Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@maahuliena no to si aj ja myslím, že by sa mohol, keby som mala teplotu tak si ho určite aj ja dám
nejako ma dnes pobolieva v podbrusku, neviem, ci to bude tym vcerajsim ultrazvukom, alebo cim... a tak zvlastne ma obcas pichne ako keby v pravom vajecniku, az ma vystrie. Samo od seba, nie, ze ked si kychnem, alebo prudko vstanem... hadam je to ok. Inac neviem preco mi v pase ukazuje, ze 12tt, ked doktor hovoril, ze 10+3 vcera a datum predbezne stanovil na 4.4. 10. nejako si to asi pocita samo 😉
@blackberry ja mávam to isté, snáď to je oki 😉
@kondi33 budeme mysliet pozitivne 🙂 tiez si hovorim, ze sa snad maternica roztahuje, alebo jej upony...
@blackberry a podla čoho máš 10+3 podla ms?... lebo mne podla sona vychádzal termín na 4.4 a dnes by som mala byť (podla sona) v 11+1 (čiže 12tt) .... ale podla ms (tak mi nakoniec stanovil a nechal termín na 31.3.. aj ked som nechápala...lebo TP by sa mal určiť podla veľkosti plodu a hlavne ked som po IVF.. 😕
@maahuliena tak mi bolo vcera povedane na kontrole u doktora... no neviem, som z toho hranata 🙂
@blackberry no ako vidím je to naozaj všetko veľmi individuálne...hlavne nech je babatko v poriadku, čo tam po číslach 😅 😉
pre dnešok sa lučim.. idem smer posteľ a oddychovať, bo po tej včerajšej prebdenej noci ma už láme 🙄 😉
@maahuliena dakujem, ty sa setri a vyliec 🙂 dobru
caute baby... ja som dnes mala zly den 😖 😖 veeela roboty, uz mi to ide krkom, potrebujem si konecne poriadne pospat a dat si jeden den kludu...jeden jedinky den... 😔
je normalne ake ma pri prudkom postaveni pichne v brusku? neviem, no nepaci sa mi to...
vo stvrtok mam kontrolu, dufam ze aj ja uz budem vediet nejake ciselka, aky sme velky, ale hlavne nech dr povie, ze je vsetko v poriadku, to jedine chcem pocut...
a na dalsi tyzden ideme k nasim a svokrovcom oznamit im novinku..tak sa netesim na to...ani neviem preco
asi mam depku, sorry ze vas takto znechucujem
Pekny dnik prajem 🙂
@blackberry tiež neviem ze z coho,ale od vcera aj mna pobolieva v podbrusku,dokonca sa mi zase objavil ten hnusny vytok,ze by z ultrazvuku?Sice som vcera aj vela behala,vybavovacky a tak.,dnes len varím a oddychujem...
@barborkach drzím palce aby kontrola dopadla dobre! 🙂 ak sa da,oddychni si,pomoze to aj psychike.U nas to je tak,ze svokrovci vedia o mojom tehu a mamka nie...totiz svokor oslavoval narodky,boli sme pozvaní a ja som si nechcela dat prípitok a ani zakusky(teraz nemam chut na sladke a pred tym som ladovala do seba,tak by neboli chapali 😀 ) a nechceli sme sa vyhovarat
@barborkach je najvyšší čas vypnuť... a oddychuť si 😔 mna pichne aj ked napr. ležím a kýchnem si... odvtedy, keď kýcham(a to teraz pomerne často pri nadche) si sadnem... určite bude všetko v poriadku...ked budeš opäť vidieť drobčeka na sone.. tak ta to prejde.. a pôjdeš radostne oznamiť krasnu novinku 🙂 😵
@garnelia jáj držím palčeky nech výtok skončí,nemala by si ísť pre istotu na pohotovosť nech ti dajú niečo nato?
u nás to vedia moji bráchovia tí v pohode,ale kamošky namiesto toho aby ma podržali,že mám 40abudem mať malé tak sa mi čudujú,že si to nechávam,mama nežije neviem čo by mi povedala a otec ten je v domove dôchodcov a jemu to nepoviem,viem čo by mi povedal,načo ti to je,hlavne že on urobil nás 4.
@maahuliena no mne male neukazal ked som tam bola prvykrat ☹ ☹ ☹ taka som bola sklamana..dufam ze teraz mi ukaze...
nemozem oddychovat, musime dorobit domcek, takze este ma cakaju dobre 2 tyzdne makacky 😖 dnes mam svalovicu na nohach zo vcerajsich akrobacii na rebriku
@garnelia ten vytok môže byť aj z utz...ale to je málo pravdepodobne... pokiaľ ta trošku pobolieva bruško daj si Magnezium, ten vytok je uplne normálny... 😉
@mnamko dieťa je dar.. bez ohladu nato koľko máš rokov...či 20, 30, 40...ty sa teš.. a to,že bratia tak reaguju... to vieš, su to muži... myslím, že s rastucim bruškom budu inak reagovať.. 😉 a ked sa to malinke narodí... tak to už bude zase o niečom inom 😵 😵
@maahuliena si ma zle pochopila bratia v pohode zasmiali sa ale kamošky sa čudujú čo sú v mojom veku,že si to nechávam,
Magnezko B6 som si aj ja nasadila,1denne keď ma bolelo bruch a musím si zaklopať pomohlo,vraj je dobré na ukludnenie maternice
ja mam tiež pocit, že ľudia v mojom okolí sa skôr čudujú ako radujú so mňou, asi 3 deti je pre nich nad normálny počet t.j.2 deti. Ale ja sa nimi nenechám znechutiť! Mňa tiež pichne niekedy v podbrušku, zvzčajne pri rýchlom vstávaní zo stoličky.
@barborkach no ale predsa len treba aspon to tempo zvolniť 😉 Tak povedz dokymu, že by si ho rada videla... 😉 Ja mám to šťastie, že moj doky ma sice svoj sonograf, ale na stene je telka... takže on si pozerá do stroja a ja do telky 😀 😉
@mnamko jeejda, no pekne som to poplietla... 😅 🤐 ved ty by si do tehu nešla, keby si sa na to necítila, hm.. snad ich to prejde časom... 😕 😕 ja beriem šumivé tbl magneziové...ale aj mne to pomáha.. 🙂
@maahuliena TO BERIEš TIE šUMIVé MAGNEZIUM 250 MG? AJ MNA BOLí BRUCHO TAK ROZMýšLAM žE SI DáM.
Ahojte, mne je momentálne dosť zle, pred chvíľou som zjedla jablko a neviem, či o chvíľu neskončí v záchode 😝 . Predvčerom som dvíhala malú a tak mi seklo v krížoch, že som sa ledva doplazila na gauč ľahnúť si. Ledva niekam prejdem, som vykrútená ako paragraf, inak skoro stále ležím. Ešteže som u našich a o Lindu sa stará mama, lebo inak neviem... Dopujem sa paralenom 3x denne, tak dúfam, že to malému neublíži.
@kondi33 ano 😉
@maahuliena a to možem? lebo je tam napísané, že na doporučenie lekára v tehotenstve, tebe doporučil?
@kondi33 odporučila mi to kamaratka(kto. ho berie v tehu).. beriem to (nie pravidelne) od 7tt ked som mala krče v podbruška.Potom cca cez2tyždne pauza.. a občas si ho dám, ked mam trošku pobolievanie,.. teraz cítim skor take napätie... tak som si ho dala. Pomože TI 😉
@c.o.l.a ejha, no nech Ti to skoro prejde 😔 Veru nič prijemné 😒
@maahuliena ďakujem 🙂
@kondi33 jasne ze mozes, mg je na uvolnenie svalstva takze aj ak sa roztahuje ci stahuje maternica aby to nebolelo.
ja som brala na zacitku tehotka MG ale nie sumive normalne tbl kvoli tlaku a tym sa neda predavkovat je to vitamin.
@c.o.l.a tak to potesi take seknutie, ale aspon si oddychnes. na Paralene je napisane, ze ak doporuci lekar tak mozes. oni sa tak brania ak by sa nieco stalo, ale este som nepocula, zeby sa nieco stalo... ved aj ine "horsie" lieky v tehotku zeny musia uzivat aby prezili ak maju nejaku vaznu chorobu.
mna tiez pichne akoby vo vajecniku ked rychlo vstanem. ja zas naopak toto tehotko vsetko beriem na lahku vahu, pri prvom som vsetko sledovala atd, teraz uz viem co a ako a nevzrusujem sa 🙂 akurat ten moj tlak, ja mam co sledovat a na com "stresovat" 😀
@mnamko ludom vadi vsetko, to je hrozneee, hlavne je, ze tvoje decka su happy, ostatni si zvyknu, len musia vsetko vzdy ohundrat, pokial to nie je podla nejakeho predpisaneho zivotneho planu alebo co
a to vravim aj o tom, ze ak niekto caka 3 dieta.
u nas uz aj druhe bolo u svokry pomaly ze naco 😕
@c.o.l.a ja niekedy dvíham aj môjho 6-ročného syna, zvykne mi zaspať v aute, ale je to tak raz za dva týždne, on má asi 19 kg. Ale mám pocit, že to nie je nad normu, že na takú záťaž som zvyknutá, keby to robila nejaká tehotná, čo to bežne nezvykne, to by mohol byť problém, aj počas druhého tehotenstva som musela dvíhať staršieho. Ale nejaké skrine apod, to radšej nie.

@kondi33 hm.. len mne čajíček sam o sebe nikdy nepomohol... to je to.. 😒 tak snad ta polka neuškodila, skôr pomohla, aby to nezašlo do horučky... 😒 Nemám sice v plane sa teraz nagnavovať paralenom, ale tento jedne "ked je kritický deň" nezaškodí.... 🙂 😉