Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@kondi33 ad jeden, necitala som navrh zakona, ale ked raz mam rozhodnutie o vyske rodicovskeho vo vyske 256€ do dvoch rokov veku dietata, tak idem podla tohto zakona.... jedine, ze by som chcela potom pracovat popri, tak tym ma mozu "donutit" akceptovat novu ucinnost, cize mozem dostavat 190€ a pracovat, alebo 256€ do dvoch rokov veku a 164€ potom, ale pracovat nesmiem..... vela mamiciek, co nastupili na matersku pred 01.01.2010, beru rodicovsky po starom a pracuju popri..... lebo mali inu ucinnost zakona.... beriem, vacsiny tu sa to netyka....
ten december bol o tom, ze vtedy je uz neskoro, ale este v novembri mas moznost zmenit pracu a ist na pnku a zabezpecit si tak matersku asi 614€/mesiac..... ak mas dieta do 3 rokov veku (ty zial nestihas) tak su tu dalsie moznosti typu prispevok rodicovi a prispevok na starostlivost o dieta...... od ucinnosti 01.01.2011 uz skulinky v zakone o socialnom poisteni sa nebudu dat tak lahko aplikovat, ale stale ak zena pride o pracu ked je v 5tt tak stale ma moznost toto vyuzit v jej prospech, akurat ju to bude uz stat viacej penazi, do novembra na to staci cca 200€, potom sa to vysplha na takych 750€, avsak v porovnani pnka a materska vo vyske 600€ mesacne je to stale dobry obchod.... 😉
@nellie_ tiez nei som z toho nadsena, 66€ mesacne pri dvoch malinkatych detoch si riadne vsimnem..... lenze toto je dosledok toho, v akom stave je stat po 4 rocnom safareni uja fica, mame pravicovu vladu, cize taku, ktora ide cestou nepopularnych opatreni za ucelom setrenia verejnych financii.... nie ako lavica doteraz, ktora populisticky vo volebny rok pridala zenam na materskej 100€ a vobec ju nezaujimalo, aky schodok tym socialnej poistovni spravi.... schodok, ktory musia zaplatit vsetci.... okrem ineho 😖
to mate ako s podporou - tam tiez ocakavajte zmeny v zakone, ale to u mihala tak moc zase nehori, zakon o socialnom poisteni mal pochopitelne prednost..... ako ja s nim suhlasim v jednom - prestahovala som sa z blavy, menila som pracu.... vdaka mojmu prijmu v blave som mala moznost ist na podporu tu v takej vyske, co vacsina mojich susedov nezaraba ani v hrubom.... bola by som hlupa, ak by som tuto moznost nevyuzila a nespravila si polrocne prazdniny.... to iste moj manzel, chcel si otvorit zivnost hned ako sa prestahoval z blavy, ale ja som ho ukecala, a tak sme boli pol roka nezamestnani a prijmovo sme na tom boli lepsie ako vacsina rodin tu okolo nas...... aj toto treba zmenit, pretoze kopec ludi si tie prazdniny jednoducho robi, preco by mali si hladat pracu kde dostanu 600€ v cistom ked maju narok na podporu 400€ a robia si co chcu cele dni.... a teraz si predstav rodinu, niekde v strede slovenska alebo na vychode, kde vdaka platom maju podporu nijaku, a keby hned aj chceli si najst pracu, tak ani za toho pol roka podpory nestihnu... preotze tam proste ta praca nie je..... toto je tiez nefer 😉
@mirka7582 ja pracujem v lekarni, takze paralen som si dala aj ja, jeden den dokonca dva, pretoze je lepsie, ak si znizis teplotu, ako keby si mala vyse 38 oC a to by malickemu viac prekazalo. takze paralen mozete.
do nosa pinosol, na cmulanie su super propolki (sipka, malina - mnaaam ) a este septisan sa moze, ine nie.
ja som si dala horucu vodu a asi 5 kvapiek pinosolu do nej a tak som sa naparovala a o dva dni som volne dychala nosom.
prajem nech to prejde 😵
@mirka7582 paracetamolum je v pohode, to mozes brat aj ked si tehotna, s tym vypotenim ale opatrne, neviem ake si mala teploty, ale ak to islo uz k 38 tak radsej paralen, pretoze teplotu treba zrazat a 38,5 je uz pre babatko kriticke.... 😖 som bola v 15tt v 40tkach, v nemocnici, som si to preskakala minule..... antibiotika, infuzky..... ale malinky vdaka bohu sa udrzal, ako som sa dozvedela neskor, je to skor vynimka..... je zdravucky, az teda na to, ze nemame imunitu a mame alergiu na bielkovinu kravskeho mliecka, ale pochybujem ze to mal kvoli mojim 40tkam horuckam v tehu....
@mnamko drz sa, hlavne si nepripustaj nic zle, pretoze aj myslienka tvori svet a este si to nedajboh privolas.... 😠 bude dobre, neboj 😵
@mnamko to ani ja necitim, ze som tehotna, brucho mi sice vykuka, lebo ja som chuda a to hned vidiet, ale citim sa fajn, ziadne zvracanie, som kazdu chvilku len hladna a stale chodim na Wc pozerat, ci je vsetko ok, ci nekrvacam, ze mi az tz toho obcas sibe, v pondelok idem k lekarovi a potom ounamujem v praci, aby nebolo neskoro. cloveka uz dnes moze vsetko pekvapit a vypoved za to, ze som nieco tajila mi pride uplne nevhod.
neboj, vsetko je dobre a bud rada, ze ti nie je zle, prsia ani mna uz nebolia 😵
Diky za povzbudenie,no len ma to prekvapilo,že som taká bez žiadnych príznakov,len ma stále čosi pobolieva,
@mnamko - hlavne klud 😉 ja sa tiez necitim tehotne.. ale vôbec..keby nemam troska vybehnute brusko tak ziadny iny dôkaz ani nemam.. 😉 kedy ides do poradne?? ale neboj jasne ze je vsetko v poriadku... 🙂
@kaktusik007 - no ved uvidime ci to prejde ten zakon.. 😒
@kaktusik007 celkom som nepochopila tu zmenu prace ...
@smajka tak to mame rovnake stavy , ja keby som mala taketo priznaky aj pri malej, velmi tazko by som sa rozhodovala, pre druhe, preve tehotenstvo som si uzivala, chcela som byt tehotna aj 3 roky, az sa mi doktorka smiala, ze taku stastnu tehotnu zenu dlho nevidela, ale zase porod som mala brrr. hnusny . ale co uz nieco musi byt aj zle. 😒
nech nam tie stavy rychlo pominu.
@pippi84 zakon 461/2003 v zneni neskorsich predpisov, konkretne paragrafy ohladom rozhodnych obdobi.... je to na dlho 😀
@kaktusik007 juj pozeram ,ze mas 5 mesacneho synceka auz cakate druhe, klobuk dole. ze to zvladnes. 😉 kojis malinkeho?
@zuzin78 nie, kojili sme sa 14 dni.... 😠 asi aj preto sa to podarilo ani neviem kedy a ako 😀 😀 😀
@kaktusik007 to mi je jasné, že po šafarení uja fica to tu takto vyzerá, preto som ho nevolila ale tak nech škrtajú niekde inde a nie na matkách s deťmi, kde matka je závislá vyslovene len na RP, toto nie je zvýšenie RP ako sa prezentujú a ktomu , že máš rozhodnuté o výške príspevku - pokiaľ rozhodnú, že to bude platiť spätne taj sa to dotkne všetkých, akože som nasratá na nich, hlavne, že hlásali, že sa nič nedotkne obyčajných ľudí, ale zatiaľ ten pocit nemám.
@kaktusik007 ja malu este kojim,ale uz len tri krat za den, rano, na obed a vecer . 😵
@mirka7582 ja už som prechladnutá asi týždeň, ale bez horúčok, takže paralen som si šetrila len na ten prípad, keby som mala aj horúčku, vtedy to už treba.
Ináč som si objavila v skrini asi trojročnú zimnú bundu, ktorú nemali vtedy menšie číslo a zisťujem, že táto je taká široká, že by som v nej mohla prežiť zimu, takže toto mám vybavené. Som si skúšala rifle v C&A, ale akosi som si nevybrala, jedny sa mi zdali, že mi vôbec strihovo nesadli a druhé boli moc akurát, tak som si povedala, že to ešte skúsim v obyčajných a potom za nejaký mesiac tam pôjdem ešte raz.
@seba1 pri malej som nic taketo nemala, citila som sa super , bola som vysmiata tehulka. teraz je to naopak, hadam to rychlo prejde, ja nastastie nevraciam,ale stale mi je na vracanie, tak nic skoro nemozem jest . len nasilu, a potom to predychavam, a cakam, ci to ostane vo mne alebo nie.
☹ ☹ ☹
mame rovnaky termin porodu,ale ja si myslim,ze aj toto sa narodineskor ako sa mi narodila malinka. 😅
@pippi84
@kaktusik007 babenky teplotu som nemala ale ma bolela velmi hlava ale dala som si iba polku tabletky 🙂
@nunusimi neznasam natku . vsetci su okolo mna chory ☹ ale aspon hlava ma neboli uz
@mnamko ja sa už takisto vôbec necítim tehotná,absolútne žiadne príznaky - prsia ma neboli už dávno,vlastne citlivé som ich mala asi len v období,ked som sa o tehu dozvedela,potom už nič,sú asi o číslo väčšie,ale nič viac...vlastne teraz sa cítim vynikajúco,ani ma nič nebolí,ani nikde nepichá...možno je to tým,že už pomaličky prechádzam do druhého trimestra 🙂 a čo sa týka brucha,tak ráno úplne spľasnuté,potom ked sa najem,tak už čosi vykúka,cez den sa zväčšuje a večer vyzerám akoby som už bola v šiestom mesiaci 😀 v prvom tehu som to takto nemala,bruško sa ukázalo až začiatkom piateho mesiaca....
@zuzin78 mne sa starší narodil deň po termíne, nenechali ma prenášať, nevieš teraz to ako robia, keď nie sú problémy, nechajú? Radšej som za prirodzene rozbehnutý pôrod, tak ako to bolo pri druhom synovi. Uvidíme ako sa nám detičky narodia, ináč ja mám narodeniny 12.4., možno to bude darček ku 33.nar.
hoky opustam vas, idem vonku s malinkou papa
aj ja idem, treba manželovi uvariť obed, ale moc sa mi nechce, ešteže mám vymyslené také rýchle jedlo 😝

Dobré ránko-No tak to je iná bomba stou materskou,čo už sa nehanbia,hlavne že Mihál povedal.už neviem akú sumu má na 3dni,tak čo už je debil alebo čo,to nám bolo treba takúto vládu,aj celá Radičová nech ide do zadku.
Baby ja neviem ale už druhý deň sa necítim vôbec tehotná,prestali ma bolieť prsia,brucho sa stratilo,únava žiadna len taký divný pocit v pošve,aj som chcela ísť doktorovi,ale čo by si o mne pomyslel,tak vidržím do stredy ale mám strach