Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@strihalka este ma napadlo ty si mala asi CIN 1, pretoze viem ze to je lahky stupen a len casto sleduje a moze to aj ustupovat, ale u tych dalsich typoch CIN 2 a 3 sa zvazuje uz ta operacia pretoze to moze aj rychlo bujniet (u CIN 3 ma poslal hned) a najma beru do uvahy ci si uz rodila alebo nie. Niekedy dokonca doporucia ti mat babatko co najskor aby po operacii to dali prec... tak sa musim poradit s Dr. ale vo franine, takze musim mat prekladatelku (priatelovu maminu) po ruke.
@huterika cicuška moja, ja ťa trošku upokojím 🙂, jedna pani - osobne ju poznám, mala výsledky zo sterov , také zlé - hraničné - rakovina, dr.jej povedala, že ak sa chce vyhnúť problémom a operácii .. má otehotnieť, otehotnela, porodila / bolo to jej 4 dieťa/, a po pôrode mala výsledky - ukážkové....verím, že ak porodíš, všetko sa vyrieši 🙂
janka273 no ja dufam ze to vsetko je sposobene najma tym tehotenstvom...pred viac ako rokom som mala rovnake problemy, vtedy nasledoval potrat, co ma poznacilo riadne na psychike takisto ☹ , takze aj vdaka asi tomuto sa to vsetko spustilo a zhorsilo, pretoze vysledky boli katastrofalne a nasledovala ta operacia, takze teraz verim ze po porode to dopadne uz lepsie, dakujem za podporu 😉 . Ja zasa poznam ale opacny pripad, kamaratka po porode a vlastne asi po roku mala velmi zle vysledky, takze je to dost individualne. Ale dufam moc moc ze ma teraz nechaju tak a nebudu to teraz chciet riesit ak to nebude az take hrozne.
@janka273 dakujem moja,dnes mi bolo rano este zle ale uz je mi lepsie.
@strihalka Viem ze su to dve atb ale co mam robit,brali mi krv a vysiel tam zapal ci co a Bioparox sa uziva lokalne a ani ho neberiem tolko krat ako by som mala,tak snad sa nic nestane.Zase keby som to nechala tak tak by to mohlo mozno viac uskodit babu.
ja som dneska bola na jogu... potom som nam uvarila indicku sosovicovu polievku s chilli, zazvorom a limetkovymi listami a na druhy chod som maala grahamovy rozok s drzdovou pomazankou s bazalkou a cesnakom a este cerstvu jarnu cibulku k tomu. A teraz tlacim mandarinky. @strihalka presne viem co myslis tymi kilami mandariniek, najma tie z kauflandu len teraz kupujem, a osem denne ide zakazdym 🙂
@danka.chomka no ja bych si dala cockovou polivku🙂)a ty mandosky z kauflandu jsou nejlepsi a jeste je maji v akcii 🙂
Ja som varila kapustnicu a teraz si peciem gastany 😀
@anabelleee My tiež práve papáme pečené gaštany 🙂 dobru chuť
no ja zpucla po spagetach asi sest mandosek ted chleba s marmeladou a premyslim, co jeste...
a skoncilo to dvouma parkama.....boze to co je tohle za chute?
Baby otazocka, davate si kazda robit testy na AFP?
Ahojte babulky
neviem ani, kedy som tu bola naposledy.. v pondelok mi dr potvrdil zle AFP aj tie opakovane.. V utorok som si bola po papiere na genetiku a na amnio ☹ Stale rozmyslam, ci pojdem alebo co urobim.. Rozhodla som sa tak, ze som sa urychlene na piatok objednala do Hlohovca na morfosono k dr. Brestanskemu ( @urma nedame rande? 😉 ) a uvidim podla toho, co mi on povie. Ak si nebude isty alebo amnio mi odporuci, tak pojdem. Proste s nim hodim rec. Na genetiku mam ist v pondelok, takze dovtedy sa rozhodnem. ☹ Dufam, ze @takitak ovci su uplne v poriadku, ani som vas necitala poriadne, len som prebehla ocami.. a pri tej prilezitosti som si vsimla @huterika in prispevok.. draha velmi ma to mrzi ☹ Moja kamoska mala to iste, este pred par rokmi, ako slobodna, bezdetna. Vtedajsi nas spolocny dr ju zobral do parady, odporucil jej urychlene mat deti, lebo zrejme to bude na maternicu.. baba cela na nervy, povedala frajerovi, co je vo veci a ten sa s nou o tyzden rozisiel, ze on na to nie je pripraveny 😠 . No a ona sa teda rozhodla, ze maternicu neda ani za svet a nech dr robi vsetko ostatne, co moze. Takze najprv jej nejako zmrazoval a odlupoval tie bunky prec a potom este cosi, to neviem.. ale teda nerezali nic. A zakoncil to tymi injekciami proti virusu. Povedal jej, ze sa to sice dava pred ako prevencia, ale niekedy zvyknu pomoct a zaberu aj pocas, alebo aspon teda dalej sa nesiri zrejme a to co vyrezu prec sa uz asi nevrati. Tak si ich dala pichnut, su tri a su dost drahe a odvtedy je to prec. Nasla si sice urychlene prveho frajera a hned aj s nim otehotnela, vzali sa a hned sa im aj druhe pritrafilo 🙂, takze radosti nad radost. Dufam, ze aj tebe to dobre dopadne, urcite konzultuj a popytaj sa na vsetky moznosti. Drzim palceky.
A ja sa este trosku pochvalim, vcera som bola na tom malovani, bolo super, pacilo sa mi. Akurat ze moja kreativita je znacne obmedzena ale super je, ze sme tam tri uplne zaciatocnicky a jeden maliar, oni zadaju ulohu a on namaluje.. a my cumime pol hodinu, ako chytit stetec.. ale vraj tam prisiel preto, ze je amater a nepozna oficialnu techniku, tak ze ci nahodou nieco nepochyti. Ale teda maluje viac menej abstrakt a je celkom mily, taky stary tucny gulaty ujo.
@maxara Je to určite ťažké rozhodovanie aj v prípade, že je človek rozhodnutý si bábo nechá za každú cenu. Keď som ja bola v podobnej situácii, tak som sa rozhodla na amnio ísť, nie kvôli tomu, že by som rozmýšľala nad tým, že si ho prípadne nechám vziať, ale preto, aby som vedela na čom som a aby som sa vedela pripraviť na to, čo ma môže čakať. Ale to bola úplne iná situácia, už na sono bolo vidieť, že nie je zdravé. Nakoniec si to príroda vyriešila sama ešte pred amnio.
Vsetkym, co maju starosti, problemy a smutne srdiecka, prajem prinavratenu radost, vsetko nech dopadne najlepsie ako len moze, pozitivne myslenie a spravne rozhodnutia...
In ak s tymi liekmi v tehotenstve, netreba sa ich az tak bat, moj doki(gynekolog, porodnik, operater (tym som chcela naznacit, ze nesedi len niekde v sukromnej ambulancii a nepredpisuje mladym zabam antikoncepciu), PhD., chodi na staze do Nemecka......) mi odklepol atb , kinedryl, anopyrin(kt. mi hned moja obvodacka prikazala okamzite vysadit), na vsetko sa usmeje a povie v pohode, a to nie je nejaky neopatrny, je precizny a odbornik(preto za nim cestujem 100 km tam a 100 naspat uz tretie tehu
A zase sa babo ozyva, prave teraz 🙂 dalo si zopar dni pauzu a uz zas kopka a bublinkuje
ahojky. No dnes je u nás strašný lejak a zimaaaa. 😠 Odviedla som malú do škôly a teraz sedím pri teplom čajíku. Ani neviem čo dnes budem robiť... Upratovať či ísť ku kámoške na kávu??? 🙂 🙂 🙂 Ja mám ale starosti. Dnes ani manžel nepríde domov, navarené od včera. Čo čaká vás? 🙂
@maxara To už nikto nezistil, lebo malé odmietli lekári poslať na genetiku, vraj nemajú peniaze ani na srdciarov, tak som povedala, že si to zaplatím a oni na to, že to tam treba previesť, ja na to, že to odveziem a keď už nevedeli čo, tak to odmietli z etických dôvodov. Nerástlo tak, ako malo, telíčko stále viac zaostávalo za hlavičkou a pri prvom skríningu som mala pravdepodobnosť edwardsovho syndrómu 1:35.
@huterika moja s niečím podobným som sa vôbec nestretla, ale držím ti silno pršteky...verím, že všetky vyšetrenia a zákroky dopadnú na jednotku a ty skončíš úplne vyliečená a doma so zdravým bábätkom... 😵
@maxara moja viem asi čo prežívaš...je to ťažké rozhodovanie...ale na druhej strane tieto výsledky vraj vychádzajú zlé veľmi často...ja by som šla na tu amnio, nič tým nestratíš a budeš aspoň s kľudným srdcom tehuľkovať ďalej lebo výsledky dopadnú výborne...vidíš ja som chcela ísť, sama som sa o ňu pýtala a neodporučili mi to vzhľadom na zdr.stav...tak mi neostáva nič iné len sa spoliehať na tie všetky odbery a soná a modliť sa, že dôjdeme do deviateho mesiaca a porodím zdravé bábätko...
uvidíš všetko bude dobré, držím pršteky 😵
ináč baby robila som si opäť ten test so sódou a opäť ani náznak šumenia 😀 tak uvidíme možno dnes sa už dozviem čo čakáme 😵
@atreyu dakujem draha, mas asi pravdu, aby by som nebola kludna, keby som nesla.. viacere baby mi radia ist, aj u nas v julovkach.. no ved urcite sa rozhodnem. Po piatku budem predsalen vediet viac a zase budem krok blizsie k rozhodnutiu.. inak ja tiez neviem, ci mi ju budu moct urobit, keby som teda sla, lebo po Ninke som bola na dvoch operaciach a mam dorezane brucho a cez polku mam sietku ☹
vidis, sodu som uz dost dlho neocikavala 🙂 idem aj ja skusit
@sunday1 ☹ to mi je luto. Ale teda vobec nechapem ten pristup lekarov.. to je strasne. Hlavne ze chcu velice trhove zdravotnictvo, vsetko si mas platit a ked teda uz aj chces platit, tak ti poskytnu sluzby spred potopy ☹ des..
velmi vam drzim palce vsetkym co teraz prezivate neistotu a obavy ☹ ste vsetky uzasne a verim ze aj vase babenka su uzasne a su v poriadku. Drzte sa
@maxara Už som s tým vyrovnaná, malé by mi nevrátila ani genetika, ale štve ma, že mi nikto nepovedal, že je možnosť malé zobrať aj inde ako na ich genetiku a v súkromnom centre by to vyšetrili s radosťou 😖 Inak ešte k tým triple testom, moja švagriná mala pred mesiacom pravdepodobnosť downa 1:80 a amnio dopadlo dobre, čaká zdravé dievčatko 😉
no baby, tak ja som dnes skúšala s tou sodou bikarbonou. a nešumela. sa mi tomu nechce veriť, ja mám stále pocit, že bude chlapček. 😝 tak som vyskúšala, či je dobrá soda bikarbona, keď nešumí 😀 som do pohára dala ocot a do toho lyžičku sody bikarbony a tak to vyšumelo, že všade som mala tú penu 😀 takže soda je dobrá. len buď mám v brušku dievčatko alebo to moc nefunguje v moči 😝

@strihalka asi tie dvoje antibiotika jej dal dr.preto: bioparox - do nosa -može striekať , aby jej nestekal hlien na priedušky / lebo ak máš zelený soplík, tak to obyč.kvapky nepomôžu, potrebuješ dačo na infekciu/, a možno mala vysoké zápalové hodnoty CRP - tak antibiotika ...jééééééééééééééj špagety 🙂 🙂 🙂 🙂ja by som si dala - mňam, ale už idem s Tami hajať - ja som unavená ako kôň, ešte jej mm číta rozprávku, a potom hajany buvany....inak ja papám naposledy okolo 17- 18hod, lebo mi býva ešte niekedy zle, ale už je to o 50% lepšie, ako mi bývalo....zajtra ráno vstávam o 6hod, a potom zase do práce 😉
Akné na prsiach mávam i ja - ale iba vtedy ak mám byť chorá, kľudne to môže súvisieť s hormónmi 🙂