icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

pippi84
20. sep 2010

@maahuliena krasne 😀 aj ja chcem uz 😉

maahuliena
20. sep 2010

@pippi84 bolo to nadherne 😵 a kedy ideš na poradnu?

nadenkaaa
20. sep 2010

@janemari aj ja som A negativ a moj mm je 0 pozitiv ale budu sa kontrolovat protilatky a po porode ti pichnu rhegu ako prevencia pred komplikaciami pri druhom dietati ak by znovu zdedilo rh neg. faktor.
Ide o to ze pri prvom dietati sa ti tvoria protilatky RH a vzdy pri nasledujucich tehotenstvach protilatky nicia cervene krvinky dietata a bud byva silna novorodenecka zltacka alebo az exanguinacia krvi -vymena -ale to je len v indikovanych pripadoch .Vobec sa tymto nezaoberaj a netrap sa a uzivaj si svoju fazulku v brusku 😵

janemari
20. sep 2010

@nadenkaaa ja sa netrapim,len viem o tejto komplikacii a druhe dieta uz nebude.Budem verit ze vsetko bude pri tomto prvom v poriadku. 😉

nadenkaaa
20. sep 2010

@janemari pri prvom nebyvaju tieto komplikacie -lebo pre telo matky je to prvy krat co bude v pripade rh inkompatibility vytvarat protilatky
ako sa inak citis? mne je stale celodenne zle 😝

janemari
20. sep 2010

@nadenkaa no ja mam aj ine komplikacie ikrem Rh a celodenne nevolnosti pokracuju.Dnes som doobeda vracala cca 5 krat,skusila som zjest zeleninovu polievku ale aj ta isla von.Az neskor som si dala rybaciu a tu mi zaludok prijal.

nadenkaaa
20. sep 2010

@janemari tak to vracanie ti fakt nezavidim 😖 😖 ja sa vobec musim nutit do jedla a je zaujimave ze mi ide na chut same klobasky slanina s horcicou ,cibula a kysle uhorky alebo calamada hrozne ten moj jedalnicek 😅 😅 ,sladke vobec nemusim a kedysi som nemohla bez sladkeho ani den prezit 😀

janemari
20. sep 2010

@nadenkaaa tak mame rovnaky jedalnicek.Napriek tomu ze som bola keksikova a cokoladova teraz sladke vobec nezjem.A ked si aj nieco dam tak to vyvratim.

petasllov
autor
20. sep 2010

ahojte, dlho som tu nebola. nie je čas ani chuť. nemám dobré výsledky na štítnu žľazu, tak som bola minulý týždeň na endokrinológii, podrobné výsledky budú koncom týždňa, tak len čakám, ako to dopadne. Doktorka vravela, že to nevyzerá tak zle, ako ma nastrašil môj gynekológ, najhoršia je tá neistota. a zajtra mám ťažký deň, idem na sono a na meranie NT, tak sa hrozne bojím. celú noc nebudem spať a dúfať, že to bude ok. 😖

smajka
20. sep 2010

katuska26 - citim s tebou, tiez si pocitam ze este 2- 3 tyzdne a dufam ze bude lepsie. 🙂 ja som inak na mentolovych cukrikoch, celkom zaberaju ked mi je zle. vzdy ich beriem ked idem von 🙂 pri prvom mi po 3mesiacoch ako keby utalo. byvalo mi velmi zle a potom super, len neskor zase zacala zaha...tak uvidim ako to bude teraz.

smajka
20. sep 2010

@petasllov -drzim palce aby zajtra vsetko dobre dopadlo. neboj, bude dobre 😉

tikuska
20. sep 2010

Ahojte, ja mám tiež termín v Apríli, aj keď jedného drobca už máme doma asi nám nestačí 😀

Ked je chuť na kyselé mal by to byť chlapec a ked na sladké tak dievča. Uvidíme ale pri 1. sa mi to potvrdilo.
Na záhu sú najlepšie nesolené mandle to mám odskúšané. 😅

pippi84
20. sep 2010

@maahuliena buduci tyzden 😉

bosacka
20. sep 2010

@petasllov - drzim moc palce, aby vsetko dopadlo dobre...
@maahuliena - to muselo byt super, vsetko vidiet 🙂
@tikuska - a ked nemam chut ani na kysle, ani na sladke? 😉 chuti mi sice ovocie, ale oproti vsetkym sladkostiam, co som zvykla pojest predtym, je to zanedbatelne 😵

pippi84
20. sep 2010

@tikuska ajaaajaaaj 😵 takze to vyzera, ze budeme mat potom chlapca, ja jem vsetko, co je kysle a slane a este k tomu stiplave. na sladke mi ani nenapadne. aj mlieko mi velmi chuti 😵 ale citim sa strasne "skareda", vyrazky mam ako v 15.r 😎

katuska26
21. sep 2010

@maahuliena jej super maličké akčné v brušku :D hihih....... mňa sa Vikinka ráno spýtala že čo sa snívalo červíčkovi a vždy keď sa lúčime dá mi božtek a božtek na bruško pre červíčka 😀 aj včera na balete mne jeden a červíčkovi tri na bruško😅 dúúúúfam že jej to vydrží a nebude žiarliť i keď tomu asi nezabránime 😒 no uvidíme 🙂 zatiaľ je úžasná...
pekné ránko želám tehuľky 😉

mirka7582
21. sep 2010

@nonika 🙂

katuska26
21. sep 2010

@petasllov držíme palčeky, všetko dobre dopadne 🙂
baby inak ani mne nechutí jesť sladké absolúúútne, pri Vikinke som jedla sladké ale neviem či hneď od začiatku ale do konca 😅 ešte aj pred tým ako mi plodová voda odtiekla som schrúmala fidorku 😀
A teraz mi chutí ovocie, minule strašidelná chuť na segedín tak mi mužíček navaril mňaaam 😝 Ale jedla som už aj sladký obed tak neviem, ale vyslovene sladkosti mi na chuť nejdú.... 😕

mirka7582
21. sep 2010

dobre ranko 🙂

barborkach
21. sep 2010

ahojte zienky. tak nasi uz vedia. mama a svokra v pohodke ale ti otcovia..to je sorta 😀 ziadne extra emocie, dokonca trochu neprimerane reakcie..no akoze 🙄 😒 neriesim...
vcera som bola taka nervozna, a bolelo ma trosku brusko, tak si myslim ze so stresov..takze sa nestresujte, hej? 😉
tesim sa z vasich dobrych spraviciek, len tak dalej, hlavne nech su drobceky zdravucke
mne uz tiez presli tie tazoby na zaludku co som mavala, ani prsia ma nebolia. tak sa tesim 😵
inak asi zo 3x som mala v brusku taky divny pocit, akoby som citila nieco co som predtym nikdy necitila, no ale zrejme to bol len pohyb criev, ale neviem neviem 😀 predtym som to nikdy nezazila..ja viem,na pohyby babatka je este priskoro..buduci tyzden mame velke sono, nevem sa dockat

seba1
21. sep 2010

@pippi84 ja by som povedala, že podla vyrážok by to malo byť skôr dievča. Ale neviem, či toto všetko nie sú len babské reči 🙂 .
@petasllov nech ti to dobre dopadne!
@barborkach svokrovci sa mi zdá, že to vzali trochu rezervovane a naši skôr s obavami, či to zvládnem, ale snažia sa to brať skôr pozitívne a mama chce zostať na dôchodku, aby mi viac pomohla. stými pohybmi je to podľa mňa tak, že sa pozorujeme a teda samorejme si všimneme aj to, čo bežne nevnímame a zdá sa to iné. Potom keď už s istotou budeš vedieť, že cítiš pohyby, treba si ten pocit porovnať a potom vieš, či to, čo si cítila predtým, boli pohyby.

barborkach
21. sep 2010

@seba1 je to haluz, rodina by mali byt ti, co ta podrzia, nie pochybovat o nas, ci a ako to zvladneme..akoby zabudli na svoje mlaaadiii 🙄 tiez nemali vsetko tip top a mali deti a co nam chyba? nic, vychovali nas, mali sme sa dobre, nic nam nechybalo.. jasne ze to zvladneme aj my a vsetky pochybnosti nie su namieste 😒 😠
ale ako som povedala, neriesim. bolo to nase rozhodnutie a stojima si za nim a tesime sa a to je to najdolezitejsie 😎
pohyby to takto skoro vraj byt nemozu, ale ja sa ani nejako nepozorujem, to zas nie..
podla mna to moze suvisiet s trosku inym ulozenim criev, ze to citim inak.. neviem 😅

asteri
21. sep 2010

Ahojte aj ja by som sa rada pridala, tiez to vyzera na aprilovca. Vcera som bola u Dr. a videla som aj srdiecko, tak som strasne rada. Dostali sme aj prvu foto. Male meria 1,95 cm - je to este maly chrustik...uvidime ako to bude s terminom ten este Dr. nespominal...podla MS 27.4 ale to sa moze zmenit

seba1
21. sep 2010

@barborkach ja to od našich neberiem negatívne, oni sú zasa vo vyjadreniach opatrní a nepoužívajú silné slová. Aj podľa mňa to môže byť s tými pocitmi v brušku tak,pretože je to tam teraz zmenené, že tam zrejme prúdi väčší objem krvi a určite aj ďalšie veci.

mnamko
21. sep 2010

Ahojky,no ja sa už tiež nepozastavujem nad tým čo mi kto povie,lebo reakcie kamošiek ma dostali to úvah či si to radšej nemám dať zobrať,ale nechápem prečo?veď už viem ako to z deťmi je,a predtým som nevedela nič,že si nebudem užívať a čo ,aj tak môžem zobrať malé a ísť, a do barou nechodím dobrých 10rokou radšej si pospím.
A vám čo ste boli už na poradni tak závidím,ja mám stále taký blbý pocit,že to tam neni dobré,aj včera večer mi zrazu bušilo srdce,dostala som strach a nemohla som spať tak trhano som spala.

seba1
21. sep 2010

@mnamko podľa mňa keď ti niekto radí, že si to máš dať vziať, tak to nie je kamarát, ja mám kamošku, ktorá čakala štvrté a rozvádzala sa ,ani jej som sa to neodvážila povedať, aby si to dala vziať, to by som aj ja mala na takom jednaní podiel viny a to by som nemohla zniesť. Keď oni nechcú mať malé v takom veku, tak nech nemajú a ty sa riaď podľa seba.

tikuska
21. sep 2010

Ahojte, pri malom som mávala chuť na mäso a na také jedlá, aj kyselé mi chutilo a čipsy rodinné balenie som zjedla na posedenie. 🙂 Priberala som pomaly a do 7 mesiaca som nosila klasické rifle.
Teraz mám stále chuť na palacinky buchty a sladkosti. Priberám rýchlejšie už teraz som troje rifle vyradila ☹
Ešte mám len 9 týždeň a už to začína byť na mne vidno. Vyrážky mám aj vo vlasoch, hrozné.
No obe tehotenstvá sú bezproblémové, nebýva mi zle len by som spala spala a spala. Ale chcela by som veľmi dievčatko. Aby sme mali párik. 😉

nadenkaaa
21. sep 2010

Caute no ja neviem co sa tyka tych chuti a pohlavia 😀 napriklad moja svagrina jedla cele tehu len slane kysele a ma dievcatko a jej sestra jedavala tony sladkosti a ma chalana 😅 😅

seba1
21. sep 2010

ja si sem tam pozerám, čo píšu v témach september a v október a už sa veľmi teším, keď aj mi to tak budeme mať a budeme špekulovať či tie bolesti sú tie "správne" alebo nie a ktorej sa už malé narodilo a ako prebiehal pôrod. Už by som bola najradšej v tom štádiu, aby som sa nemusela báť, že sa niečo stane. Mám pocit, že teraz si to tak viac pripúšťam, že stať sa môže všeličo a aj sa bojím, ako predtým keď som bola tehotná, akosi som vtedy nepochybovala, či to dobre dopadne.

linea22
21. sep 2010

@pippi84 s tými vyrážkami mi ani nevrav ☹ vyrážky som ani v puberte nemala a teraz je to hrozné.Väčšina žien čo poznám mali krásnu pleť cez tehotenstvo a ja vyzerám hrozne ☹