Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@maahuliena aspon nie som........mne býva velmo zle cely den a vrcholí to podvecer...vecer..som uplne ko......niekedy len zle niekedy pregrc.....cely den...moc mi nechuti jest......ale neva je ma dost 🙂 maju z coho existovat......🙂
@barborkach dakujem, uz len vydrzim hádam do utorka a uvídime 🙂 dufam len to naj naj 😉 inač mavate chute na nieco iné ako doteraz? ja ani nie,nechutí mi čokoláda 😉
babe19 - ja mám teda hrozné chute. Najviac mám chuť na všetko nezdravé. Také hranolčeky, pečená slanina...to je hrôza vôbec písať. V jedálničku tehotnej by to vôbec nemuselo byť. A najhoršie na tom je to, že mi potom neni vôbec zle. Inak mi je zle zo všetkého.Pila som aj 3 kávy denne a potom mi už akosi nechutila, tak mi to bolo divné. Zistila som, že som tehotná a pochopila som. Už ju vôbec nepijem. Občas si spravím meltu, alebo caro.
Ako ste na tom s kilami. Dnes som sa postavila na váhu a neverila som. Mám dolu 5,5 kg asi od 6 tt. Mám z čoho chudnúť, tak to nevadí. Aj pri prvej dcére som schudla na začiatku 8 kg a bolo všetko ok. Narodila sa 3300g a 51 cm.
dnes som bola na USG, a nase malicke je uz 3,5cm velke. Ale strasne mi je zle, napina ma v jednom kuse, vela nejem, ale musim stale nieco dat do zaludka, inac mi je hrozne zle a to som sa vytesovala v prvych tyzdnoch ze mi nic nie je. Tak uz to len nejak musime vydrzat aspon do konca 1.trimestra, vraj potom by uz malo byt lepsie. Aspon ma utesuje, ze male je OK, vsetko v norme. A dnes mi dali uz aj tehotensku knizku 😉
Ahojte tak ja som s váhou tak isto ako pred otehotnením... Jesť mi síce veľmi nechutí ale keď mi je nevoľno jedine jedlo mi pomáha, no a nevonia mi všetko ☹ Nepijem kávu, nejem sladkosti, no a chutí mi ovocie a zelenina, no a kyslé 😅 , manželík mi včera večer navaril segedín mňam tak si pochutnávam... U mňa sú nevoľnosti celý deň, zatiaľ som nezvracala, no a do rána mi bolo zle aj v noci 😒 Kedy to vlastne skončí? U Viktorky som mala nevoľnosti asi len ráno aj to po najedení paráááda ale toto, celý deň o ničom 😕
@kaprik1 ja som u Vikinki pribrala asi 12kg a narodila sa s mierami 2890g a 51cm 🙂
Ahojte babulky, ako sa vam dari, dufam ze dobre.
Vobec sem nestiham chodit ako sme sa zacali stahovat mam pocit, ze nic nestiham 😀 ..... My sme celkom ok, len ma dnes zacalo dolu nejako tlacit neviem co to je hm, na velky utz ideme teraz v stredu tak som zvedava co a ako.... Drzte sa 🙂
zacina na mna nieco liezt 😠 kycham jedna radost ...
Ahojte tak poradňa dopadla super 🙂 Pán doktor povedal,že máme 3,5 cm a ešte plus nožičky dákych 1,5 cm 🙂 Joj som rada,že je všetko vporiadku.Máme aj foto 🙂 Bolo krásne to vidieť.Podľa PM som v 10tt a 1 deň a podľa veľkosti bábätka 10tt a 5deň 🙂
@linea22 juj, no čo som hovorila 😝 😵 som rada, že ste v poriadku 😉
mmarcelat ahoj dnes som kúpila ten tehotenský kalendár sa to volá nie denník,máš tam týždeň po týždni a miesta na nalepenie sona,tvoje pocity a recepty na ten daný týždeň čo by si mala jesť a čoho sa vyvarovať 🙂 Stálo to asi 11 eur a v kníhkupectve som to kúpila 😀 Veľmi sa mi to páči a ako spomienka to bude veľmi peknéééé.
@maahuliena ďakujeme veľmi pekne.Neskôr hodím aj foto už to nieje bodočka 🙂
Ahojte... ja som absolvovala ultrazvuk včera a máme 1,7cm - 8w2d a termín pôrodu mám na 27.04.2011... je tu niekto tiež taký? Býva mi už asi 2 -3 týždne hrozne zle, vraciam aj 3-5 krát denne, je to rôzne, ale zle mi je celý deň. Sranda je to, že mám diagnostikovanú endometriózu a pred otehotnením som mala na pravom vaječníku cystu 11X10 cm, mala som ísť na operáciu a na predoperačnom vyšetrení mi lekár povedal, že som tehotná a cysta sa mi už zmenšila o 2cm...tak sa teším....
@luchar juj to je super 🙂 som zvedavá ako nám budú tie termíny vychádzať 🙂 a kedy budeme naozaj rodiť.Ja som narodená 22.4 tak to možno bude aj vtedy 😀 mne podľa PM keď si dám do kalkulačky 14.4 a do knižky mi napísal 15.4 🙂 tak to je aj tak jedno.Však to bolo krásne 🙂 mne do plaču bolo od šťastia.
@mischeell fiha, gratulujem.... si fakt šťastná žena... taka dg.. a pred op otehu.. to je zazrak proste.... 😵 😵
@nunusimi a teraz kto by to bol povedal,že mala 47 cm a necelé 3 kilá 😀 .... a to mi necelé 2 týždne pred pôrodom povedali,že zrejme pôjde do inkubátora,pretože podla sona má nejakých 2200g...potom sa doktori chodili čudovať,že ako to,že sa narodila taká veľká 😀
@mischeell gratulujem...len nech sa cysta zmenšuje a babuľko rastie...držím pršteky 😉
Ahojte, pridavam sa k vam... termin mam podla sona 22.4., podla menzesu 23.4., takze sa celkom trafili 🙂 ... inak moj muz sa narodil 24.4., tak sa cela jeho rodina z toho vytesuje...
Dnes som bola na kontrole, vyzerame byt ok, aj knizku som dostala 🙂 ...a zle mi nebyva, len som obcas strasne hladna a vtedy musim jest...
Ako ste na tom s bruskom? podla mna by este nebalo byt co vidiet, ale ja sa uz do polovice nohavic nezmestim 😢 😀
tak sa zatial majte, ja sa urcite este ozvem a budem aj citat co pisete 🙂
@bosacka ahoj 🙂 jasne ze ani my sa poniektore uz do nohavic nezmestime 😀 😀 😀 teda ja urcite 😅 ale je nas viac 😵 ja som vacsinu gati uz zbalila spolu s letnymi vecami do zabudnutia 😀 😀
ahojte baby, mne uz posledny tyzden zacalo nejak viac vykukat brusko - asi zacnem nosit uz tehu nohavice, lebo tie klasicke ma uz zacinaju tlacit - hlavne ked sedim, to musim byt rozopnuta 😀 Inak termin mam 8.4. a zle mi vobec nebyva...dokonca mi nevadia ziadne vone, pachy, chute..to mam ale stastie, co? 😵 27. 9. ma caka NT-cko, tak snad bude vsetko OK. Pekny vikend vsetkym!
@maahuliena ďakujem pekne...aj my s manželom sme boli prekvapení a zvlásť preto, že sme bábo až tak neplánovali...ale tak bude to dovolenkový drobček 😉 keď som počula to srdiečko - to asi každú ženu dojme 😨
@pippi84 Super, tak sa teším. A kde budeš rodiť? Ja mám súkromného gynekológa v DS, ale rodiť ma bude v Galante, ale inak som z BA 😀 Ja som bola na vyšetrení koncom augusta, vtedy bola na sone iba taká malinká gulička, už mi dal tehu knižku a teraz 16.9. bolo už malinké pekne vidieť, už mi brali aj krv a všetko to okolo... potom pridám foto. Najbližšie idem 14.10., tak som zvedavá 😨

@seba1 ďakujem 🙂