Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@pippi84 akurat cez vikend mi robila vlasy kadernicka na svadbu, tak som sa jej na to pytala..povedala,ze pre tehotne existuju specialne farby a mali by sa davat o nieco tmavsie odtiene,lebo na tehotnych chytaju slabsie. kadernik ti urcite poradi najlepsie a vyberie ti farbu,ktora neublizi 😉
Ahojte baby.
Aj ja patrim k Vam buducim aprilovkam 🙂
@pippi84 ja som si prve tehu farbila vlasy cely cas,kazdy mesiac a aj teraz si farbim a ziadny problem - akurat Ti moze farba viac smrdiet ako zvycajne....
@nunusimi aj my mame psika, jacka russela teriera, fenku 4 mesacnu a je strasne zlata,no a mame aj kocura,tak sme uz zvyknuti na obmedzenie,no teraz sa uz skoro vsade da ist aj so zvieratom 😉
@seba1 ja som pribrala od začiatku, skoro 2kg... ale teraz som sa dlho nevažila, predpokladam, že nieoč išlo dole, kedže mam take silnejšie nevoľnosti...
@pippi84 tak tuto otazku som si davala aj ja.. nazory sa rôznia... Ja by som však počkala (čo aj robím) do ukončeného 1.trimestra... a potom sa dala nafarbiť (ja to tiež tak planujem 😅 ) No a vraj efekt nemusí byť taký ako bol pred tehu.. kvoli hormonom 😲
mne je dnes uplne na prd... v hlave mi treští, a mam upchatý nos.. tak som si na to kupila Muconasal Plus (bo taketo dutiny chytené som teda dlho nemala... ☹ ) dufam, že to zaberie, bo cmuľam aj septisan 😒
@maahuliena kup si este sinupret tabletky a davaj si to 3x denne po dve, mozu to aj tehulky 😀
rozlúštila som práve jeden údaj v tehot.knizke, že vraj CRL je dĺžka od hlavičky po zadok bábätka a my to máme 2,91, bolo to robené v 9+5 tt
@maahuliena skoré uzdravenie ti prajem, ten Sinupret nie je zlý
@seba1 - dobre si rozlustila CRL je dlzka babetka od hlavicky po zadok 😉 ja som v 9+1 mala 23 mm 🙂 🙂
@maahuliena - tak ta troska choroba navstivila.. tak pekne lez oddychuj a papaj vitaminy... 🙂 🙂
A idem sa vam postazovat jak mna dnes vystresovala doktorka s vysledkami krvi tykajuce sa stitnej zlazy.. zevraj ich mam katastrofalne a ze hrozi riziko potratu...a ze urychlene sa mam objednat na endokrinologiu.. tak svokra volala jej endokrinologicke a ta povedala ze mam hodnoty v norme.. TSH som mala 1,26 a trocha zvyseny nejaky T4 na 173 - co je zevraj v tehotenstve normalne a nie je to ani len na uzivanie liekov, ale pre istotu ma objednali na 6.10... no ale uznajte - takto stresovat tehotnu.. ako nemam slov 🙄 🙄 🙄
@nellie_ no tak to je vážne sila 😕 si viem, živo predstaviť tie stresy... 😒 A to ako praktická lekárka nevedela normu? 😕 A to si nevie overiť sama, ved stačí zavolať a overiť si to... 😲
s tou chorobou to nie je až také strašné... desná je tá nadcha aplný nos, uf 😅
my sme boli na sone 10tt+0(dla utz),(10+5podla ms) a babatko malo 35mm 🙂
ahojte, len reagujem este na to sono za 7 eur..aj mna islo porazit, a tiez sa jej to ani nebudem pytat ak mi to sama nepovie, radsej si zaplatim 3d alebo 4d sono, a tam budem mat a vidiet vsetko....sice pisem oneskorene, alebo bola som mimo pocitaca cely ten cas..normalne mi to chybalo..
Všetkým budúcim mamičkám prajem veľa zdravia a krásne tehulkovanie a hlavne rýchly pôrod 🙂 . Ja mám termín 3.4 ale neviem či to nebude skôr.....
Ahojte zenusky, tu v tejto teme som prvy krat. Idem zajtr na sono a uz sa nemozem dockat. moje tehulkovanie je od zaciatku divne a dnes pocitujem jemnu bolest v krizoch a bruchu a mam jemnucko sfarbeny vytok. nie krvavy, ale naruzovely a niekedy do kremova. no mam strch, aby sme o to male neprisli. po takmer 2 rokoch sa to podari a stle daco. este som sa nemala moznost poriadne ani tesit. az dnes som si povedala : koniec obavam a ako na potvoru od obeda mam problem. ak to zosilnie, musim ist na pohotovost. Snad sa s vami nebudem musiet hned aj rozlucit.
Ahojte 🙂 ,
ja som mala dnes poradnu,dopadla dobre 😵 ,zaklopem.Sme 9 plus 3 podla UTZ.
Ja som doteraz pribrala 1 kilo,co si myslím ze je celkom v pohode.
Co sa týka psíkov,my máme troch,ale v rodinnom dome na dvore.Mame ovciaka na strazenie a dvoch krizencov,robia nám radost.
@nellie mna vystrasila s vysledkami gynekologicka,tak som sa objednala na endokrinologiu a tam mi vysli vysledky v norme,tak teda neviem...asi má kazdý vlastnú normu 😒
@viktoriakarin tak si nas nasla 😵 aj ja ti prajem vsetko dobre,hlavne vela zdravia! 🙂
@blackberry to pozerám, že ste dosť veľký oproti nám 🙂 , ale aj o týždeň starší 🙂. Čo sa týka toho pribratia, vidím, že je to asi celkom v norme, myslela som, že budete hovoriť, že ste skôr schudli, alebo vôbec nepribrali.
ahojte dievčatá, dlhšie som tu nebola, nejako nebol čas, chcem sa vás opýtať, mávam občasné bolesti typu menštruačných akoby som mala dostať menzes, mávate to? je to normálne? na nete som čítala, že vraj je to v prvom trimestri normálne, ale aj tak bojim bojim ☹
@kondi33 no neviem či zrovna také menštruačné.. tie som mala tak do 9tt-10tt.. a potom to prešlo do takého napätého bruška.. čo mam doteraz.. predpokladám, že je to rozťahovaním maternice... 🙂
a verím s tým strachom... mame ho všetky... ale mali by sme myslieť pozitívne a veriť, že všetko dobre dopadne 🙂
@mnamko a ty si bola kedy naposledy u dr? teraz niekedy? 😕 či kedy ideš...
Uf teraz neviem ale zdá sami že koncom augusta ja idem až 29.9.dala mi sterilné skúmavky do toho mám v sprche nacikať.
@maahuliena dakujem za odpoved dúfam, že to je ako hovoríš tým rozťahovaním maternice
ja už tak čakám nech mám ukončený prvý trimester, budem oveľa kludnejšia, oproti predchádzajucemu tehotenstvu sa neuveriteľne pozorujem a stresujem, hrozné
ahojte zienky 🙂 ja idem na kontrolu tento stvrtok, naposledy som bola pred troma tyzdnami 🙂 dufam, ze bude vsetko v poriadku a aj ta cysta bude mensia 🙂
@mnamko hm.. tak to ešte take 2tt... 😕
@brumca možno už cysta ani nebude 😝 😉
@kondi33 možno máš viacej strachu, ked vieš, čo všetko sa môže stať... predsa len prvé tehu je iné...určite obavy opadnu.. ja tiež už čakám aspoň na ukončený 12tt..
A teraz, ked som taka zachorená, som si dala 1/2 tbl paralenu... tak aj za to mam dokelu vyčitky... 😅 snad bude všetko v poriadku 🙂
@maahuliena ahoj 🙂 tak to by bolo najlepsie, keby je uz fuc 😀 prajem ti rychle uzdravenie 🙂
@maahuliena no ja som tiež chorá, mne doki zakázal aj paralen takže len čajičkujem a sledujem sa niekedy si pripadám, že som súca na psychiatriu 🙂

@pippi84 je tu o tom téma, daj si to do vyhľadávača, ináč ja som bola, chodím na melír, ale to len raz za tri mesiace, vychádza mi to, že to bude spolu 3x počas teh.