Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
keď sa tak pozerám, koľko je hodín, už mi je jasné, prečo mi je tak zle.. od raňajok som nič nejedla, teraz sa narýchlo napchávam maslovým chlebom
ahojte, potrebujem sa spytat, ako je to s prenatalnym skriningom? Posiela vas na to vysetrenie vas doktor? Ja som teraz nakonci 10-ho tyzdna a vcera som bola na vysetreni, vsetko je ok, ale doktor ma objednal na dalsiu kontrolu az o 3 tyzdne a ani nespomenul nieco o tom skriningu. Obavam sa, ze o tri tyzdne uz bude neskoro sa niekde objednavat, lebo sa to vysetrenie ma robit najneskor v 13-tom tyzdni. 😖
@marusinka80 robil ti včera aj sono?
@c.o.l.a ano, robil, to robi vzdy
@marusinka80 tak by to malo byť ok, v 10. týždni sa robí prvý veľký utz, čo si absolvovala, takže sa nemusíš znepokojovať, všetko je tak ako má byť 🙂
@c.o.l.a ano, to je fajn, ale ja som myslela toto:
V období 10. - 14. týždňa sa, okrem pre oboch rodičov vzácnej viditeľnosti celého plodu trojrozmerne, prevádza potrebná kompletná analýza plodu (spolu s meraním šijového prejasnenia; NT — nuchálne prejasnenie - významný ukazovateľ chromozómových aberacií, teda výchylok).
@marusinka80 no ja som bola na začiatku 11tt a povedal že na NT screening za 2tt.. čiže v pondelok...mala si sa spýtať dokyho, hmm
😒
@marusinka80 aha, tak na tieto vyšetrenia si pri prvom tehu nejako nepamätám, teda aspoň podľa názvu, asi mi ich robil automaticky pri kontrole... alebo je to nejaké špeciálne vyšetrenie?
@maahuliena urcite sa ho spytam, hned zajtra tam zavolam 😉
@mnamko sproste reci nepocuvaj, hlavne je ze ty sa tesis z maleho...co su to za kamosky, ze nie su z tebou!! 😒 mali by sa tesit...ale my sa s tebou tesime, 😉 hlavne nech je chrobatko v poriadku a pekne rastie!!!! a deti tvoje co na to???
@seba1 pocuj ty si riadna zena, ze 19kg🙂) dooooost🙂to by som ja nezdvihla!! mne muz zakazuje vsetko dvihat co je trosku tazsie...🙂 tak ked sa budes nudit, mozes dojst, treba nam ponosit dake dlazby vrecia s cementom a tak 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@barborkach 🙂 🙂 😀 že riadna žena, ako každá, čo má také dieťa. Tak sa niekedy zastavím.
@barborkach moj ma sice len 18kg ale to je ine ako dvihat dlazbu 🙂 este ked sa to dieta omota vsade kde sa da, ja ho ani nedrzim, on sa drzi sam 🙂
@barborkach zajtra ti budem drzat palceky, aby ti to dobre dopadlo a videla si drobca ako si u tebe vegeti 🙂 inac aj mna obcas pochyti taka nalada, ze do depky, teda nie, ze by som bola depresivna, ale ono si tie hormony s nami robia co chcu, najhorsie mi bolo ked sme mali rozbombardovany byt a tak velmi som ho uz chcela mat na poriadky, v klude si veceru uvarit, sadnut a nedalo sa. Teraz uz mame vsetko na poriadku, dala som sa na tyzdnen PN, oddychla som si a je to uplna pohoda uz 🙂 musis sa setrit. inac ja ani nemam rada ked sa uz tak skoro stmieva 😠 ale s tym nic nenarobime a o mesiac to bude este horsie 😀 Hlavne sa setri a oddychuj!!!
@garnelia ja som sa vcera zas naozaj nenarobila... neviem... asi sa naozaj len vsetko natahuje a roztahuje 🙂 dnes je uz ok, zatial (klop, klop, klop) mozno aj ten ultrazvuk, veru. Spominala som to mamine a ona hovorila, ze to mala tak isto ked bola tehotna, tak neviem. Nemam ziaden vytok, ani spinenie, chvalabohu.
Tak sa teda drzkajme 😉
@maahuliena ja mám doma tiež tie šumivé,dala som si a lahla(s notebookom 😀)
@mnamko dakujem,neplanujem ist na pohotovost,len ak by sa to zhorsilo,vies ja ho mam uz od zaciatku tehu,len su take obdobia-dni,ked to prestane uplne.A ja som ho uz par dni nemala tak som si myslela,ze uz ani nebude.Maahul ma ukludnila trošku... 🙂
Mnamko ja som ta zvykavala citat v teme snazilky štyridsiatnicky...,sice nepatrím vekovo medzi vas,ale napriek tomu som vzdy obdivovala tú vytrvalost tych zien,ze aj po nespocetnych neuspechoch bojovali dalej...dodavalo mi to "odvahu" sa nevzdat.Jedna tam tusím aj pisala,ze zo strany kamosiek je to slepa zavist,ked oni budu bojovat so syndromom prazdneho hniezda vy sa s muzikom budete tesit z lasky maleho cloviecika 😵
@marusinka80 ja mam ist na prenatalny skrining na buduci utorok,to budem 11 plus nula...ale som pocula,ze on vychadza,hlavne u starsích prvorodiciek nad 35 skreslene pozitívny vraj kvoli veku a na niektorych ambulanciach sa dokonca ani nerobí(aby neboli zeny zbytocne stresovane),len ten vstupny ultrazvuk co spominala @c.o.l.a
mhm, to je zaujimave, ale ja by som na to radsej isla, pre istotu. ja som myslela, ze je to uplne bezne vysetrenie
@blackberry tak uz je dobre 😉 drzkajme sa veru! 🙂
@blackberry ja milujem leto a slnko a teplo..musi byt skvle byt tehu v lete..myslim kvoli oblecku a tak..teraz v zime to bude kriza...co na seba...uf..
ja tiez mam take ze uz chcem mat klud a poriadok 😅
mozno je to u nas ako u bzvieratiek, tie ked cakaju male, tiez si hladaju kludne tiche miestecko 😀 😅 dufam tiez ze zajtra bude vsetko ok...ale obavy tam su...dam vediet 🙂
@seba1 kolko rocne dvihas? ved to je moc! 😅
ahojtem, ozyvam sa po dlhsej dobe, akosi si na sk nemozem najst cas..vikend sme stravili v prahe, kde bolo super. pocasie aj praha. taky vikend som po dlhej dobe potrebovala. maly to zvladol tiez v poho a moc si to uzival. 🙂
mnamko - urcite kasli na to kto si co mysli. moja mama mala brachu tiez v 40-ke a teraz ma uz 19. aspon jej niekto ostal (zatial ) doma, ked ja so segrami sme sa uz roky dozadu odstahovali z domu. 🙂 ved dcerka so synom pomozu 😉
@nunusimi 😀 😀
Ahojte môžem sa k Vám pridať? 🙂
barborkach jej ty máš taký termín ako ja:D
@linea22 aj ja mam 😉
Ahojte "aprílovky"
Aj ja sa pridávam k Vám ... 😉
@marusinka80 :D to som si až potom všimla🙂a už máš aj knižku?
@marusinka80 ja idem na prenatálny skríning na budúci utorok, posielala ma tam moja gyn už na prvom vyšetrení, takže som sa objednávala dopredu. Ale ja mám už 35 takže asi tam v tomto veku odosielajú automaticky..Budem za to aj platiť -19 Eur, ale keby som nemala výmenný poukaz od gyn tak o niečo viac.. Treba sa informovať...Ja osobne som na to 3D aj zvedavá , lebo pri synovi som nič také neabsolvovala, zároveň mám aj obavy, ako dopadne test... 😕

@seba1 tiež si myslím, že to dvíhanie nebude také tragické, Keď sme boli zvyknuté pred tehu, veď koľké mamičky to prežili bez ujmy na zdraví 😉 , tak hádam ani nám sa nič nestane