Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@kaktusik007 eeeeeeeeee... chápem? 😀 Myslím, že áno... Tak potom je to myslím v pohodeee 😅 dík, si nápomocná
dakujem za podporu a davajte si pozor na seba ,urcite sa sem este vratim🙂pa
@garnelia 😉
baby... je to krute, ale treba to brat tak, ze taky je zivot... aj ked to boli... 😒
@janemari co je tento tyzden s tymi potratmi??? no nic... sme vacsinou 7tt az 9tt, prvy trimester je najrizikovejsi, a aj ked sa zda, ze je vsetko relativne oki, MA sa da odhalit iba na sone a zrovna v tychto dnoch....
ked pisete do temy, kde je spolocny termin, musite ratat so vsetkym... je statisticky malo pravdepodobne, ze vsetky, ktore sa sem prihlasia, porodia zdrave babatka.... ☹ ak vam citanie si o potratoch, zlych krvnych testoch, cakaniach na vysledky amniocez, nerobia dobre, tak to tu necitajte...
ja nie som necitliva, ja len som taky divny clovek, ktory rata s vela alternativami, okrem ineho povazujem za samozrejme ze ked mi davaju celkovu anestezu tak sa nemusim zobudit.... to na vysvetlenie mojich slov, ktore mozno niektore budete povazovat za krute, no je to realny pohlad na vec.
@bellugia som rada ze som ti pomohla, kedykolvek aj nabuduce 😉 zakony trosku ovladam... ale iba malicko 🙂
@kaktusik007 co sa tyka teorie,plne suhlasim s tvojim nazorom.Ked mi napr.davali celkovu anestezu,tiez som myslela na to,ze sa nemusim zobudit,len som to nepokladala za samozrejme...a vtedy prichadza cast prakticka ☹
polozim si otazku:preco prave ja,aj ked na nu nikdy v zivote nedostanem odpoved...
super,ze vies brat veci realne,aj ja by som chcela,len sa mi nedarí,mozno po nejakom case,ked sa uz s danou situaciou zmierim 😉
baby sorry ze vam sem vstupujem ale zostali mi nejaky femibion na 2 a 3 trimester a rada ho niekomu podarujem ak by bol zaujem .
@lenkalela velmi ma to mrzi..
inac obcas aj mna prepadnu obavy, ci vsetko dobre dopadne, ci je to ok, ked ma zaboli v podbrusku... Ale poviem si, ze negativne myslienky mi nepomahaju a vsetko bude tak ako ma byt. Ze priroda si to zriadi sama a nema vyznam sa proti nej stavat. Ked sme babo este neplanovali ani som netusila kolko obav a starosti to moze obnasat a jedine z coho som mala strach bol porod ( ten ma teraz vobec nestrasi)... Vtedy som ani netusila, ze je taka vysoka sanca MA v 1. trimestri.
Veru clovek netusi, kym nezazije. Vzdy ma tak pichne pri srdiecku ked nas niektora opusti... Dufam, ze Lenkalela bola posledna a vsetky to dotiahneme do krasneho konca 🙂
caute
mna vkuse boli hlava ☹ uz ma to dost stve, cakam na 5m tehotka, to uz bolo super aj som vladala, aj babo pekne kopkalo...
je mi luto vsetkych, co nas opustaju, ale berte to tak, ze radsej takto ako by malo nieco bbtku byt. drzim palceky k dalsiemu otehu.
@kaktusik007 ja ta uplne chapem tiez som taka realistka a bojim sa narkozy, ze sa nemusim prebrat.
@garnelia tak tu otazku preco prave ja dokonale poznam ☹ tiez si ju stale kladiem, kedze ja sa trapi s vysokym tlakom uz skoro 10 rokov a tehotko nie je prave najidealnejsie obdobie pre mna... ale pre babo sa to robit oplati
@nunusimi suhlasim, tiez mi je luto tych, co nas opustaju, ze sa im to stalo, ale vzdy je lepsie potratit v prvom trimestri ako v 20tt ist nedajboze na vyvolavany porod kvoli nezlucitelnosti so zivotom, alebo este lepsie, ked babatku odide srdiecko nad 35tt... to je daleko viac na prasky... 😠
ale podme zmenit temu 😀
@garnelia realita je kruta, ale najlepsi sposob ako sa s nou vysporiadat je sa jej postavit 😝
@c.o.l.a dakujem a ja to prajem každej z nás! 😉
@nunusimi vysoky tlak naozaj komplikuje tehotenstvo a nielen to...aj beries nejaké lieky?Bolest hlavy je nepríjemna,ja som mavala migreny ale teraz co som tehotna ma bolela hlava len raz,zaklopem 😝
Asi to bude vyssou hladinou hormonov,ze sa citim po tejto stranke lepsie.Tak nech sme uz v 5.mesiaci tehu! 😵
@kaktusik007 tak do boja! 😀
ahojte kocky.
ozyvam sa po dlhsej dobe. vo stvrtok sme prileteli na sk a odvtedy som nemala net. dnes to konecne naskocilo. snazila som sa vas ako tak docitat. vitam nove tehulku a mrzi ma ze nejake aj odchadzaju. lenkalea - je mi to strasne luto ☹ a prsky - teda to som v soku..
garnelia - prajem vsetko dobre a stastlive dobojovanie 🙂
kaktusik -sa mi paci ako sa stavias k 'veciam' 🙂
kocky nedavno ste sa tu bavili o tehu oblecku, kde sa najviac oplati nakupovat? a kde maju take tie tricka ze ani nieze teho ale take prestrihnute pod prskami, co budem moct nosit aj po porode.
Tentokrat musim byt aj v tehu trendy kedze som kazdy den na ociach xy teenagerom 😎
Dik za kazdu radu, chystam sa koncom mesiaca do C&A tam viem, ze tehu veci maju a ja mam celkom rada ich modu aj co sa netehu tyka 🙂
ahojte baby termin mam sice 1. maja ale majova skupina nie je tak dufam ze Vam nebude vadit ked sa pridam do vasej skupiny :D
ajojte.. moozem sa pridat.. predpokladany termin mam zatial 27.4. 😉
@nunusimi ja som minule spravila velky nakup v newyorkeri, mali tam kopec triciek dlhych s gumickou, takze pohoda, plus som si kupila tam aj take dve bluzky, tiez taky siroky strih..... nosila som aj v 9 mesiaci, co som cakala ze max budu do takeho piateho 😀 akurat som pod to mala hrube cierne panske tricko s dlhym rukavom, aby mi nebola zima...
no a uplati sa ti zainvestovat do kvalitnych nohavic, ja som si kupila tehu rifle za cca 40€, ale teda nic moc, ale potom som nasla v predeti.sk rifle, poriadne hrube, stali sice brutalne vela, 100€, ale nosila som ich ako vol kozu, velmi pohodlne a zvladnu urcite este minimalne dalsie dve zimy 😀 😀 😀
Ahojte. Dnes ráno som sa zobudila na bolesti v podbrušku, akoby som to mala dostať. Normálne som bola nesvoja, čo sa deje. Neboli to silné bolesti, ale... je to normálne? Potom to prešlo, aj som ešte spala, teraz to znova trošku cítim. Stáva sa vám to, je to normálne?
@bellugia ahoj..ja som to mala jednu celu noc tiez, preslo to..sem tam sa mi este nejake krce objavia..zrejme je to normalne,aspon tak mi povedal moj lekar...pokial nekrvacas a bolesti nemas stale, myslim,ze je to ok..nestresuj 😉
@zuzuula ahoj..vitaj,aj ked tema maj 2011 existuje 🙂 ..mrkni v spolocnych terminoch..
@zumpa gratulujem a vitaj 🙂
@kaktusik007 vidím, že sa vyznáš v zákonoch, mám otázku oplatí sa evidovať na úrade práce aj keď mi zrejme nevznikne nárok na dávku v nezanestnanosti, myslím aspoň kvôli odvodom? Bola som v prac.pomere do 24.8.2010 a zároveň mi v ten deň skončila predĺžená neplatená materská dovolenka (syn dosiahol 6,rokov). riešim teraz ten úrad práce, ale neviem, či to má zmysel, či by som nemala ísť na zdrav.poisťovňu ako samoplatca.
@seba1 táto záležitosť do budúcnosti zaujíma aj mňa 🙂
@kaktusik007

@kiwinka ano, to je... zvlast, ked termin porodu vychadza presne na krpcekove narodeniny 😀 😀 😀
ale ved uvidime o rok... vy vsetky v pohode a ja s nervami v koncoch 😀 😀 😀