Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@maxara ja ťa chápem, ako to myslíš. to nie je nevďačnosť. ono, po bitke je každý generál a každá sa isto trápila tak, ako ty, keď vyšli zlé výsledky. len teraz majú zdravé deti, tak už sú hrdinky. nikto to nemyslí v zlom, ale človeku moc nepomáhajú také reči, že neboj, všetko bude v poriadku. aj keď ani ja by som ti nenapísala asi nič iné, pretože psychika je v takej situácii dosť zlá. ja by som bola na tom takisto, ako ty s psychikou. tiež by som na amnio šla. ale tiež len z toho dôvodu, aby som sa vedela psychicky pripraviť aspoň zčasti na to, čo ma po pôrode s maličkým čaká. nie kvôli tomu, že by som sa rozhodovala, či si nehať alebo nie. to sa asi už nedá ani, keď cíti matka pohyby. a tiež stále to "riziko", že môže byť nakoniec zdravé. tak ja ti už len napíšem toľko, že ti držím palce, budem na teba myslieť a držať palce, aby amnio dopadla na výbornú a ty si mohla byť kľudná a do apríla sa už len tešiť na ten malý uzlíček 😉
@darinkazv vdaka Dari, tak nejak som to myslela.. 😔 ine je, ked niekto napise, ze veri ze vsetko bude ok, ze vsetko dobre dopadne.. a tiez ked napise niekto razne stanovisko, ist ci neist na amnio.. nech uz by mal dovod aky chce 😔 ved tiez je dost rozdiel, ked ocakavas, ako ked neocakavas a studena sprcha.. 😔 a uplne najlepsie je, ked cakas zle a vsetko bude dobre 🙂 to bude nas baranok.
A cikala som a trochu sumelo 🙂 trikrat mi takto slabo sumelo a raz nie 😅 inak teraz ked tak uvazujem, tak by mi mohol v piatok uz kuken pohlavko, co? 😵
Dobre rano babulky....
@maxara nedoakzu se vzit do tvoji situace, jen ja bych se bala do te manio jist,ze jsem cetla ze je tam velke riziko potratu, prece jen narusis babulkovi hnizdecko, ale pevne verim, ze po morfosone se vse vylouci a babo bude v nejlpesim poradku!!!
Jinak ja se uz zacinam byt, za 14dni kontrola a uz me chytaji nervy, vzdy se na ni tesim prvnich 14dni a druhych 14dni se bojim🙂
@maxara viem co asi prezivas ja som mala velky strach pred troma rokmi afp vysli zle boli v pomere az 1 ku 20 strach som mala velky podstupila som amnio nastastie vsetko dopadlo dobre mam zdravu dcerku ale ak by mi vysli zle vysledky babo by som si nenechala mam uz doma jedno telesne postihnute DMO a dalsie by som asi nezvladla mna este buduci tyzden cakaju afp a 7.11 idem na morfologicky ultrazvuk a amnio ma asi tiez ani teraz neminie koli veku mam uz 37 strach mam uz teraz ale dufam a verim ze vsetko bude ok drzme sa tu vsetky a verme ze vsetky to tu dobacujeme do uspesneho konca a v aprili sa vsetky do jednej budeme tesit z krasnych zdravych malych batostekov
@maxara Ja viem, že to nie je veľká útecha v takejto situácii a kto hovorí, že sa dá nestresovať, tak jednoducho klame. A s tým čiernym Petrom Ti tiež rozumiem, zvlášť keď má človek obdobie, ako máš Ty, tak sa mu zdá, že aj pes sa na kopu...... Ale je dôležité, že na Teba a malé toľko ľudí myslí v dobrom a posiela Ti pozitívnu energiu, aspoň vieš, že Ťa máme všetky rady a pomôžeme Ti prekonať tento stres 😉
Dievčatá, dnes som bola na poradni, nič moc som sa nedozvedela, len ma pomeral a vážil, brali krv a moč. Bábo vôbec nepozeral, ale tak snáď nevadí a aspoň sme ho nerušili zbytočne. Dal mi lístok na morfologický ultrazvuk, že mám sa objednať niekam, asi na Kramáre, keďže tam chcem rodiť. Viete mi poradiť, ako sa to robí? Už ste sa tam niektorá na morfologický objednávali? Našal som na nete nejaké číslo, ale neviem či len tak tam zavolať alebo treba niekomu konkrétnemu alebo čo vlastne. Som motovidlo ☹
Mna doktorka zaskocila hned pri prvej navsteve ci chcem ist na geneticke testy, spytala som sa co to obnasa a rozhodla som sa ze nie 🙂 vobec nelutujem, ze nepojdem, pretoze od zaciatku svoje dietatko lubim take ake je ci bude zdrave alebo chore, a vobec si neviem predstavit ze by som isla v 16 tyzdni na interupciu ☹
a este jeden posteh co je podla mna totalne chore, ze ked sa potvrdi geneticka vada tak moze ist zena na interupciu do 24. tyzdna a v nasom state dokazu lekari zachranit dieta predcasne narodene v 25. tyzdni ☹ ☹
ahojte zienky, chcela by som sa niečo spýtať. asi tak od včera cítim v brúšku jemné príjemné šteklenie a nejako sa mi zdá, že sa bábo priskoro ozvalo..no neviem...ako ste na tom vy?
@strihalka vdaka draha, ved prave preto sa rozhodujem.. ale zas aj to mi kamoska vravela, ze sa vacsinou potrati taky menej zivotaschopny jedinec ☹ ze proste zdrave babatko by malo toto vsetko pekne zvladnut hravo, tak tomu verim
@andrejka1974 joj, kiez by si mala pravdu 🙂 ze april bude nasim dalsim krasnym zivotnym obdobim. Mna sa oco ako prve opytal, ci sa to da dat vziat ☹ ani este nic blizsie neviem a uz taketo otazky ☹
@sunday1 🙂 zlatiik, to je mile.. dakujem velmi 🙂 takuto podporu asi potrebuje clovek v takychto chvilach pocut (citat) 🙂
@darinkazv ked som isla s Ninkou na morfo, tak som si lahla a s mm sme cakali uplne nazhaveni, dr tam bastrngoval s tym pristrojom, chystal si, pol hodinu natahoval a konecne prilozil sondu k bruchu a povedal, pozrime ju potvorku, sadla si mi rovno na sondu 😵 tak nam bolo hned jasne, obaja sme jasali, lebo sme velmi chceli dievcatko. A kedze to bolo morfo spojene s 3D, tak ze nam ukaze tvaricku a potvorka sa nam tulila k placente (vraj sa tam deticky tulia, ked sa boja, lebo tam najviac pocuju maminkine srdiecko) a tvar neukazala ani za svet 🙂 tak nam urobil take fotky zboku a takeho trojstvrtoveho uhla a s rukou na nose a tak 🙂
@strihalka Asi tam by som chcela, mám v poslednej dobe viac kamošiek, čo tam rodili a boli celkom spokojné v rámci možností. Zatiaľ nerozmýšľam nad tým, že zazmluvním, nemám potrebu, lebo tak či tak toho doktora by som nepoznala a uvidím ho raz, dvakrát, čo mi teda prd pomôže. Asi to nechám na náhodu, že chytím dobrú smenu 🙂
@strihalka 🙂 no ved mas este cas.. ja som chodila na poradne k Valentovi, ale on sa moc zazmluvnovat nechce, potom som mala osobne skusenosti este s Porchazkom (toho volaju Dr. House 🙂 a posobi tak razne, taky pitbul, ale je podla mna uzasny, len prvy dojem je taky ze bojim bojim) a potom este s Turkotom a ten zas vyzera ako ujo masiar, keby mal kockovanu koselu, tak stopro.. ale je tiez velmi zlaty. Zeny ma tam neoslovili, ziadna
@ava11 ano, to je recepcia.. kludne brnkni na to call centrum, ich je tam viac, a povedz ze sa chces objednat na morfo sono, ze mas aj ziadanku. Ta sestricka je zlata, ona ti pekne vsetko vysvetli, povie.. A Holan ti pomera kazdu kosticku babatka, on je povodne kardiolog a venoval sa prenatalnej diagnostike na detskom kardiu a potom o sebe zistil, ze je macher 😒 ale fakt je pravda, ze je
Jupíííí baby diky moc za tip, zavolala som k Holáňovi a mám termín 14.11. na morfologický ultrazvuk, jedna sa im tam vraj odhlásila, tak nemusím čakať moc dlho. Tešííím sa 🙂

@sunday1 vies, mne sa tazko vyjadruje k takym veciam, zatial som problem podobny nemala.. Urcite ta mali informovat, ze sa to da aj inde vysetrit. Aspon by si vedela, co a ako..
Mna ubija tato neistota. Teraz z kazdej strany pocuvam, ze neboooj, tie testy su nespolahlive a nepresne.. ale tak je jasne, ze ked ma niekto riziko napr 1:100 tak 99 bab bude mat vysledok "falosne pozitivny" a teda amnio dopadne dobre. Ale kym som v jednom stade zahnana do kosiara , tak neviem ktora som ja, ci nahodou nie som ta s "ciernym petrom" aj ked to teda blbo znie.. v julovkach som sa postazovala vlastne hned v pondelok a odvtedy do vcera mi tam kazdu chvilu niekto napisal ako pozna toho alebo toho co mali zle testy a babo bolo ok a opacne alebo testy zle, amnio super ale pridusilo sa pri porode a aj tak je chore a vsetky pribehy susediek a tiet a sesternic a kamosiek.. mama sa pytala, co mame nove, tak som jej povedala a hned ze prebohaaa a vecer mi vola sestra, nebooj aj kolegyna mala zle a v pohode..(hlavne ze jej druha kolegyna, mala zle a ma downa ☹ ) Akoze ja viem, ze ma chcu vseci pochlacholit, ale uplne ma priam sere, ako mi vsetci vravia, ja som mala zle testy, velmi som sa trapila, ale nakoniec mam babo zdrave, tak neboooj.. hlavne ze ona sama sa trapila.. alebo ja som prerevala 4 tyzdne, kym mi dosli vysledky, ale ty nebooooj.. ☹ a hlavne na to nemysli..
akoze nechcem vyzniet nevdacne, ja dakujem ze na mna vsetci myslia a snazia sa ma upokojit, ale podla mna su obavy na mieste a hadam sa len trosku bat mozem ☹ pomaha mi to rozmyslat ☹ Nemozem sa porovnavat s mojou touto jedinou vedomostou s niekym, kto uz tym celym presiel, nemam za sebou ani blbe sono, nieto este amnio a toboz nie babo na svete.. tak ako sa mam upokojit? Akoze ja nie som nervozna, ani si netrham vlasy, ano trochu som si poplakala zo zaciatku, lebo som mala v hlave vir, kopec otazok, ale to je vsetko.. uz som relativne pokojna, trapi ma to, neusmievam sa, ale nestresujem a nepanikarim, tak preco si to o mne vsetci myslia?? 😔
Vdaka ze som sa mohla pozalovat, snad ste pochopili o co mi ide 😔