Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@mgurnak ja by som to s tym urcenim pohlôavia urobila asi tak, ze ak sa nevyjadri sam dr, tak urcite platit mu za to nebudem, to uz co je???? 😖 😖 😖 vsak to je otras, este za co si chcu vypytat??? tak ja urcite idem na 3D sono do hlohovca, samozrejme az neskor a tam si platis cely ten zaznam, dvd, fotky, vraj je to tam super, a ak xces, povedia ti aj pohlavie 🙂 uz sa tam neviem dockat, pocula som na to len same chvaly!
@maahuliena to je tych 50eur za cele tehu??? to kam ides platit?? este som o tom nepocula, mozes k tomu povedat nieco viac?
@barborkach ano. za cele.. ja za sono vždy platim 10€ + fotka zadara...(naposledy už nie...to bolo komplet zadara) gyndoša mam v BA, on je sukromník a zatiaľ som u neho nikdy nič nepaltila (myslím nejaké členské) ale toto je jedna varianta, že nemusím už nič platiť počas celého tehu.. a tym že som tiež sestrčika tak som mala zľavu 😉 a je v tom kompletne všetko, sona, vyšetrenia naviac a podobne..myslím, že ked som si to spočítala... tak sa to oplatí 😉 a aj to, že mi vždy daju presný termín...
@maahuliena ved ale toto by mala platit poistovna, nie??? teda doteraz som v tom bola... zatial som bola len na vstupnej prehliadke, robil mi hned sono, vydal knizku, nejake stery...a neplatila som nic..teraz mam ist na prvu poradnu, tiez myslim ze nebudem nic platit..a som objednana na sono, a stale som v tom, ze pokial je to povinne sono, nie nejake mnou vyziadane, ze to bude v ramci poistenia...tak neviem, mozno sa mylim...ale ide o stanradrnu starostlivost, tak teda snad sa nemylim...
@barborkach no ja som minule (11tt) tiež nič neplatila. No ale máš pravdu za tehu su tuším 4 utz , ktoré prepláca poisťovna... no čo viem sestrička mi hovorila o nadštandarde... tak to su sona mimo(lebo Ti nemusí robiť na každej poradni sono). Ono je to asi tým, že je to sukromník.. inak neviem. No paltiť si to nemusím, len mi to sestrička navrhla... že je v tom aj nieoč viacej.. presnejšie mi povie až ked pôjdem na ten screening 20.9 tak sa na to ešte popýtam 😕 čo všetko je v tom...a podla toho sa rozhodneme...lebo ja cestujem na gyndu 130km 😅 tak budem rada, ked nebudem musieť čakať, ale ked ma prednostne zoberie.. bo on tam ma nejak veľa tehuliek 😅
@maahuliena mna objednava presne na hodinu.. povinne su 3 sona...myslim ze viac ani nie je velmi dobre, citala som nejake clanky o vyskumoch ci sono nie je pre dietatko nebezpecne... jeden povie tak, druhy tak...cti co boli prosti hovorili ze je to velmi zle, vraj sa tym prehrieva mozog ci co, ze to testovali na prasiatkach a vysledky nie su dobre...a tiez ze ten zvuk malemu neobi dobre...neviem, ja si skor myslim ze ked to bezne robia, nebude to take skodlive a este dnes, ked tak bezi 3D sono, co ti urobia aj zaznam...20min dvd...neviem ci by to robili keby to bolo take skodlive..ale zas biznis je biznis...ktovie...zatial vsak ziadne z deticiek o ktoryx viem, ze to absolvovali nie je nijak poznacene...
zrejme platis preto ze je sukromnik... aj ked aj jemu to musi preplacat poistovna...
@barborkach ja si nemyslím, že sono je také škodlivé...ved sme v 21. storoč., a to žiarenie je minimálne...presne tak to vysvetlujeme aj našim mamičkám v nemocnici, ked ich dieťatko musí dennodenne absolvovať RTG... su to mikrodávky... a prave ako píšeš...tak by tak 3D nebežalo..., ktoré sa robia aj hodinu.. 😉 Ale tak na druhej strane, nič sa nemá preháňať, a tiež to nie je zdravé, aby sa utz robil stale.. 😉 🙂 Všetko z mierou 😅 😵
ahojte..tak uz som tu dlho nebola lebo stale len praca a vecer som neskutocne unavena...tak mne prve tyzdne bolo velmi zle teraz to vsak trosku ustalo,ale stale to nieje este bohvieco...no a ja som za prve vysetrenie a sono platila 7 eur,a teraz co som bola zase len ultrazvuk opat 7 eur lebo vraj poistovna hradi len 10,20,30 tyzden..tak ale mn sa to zda dost..
Ahojte no mne prvé sono robil po dni vynechanej mrche,neplatila som išla som do nemocky lebo môj doktor tam nič nevidel a bál sa či nemám zasmimom.tehu,tam som neplatila,potom som bola ešte raz v nemocke na kontrole zas som nič neplatila a teraz som bola u svojho a tiež mi robil sono a nič som neplatila,a sestrička mi nič nehovorila,žeby som mala platiť uvidím čo bude 29.9
Teraz ma strašne bolí hlava.
dnes tuším všetky vyspávate, už je po pol desiatej a žiadna tu nie je. Ináč ja som včera šla spať skôr ako deti 😀 .
my sme spali do 9 🙂 chceli sme ist do kina na 12,15 ale chlap tu zadriemal a maly pozera Shreka
ja som za sono neplatila nic, ked som sla potvrdit tehotko urobil povedal ze je tam dutinka ale nic nevidno a na druhej kontrole uz bolo srdiecko a za foto som platila 4€
za 3D doplacame 39€ ale to je kopmlet aj so zaznamom a screeningom vsetko. akurat mi je divne ze treba doniest odporucanie od mojho gyndosa.
Ahojte,
ja som za sono este tiez nic neplatila a to mi uz robila 2x,prvýkrát bolo vidiet len dutinku a druhykrat aj srdiecko.Poradnu mam v utorok.
Ja sa pamatam,ze sme volakedy platili za ten kondom,co dava na sono(ked robí vaginalne) 10,- Sk 😀 ,vyberala to sestricka lenze vraj boli aj take pacientky,co sestricke povedali,ze im sono nerobila a ona videla v pc,ze doktorka písala ze robene bolo no a preto to zrusili.
ahojte som nova teraz som sa zaregistrovala.Som velmi rada ze taketo stranky existuju a clovek v tom nie je sam.Som 8 tt a chcem sa spytat ci tehotenske nevolnosti chodia ako chcu?vcera som bola slaba ako mucha ,nemohla som nic ani citit a dnes od rana je to uplne v poho.....
ahojte kočky 🙂 😉
@ivanka11 pridaj sa k nám a gratulujem k tehulkovaniu 😉 😵
ahoj mas este nevolnosti?
ahojte 🙂 dlhsie som nepisala, lebo som dostala strach z tych minulotyzdnovych sprav, ked niektore z nas prisli o babatka 😢 velmi ma to vzalo a povedala som si, ze sa ozvem az po kontrole u dokyho, ked bude vsetko v poriadku. boli sme vcera a nastastie srdiecko bilo 😵 sice ho trosku dlhsie hladal, lebo bublinka spala ako drevorubac, ani trosku sa nepohla a taka schulena do klbka sa nam schovavala v zadu v maternici 🙂 vyzera to o tyzden neskor, ako podla menzesu, ale este mi nedali ani knizku, len brali krv, tak az nabuduce upresni aj datum porodu... mam fotky vo fotoblogu, mozete pozriet...
inak sa necitim velmi dobre, dva tyzdne som prelezala, lebo mi bolo hrozne tazko a trapia ma hnacky 😖 tak musim dietovat, no nic moc, ale kvoli vytuzenej bublinke vydrzim vsetko 😅
inak neviete, ako je to s nasou tabulkou? celkom by ma zaujimalo, kolko nas tu vlastne je 😲
@ivanka11 ano mám... ešte rano grcakavam.... su dni kedy ma len napína, a kedy grcakme... určie to po I trimestri prejde 😉
@veronnie jeej, tak to gratulujem ku srdiečku 🙂 😵
@seba1 veronnie myslí tabulku, ktoru robí timejka 😉
@maahuliena ešte stále nie som v obraze ☹
musela som odskocit nakrmit malu, lebo sa zobudila 😝 myslela som, ze ma necha dlhsie pochatovat 🙂 ano, myslela som tabulku, co robi timejka, ale uz som ju nasla - ona je teraz na dovolenke, tak este nie je aktualizovana...uz som jej IP pisala 🙂
@maahuliena vdaka za gratulaciu 😵 a nech ti tie nevolnosti co najskor prejdu!
Ahojky,ja som zas prespala celé poobedie ale zas ma pichá v pošve,čítala som žeby to malo byť v poriadku vraj sa to na začiatku tehu stáva ale je to nepríjemné,nemáte to niektorá?
@veronnie ja som tiež už hnačkovala až som mala strach ,ja neviem či to je namiesto grckania lebo ráno mi zle vôbec neni akurát v noci sa zobudím ako by som bola na vode,ale ináč nič.
@maahuliena ten album je kde aako sa tam dá dostať?

@mgurnak jeemine, 7€ za pohlavie 😅 to ako za čo si učtuje 😅 kokos, ved pre dokyho to nie je žiadna robota navyše, nechápem... 😒 To si asi fakt nevie za čo si vypýtať.. 😲
Ja si teraz idem platiť tehu nadštandard... je to cca 50€ (pre zdravotníkov) a je v tom všetko... fotky, sona.. aj naviac+ dohodnute terminy.. otecko pri sone a podobne... tak som zvedavá 😕 😕 snad mi poviedia aj pohlavie 😅 🙂