Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@atreyu no je to možné...ale u mňa zatial prevažuje sadlo z predchádzajúce pôrodu 😀 😀 😀
ahojte
ani som Vás nečítala od piatku, tak to dobehnem ... práve som sa vrátila po 2 hodínach od lekára ... myslela som že tam od strachu zomriem a nikdy som sa ešte takto nebála. výsledky afp dobré, ibaže mi lekár nič nepovedal ale rovno ma poslal za genetikom, kt. chvala bohu akurát dnes bol o kanceláriu vedľa ... takže som si počkala a vraj výsledky ok, ale aj tak mi doporučili amniou vzhľadom na to ostatné z minulosti ... môj docent hneď poprosil tohto docenta, kt. vraj patrí k najlepším aby si ma zobral osobne (najprv sa bránil ale nakoniec teda súhlasil) a v stredu teda idem na amnio ... verím že budem v dobrých rukách a že výsledky dopadnú dobre ... dala som to urýchliť nech to stojí čo to chce ... ale teda bojím bojím ...
ináč ma pozreli na ultrazvuku, aby videli či to pôjde a bábo bolo nádherné, sa tam vrtilo a vraj mám aj dosť plodovky tak to pôjde ...
no idem sa trochu predýchať a ukľudniť a už nech je piatok !!!! nikdy som si to ešte tak nepriala ...ale aj tak somr ada že sa to vybavilo takto rýchlo, lebo to čakanie ma raz aj tak asi ....
@urma nad lonovou kostou citis ze mas vypuklinu ako keby si mala plny mechur, s postupujucim tehotenstvom sa vrchol tej vypukliny posuva vzdy vyssie ako sa zvacsuje brucho. Teraz by sme ju mali mat medzi lonovou kostou a pupkom, niekde v strede. ked prejdes rukou odhora dole po celom bruchu tak tam mozno citis ten prechod. ale fakt sa to javi na prvy pohlad ako plny mechur tak ta to mozno myli a myslis si ze to nie je to 🙂
@ Ivetka1981, ja uz mam dve deti, preto som si tymi pohybmi mimiho taka ista
Inak baby, odkedy mi nie je nevolno, len tazko, ja zerem(nie ze jem) ako prasatko. Brucho mam ako pri oboch detoch o dva cele mesiace dopredu. Vsetky deti mam aprilove, takze mozem bez problemov s vypoctami porovnavat. Uz pred otehotnenim som pribrala, a teraz vyzeram ako sumo. Ja sa vzdy strasne hanbim v cakarni na gynde, pretoze som tam za cele tri moje tehu nenasla, nie ze vacsiu tehulku, ale ani taku istu ako ja... 😒
@ivetka1981 no mňa svrbelo tak včera že som asi polku krému vymastila ale prestalo.
S tými pohybmi no ja neviem už aj ja by som rada niečo cítila, keďže je to už druhé ale zatiaľ nič. Od Klaudiky som ako prvé dostala také kopančeky, takže bublinky nehrozili, ale teraz už by bolo načase. No uvidíme.
baby, mna zase svrbia prsia, len tam je to s tym skrabanim horsie, ked nie som doma 😎
A inak pohyby babatka vobec nesuvisia s velkostou brucha, pri mojom prvom tehu som ich ties citila skoro a to som bola relativne chuda a teraz mam milion kg navyse a tiez citim. Ale napr neviem, ci to chcem povedat dr, lebo aj podla zaciatku pohybov sa meni termin, a ja presne viem, kedy som otehu, tak nechcem aby sa nic menilo. Ale moje deti su presne take akcne ako boli v bruchu. Syn menej v bruchu = menej od narodenia, dcera= tie kopance 24 hod boli uz dost neprijemne, niekedy sa nedali vydrzat a uz mi neprisli "ROMANTICKE", a dcera je teraz hurikan, ci tornado, tajfun, alebo proste ten druh , co je v rebricku nqjvyssie... 😀
@danka.chomka hm skusim najst 🙂 a musis viacej pritlacit rukou, alebo?
Pro vsechny, co zapomeli, nebo tu nebyli, nebo se na to vykaslali.....o vikendu jiz probehla aktualizace........
informace, ktere mely byt dodany v tabulce, ktera je pod nickem Aprilovky2012, v albumu APrilovky pokracovani.....
dalsi aktualizace az po shromazdeni vsech zapometlivek...fakt to nebudu aktualizovat kazdy den...
Tzn., dalsi tabulka bude na konci mesice, pokud do teto doby nebudou informace v IP Aprilovky 2012, nebudete ani vy v tabulce 😀 😀 😀 😀
Dekuji za pochopeni, mluvci Aprilovek 2012 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😎
@rene82 ja som bola počas umelých niekoľkokrát na pigd - predimplantačná genetika a nedopadlo to dobre. tak mi to obaja lekári teraz radšej doporučili aby sa to spravilo, aj pre moju psychiku aj celkovo 🙂
@strihalka ja Ti to pošlem až po amnio ... bojím skôr
@urma no ja som si myslela že ho mám dole, aj angelsound keď som priložila v pravo dolu tak som našla srdiečko za chvíľu a dnes mi robili sono a úplne inde to prikladali, tak som z toho bola zmenená ale hlavne že tam je 🙂
@urma ja nepritlacam... 😉
@certica22 @adik109 Baby aj ja som to dnes cítila....akože dúfala som, že budem počuť srdiečko, lebo máme doma stetoskop a strašne som sa sústredila na to aby som počula ťuky-ťuky, ale nekonalo sa....namiesto toho sa bábätko rozhodlo, že mi dá najavo že tam je tak sa riadne napriahlo a koplo rovno do stetoskopu, mala som ho pritlacený tak som cítila ako nadskočil a v ušiach som to tiež pekne počula....hneď som volala mužíkovi,že konečne som čosi cítila....a on že je rád, ale ze je ešte priskoro, takže sa na to nemám upínať 🙂
nech si vraví kto chce čo chce, ja sa usmievam 🙂
@atreyu podla mna svrbenie prs je tym že rastu 🙂 aspon tak mi to vravela že ked svrbia tak rastu 🙂
@peka13 juuj škoda že ja nemam niečo take sčim by som mohla počuvať a zase angelsound .. nemam teraz zbytočne peniaze na to aby somm si to kupila... tak ale už aby začalo kopať a nebudem potrebovať nič na počuvanie 🙂
@atreyu ved toto že teraz je na tneč pristroj už dosť neskoro kedže začne čoskoro kopať 🙂... hej hej viem ked som bola ešte menšia tak mi to vraveli aj pred MS vždy som to tak mala že svrbeli lebo sa mi vždy pred MS o niečo zvačšili...a ja som mala minuli tyžden take že strašne ma svrbeli aj boleli a nejako to znova prešlo :D hh keby aspon po porode mi ostali take prsia dufam že nezmyznu ptm :D
@atreyu aha dnes mi vypadli info o tt - no to mám ale deň :( ja zajtra začínam 17tt - amnio vraj v 16 - 18tt ... ja viem že aj Ty ideš ... už vieš kam?
prsia aj mňa boleli, svrbeli, ale minulý týždeň v stredu uťalo a nebolia, narástli z A na C a dúfam že sa scvrknú späť po kojení 🙂 ale manželovi sa to pááááči ...🙂
@atreyu noo, ako pamela budes urcite vyzerat az do konca kojenia, ale potom sa radsej priprav na radikalnu zmenu...ked som sa videla ked som skoncila s kojenim prveho syna tak som pomaly zacala uvazovat o plastike ked bude po detoch ;) nastastie som rychlo otehotnela, a zase sa to polepsilo, ale viem ze to zase raz bude vyzerat velmi zle ked dokojim aj to druhe, tak si vravim len ze silikon to isti 😉
i ked urcite je aj toto individualna vec, tak mozno budes stastnejsia v tomto smere 🙂
@ancovicka30 no tie prsia snáď nejako prežijem, hlavne nech je malinké zdravé a budem mať dostatok mliečka...dnes už existujú celkom zázračné podprsenky a manžel je závisláč skôr na zadku ako na prsiach 😀 tak dúfam, že ten sa mi moc nezväčší 😀
@certica22 Cez ten stetoskop moc nepočuť, počuť je iba také dunivé(duté) zvuky, myslím, že pohyby ( aj to iba niekedy, niekedy je ticho 🙂 asi spinká) a potom ešte žblnkanie a to sú črevá...srdiečko zachytí iba skúsený človek....No my ho máme doma iba dva dni, kúpili sme ho pre kamarátku na narodeniny, ktorá je tiež aprílovka a viete si predstaviť, keď máte niečo také doma......jasné , že som nevydržala 🙂
@ancovicka30 O tých prsiach a silikóne som už počula nejednu maminu rozprávať. Ja som aj pred tehu mala celkom velké a po ňom neviem neviem, ak ovisnú a vyschnú tak ich možno aj do nohavíc zakašem 😀
@atreyu jasne, prezijes, len pre mna to bol proste strasny sok najma na tom konci, ked som uz nekojila, ale mala mlieko tak vtedy boli poriadne a za par dni take nist 😲 a zadok bude v poho, neboj, pokial este teraz nemas brucho a malo si pribrala, tak to ti zadok velky isto neostane ;) ja som po porode nakoniec ostala uplne chuda, asi o 3 kila chudsia ako pred 1. tehotenstvom, a to som aj predtym bola celkom nizka vaha...a to som jedla vsetko a vela a necvicila nic, ale zato dieta rastlo straaasne z toho mojho mlieka 🙂
a neboj, mliecko urcite bude, vybojujes na zaciatku ak by boli dake problemy, a ani nebudes vediet a budes riesit problem ako s tym skoncit ;)
@atreyu 😵 ale tak mozno aj ty uz citis, len o tom nevies 😉 vravim, pri Ninke som zacala citit take akoby zasklbceky, uplne slabulinke uz tak v 16tt a ked som sa pytala dr, uplne ma zrusil, ze to je nemozne.. ale kedze tieto pocity sa mi stupnovali (najprv som ich citila, len ked som sedela na stolicke a naklonena dopredu) tak som uz vedela, ze je to to a bola som si ista.. a teraz ma to normalne prekvapilo, ze tak skoro.. ale mozno je to tym, ze mam totalne dorezane brucho (tri operacie ☹ ) a mozno tam mam nejake zrasty alebo co a mozno aj preto to tak citit.. ale tak aj placenta vela urobi, mam ju vzadu, tak sa to priam pyta citit to skor 🙂
@urma draha, jasne ze pohyby od velkosti bruska nezavisia 😉 maternicu si nahmatas normalne, je to take tvrdsie, len sa nesmies bat trosku potlacit, mala by si ju mat od lonovej kosti taku vysoku v cm, v kolkom si tt.. nie je to presna miera, mozes ju mat aj mensiu aj vacsiu, ale cca to sedi. Cize ak ja som v 16tt, vzdialenost od lonovej kosti (od pahorku) po vrch maternice by mala byt cca 16cm.. a inak, babo ti rastie vnutri a vytlaca ti vnutornosti vsetkymi smermi, takze aj pri zaludku budes rast 🙂
@certica22 dali sme zaň 14€ a pani v predajni tvrdila, že ho berú aj doktori 🙂 boli tam aj za 6€ ale tie mi neodporúčala, že moje srdce by som na ňom počula ale ostatné veci veľmi zmätene 🙂 tak som si nechala poradiť. Ešte vravela že mávajú parádny za 11€ ale ten mali vypredaný....nie je to až taká veľká investícia...ale zase treba prax 🙂

@ivetka1981 fakt?no vidíš a to som si myslela, že už keď raz niekto rodil tak mu bruško rastie rýchlejšie...