskoro, budem bud koniec 9tt alebo v 11tt (neviem, kedy som presne otehu 😅 )
@jk77 hm dakujem za reakciu keby som nemala u doktorky po jej nazore zo strachu blok opytala by som sa na to viac no v tej chvili som chcela len okamzite vypadnut az potom sa mi nakopili otazky ktore by som jej polozila.. Ved uvidime dufam ze bude vsetko ok a ak nie tak priroda to iste zariadi tak aby bolo dobre..

@prsky Dakujem velmi pekne, pokusala som sa najst odpoved uz davnejsie, ale stranka socpoist je pisana v hotentoctine 🙂 ani nikde inde som sa nedopatrala, ake je najlepsie riesenie. Dakujem este raz 🙂