Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
aojte babulky pisete o chutiach no tak ja zatial chute nemam ziadne skor nechute 😝
tiez mam problem doobeda nieco do seba dostat akoze nieje mi zle ale mam taky scvrknuty zaludok a vzdy ked robim ranajky malej tak sa snazim aspon suchy rozok zjest a vypit caj lebo ked doobeda nejem potom sa mi toci hlava som bola zvyknuta pekne papat hned rano a teraz nic dnes som zatial zjedla len pol rozka s maslom 😉 a vobec niesom hladna 😉
@maahuliena-mne je tazko kazdy jeden den a skoro stale mam pocit hladu tak musim stale mat nieco po ruke lebo potom je to uz velmi zle...
a v podbrusku ma boli pravidelne kazdy den..
@jabadaba ja som s manducou spokojna doteraz, my sa len nosime (a teraz uz samozrejme vela aj pochodi) - kocik mame len na nakupy a aj to viac chodi ocino. na manduce a ergonomickych nosicoch ci satkach vseobecne je nadherne prave to, ze zataz na chrbat nie je ziadna ak si nosic spravne utiahnes (pozor, hovorime o ergonomickych nosicoch, nie o klokankach - v tom je diametralny rozdiel) - nasa ma teraz cez 12 kg a ani po velkej prechadzke necitim ziadnu bolest (teda mna akurat pobolieva trochu panva, ale ja mam s nou problemy). ty by si mohla mat zo zaciatku problem len s hmotnostou prvorodeneho, kedze si si nezvykala na zataz postupne od novorodenca. ale urcite by to bol prinos aj pre teba.
inak niekde som citala skusenost jednej maminy, ze planovala nosit starsieho a babo vozit a nakoniec sa to vyvinulo po porode uplne naopak - nosila babo a vozila starsieho. viem si predstavit, ze tak nejak to dopadne aj u nas, lebo predsa len, babatka sa radsej nosia blizko maminy a starsie uz nema problem sa vozit (vidim to na nasej, ta kocik nenavidela, teraz sa - hlavne s tatom - povozi bez protestov a rada)
baby, tak ja budem uz asi fakt v tom 8tt teraz alebo tak nejak, lebo mna uz to tazenie na zaludku preslo a aj chut na pecienku, alebo tie chute, co mi prebehli po jazyku, ze treska a potom ked mi ju doniesol tak ze fuj 😀 aj unava uz odznela, teraz mam pocit, akoby som ani tehu nebola a mam chut si urobit test, ci sa mi tie 2 ciarky pred vyse mesiacom nesnivali 😎
tak vydrzte, urco to za chvilu prejde aj vas - potom pride pohodovy druhy trimester a potom na konci sa zas vynoria kadejake problemy od opuchnutych noh, cez palenie zahy po krce v bruchu
@mirka7582 a tak hadam som este v tom, sak to boli kolajnice, ze po nich mohlo prejst pendolino 😀 MS som nedostala od maja, tak hadam uz tych 9 dni do poradne vydrzim 🙂
@blcha tak ja som mala spavost pri oboch rovnako a vlastne na zaklade tej spavosti ma aj trklo, ze by som mohla byt v tom, preto tipujem na svoj prvy tip o TP (ze okolo prveho aprila; druhy tip je na okolo 10. aprila)
@prsky jej dakujem za info, potesila ma. Takze nevaham a manducu si zaobstaram. So starsim ani neratam, ze by som ho nosila, ten ma uz styri rocky a dvadsat kil. Skor to pocitam pre druhe miminko, tak ay som mala vlne ruky a mohla bezpecne prevadzat starsieho cez cestu napr. a pod. Plus chcela by som tak maleho vyzdvihovat zo skolky, kedze ju mame v inej stvrti a budem musiet ist dvoma spojmi. s kocikom by sa mi velmi nechcelo ragat sa do klasickeho trolejbusu, takto by som to mala poriesene komfortne. Takze vravis ziadna zataz na chrbat? To znie super, ja mam totiz vyskocenu platnicku a toto by mi pomohlo, kebyze je zataz rovnomerne rozlozena. Tak uz len vybrat farbu a vzor. Este raz dikes. 😉
@jabadaba ja mozem manducu fakt len odporucat, my sme nosili aj doma, lebo Lala nechcela byt ani chvilu niekde inde ako na mne (do min. pol roka neakceptovala ani ocinka). ona si v manduce podriemkala, pokukavala po okoli, ja som si upratala, najedla som sa - bez nej by to bolo o poznanie horsie - jediny problem bol, ze som si nemohla sadnut, lebo to tiez protestovala, ale to sa casom vytratilo. aby ta chrbat naozaj nebolel, je potrebne, aby babo bolo pritiahnute co najblizsie k tvojmu telu = treba dostatocne utiahnut popruhy - a samozrejme je treba trochu dbat na spravne drzanie tela (asi ako pri tehu - ked sa pred- alebo zaklanas, zmeni sa tazisko tela a chrbat potom pobolieva). na to, co pises, je pre vas manduca ako stvorena 🙂 a mas este dost casu, ak chces zohnat aj lacnejsiu, staci trocha trpezlivosti a pokukavanie po bazaroch (aj tu na MK alebo na nosime.sk).
@maahuliena to oproti mojku snu je nic 😉 mne sa snivalo,ze som bola u lekarky a robila mi utz,a otocila obrazovku nech sa pozriem a tam boli rozne kreslene postavicky 🙂 🙂 🙂
Dievcata tak dnesne sono opat bez vitality plodu ktory sa vraj od minuleho tyzdna nezmenil takze som dostala papiere na hospitalizaciu a kyretaz.. Dufam ze som posledna co opusta skupinu a ostatne to dotiahnete do stastneho konca, drzim palceky budem vas sem tam navstevovat majte sa pekne..

@c.o.l.a no ja si tiez sem tam dam nieco sladke, ale ani mi to nechuti 😀
@mirka7582 tym kremesom si mi normalne urobila chutky 😀 😀