Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
Dobre ranko tehulky 😀 @maahuliena ahoj nebola som doma cely tyzden boli sme na chate 🙂
ja by som šla hneď do Turecka, aj sa mi včera snívalo , že sme tam 🙂 , mňe je stále zima, aspoň by som sa poriadne zohriala 😉
@mnamko reakcia mojej kamarátky keď som jej povedala že som tehotná bola asi takáto : pojdeš na potrat, nie??? A pritom aj ona je tehotná! Máme rovnaký termín pôrodu presne na deň. To ma docela dorazilo. Tiež mi nebolo všetko jedno, keď som zistila že som tehotná. Ja mám deti hrozne rada a neviem si prestaviť, že by som si to dala zobrať. Som zvedavá aj na reakciu staršej dcéry a svokrovcov. Ale čo sa týka tých si z toho určite nič nebudem robiť. Ale ešte si to určite pár týždňov necháme pre seba 🤐 . Až budem vedieť že je všetko v poriadku. Špinievam stále. Uvidíme čo sono na budúci týždeň.
@kaprik1 no tiež pekná reakcia,mala si sa opýtať ,že či ide ona.
Ja som sa sem včera ani pooobede nedostala decká celý deň na facebooku.
Mňa ani brucho nebolí len mám také divné pocity na lavej strane,neviem či to štípe,páli alebo čo.Ladvina už nebolí asi mi hlavne pomohlo,že mi muž dal horúcu vodu do flašky a ja som si ju dala pod deku,
bruško som mala aj ja už večšie ale ako keby sa stratilo,no neviem hádam je včetko o.k. musím vydržať do budúcej stredy,
@kaktusik007 to ti nadala,keď čakáš teraz?no ja som ostala takto tehotná tiež a vôbec neľutujem,všetko som robila naraz a do školy som ich dala tiež naraz,syna som dala o rok neskôr,takže sa neboj.
@mnamko takto som to mala aj ja pri druhej, keď sa narodila. Staršia mala už za pár mesiacov desať. Ona moc nikdy po súrodencovi netúžila. Skoro po desiatich rokoch sa jej narodila sestra a teraz keď sa dozvie že budeme mať, no neviem... Ale má zase o tri roky viac, tak hádam to bude troška iné. Ona vždy vravievala, že ani svoje nechce. Keď bude chcieť, tak že si adoptuje. Bola strašne dlho jedináčik a aj bola dlho jediné dieťa v rodine. Nejak extra tiež nepomáha. Má svoje. No čo už... Uvidíme ako bude teraz, ale ešte tomu necháme troška času.
@mnamko hej, presne tak... ze ako som to tomu starsiemu mohla urobit, co som taky sebec, a podobne hlasky.... 😠
@kaktusik007 myslím, keď ich uvidia, ako sa spolu hrajú, keď bábätko trochu podrastie, ako si kvôli vekovej blízkosti rozumejú, to potom každého prejde.
@kaktusik007 nebojkaj,ja som tiež počúvala ako to zvládnem a podobné kecy,a keď sa narodila Aneta nikto mi s Milošom nepomohol,muž umrel keď mali decká 3 a 2 roky a sama som sa musela obracať a ešte počúvať sprosté reči od svokry,keď som niečo nedovolila,akurát budeš musieť kupovať všetko dvojmo a aj rovnakej farby lebo to boli bitky kým som pochopila, že iná farba nesmie byť.A naraz vyrastali a tak to ušlo,že až ,hlavne teraz keď boli na strednej.
Teda baby Vám čo rodina a kamarátky nedoprajú šťastie nezávidím, nič si s toho nerobte ja to poznám. Moja matka na mňa kašle od 15tich, to že vôbec som ju absolútne netrápi, súrodenci ma poznajú len ked mám plné tašky a peniaze.
Preto som si založila vlastnú rodinu, teraz som spokojná a to čo si myslia ostatný ma nezaújma, prežila som si otrasné detstvo tak už sa nad ničím nepozastavujem.
Ja Vám prajem aby ste boli šťastné a užívali si bábätko kým je ešte v brušku a aj potom. Ja som sa tešila na malého len aby už bol na svete a za mesiac som ani nevedela že som rodila.
Teraz mi nemá kto pomôcť a musím zvládať sama malého aj dom aj všetko. Malý už začína byť čibíz cez deň mi nechce spávať a v noci je každú chvíľu hore tak si ani neodpočiniem, teraz ked som tehotná by som stále len spala. Ale nejak to zvládam, len nemám čas na seba.
@linea22 repik sa da kupit suseny v lekarni...ja ho mam od nasich, zbieraju a susia niektore bylinky 🙂 das si trosku repiku do misky, zalejes prevarenou vodou, nechas vychladnut a potom si vatovym tamponom pretres tvar 🙂 nieje dobre robit to moc casto, aby nevysusoval pokozku 🙂 mne to vzdy dobre stiahne tie zapalene vyrazky 😉
@tikuska s tým časom je to hrozné. Keby tak bol deň dlhší, aby sme stihli všetko čo potrebujeme a potom si stihli aj odpočinúť. Naša má už vyše troch rokov a stále nespí poriadne. Možno za to môže aj reflux troška. Ona sa mi hrozne dusievala keď zvracala. Nevedela sa potom nadýchnuť. Prvého pol roka som po pôrode skoro nespávala, lebo som sa bála, že sa zadusí. Dovtedy som bola 3x chorá a mala som teploty okolo 39. Manžel chodil aj na týždeň preč. Tiež nám nikto nepomohol. Ale čo už. Zvládli sme to. Tak uvidíme ako bude teraz, ak sa nám to podarí do šťastného konca dotiahnúť.
@tikuska tak to o tom spanku mi hovor..... ako ja nastastie tu moju matku mam, aj teraz prisla - ani nie preto ze mi chce pomoct, ale preto ze sa tu chce vystatovat ze aha, toto je moj vnucik.... vymena nazorov bola teda teraz desna....
ale beriem, mam vyhodu, mozem si ist lahnut.... a ty o tom asi iba snivat..... 😒
@kaktusik007 aj ja by som išla búvať,
ahojte baby, chcem sa opytat, nema niektora problem so supanim koze medzi prstami na nohach?? zrejme je to nejaka plesen, ak si dobre myslim.. pozerala som si na to nieco, ale vsetko nie je vhodne pre tehotne, alebo po porade s lekarom...neviete mi nieco poradit??? za posledny tyzden sa mi to zhorsilo, az mi to zacina praskat do krvi..velmi neprijemne... 😒 nemate skusenost?
@kaktusik007 no podla mna si presny opak sebca, ked budes mat do roka 2 deti 😎 Ja sa priznavam bez mucenia, maly vekovy rozdiel nie je nic pre mna, ja som si chcela po prvom "oddychnut" a mat druhe az ked ten prvy je uz viacmenej samostatny, 2 co potrebuju moju 100% starostlivost by som asi tazko zvladla. Klobuk dole kaktusik
my sme mali vcera vymenu nazorov s muzikom, mala som sakra tazky den v praci, este aj rodicovske bolo, dosla som o 6tej domov a ked som sla o 8,30 spat ze z coho som unavena, ked som cely den NIC nerobila 😠 no tak sme sa povadili, prevetrali kus kludnu domacnost, a mozme ist dalej 🙂 nakoniec som zaspala o 23,00 a maly sa dovalil o 23,45 ku nam do postele tak som menila poziciu ja k nemu.
@barborkach ja som to mavala, daval som si canesten ked som este nebola tehotna alebo mi poradila pani ku kt. chodim na pedikuru urobit odvat z repika a harmanceka spolu, lebo repik ma protizapalove ucinky, ale moze byt agresivny a harmancek upokojuje a lieci a spolu sa nejako vyrovnavaju 🙂 skus, snad pomoze aj tebe. mne to teraz preslo uplne 😉
dnes mam totalne minusovy den... vstavala som skoro, dnes asi robim aj taxikarku, lebo kazdy potrebuje niekam hodit, tamten zas pride na stanicu a treba ist po neho, lebo nema kto a tak... samozrejme popritom robota a aby toho nebolo nahodou malo este si aj skolu musim doriesit, tak som sa tam dnes vybrala a predomnou bolo cca 45 ludi... no ale co cakala som, a neviem ci to bolo tym teplom, alebo statim, ci vsetko spolu ale normalne som mala bodky a biele pred ocami a bolo mi na odpadnutie, tak som sa pobrala, pojdem este skusit poobede, snad tam bude menej ludi... ozaj a dnesny highlight.. co som sa ja zaprisahavala, ze nebudem vracat, lebo to neznasam, tak som v robote neodolala a vracala.. inac neviem kurnik, ako keby mi bolo od pondelka kazdy den horsie... snad to prejde... Takze tot vsio odo mna zatial 🙂 Krasny dnik prajem

Ahojte... 🙂
@tikuska - diky za tip.. pojdem si to precitat co to je za zazrak 😉 mam pocit ze uz mi troska tie vyrazky ustupuju.. najviac ma stvu tie na krku... 😒 musim to maskovat rozpustenymi vlasmi 😀 😀
@brumca - NT robia len doktori co maju specialne sono a certifikat ze to môzu robit.. 😉 mne moja doktorka vôbec o tom nepovedala tak ja som sla sama na kliniku kde som vedela ze to robia 😉 a od mojej som si vypytala odporucenie a preplatila mi to poistovna... 🙂
@petasllov - ja som na tom s tou stitkou rovnako.. tiez som nikdy nemala problemy, len teraz ma doktorka dost vyplasila.. ale ked som volala s endokrinologickou ta mi povedala, ze ak je celkove TSH v norme tak sa netreba bat, ze ono to tam niekedy ostatne vyskoci vplyvom tehotenskych hormonov.. 😉 ja som objednana ku endorkinologicke na 6.10. tak som zvedava...