Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@huterika Ano , aj mne sa to stáva....mám alergiu na veľa vecí a ráno zaćina strašným kýchaním....tiež ma tam sem-tam zabolí , keď sa nestihnem dať do správnej kýchacej polohy 🙂 , teraz viem že ked idem kýchnuť musím dať nohy bližšie k bruchu, keď stojím musím sa dať do predklonu, inak to bolí poriadne a vždy sa za to neznášam....chúďatko dieťatko tam musí riadne poskakovať každé ráno 🙂....hlavne nemieš ostať vystretá s napnutým bruškom, ja sa dakedy obávam aby dačo neprasklo, keď ma chytí záchvat kýchania.... 🙂
@rene82 aha dobre už chaapem dakujem za vyjasnenie ...tak ja som bola v 13tt na 3dcko a tam pozerala všetko či je tak ako ma a vravela že je v poriadku aj podľa vysledkov aj podla ultz ..tak ja na tie testy idem buduci tyžden ale len na krv a ultz.. mam až neskor ....a viem že vypisovala mi už papier na krv že čo mi bude brať a tam si značila vysledky z ultrazvuku že ake boli 🙂
@peka13 tak to som rada ze nie som sama aj ked alergie sice nemam alebo o tom aspon neviem 😉 ano mne tiez pomaha predklon a pritlacit brusko ale tiez mam vzdy nervicky az babatko bude vacsie aby mu to neublizilo tie moje mega kýchy 🙂
Este mam otazocku, podla coho nam to tu pise pod prispevkom tyzden v ktorom sme? mne vychadza podla mojich vypoctov podla posledneho menzesu (4.7., zadarilo sa nam 14.7 co viem presne) ak ratam odvtedy tyzden po tyzdni ze by som mala koncit dnes 15ty tyzden cize uz pomaly 16ty a tu mi vyskakuje 14ty 😒 som z toho confused 🙂 a termin porodu mi vypocitali 17.4. , pomylila som sa ja, doktor ci modry konik ? 😀
@strihalka hlavne si skus ustrazit aby testy vyhodnocovali na zaklade realneho trvania tehotenstva- to znamena aby brali do uvahy tu posunutu ovu inac sa mozes spolahnut ze ti to na 1000 percent vyjde uplne blbo. Skus si dozriet na to ake stadium tehotenstva ti sestricka napise k tym papierom co bude posielat s krvou do labaku. Usetris si znacne nervy 😔 lebo tvoje miminko je ukazkove tak nech mu laskavo potom nekrivdia nezmyslami 😉 Mna napr zarazilo ked sestricka na tom uvodnom pohovore sa ma pyta kedy bola posledna ms tak som povedala ze 30.6. ale ze k oplodneniu doslo az 16.7. a ona na to oplodnenie mna nezaujima, odpovedajte len na to co sa vas pytam 😠 To akoze povazuje za nepodstatny udaj? no su normalni? hlavne u zien co maju cykly 45 dni by som chcela vidiet ako im potom rataju tie tripple ked sa orientuju podla ms miesto toho aby pocuvali co im hovori zena alebo aby patrali kedy priblizne mohlo dojst k oplodneniu.
@strihalka preto sa robi utz a do papiera k tej krvi sa pripoji presny den kolko to vychadza podla sona.. takze by ti mali sadnut, lebo ako som vravela, ja mam podla PM termin 19.3. a pri Ninke som mala vysledky ukazkove a posledne kramy pred otehotnenim som mala o dva mesiace skor.. cize podla PM mi vychadzal termin 16.5. a realne 15.7.
@stassa vdaka 😔
@danka.chomka presne tak ja mela ovu az 25DC...dr teda o tom vi, a proto si myslim nereis ze babo je stale presne o deset dni mensi🙂ale tak jak pise @maxara, snad se k tem papirum pise dle gestacnih vaku tt. a ne podle PM..jinak ja pokazde krev odnasim sama hore na poschodi tak nebudu mit rpbelm se do papiru kouknout
ahojte tak ja mam termín 13.4.2012 a je to moje 3 tehotenstvo
prvé dve detičky prišli o mesiac skôr na svet takže počítam že aj teraz bude tomu tak 🙂
@huterika No nech pocitam ako chcem, akosi ti to naozaj nesedí....ale zalezi podla coho ti urcil datum porodu doktor, ak podla PM tak to nechapem, ak podla Ultrazvuku, tak tam môžu byť odchylky, kvoli velkosti dietatka....ale asi pockaj do dalsej poradne a uvidíš...on to bude furt prepoćitavať...mne sa DP menil uz tri krat ....najprv mi vychádzal na 6.4, potom na 4.4. a teraz mi ho dal na 3.4. ...aj tak si dietatko samo urci kedy pojde...nebude sa drzat nejakeho terminu 🙂
Ahojte 😉 Dnes mám poradňu úspešne za sebou, všetko ok, ďalšia poradňa 11.11. 😉
@atreyu @peka13 ved prave preto mi to nesedi keby to brali podla PM tak je jasne ze 9.4. aj mne to tak vyslo ... este ma napadlo ze doktorka pisala do papierov nejaky datum 18.4. (kedy asi doslo k oplodneniu), ale ja som si ista ze vtedy nic nebolo 🙂 a ze den D bol prave 14.4. zeby tam tie 4dni navyse tolko vydrzali mršky malé ? 😀 prave tu vo FR ani neviem akych infosiek sa mam dozadovat, tak nabuduce sa opytam tej porodnej sestricky nech mi to objasni teda. Potesilo by ma aj 9.4. to je tusim zrovna velka noc, a 8.4. sa narodil moj brat (tak by mal darcek 😎 ) aj ked presne na termin sa nespolieham, len aby nedoslo k nejakym tym zbytocnym vyvolavackam ci aby nepovedali ze prenasam a pod.
Dneska som mala inak taku chut na cibulovy chleba s maslom mnaaaaaaam keby som sa nebala ze mi z toho bude zle tak na rano tak by som zjedla asi aj ten 3ty chlieb 😀 A vcera zasa nenormalne chute na pivo 😀
ahojte dlhsie som tu nebola a mozno aj trosku odveci pisem ale musim sa pochvalit dnes som si kupila prve tehotenske oblecko som vytesena aj ked vo vypredaji ale aspon som trosken usetrila 🙂
Babulky tak dnes som bola pozriet pana dr....vsetko dopadlo supis a dokonca nam povedal aj pohlavie..vraj na 90% chlapcek :D :D tesime tesime tesime :D :D aj 2 fotecky nam zase dal :D
na jednej by mal byt pipik aj odfoteny ale ja ho tam akosi nevidim..hlavne ze on ho videl :D :D :D
Dievčatá, sono sa robí aj v 16tt? A k tým AFP testom je potrebné aktuálne sono? Lebo sestrička vravela, že hmotnosť, váha, a moč mám priniesť, a samozrejme krv. Ja idem v pondelok a to budem 15tt+4 🙂
ale pohyby stale necitim :( zato maly sa vrtel na sone ako gymnasta

babulky ja tu vo FR ani neviem o akych testoch AFP a tripple sa rozpravate a celkom ma to znervoznuje 😒 ... doposial mi tu vzali 2x krv, moc, urobili vysetrenia na neviem co presne vsetko (asi hepatitida, toxoplazmoza, cukrovka, bielkoviny v moci) ... v 8tt som mala prve sono, len machulka a v 13tt sa pekne babatko "mrskalo" a otocilo uplne opacne 😀 zmerali velkost krcika 1,3mm a dalsie uzv az 1.12. co bude uz prebiehat 22tyzden, medzitym v novembri len konzultacia s nejakou sage-feme asi porodna sestricka a tym to hasne, mozno este niekedy krv vezmu a moc... takze pohlavie tak skoro vediet nebudeme ☹ a ja uz by som nakupovalaaaa ako vy vsetky 🙂
A este ma napadlo ci aj vas to trapi ked si kychnete ze vas tak riadne pichne v popodbrusku akoby vo vajickovodoch alebo neviem kde...ale tak riadne ze to boli jak fras a musite chvilocku pockat az to prejde? je to dost neprijemne a ked si idem kychnut vzdy si pritlacim brusko na tych miestach aby to tak nezabolelo... co myslite?