Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@nunusimi no u mna naopak..svokra vkuse steboce o vnucatkach ako by uz brala...a nasi to beru podla mna nieco ako ufo 😀 😀 😀 😀 urcite necakaju takuto spravu a ani to ze budu stari rodicia, takze netusiiim ako zareaguju, ale urcite tam bude nejake negativum ci nam to bolo treba tak skoro atd..asi to ale nema zmysel riesit, byvaju daleko, jedni aj druhi...my sme sa odtial odstahovali 200km, takze..UVIDIME!! 😵
@janush každý doky to ma inak zaužívané, ale myslím, že sa nemusíš bať, že by bolo nieoč v neporiadku. Určite sa na to popýtaj v poradni... oni väčšinou začínaju riešiť všetko až po 10tt... aj ked mne napr. už v 8tt odbery a v 11tt tehu knižku... ale my sme mali problemy otehu tak aj preto..
@barborkach treba to rodičom známiť večer( lebo tie prvotné reakcie bývaju rozne 😅 ) ale ked sa na to vyspia(možno aj nie 😀 ) tak to bude zase o niečom inom 😉 možno ťa to nakoniec aj prekvapí...v dobrom 🙂 😉
@mnamko daj sa do tepla.. ak sa ti to zhoršuje.. treba ku dokymu... s ľadvinami opatrne.. ale neviem či zrovna urologicky čaj sa môže(ten čo je s brusnicami sa nemože- treba sa poradiť asi v lekárni pripadne) doležitý je prisun tekutín a hlavne daj sa do tepla..
@janush ja som dostala tehu knizku v 5tt+6 podla dr /podla pm to bolo 6+6/ a odbery som mala v 9+2 podla dr /10tt podla pm.../ takze je to uuuplne na dr., ako to robi 🙄 😀
@maahuliena Fúha prečo sa nemôže s brusnicami?ja som si robila jahoda-brusnica,a l tabletky čo sú na cmúlanie a sú z brusníc a môžu aj tehotné.Dnes ráno som mala biely výtok.Idem sa vyčúrať,dúfam že bude všetko o.k.
@janush ja idem na poradňu 29.,knižku už mám ale krv a moč mi bude robiť teraz prvý krát a to budem 11tt.Moč nesiem v sterilných skúmavkách.
Ozaj neviete ako je to keď obaja rodičia majú rovnakú krv či je to o.k.?
U nas je to tak ja mam A- a muz A+ 😖
@janemari - aj u nas je to tak.. ja mam A- a manzel ma B+.. neboj nic.. oni zistia nejake protilatky a potom ti v 28tt pichnu injekciu a tusim ze este aj po pôrode podla toho aku bude mat krvnu skupinu babo.. ze o nic nejde.. 😉 mne to uz davnejsie moja doktorka vsetko vysvetlila... 🙂 🙂 babetku nic nehrozi, to mozes byt pokojna.. 🙂
Ja viem ze pokial bude mat babo negativ ako ja bude to ok,ale pokial bude maz pozitiv je to zle. Inak mna byva nenormalne zle vraciam cele dni a je to cim dalej tym horsie.A to ani nemusim nic zjest. 😖
tak ja som dnes bola u dokiho na tie krče mi predpísal 3xmagneb6 a mám ležať vypísal ma na PN inak sme ok, robil mi aj uzv a už meriame 33,6 mm takže sa vytešujem
pýtala som sa ho aj na ten urologický čaj, pretože aj ja mávam tieto problémy a on mi potvrdil, že brusnice áno urologický čaj nie
Zaujímavé
10. týždeň tehotenstva
Milá mamička
Vaše dieťatko ste počali pred 8 týždňami.
Od vašej poslednej menštruácie ubehlo 10 týždňov.
Ste v 1. trimesteri - v 3. lunárnom mesiaci tehotenstva.
Poďte si podiskutovať do nášho fóra s mamičkami s rovnakým termínom pôrodu.
Ako rastie vaše bábätko
Vaša ratolesť je teraz ako malá slivka. Je asi 3 cm veľké a váži okolo troch gramov. To mu nebráni v tom, aby už bolo takmer dokonalé. Mozog sa stále prudko vyvíja (ešte stále, každou minútou, mu pribúdajú nervové bunky). Nové odborné štúdie dokazujú, že ak sa mamička hýbe, tvorí sa ich viac. Hlavička je veľká oproti ostatnému telu.
Ak čakáte chlapčeka, tak už cca týždeň produkuje jeho telo testosterón, ktorý to už nedlho dá jasne najavo i pohľadom. V tomto týždni vám to na ultrazvuku ale ešte nepovedia na 100%.
Pod kožou by ste už mohli vidieť chrbticu. Dieťatko hltá plodovú vodu a rozlišuje chute. Vytvára sa základ trvalých zubov.
Aké sú vaše pocity
Keďže počas tohto obdobia (v podstate až do konca tretieho mesiaca gravidity) dochádza k najvýraznejším zmenám v dozrievaní vnútorných orgánov, pokúste sa zabezpečiť si pokoj a pohodu. Vyhýbajte sa infekciám (preplneným autobusom alebo hromadným akciám). Neužívajte zbytočne žiadne lieky, vaše dieťatko ich konzumuje s vami. A snažte sa zabezpečiť sebe i jemu zdravý spôsob života.
Telesné príznaky
Maternica sa od začiatku tehotenstva zväčšila na dvojnásobok. Vaša placenta produkuje choriový gonadotropín (human choriogonadotropin), HCG, hormón, ktorý je prítomný len v tehotenstve. Na začiatku gravidity ste vďaka nemu videli dve čiarky na tehotenskom teste. Teraz vám môže priniesť jemnejšiu pokožku, ale i zvýšenú tvorbu mazu.
Ak si myslíte, že ovplyvníte rast detských zubov a taktiež ich zdravie, máte pravdu. Ale riešiť to v predškolskom veku je už dosť neskoro. Aj trvalé zuby sa totiž vyvíjajú už v maternici. Takmer zbytočne budete deti nútiť jesť zeleninu a brať im sladkosti v piatich rokoch. Vy ste momentálne tá, ktorá chrupu dieťatka môže dať dobrý základ. A áno. Potrebujete veľa vápnika. Všetci vieme, že vápnik sa nachádza najmä v mliečnych výrobkoch a mlieku. Čo však ak ste na mlieko alergická alebo máte k nemu vyslovene nechuť? Ako sebe a svojmu dieťaťu zabezpečiť zdravé zuby a kosti? Mimochodom, nielen na to je vápnik dobrý. Potrebujeme ho aj na dobré fungovanie svalov, ciev, nervov... nájdite si vápnik inde - skúste zelenú listovú zeleninu alebo strukoviny.
Vyšetrenia, ktoré vás čakajú
V tomto týždni by ste mali absolvovať prvé ultrazvukové vyšetrenie. Sledujú sa plodové obaly v maternici, samotný zárodok a jeho bijúce srdiečko. V tejto dobe už nie je ničím výnimočným, ak vám lekár urobí fotografiu alebo dokonca video vášho dieťatka v brušku. Ale pozor! Nepredlžujte zbytočne toto vyšetrenie, len kvôli tomu, aby ste mali prvý celovečerný film.
Tip:
Aby sme mohli lepšie využiť vápnik z potravy, pomôže nám dostatok vitamínu B.
--------------------------------------------------------------------------------
Nechajte si posielať majlík pre vaše bruško
Chcete sa v každom týždni tehotenstva dozvedieť viac o tom, čo sa deje vo vašom brušku i okolo Vás ? Zaregistrujte sa, alebo si doplňte do vašej pôvodnej registrácie termín vášho pôrodu, a každý týždeň Vám pošleme majík presne pre týždeň tehotenstva, ktoré práve prežívate.
Ako na to sa dočítate tu .
Súvisiace články
9. týždeň tehotenstva
11. týždeň tehotenstva
Hodnotenie
Odosielam Váš hlas... Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 10 hlas(ov).
Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie článku.
10.02.2010 9643 diskusia email tlačiť nahlásiť uložiť a zdieľať článok vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linked in google live jagg.cz addthis
Komentáre
evka napísané 02.12.2009 11:18 Pred dvoma týždňami som si aktivovala mailík pre bábatko a nedošiel mi ani jeden...
Meno
Komentár
Váš komentár
Prosím vložte číslo (číslicu) z obrázku
upozorni ma emailom na odpoveď
upozorni ma emailom na nové komentáre
Poslať odkaz priateľovi
Vaše meno *
Váš email *
Email príjemcu *
Správa
HTML formát správy
Prosím vložte číslo (číslicu) z obrázku
inzercia
inzerciaTip:Dovolenka s deťmi
Kurzy prípravy na pôrod
Zoznam laktačných poradkýň
Ženská Kalkulačka
Zoznam mien
Týždeň po týždninajnovšie
najdiskutovanejšie
najlepšie Bez autora: 29. týždeň tehotenstva
Bez autora: 22. týždeň tehotenstva
Bez autora: 28. týždeň tehotenstva
Bez autora: 37. týždeň tehotenstva
Bez autora: 8. týžden tehotenstva
Bez autora: 12. týždeň tehotenstva
Bez autora: 30. týždeň tehotenstva
Bez autora: 13. týždeň tehotenstva
Bez autora: 17. týždeň tehotenstva
Bez autora: 40. týždeň tehotenstva
Mgr. Hana Celušákova, Mgr. Ľuba Lapšanská: 5. týždeň tehotenstva
Mgr. Ľuba Lapšanská, Mgr. Hana Celušákova: 6. týždeň tehotenstva
Bez autora: 7. týždeň tehotenstva
Bez autora: 34. týždeň tehotenstva
Bez autora: 39. týždeň tehotenstva
Bez autora: 24. týždeň tehotenstva
Mgr. Hana Celušákova, Mgr. Ľuba Lapšanská: 5. týždeň tehotenstva
Bez autora: 7. týždeň tehotenstva
Bez autora: 8. týžden tehotenstva
Bez autora: 17. týždeň tehotenstva
Bez autora: 18. týždeň tehotenstva
Mgr. Ľuba Lapšanská, Mgr. Hana Celušákova: 6. týždeň tehotenstva
Bez autora: 10. týždeň tehotenstva
Bez autora: 16. týždeň tehotenstva
Bez autora: 22. týždeň tehotenstva
Bez autora: 23. týždeň tehotenstva
Bez autora: 26. týždeň tehotenstva
Bez autora: 32. týždeň tehotenstva
Bez autora: 36. týždeň tehotenstva
Bez autora: 39. týždeň tehotenstva
Bez autora: 38. týždeň tehotenstva
Bez autora: 37. týždeň tehotenstva
Bez autora: 36. týždeň tehotenstva
Bez autora: 35. týždeň tehotenstva
Bez autora: 34. týždeň tehotenstva
Bez autora: 33. týždeň tehotenstva
Bez autora: 32. týždeň tehotenstva
Bez autora: 31. týždeň tehotenstva
Bez autora: 30. týždeň tehotenstva
Bez autora: 29. týždeň tehotenstva
Bez autora: 28. týždeň tehotenstva
Bez autora: 27. týždeň tehotenstva
Bez autora: 26. týždeň tehotenstva
Bez autora: 25. týždeň tehotenstva
Bez autora: 24. týždeň tehotenstva
Fotogaléria
Ahojte babulky....chcem sa s vami podelit o svoju radost 🙂 dnes som bola na kombinovanych testoch a 3D ultrazvuku....nase babatko ma 5,33cm, dve rucicky, dve nozicky, 5 prstekov na rucke.....srciecko nam krasne bilo a bolo ho aj pocut 😀 .....len sa nechcelo dat odmerat 😅 ....trosku potrapilo Dr. kym ju dostala do spravnej polohy.....namerane hodnoty su v norme a aj prietoky...... zatial je vsetko tak ako ma byt 😉 ...tesim sa velmi ale zaroven mam aj tak obrovsky strach....
monika - gratulujem, musi to byt super pocit 🙂
@nonika parada, take pekne spravy tu mozu byt kazdy den, zle nech nas obchadzaju 🙂
baby ktoré ste už 12-13 týždeň nevoľnosti už ustúpili? Ja rátam dni kedy už bude fajn, tak či sa môžem tešiť 😅
čo sa tyka nevolností,mna este tiež napína ale závisí to od vôní...alebo mám vyslovene nechut na niektoré jedlá,hlavne sladkosti...ale napr,tresku by som mohla jest stále 😀
@seba1 aj mne je casto zima,asi to súvisí s tehotenstvom.Stáva sa mi to hlavne v noci,ked sa nahodou odokryjem alebo v sprche
@mnamko no na tom urologickom čaju bolo napísané, že je nevhodný pre ženy kojace a tehotné... tak neviem.. najlepšie sa poradiť v lekárni...
ahojte kočky...dnes sme prišli od dokyho, NT dopadol vyborne, aj sme veru narastli... zodpovedáme 12tt+2,a moje drobčiatko mi zakývalo 😵 😵 potom došiel kuknuť aj tatinko a bol celý natešený, že jee ono to ma dve ručičky a j s prstami, dve nožky, srdiečko, pekne bolo vidieť na hlavičke aj komory mozgu 🙂 😵 a potom bolo veľmi akčné... len sa vrtelo.. mavalo... z jednej strany na druhu 😅 a sa čudujem, že čo ma brucho pobolieva 😅 🙂 Bol to zažitok. Ale som rada, že sme v poriadku 🙂 😉

@janush ja som bola cca pred mesiacom na utz a odber krvi, teraz idem 29.9.
@barborkach no moja svokra a muzova rodina tiez reagovali na prve dost zvlastne 😖 akoze tym stylom, ze naco nam dieta, ze to nie je hracka, ze co sme si to vymysleli. dufam, ze teraz si to uz nemyslia, kedze oproti svagrovcom sme usporiadana rodina a nase dieta je happy a vobec... teraz svokra reagovala ze ci 2 ci 3 vnucata ved to je jedno. jasnee ked ich vidis raz za 2 mesiace, teda tie nase, svagrovci tam byvaju.
nasi su ina kapitola ti snivali o v nucatach uz odkedy sme skoncili skolu :D a samozrejme aj sa patricne staraju, ked sa jeden den neozveme, tak uz volaju ze co s nami :D
@mnamko to je neprijemne, daj si urologicky cajik alebo chod rano k dr v tehotku take netreba zanedbat