icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

strihalka
25. okt 2011

@janka273 tak tak iba bilouale staci bile drevo 😀, bo drevo napsutene na bilo, drevostriska ideal🙂

strihalka
25. okt 2011

KDYBY KDOKOLIV videl bily nabtek prebalovaci pult, postylku a skrin do destke izby, klidne i bazarovou, prosim poslete mi link. TY

peka13
25. okt 2011

@janka273 krásne tie izbičky 🙂 biela je úplne najkrajšia farba pre Bábätko....

maxara
25. okt 2011

@strihalka draha, to mas pravdu, mne sa moc ta plastova mamut zostava nepaci.. mozno by sa mi aj zapacila, keby nebola plastova 😒 Ale ikea ma teraz novu STUVA detsku izbu a ta je biela a daju sa aj ine dvierka dat, maju ich v takych jemnych farbach, ale aj biele su.. korpusy su len biele 🙂 ja po nej poskulujem, len este nie som rozhodnuta.. hlavne preto, ze mam sytopetrolejove dve steny a mam aj bielu postel v tej izbe.. tak chcem tak, ze na farebnu stenu biely a na bielu dreveny nabytok (farby dreva)

@rene82 vonny olejcek kdekolvek, farba je kozmeticka, specialna, ale ja ju mam odtial co mydlovu hmotu, tj z TT zo sperkova 🙂 a ostatne veci mas pravdepodobne doba.. dava sa tam este nieco dekoracne, napr bylinky, caje, alebo pilingove nejake zrniecka ako mak, prip kokos.. ak sa toto pridava, treba pridat este konzervant a je to 🙂 ten kupis v potravinach

atreyu
25. okt 2011

@strihalka moja ja som videla v PO nádhernú bielu postieľku a na bokoch mala také zvieratko, ktoré svietilo...ťažko popísateľné, ale bola nádherná za nádhernú cenu - niečo vyše 400 € 😖

beronsche
25. okt 2011

@atreyu @urma mne sa meno Martin strasne paci, je to moj favorit, ale muz o nom nechce ani pocut... Asi preto, lebo sa aj on tak vola... 🙂
Celkovo sa nevieme na ziadnom mene zhodnut... Asi bude nase dieta bez mena... 😀

strihalka
25. okt 2011

@maxara hlavne ty decke nabytky jsou malinke a za par let ci to vydrzi, tak se tam to oblecko nevejde☹ ale kuknu urcite🙂

atreyu
25. okt 2011

@beronsche no môj je tiež Martin a práve preto nechce iné meno ako Martin 😀

strihalka
25. okt 2011

@atreyu jaaaj, no 400€ je dost tak bohaty nejsme😀

beronsche
25. okt 2011

Ozaj, tie co pracujete, uz ste vsetky oznamili tehotenstvo v praci? Ja este nie... Nikto sa nic nepyta, tak nic nevravim... 🙂

atreyu
25. okt 2011

@beronsche ja mám dvoch vedúcich...ženu a muža...šéf je pohoďák tak te to už vie a tamtej to poviem tak ku koncu roka 😀

janka273
25. okt 2011

@beronsche u mňa v robote to vedia od 5tt - lebo som mala po dovolenke nastúpiť, a pre ten hematóm som bola doma 8 týždňov, oficiálne - písomne som im to nedávala, ale musím sa opýtať či to treba 🙂 aj písomnou formou 🙂

zlatulienka
25. okt 2011

@janka273 @atreyu ja som to najprv oznámila šéfke ústne, keď som jej dávala PN, to som bola v 6tt a keď mi dal Dr. tehu knižku, tak aj písomne, u nás v práci má tehotná aj nejaké výhody, napr. raz za kvartál tzv. tehotenské voľno zo sociálneho fondu 😉

maxara
25. okt 2011

@strihalka ja som Ninke kupila taky uz vacsi nabytok do izby.. tie uplne babatkovske som vobec neriesila a ani teraz nebudem, kedze prebalovak si aj tak urobim v spalni a zbytok je jdno, ci je pokresleny alebo nie, radsej prisposobim steny, tie bude treba aj tak malovat po par rokoch

peka13
25. okt 2011

Baby chcela by som sa vás popýtať, tie čo už máte detičky, alebo sa kľudne zapojte aj tie čo máte referencie od iných mamičiek, kamarátiek.... čo je podľa vás vec, ktorá sa pri dieťatku zíde najviac...na rôznych portáloch a stránkach nachádzam čo všetko treba bábätku....ale ja si myslím, že nie vśetko je až tak super....tak prosím píšte bez ktorých vecí, netradičných, tradićných ste sa počas tehu a počas dojčenia nezaobišli, alebo naopak, čo ste si kúpili a bola to blbosť a vôbec ste ju nevyužili....mne to veľmi pomôže, lebo by som nakúpila asi všetko.... 😝 ďakujem

janka273
25. okt 2011

@maxara aj ja som Tami kúpila tiež nábytok - študentský, a kvietky čo sú na skrini a komodách -/ sú to priesvitno - farebné fólie/, a dajú sa odlepiť, ....má tam i veľký písací stôl, na ktorom mám ja šijaci stroj, a má samozrejme stolík i stoličky pre detičky a pre seba....a steny máme biele / keďže nábytok z bočnej a z vrchnej strany je dub tmavý, a s predu je biely - aby to ladilo, tak sme si zohnali takú tapetu na ktorej sú presne také isté kvietky aké na skrini, a na závesoch..../ 🙂

carrie84
25. okt 2011

Dobry vecer, dievcata 🙂
Dnes je skvely den! Pocasie na prd, malemu idu dalsie zuby - uz od nedele 🙄 , takze som mala o zabavu postarane. Ani som sa nemohla poriadne vyspat 😖 Ale aspon ze zajtra idem na gyndu a uvidim babo v brusku 😵 Juj, nemozem sa dockat!
A este jedna pozitivna sprava na dnes - konecne mam cas na konika, pretoze maly spi a ja dnes vynimocne nepadam od unavy na hubu 😝 😀
@maxara - tuto stredu ocividne nezvladam (poradna + maleho zuby), vo stvrtok ockujeme, ale next tyzden to vidim vcelku pozitivne. Ci zas sa hlasim neskoro? 😝 😅

carrie84
25. okt 2011

@peka13 - tak pocas tehu som sa nevyspala bez vankusa na kojenie - dokonca som si ho bravala aj do auta, ked sme sli na dlhsiu trasu (samozrejme, len ked som nesoferovala 😀 ). No a co babo potrebuje? To je rozne - urcite kozmetika (ale kup len 1ks, ked nahodou "nesadne", aby si toho nemala vela), teraz sa mi velmi osvedcil vak na spanie, vysielacky, podlozky (tie proti syndromu nahleho umrtia), latkove plienky (na grckanie, ako podlozka na preb. pult, podlozka do vanicky - babo sa ti nebude smykat) - fuuuu. Vela toho bolo, ked si spomeniem, este napisem - radsej skus napisat, co mas v plane kupit a my ti povieme, ci sme to vyuzili 😉 🙂

certica22
25. okt 2011

@atreyu umna ta chuť na sladke prebýva ešte stáále 🙂..a ved to že aj mne každy vravi že bude chlapec lebo som opeknela a tak uvidíme hlavne nech je zdravé 🙂 tak ja mam jedne tehu ..a ptm normalne nosim ale tie mam rozopnute lebo inak tlačia 🙂)

elfka.elfka
25. okt 2011

Mne sa napriklad zdali zbytocne tie vacsie bavlnene plienky, su tvrdsie, nie su teda vhodme na utieranie, horsie saju a ako pod babo su pritenke a tvrde. A kazdy nam radil ze aj z tychto kupte zo 10ks...a stoja mi v skrini. Co som mala pocit ze nemam nikdy dost boli deky rozne. A bodinka odporucam zo zaciatku otvaracie, nie prevliekacie cez hlavu, deti neznasaju ked nim nieco tahas cez hlavu...

ancovicka30
25. okt 2011

@strihalka @maxara my mame tu IKEAcku STUVA detsku, mne to prislo take naj z tej IKEA ponuky kvoli variabilnosti, my sme to dali zatial modro-zeleno-biele, ale ak by bola nahodou este baba k nasmu krpcovi, tak doplnime dake ruzove dvierka, a pohoda podla mna...my sme to kupovali teraz, a maly mal predtym veci len v nasich skriniach, takze mi to pravdupovediac pripada, ze je tam vela miesta, ale je pravda, ze mozno casom to budem vidiet inak...i ked da sa to podla mna rozne nakombinovat a vytvorit rozne velke priestory...
@peka13 co som ja hlavne vyuzila bola napr. odsavacka na sopliky vysavacova, deky (fusak som vobec do vanicky nepouzivala), vysielacka, latkove plienky na utieranie...co som vobec nepouzivala boli flasky, dudel asi jeden za celu dobu skor ako hracka, a aj odsavacka na mlieko bola u mna zbytocna kupa...a este zavinovacku som vobec nepouzivala...a je pravda s tym oblecenim ze treba hlavne prakticke lahko obliekatelne (body na zapinanie, overaliky a aj akekolvek nohavice otvaracie medzi nozkami)

maxara
25. okt 2011

@peka13 ja si myslim, ze najvacsia z blbosti je sterilizator.. okrem toho, ze vela mamiciek pekne dojci dlho, tak ja by som ho asi nikdy nevyuzila hoci som od troch mesiacov dokrmovala denne. Flasky, dudle a kadeco som sterilizovala vo vode v hrnci raz za mesiac.. o si myslim ze bohato staci.. drzat dieta v sterilite je najvacsia blbost 😅
a naopak, co som velmi ocenila bola odsavacka soplov na vysavac.. bez nej neviem neviem.. 😒 akoze prvykrat som ju pouzila hadam ked mala Ninka tri mesiace, jednu noc mala taky husty sopel, ze sa budila. Najprv som sa bala, skusila som tu gumenu gulu, ale to bolo o hovne 😒
a potom taka vc, ze odsavacka na mliecko, to asi netreba ze kupit, ale poucit muza kde maju tu, co si vyhliadnes a maj ju vyhliadnutu. Ja som ju napr potrebovala uz v porodke, lebo tam mi dali polorozpadnutu, co vobec netahala a ja som len revala ako sibnuta, ze nemam malej ake mlieko dat 😒 .. sestricky na detskom ☹
ono sa to takto tazko spomina. Skus sa konkretne opytat, co sa ti pozdava a nech sa ti baby vyjadria, lebo ved kazda ma iny nazor a skusenosti.. kazdy pouziva ine veci 😉

maxara
25. okt 2011

@janka273 jeej jani odfot a hod do izbicky sukra 😵 inak ja som ju mala vyhliadnutu pre Ninu, ale potom sme sa rozhodli namalovat steny a mm nechcel do detskej tmavy nabytok (aj ked mne tmavy nepride). Mne sa velmi ta zostava pacila.. ci ako to nazvat

@carrie84 ty tusim v utorok nikdy na hubu nepadas 😉 😀 nebude to MOMom?
draha ta streda je pase, to sme tu uz pisali, ale buduci tyzden sa hodi zatial vsetkym, ja mozem buduci tyzden po utorku hocikedy 🙂 a Nelicefo asi tiez, lebo jej staci poslat sms 🙂 takze sa dohodnite vy s @urma na dni a my s @nelicefo sa prisposobime a mozno sa pridaju aj nejake ine babuleeeeee

@ancovicka30 ja suhlasim 🙂 ja som do nej .. uz som nad tym aj rozmyslala, ze ako ju poskladat a tiez si nemyslim, ze je v nej malo miesta, lebo sak si vyberies, co chces.. ale strihalka myslela tu mamut zostavu.. 😉

peka13
25. okt 2011

@carrie84 Ten vak na spanie si vyuzivala viac v zime a v chladnejsom období? nevyzliekalo sa z toho babo?

@elfka.elfka tie plienky myslis klasické? ktoré este aj naše mamy používali? alebo su teraz iné?

@ancovicka30 ani ja sa moc nechystam kupovat flasky a dudliky, ale uvidim či mi budú prsia spolupracovať 🙂 ale už som videla aj trojmesačné dieťatko piť po lyžičkách vodu a mliečko 🙂
inak tej, vysavacovej odsavacky sa mylé nebálo?

@maxara takže sterilizator vyškrtávam 🙂

ďakujem za reakcie, ale asi budem postupne písať rôzne veci čo by som chcela kúpiť a budem čakať vaše postrehy 🙂

carrie84
25. okt 2011

@peka13 - najma v chladnom pocasi. Spociatku maly spaval v perinke. To je prave caro toho vaku - dieta sa z neho nedostane 😀 A suhlasim s @maxara - odsavacka na vysavac je megadobra vec!

peka13
25. okt 2011

konkrétne by som sa chcela spýtať na ŠATKY na nosenie bábätka, viem že mame aj taku temu založenu, ale ešte som sa nedozvedela čo som chcela. Máte niekto so šatkami skúsenosť? Budeme mať aj kočik, ale radi chodíme do prírody a na túry a chceme s tým pokračovať aj neskor.

peka13
25. okt 2011

@carrie84 @maxara píšem si, odsávačka na vysávač 🙂 megadobra vec 😀

maxara
25. okt 2011

@peka13 myslim ze elfka myslela take bavlnene, ale vacsi format a su akoby hrubsie.. ja ich mam po sestrinom malom a pouzila som raz jednu plienku, u lekarky ako podlozku pod babo. Inak som pouzivala iba tie klasicke bavlnene obycajne tenke plienky, co nase mamy pouzivali 😉 a mam ich asi 30 ak nie 40 a veru zo zaciatku som aj bola rada, lebo mala si zvykla odgrcnut a to som aj styri pat denne minula.. potom su este aj take ako frote alebo take hrubsie, ale tie sa mi uz vobec zdali zbytocne, lebo pod babo tenke, takze aj tak musis dat nieco este a na odgrcnutie zas staci ta obycka..
co sa tyka flasiek, ja som mala jednu taku hrackarsku 😅 a pila z nej, kym som zohnala normalnu 😀 ale tak pohoda, chutilo jej..
a inak, ja som bola taka, ze som nepila z flasky a mama lyzickovala 😉 ale kojila ma do 7 mesiacov, ibaze oni uz skor prikrmovali, tusim stavy ci co nam davali. A cajik musel byt.
A vak na spanie, super, akurat ze budeme mat teraz jarne Guli, to bude spinkat v chladnom pocasi este v perinke (btw odporucam kupit klasicku zavazovaciu snurkovu perinku obdlznikovu, aspon jednu) alebo rychlozavinke a ked bude uz vacsie, uz bude teplo, takze vak taky tensi.. Ninu som davala do vaku od asi novembra, mala som taky, co sa dal aj predlzit spodok a super, chvalim.. teplucko jej pekne bolo a ziadne odkopanie a skryhovatele nohy ruky.. 🙂
Odsavacka na vysavac.. deti pritom placu, ale skor asi kvoli vysavacu.. hluku. No kazdopadne, mne to za ten plac stalo, lebo takto vycistit nosik sa nicim inym neda.. a skusala som to aj na sebe a uuuzas, hlavne ked uz je opuchnuta sliznica a pocit plneho nosa aj bez sopla a nieto este s nim.. vtedy to uzasne vysaje ten hlboky sopel a aspon zaberu kvapky 😉 no ked sa babatku castejsie odsava, potom je lepsie mu frknut nejaky zvlhcovac sliznice, nejaky MAR (kvapky na baze morska voda.., sterimar, mar, nosal, physiomer.. take cosi..)