icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

nellie_
23. aug 2010

Ahojte 🙂 🙂 tak my mame za sebou dalsi ultrazvuk... prve sono cez brusko..babo meria 23mm, som 9tt+1 - dostali sme aj prvu foto, ale kedze som mala moc plny mechur tak je to iba taka rozmazana machulka.. 😵 😀 ze keby robil vnutorne, tak pekne vidiet aj rucicky aj nozicky... 🙂 🙂 ale kedze bol pritomny aj ocinko tak urobil iba vonkajsie sono... 🙂

nellie_
23. aug 2010

na prvu poradnu a odbery idem az 7.9. lebo doktorka ma dovolenku... a inak tiez som Rh- a manzel je Rh+ takze to budem musiet potom nahlasit... 🙂

nez
23. aug 2010

no tak som sa cestou z robotky zastavila na gynde, moj doki je sice na dofci, ale bol tam zastupujuci lekar a ten mi pre istotu na to spinenie (ktore sa mimochodom na zaver pracovnej doby trochu zintenzivnilo) dal uzivat duphaston... povedal, ze radsej nech ho beriem, lebo ideme teraz na tyzden na chatu ( samota u lesa 🙂 ) , tak aby som sa nestresovala a tak...mozno zvazil aj moj mladicky vek 😀

maahuliena
23. aug 2010

@nellie_ ocinko mal určite zažitok 😵 😵 😵 super, že ste krasne narastli 😵

my našťastie nebudeme mať z RH faktorom nebudeme mať problém 😉

inak dnes mi konečne prišla sprava s CAR, tak už možme k dokymu na prvu poradnu, ale dohodli sme sa 6.9 tak dovtedy to nejak vydržíme 🙂
@nez to je dobre že ti dal dufík, budeš kludnejšia... 😉

nez
23. aug 2010

@maahuliena pre uplny klud som si v lekarni rovno kupila aj ascorutin 😀 😅 😵

smajka
23. aug 2010

ahojte.
krprtka - mne tiez tak. sice moc nevraciam, ale stale mi je blbo.
vitam nove tehulky. 🙂

zlatik
23. aug 2010

Ahoj kocky, tak rada sa k vam pridam, dnes som bola u zastupujuceho doktora, lebo moj do piatku dovolenkuje a potvrdil mi moje dva testiky - cakam babetko 🙂
Ja som si tiez na internete vypocitala, ze podla poslednej menstruacie by som mala byt v 6tt. ale doky mi povedal, ze 5tt. Tesila som sa, ze uz uvidim bit srdiecko ale este vravel ze je priskoro.
Neviete v ktory tyzden to uz vidno? Nepamatam si to uz.

zlatik
23. aug 2010

Este som zabudla, mate aj vy take pobolievanie bruska ako pred menzesom a sem-tam popichavanie?
Mne sa stane, ze ma aj 4 krat denne nejaky cas pobolieva brusko, je to ok?
Doktora som sa pytala, isiel mi o tom hovorit ale skocila som mu do reci a zabudla som sa vratit k teme 😒

maahuliena
23. aug 2010

@zlatik gratulujem .. na srdiečko maš ešte čas... zvykne biť do toho 7tt 😉 a to pobolievanie hlavne v začiatku je intenzívnejšie, potom to trochu polaví.. mna ešte teraz občas zabolí v brušku ale len trochu a to už pôjdeme zachvilku do 10tt 😉

zlatik
23. aug 2010

Moj doktor by mal uz v piatok pracovat, tak mu chcem zavolat a opytat sa, kedy sa mam prist ukazat, lebo ten zastupujuci mi povedal, ze staci sa mi zastavit o mesiac. Lenze ja strasne stresujem, tak velmi si prajem aby bolo vsetko ok, ze by som najradsej chodila k doktorovi kazdy tyzden 😀

blackberry
23. aug 2010

@nellie_ gratulujem, teda drobec rastie, ze 23mm 🙂 paradicka.

@zlatik mna tiez pobolievalo brusko a teda dost, az ma horucavy oblievali a chodila som stale na zachod co som mala pocit, ze uz urcite dostanem, takto intenzivne to trvalo asi tyzden, potom zacalo polavovat a uz je to len taka obcasna a mierna bolest 🙂 verim, ze ta to nebude dlho trapit.

Ja som dnes mala sialeny den, teraz sme skoncili a prisli domov, boli na hlava a vyhodil sa mi opar na pere ako slak, ale dufam, ze to nic neni, netreba s tym otravovat doktora, vsak?

Samozrejme vitam nove tehotne prirastky 🙂

nellie_
24. aug 2010

Ahojte... 🙂 🙂
@maahuliena - ja idem prvy krat ku mojej doktorke 7.9. takze to mame skoro na rovnako.. to uz hadam aj knizky dostaneme 😵 😵
@zlatik - toho bolenia podbruska sa neboj... ako ti uz pisali baby je to normalne.. mna bolelo fakt strasne a tiez som stale chodila na vecko ze ci so uz nedostala... a hlavne v noci ma to bolelo najviac a niekedy ked som dlhsie sedela a vstala tak ma dost silne pichlo vo vajecniku.....
@blackberry - oparu sa neboj, je to bezne v tehotenstve lebo je oslabena imunita... skus si na vysusenie daco v lekarni kupit... 🙂

aeisha
24. aug 2010

@zlatik presne ako baby pisu...aj ja mavam tie iste pocity..niekedy viac niekedy menej....ale tak zhruba kazdy den...sem tam aj take pichnutie...ale vraj je to bezne...
Btw vcera som bola na sone a vsetko ok, tak som taka rada 🙂
Nove tehulky srdecne vitam a vsetkym vam prajem krasne dobre ranko 🙂

mirka7582
24. aug 2010

ahojte 🙂

blcha
24. aug 2010

dobre ranko tak dnes rano tusim prvy krat pocitujem neaku zmenu priznak tehotenstva ked som sa zobudila a vysla zo spalne citila som muzov parfem a strasne mi to vadi fuj zasa mu budem musiet vsetky vonacky vystahovat z domu 😝

mirka7582
24. aug 2010

@blcha super 😀

blcha
24. aug 2010

ked vas zaujima co sa akurat deje vo vasom brusku a ake je teraz babatko tak ja si to vzdy pozeravam tu pekne kazdy tyzden je tam rozpisany prve tehotenstvo som si takto vzdy pozerala a teraz tiez staci len zadat datum porodu 😉
http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=Calculat...

blcha
24. aug 2010

@mirka7582 neviem ci je to super 😝 zachvilku mi zacne vadit aj vona kavy ale nastastie s tou rano doma muz nesmradi a ja uz pijem iba caro a ta mi nevadila 😉 tak uvidime 😉 inak v prvom tehotenstve mi len tieto dve veci vadili aj to len asi prvy trimester a to bolo vsetko z coho mi byvalo zle a aj to len tak troska tak dufam ze aj teraz to tak bude 😉

mirka7582
24. aug 2010

@blcha mno ja sa uz nepijem ani bez kofejnovu kavu 🙂

blcha
24. aug 2010

@mirka7582 to ti byva uz zle?a aj tak ze vracias?
mne zle nebyva ale zistila som ze v pohode doobeda nic nejem neam chut a prve jedlo mam az ked mala spi co je tak o 13 mam neaky scvrknuty zaludok 😝 tak teraz povinne ked mala ranajkuje tak aspon tie suche kvorky vyzuvam nech nemam prazdny zaludok pol dna 😉 ale potom poobede to s tym jedlom dobehnem 😉

mirka7582
24. aug 2010

@blcha nie nebyva mi zle palila ma zaha .mno teraz mi nejde nic na chut 😒 cez vikend som spinila ale iba dva dni zajtra idem na kontrolu ci je vsetko v poriadku tak mozno aj stoho 😔 som trosku stoho smutna ale verim ze vsetko je v poriadku a malicke sa ma dobre ved ja som iba na zaciatku vo tvrtok idem do 5tt v piatok som bola na sone a bolo vsetko ok. 😀

blcha
24. aug 2010

@mirka7582 no tak snad bude zajtra vseko v poriadku na kontrole ved ked v piatok bolo na sone vsetko ok 😵
inak podla mz mame termin rovnako 😉

mirka7582
24. aug 2010

@blcha mno podla sona som bola v 4TT-5tt este ani srdiecko nebilo male malo 1,6mm 🙂 take male .dr to beru tak ze ked ta do teba v lozia embria od vtedy sa pocita tehu😉 spytovala som sa

mirka7582
24. aug 2010

@blcha tak od vcera je 🙂 5tt 🙂

nez
24. aug 2010

dobre ranko sa praje 🙂 teda aj ked uz je pol deisatej, ale skor som sa nedostala ku kompu 🙂

blcha
24. aug 2010

@mirka7582 tak si davaj na seba pozor a len odpocivaj nech ste v pohode a zdravucky ty sa musis velmi tesit ze si tehotna ked si po umelom oplodneni 😉
to my sme sa s mozom zacali snazit prvy krat sme asi nestihli plodne dni druhy mesiac sme aj stihli ale nic a uz som mala nervy ze ako je to mozne ze niesom tehu no a nastastie do tretice sa nam zadrilo tak aj ja som stastna prestastna noa to som mala pocit ze uz somnou nieco neje v poriadku ked som nebola hned tehu 😉 pri Eliske nam to vyslo hned na prvy krat to sme sa nestihli ani snazit a uz to bolo 😉
takze ja ta fakt obdivujem urcite ste sa predtym museli dlho snazit a to je strasne na psichyku ved ja uz som mala nervy len z toho ze si pocitam plodne dni a musim planova kedy mame mat sex a taky sex na povel to je pre mna ako za trestja neviem ako by som zvladala snazilkovanie dlhsie 😝

mirka7582
24. aug 2010

@blcha xi mi sme 6rokou manzelia 🙂 ,ale da sa to zvladnut len dufam ze je vsetko v poriadku moj manzel jedol rano ryby a rybaciu pomazanku a ta neskutocne smrdiiii v kosi davala som umyvat riad do umyvacky a skoro som sa pogrcala fuuuuuuuj fuuuj 🙂

blackberry
24. aug 2010

@nellie_ dakujem 🙂 pojdem sa popytat, ci maju nejaku zazracnu medicinu.
ved stale si hovorim, ze sa musim viac setrit, aj moja polovicka mi to prizvukuje, ale ako zakon schvalnosti sa vsetko nejako nakopilo a nestihame, sikovni vodici a nase cesty nam zrusili dve auta za tyzden , pekna bilancia 😀 ale od stvrtku kaslem na vsetko, ideme na vikend do prahy, tesim sa ako blska. jaj baby, obdivujem Vas, co mate uz babo a dalsie na ceste, ste sikulky, ja si to zatial neviem predstavit 🙂

Krasny dnik zatial, i ked je takto skaredoooooo

nez
24. aug 2010

@blackberry na ten opar mne super zabera tea tree oil koncentrat - cisty cajovnikovy olej.... 🙂

blcha
24. aug 2010

@blackberry no ja som tehotna teraz hlavne koli malej aby mala surodenca je vidno ze jej chyba niekto a ona sa neskutocne tesi na babatko pre nu bude to tehotnstvo asi neskutocne dlhe lebo stale sa ma na to vypytuje uz to vsetkym vykcala ja som este chcela chvilku pockat ale ona vsade rozprava ze maminka ma v brusku babatko a zvladnut dve deti bude podla mna v pohode Eliska bude mat uz tri roky ona je aj teraz velmi samostatna aj troska banujem ze som mohla zostat tehotna aj skor lepsie by sa potom zahrali ked budu vacsie 😉