Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@nez gynex je super, mne pomohol, aj cysta zazracne zmizla 😉
@heveri35 ahoj, ja som otehotnela po dvoch, drzim palce 🙂
ja som sa včera pred obedom ládovala slaninou 🤐
Tak si predstavte... Otehotnela som ešte počas skúšobnej doby. A zamestnávateľ mi teraz povie, že ma prepustí, keď pôjdem na materskú.. :( Lebo na pohovore sme si povedali, že neotehotniem, lebo chcú stabilnú zamestnankyňu. 🙄 Ale čo človek vie tieto veci plánovať na 100 perc? :( A čo je dôležitejšie? Som smutná, že ma prepustia:( Nevidí sa mi to fér, aj ked to chápem...
@bellugia teda presnejsie: ak si mu to povedala pocas skusobnej doby, tak ta prepustit moze. ak mas uz po skusobnej dobe, tak ma smolu. inak zamestnavatel sa nema pri prijimani zamestnanca pytat na tehotenstvo (vynimkou su prace, ktore nemozu vykonavat tehotne). ale viem, ze sa to robi 😒
@prsky Oznámila som mu to teraz už v 5. mesiaci od uzatvorenia zmluvy, že som v 11 týždni, otehotnenie počas skúšobnej, ale čo ho to môže zaujímať, alebo že som to skôr nepovedala, alebo pri pohovore povedala, že neotehotnejem? Stane sa, a?? Nervy mam!! Teraz ma chce škrtnúť a dať zmluvu z neurčitej na určitú, kým pôjdem na materskú a mesiac po nej!...
@bellugia ale kedze si uz si zamestnana na dobu neurcitu, tak ta nemoze vyhodit -aj ked si otehu v skusobnej dobe - a nieco take ako skrtnut zmluvu a dat na dobu urcitu je nemyslitelne (a pozor, nevyhodne pre teba, ak by ste pocas rodicovskej mali druhe dieta - nikdy nevies). hlavne nic take nepodpisuj! nemoze ta nutit ani na nejake neplatene volno a co ja viem co ho este moze napadnut. urcite to nie je prijemna situacia, ale ide o praxy, ktore budes potrebovat, tak treba bojovat
@bellugia tvoj zamestnavatel nie je v prave...v zmluve urcite nemas nic o tom, ze neotehotnies...a aj ked si otehotnela v skusobnej, to na veci NIC nemeni....je tvoja vec, kedy mu to oznamis, nemas povinnost mu to oznamovat hned ako to zistis, ak nevykonavas pracu, ktoru tehotne vykonavat nesmu kvoli moznosti poskodenia zdravia...takze rozhodne mu nic nepodpisuj....ziadna zmena zmluvy na dobu urcitu....maximalne ta moze prepustit s vypovednou lehotou, ktoru mas v zmluve a to som zvedava, co ti tam da za dovod....TAKZE NEDAJ SA , SI V PRAVE !!! a ak sa ti bude vyhrazat, alebo nieco, mozes mu povedat, ze nech sa paci, obratime sa na inspektorat prace , kto je v prave a uvidis, ako mu padne hrebienok.....
tak tak bellugia nema pravo to je blbost
nam dnes zacal skolsky rok, maly bol po prazdninach v MS, rano plac ale potom uz OK sa mu pacilo a v pondelok ostane vraj aj spat aby skusil nove postielky 🙂
JJ, a ešte hovoril niečo o tom, že čo som mu to nepovedala skôr a že som ho klamala pred mesiacom a pol a už som to vedela... Ale to som si fakt nebola istá, nebola som ešte ani u gyn. a čo som mu mala v 3. týždni povedať, že áno, som tehotná? Nemá právo to odo mňa žiadať... Držte palce, zajtra to tam hodím písomne a nič meniť nebudem, ani podpisovať. Chcem tam ostať robiť, som tam spokojná, tak nech mi to nekazí 😒
@bellugia no hlavne do konca prveho trimestra sa moze udiat hocico (nedaj boze). maloktora baba oznamuje pred 12tt. a keby si nejak tazsie oxorela, tak ta tiez vyhodi, lebo on chcel stabilneho zamestnanca? ved keby bol co k comu, tak si uvedomi aj vyhody. a ak to typ prace umoznuje, mohol by ti ponuknut aj pracu na polovicny uvazok pocas rodicaku a mal by vystarane 😉
@bellugia hlavne pisomne oznam tehotenstvo a doloz kopiou tehotenskej knizky, pretoze iba zamestnankyna, ktora pisomne svoje tehotenstvo oznami a dolozi lekarskym potvrdenim je podla zakonnika prace povazovana za tehotnu a vztahuje sa na nu ochrana..... ak si to este neurobila, vyhodit ta moze.... ak to urobis (na kopiu si nechaj rozhodne potvrdit prebratie) tak on uz ma proste smolu...
inak to, co si hovorila o moznosti sa tam vratit, aby si mala pracu, tak obavam sa, ze vdaka tomuto rozkolu si pracu po rodicovskej dovolenke aj tak budes hladat inu, ale ono je to fuk, hlavne teraz ako spomenula prsky nic nepodpisuj, ako zamestnankyna s trvalym pracovnym pomerom si na tom rozhodne lepsie, aj ked vies, ze po vrateni sa z rodicovskej to skonci.... minimalne podla sucasnych zakonov by si mala narok na podporu 😉
nedaj sa 🙂

baby a mate pocit,ze sa stravujete zdravo? ze ma babo vsetko,co ma mat? lebo ja teda vobec..zdrave veci do seba dostat neviem, ale za colou a vyprazanym by som sa zabit isla :( neviem,ci uplne stacia vitaminy v tabletkach 😕