icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

mirrinka
23. sep 2010

@seba1 ja dnes tiež rýchlovku - granadír 😀

mnamko
23. sep 2010

pozerám,že ste akési ponachládzané,tak sa rýchlo uzdravte,paralen sa môže v tehu mi kedysi povedala doktorka, keď ma strašne bolievala hlava,
a termíny máte aj zo svojimi narodkami ja mám termín 25.4 a muž má 30.4.narodky.
No o tom krvácaní to asi nebude až tak pravda,lebo niektoré kamošky ani nekrvácali a na poradni sa zistilo že malé nežije,tak neviem ja keď som mala potrat a mimom.tehu tak som krvácala,ale nám sa to nestane mi sme šikulky 🙂
Aj u vás tak krásne normálne super teplo.Ráno bola strašná hmla,keď som išla na aute,
ja už tiež neviem čo variť,plná chladnička a decká furt že neni čo jesť,

nadenkaaa
23. sep 2010

Caute kocky tak sme sa vratili dnes od dokiho a uz mame knizku 😵 😵 😵 vraj zodpovedame tyzdnom aj podla UTZ
a mame uz skoro 4 cm a bolo uzasne sledovat co tam drobciatko vyvadzalo za kusky 😵 😵 😵 😵
Som stastna ,strasne som sa bala ako dopadneme 😔 ,NT screening mame 6.10 tak to budu dalsie strachy 😅 😝

mnamko
23. sep 2010

@nadenkaaa krásna fotečka,a ako si to videla lebo môj doktor má sono pri mojej hlave ,si mu povedala,že to chceš vidieť?

nadenkaaa
23. sep 2010

moj doki to ma natocene tak ze vidim na to aj ja a vsetko mi podrobne opisuje -videla som aj ocicka aj pusinku 😵 a tiez som mu povedala ze chcem fotku a on s tym nemal problem 😉

nellie_
23. sep 2010

@mirrinka - aj ja prave obedujem granadir.. s poriadnou davkou opecenej oravskej slaniny a uhorkami.. normalne ze tehu menu 😀 😀

@nadenkaaa - gratulujem ku knizke 😉 🙂 A neboj NT dopadne dobre 😉

a je to veru uzasne vidiet babo na sone...doktor ku ktoremu chodievam ma velikansku obrazovku na stene a tam krasne vidime babo ako v kine 😵 😵 Lebo moja doktorka ma len take starodavne mini sono a otocene tak ze nic nevidim.. mne az po vysetreni ukazala uz zastaveny obraz ze kde ma babo rucicky a nozicky a tak.. ale u druheho doktora je to uplne super 🙂 🙂

babe19
23. sep 2010

ahooooj 🙂 krásna fotka nadenkaa! ozaj,mne neviem či budu robit NT,asi nie, v utorok som bola o dokyho, uz som bola 12tt+3dni a len UZV. na dalsiu kontrolu mam ist 19.oktobra,cize uz budem 16tt+3dni. tak vtedy sa to uz asi nerobi,ze? mozno vyzeram hlupo,ale vedeli by ste mi vysvetlit aky je rozdiel medzi ultrazvukom a screeningom??? 😉

mnamko
23. sep 2010

@nadenkaaa tak sa ho opýtam či sa to nedá otočiť,
ozaj teraz to hovorili v rádiu,ten rodičovský je istý od 1.1. 190eur pre všetkých to je ten od pol roka dieťaťa?predtým je materská,že dúfam že nezrušia to DNP a ten príspevok čo bol asi 28000to robilo,že?

pippi84
23. sep 2010

@mnamko ja mam pocit, ze prispevok nebude.
jednotna materska nie je vobec spravodliva 🙄

seba1
23. sep 2010

@pippi84 myslíte príspevok pri narodení a príplatok k tomuto príspevku? Ak áno, ten by vraj mal zostať.

katuska26
23. sep 2010

baby príspevok pri narodení dieťaťa zostáva,aj materská, jedná sa len o jednotný RP 😒 A inak vy si platíte DNP? Ja áno a som zvedavá koľko to vyjde... 😕 Platím si z maxima a ono sa to počíta za posledné dva roky alebo ako, lebo ja si to platím už druhý rok..... 😕

smajka
23. sep 2010

@zuzin78 - mne sa mal maly narodit 21.maja a narodil sa az 31.maja. tiez mi vyvolavali a napokon som skoncila cisarskym.. prisahala som, ze viacej deti nechcem... 🙂 teraz pojdem urcite na planovany cisarsky.

mne bolo povedane, ze ak mi je zle pocas tehotenstva, tak to su dobre priznaky,ze vsetko je v poriadku. 🙂

kondi33
23. sep 2010

@kaktusik007 takže práve to bolo v médiach je to pre všetkých 190 eur, to že máš rozhodnutie o výške RP v sume 256e je síce pekné, ale od 1.1.2011 ti príde nové rozhodnutie, v ktorom bude 190 e, sila toto..... 😠
ešte nech zrušia ten príspevok pri narodení a bude to ideálne

mnamko
23. sep 2010

Hlavná vec ako sa hovorí aká je malá pôrodnosť,že ženy rodia v neskoršom veku a šetria hlavne na rodinách tak to už je aká politika.

zuzin78
23. sep 2010

verim, ze nezrusia aj dobrovolne nemocenske poistenie, lebo to by ma uz nahnevali, ja si ho platim, aby som mala maximalnu matersku. 😉

mnamko
23. sep 2010

@zuzin78 no to aj ja,

zuzin78
23. sep 2010

@mnamko ved uvidime, co bude,

mirka7582
23. sep 2010

@nadenkaaa jej super fotka 😉 ja idem v utorok prvi krat do poradne som zvedava na bublinku 🙂

drobec490
23. sep 2010

tak s tym prispevkom je to riadna hlupost,lebo clovek si priplaca aby po pol roku bral vyssiu a oni to teraz zrusia...aspon ze ten prvy polrok nezrusia a mozme brat tu vysoku a aj ten pri narodeni...

marusinka80
23. sep 2010

@babe19 ahoj, velky rozdiel. pretoze ultrazvuk sa robi pri beznej kontrole, no NT skrining je specialne vysetrenie, kde sa zistuju napr. vyvojove chyby (velmi zjednodusene povedane 😉 ).

blackberry
23. sep 2010

Je to skutocne smutne s tym RP, to uz ani na zasmiatie nie je. Ja si tiez platim DNP, aspon na pol roka nech je to lepsie. Mne sa nepozdava to, ze zeny kt. pracuju maju rovnaku matersku ako s prepacenim ciganky, kt. nikdy zamestnane neboli, odvody si neplatia a este z nasej vyplaty na nich prispievame ☹

timejkaa
23. sep 2010

Víťazoslávne hlásim, po mesiaci hľadania vám slávnostne predstavujem moje svadobné šaty 😀
A mňa začínajú s prepáčením s**ť počítačoví technici - začala som sa tešiť, že budem mať komp - a oni zle nainštalovali nový displej či čo 😕 😲 😖
Len tak medzi rečou, neviete kedy najskôr je možné zistiť pohlavie? Lebo ma drahý furt otravuje, že to chce vedieť :// Mne to je vlastne jedno, hlavne nech sú zdraví obaja drobci..

babe19
23. sep 2010

@marusinka80 dakujem za vysvetlenie,si zlatá. tak mne to este môžu robiť? šanca je?

kaktusik007
23. sep 2010

@timejkaa tak svadba???? no toto 😉
pohlavie sa da tak okolo toho 20tt, ale ak je to dievcatko, tak je to neiste do poslednej chvile 😉

nunusimi
23. sep 2010

@mirrinka aj mne sa v prvom ukazalo brusko kolo 5 mesiaca dovtedy plocha :D
@seba1 aj moj bracho je 12.4. 🙂 ale nase babo bude isto skor, kedze bude plavovana sekcia...
drzim palce nech sa tebe narodi na tvoje narodky to bude darcek 😎
@mirka7582 dakujem

@seba1
@zuzin78 ja budem mat este 32 ale v juni 33 tak sme skoro rovnako stare

nunusimi
23. sep 2010

@timejkaa my sme boli na 3D s prvym v 13tt a kraaasne bolo vidno pipika 🙂 aj dr sa cudoval, ze ako krasne sa ulozil. aj keby to bola baba a takto roztiahla nozky tak to vidis.
V tomto tyzdni je babo este malinke, vojde na celu obrazovku a su to krasne zazitky.
Existuje aj test na urcenie pohlavia robi sa z mocu, od 10tt, je to novinka, stoji 49 € len neviem ako je to pri dvojkach....
vraj davaju 98% zaruku.

nunusimi
23. sep 2010

@katuska26 poslednych 270 dni pred porodom sa pocita pokial si dobre pamatam. ja si tiez plati a mala by potom materska vyjst kolo 600€.
ale na...li ma s tym RP 🙄 to nam akoze ma stacit 190e skvele! a to som sa tesila, ze bude lepsie ako pri prvom... no aspon prispevok uz dostaneme pri nom sme mali necelych 5tis SK.

seba1
23. sep 2010

@nunusimi ja si myslím, že to na moje narodky nebude, ale aj tak taký skorší darček by to bábo mohlo byť. Ináč sa mi páči meno Šimon, ale manžel zatiaľ naň nereflektuje, uvidíme za pár mesiacov, s vekom sme zhruba rovnako, ale počtom detí zatiaľ vediem 🙂 🙂 😝 .

katuska26
24. sep 2010

@nunusimi presne tak ja som si pri Viktorke nič nepriplácala PN o ničom, materský príspevok bol tuším 4500 Sk a RP ani nehovorím, no zase sme ukrátené a rozhodí sa to medzi cigánky ktoré si nič neplatia a budú mať viac, to mi nepríde ako fér....no aby sme si odkladali aby nám to vyšlo 😕 lebo vyskakovať si teda nebudeme... 😒 na rodičovskej...

seba1
24. sep 2010

@timejkaa pekné šaty, aj bruško sa tam zmestí, máš už nejaké?