icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

urma
1. nov 2011

@nelicefo Skusit treba, to mi hovori moje racio 😉 A ked nas to nezabije, tak posilni. Ved internet hadam budem mat a tak vas tu prinajhorsom budem bombardovat mojimi depkami 😀

maxara
1. nov 2011

@urma presne tak draha, zvladnes to s prstom v riti 😉 zle vam nebude, internet je aj tam a aj volat sa da.. najdes si tam kamosky, mamicky, budete spolu kocikovat a este ti aj smutno bude, ked pojdete domov 😉

@nelicefo 🙂 dakujeeeem

maxara
1. nov 2011

no damy bruuu, dakujem za pokec.. uz som najedena, uz aj posiestene mam, este cikat a spat 🙂 Rano ma Nina zobudi o piatej, co sa nedokaze presunut na novy cas 😒 bruuuuu

huterika
1. nov 2011

@urma A kde v Belgicku budes? to by sme mohli dat aj meeting potom este s bruskami 😉 ak by si bola niekde pobliz. Ja som uz od sept. natrvalo vo Fr pri belgickych hraniciach. Tak ak by si nahodou mala moznost si vyberat mesto kde budete zit 😝 mozes vybrat niekde k FR hraniciam 😀 😀 😀 A neboj sa nic ja som tu tiez sama, vsetky papierovacky uz mam skoro za sebou, po fr nehovorim "zatial" ale zvykam si. A dufam ze aj kamaratky sa snad casom najdu, ale nasla som si zatial lektorku francuzstiny tak mozem uz zacat naplno drtit dalsi jazyk 😉
Aaaaaa aj preto som na konikovi pecena varena vsetko mam precitane 😀

teleranka
2. nov 2011

@atreyu ttaaak to potom neviem..mne povedal toto a nasla som si to aj na nete. ale citam, ze uz citis pohyby...ja este vobec :((((((((( a pritom malinke sa tam hybe jedna radost, kotrmelce robi, aspon vzdy, ked som na ultrazvuku. len ja nic necitim, nechapem to :(

baranovadanka
2. nov 2011

no kocenky ja som vcera skoncila na pohotovosti :( zase :( uz mam pocit ze tam budem chodit kazdy mesiac alebo co ... cely den som krvacala tak sme odneisli decka k babke a sup na pohotovost. pozreli ma z kazdej strany a nic nezistili :( ja uz to nechapem. ked je vsetko v poriadku preco sa to kazi? babo je ok. placenta je nizko ale nie az tak aby mala robit problemy tak ja uz vazne netusim . ved jedine co by som chcela je prezit normalne tehotenstvo. znova ma doky spacuvaval aby som ostala v nemocke ze budem pod dozorom ale co ja mozem ked obe decka chore beru atb ja tiez nie som najzdravsia este by ma spolubyvajuce na izbe obvinili ze su chore odo mna 😒 tak idem dnes ku svojmu do poradne aj ked som mala ist az zajtra ale mi treba odniest papiere z pohotovosti a som zvedava co mi povie... inak neviete nahodou ako sa to berie ak mam tehotenstvo rizikove preplati dokymu poistovna viac ultrazvukov? lebo mne minule povedal ze mu preplatia len tri :(

teleranka
2. nov 2011

@huterika jeeej, ty zijes vo FR?? uzasne, skvele, bombove 🙂))) si tam pracovne ty alebo tvoja polovicka? napis, ake to tam je, atd atd. som zvcedavaaa....mozes radsej asi do IP, hm? ked tam napr. manzel pracuje a ty nie, mas narok na poistenie a zdrav. starostlivost zdarma, a po porode na materske? alebo? ako dlho ste / si tam uz?

teleranka
2. nov 2011

@baranovadanka ahojky. s ultrazvukmi. ja som tiez na rizikovom a mam ich za sebou a pred sebou do bludu. pocas normalneho tehu ma zena narok na tri. ale aj v nejakej knizke o babatkach , ktora vysla minuly rok som citala, ze pocas rizikoveho ma zena narok na tolko ultrazvukov , kolko si jej a stav babatka vyzaduje. ku krvacaniu.....nbenasli ti ani hematom???? beries ascorutin? ak nie, tak si ho vypytaj, mne velmi pomohol.....
a drzkaj sa! neobvinuj sa, ze casto chodis na pohotovost....radsej viac prevenci a opatrnosti, ako.. nebojkaj, vseto bude dobre!! a napis mi potom, ako si dopadla u svojho dr.

baranovadanka
2. nov 2011

@teleranka ahoj no hematom som mala predtym ale vcera mi ho na usg uz nevidel dufam ze sa mi po tom krvacani neurobi dalsi :( ascorutin beriem 3x2 denne a co sa usg tyka tak moj doky mi ich urobi aj sto ale za kazdy mimo planu pyta 7 eur co rozhodne nie je malo :( tak osm to poriesila tak ze som sla na pohotovost a mam usg za 2 eura a nie za 7 :( rozmyslam ze sa pojdem pytat do poistovne ako to je s tymi ultrazvukmi ci mu nepreplatia viac aby som nemusela ja tolko doplacat. s dcerkou som chodila do rizikovej poradne a tam mi robili usg kazdy tyzden ale to bolo v nemocke tak asi koli tomu :( no uvidim ked sa vratim od dokyho budem vediet viac teda ked uz nic tak aspon vysledky testov co mi brali krv pred mesiacom 🙂

teleranka
2. nov 2011

@nelicefo ahooj ahoooooooj....pisala si , ze lutujes, ze si nesla rodit do usa....mozem byt zvedavaaaa? mala si moznost rodit v usa, a preco si nakoneic nesla? a v usa by si si to hradila sama alebo ??? pytsm sa take hlupe otazky preto, lebo ja nad tym sice uz menej,a le stale uvazujem...bola som tam teraz v tretom mesiaci tehu, nemocnica sa mi pacila, navstivila som ju sice nedobrovolne, ale pomohli mi, ak neratam , ze mi prepichli zilu :P proste, system tam bol uplne iny, pristup iny, vybavenie ine....len stale vaham, lebo ja vioem tam, ze si to musim hradit sama, co je suma na miami okolo 13-15tisic dolarov. aj ked v nemocnici bolo pisane, ze podla floridskeho zakona je porod zdarma...ale pravnicka povedala, ze ee...tak neviem, potom som to uz neriesila. pointa je, ze by som tam musela letiet uz asi o dva mesiace, ci tri, ci kedy mozem najneskor lietat. neviem, co by som tam dovtedy robila, lebo tie horucavy vonku a klima vsade naokolo mi nerobili dobre..navyse mi z toho ich jedla bolo tak zle, ze len teraz ked si na neho spomeniem, mam chut ist na wc :(((((( na druhej strane, pre babao by to bola obrovska deviza, byt obcanom usa...kedze nejak tajne ratam a dufam, ze tam potom bude studovat.

teleranka
2. nov 2011

@baranovadanka
nooo, aj ja chodim do nemocnice do rizikovej poradne...ale napr vies co??? bola som predvcerom v inom meste na 3D/4D ultrazvuk. venoval s ami hodinu a pomerasl uplne vsetko. a stalo ma to 10eur. v mojom meste to stoji 30eur a vysetrenie trva asi 4minuty.....ci pana, sa cudujem teraz, ked si povedala, ze beries ascorutin.... :((((((( ale zasa, moja kamoska mala normalne kramy do 5.mesiaca tehu...a ma zdraveho chlapceka.

maxara
2. nov 2011

Dobre ranko damy.. hore od 5tej ☹ 😠

baranovadanka
2. nov 2011

@teleranka no ked to tak vezmem tak ja som mala "normalne" kramy ked uz som bola tehotna o com som nevedela to bolo v auguste a od vtedy spinim stale tak som si na to nejako zvykla ved doky povedal ze to sa len cisti hematom tak som to brala tak ze ved raz to skonci ale vcera ked som zbadala cerstvu krv nebolo mi vsetko jedno a este ked nic nezistili tak uz vazne neviem ...

teleranka
2. nov 2011

@baranovadanka no ale ak je vsetko v poariadku, asi sa netreba bat....pozreli babatko, je vsetko ok, vsakze?

teleranka
2. nov 2011

@maxara
guten morgen 🙂) ja dnes rekordne neskoro som vstavala, 6:17 ma zobudil jazvecik 🙂)

takitak
2. nov 2011

@maxara dobré ráno... 😀 a chodí o hod.neskôr (akože) aj spať? 😀

@baranovadanka držím palčeky a určite bude všetko ok

@urma a možno budeš prekvapená ako bude dobre 😉 pri bábu to možno bude jedno kde si 🙂 ozaj včera som na teba myslela lebo som si študovala hemeroidy (ségra ma na to upozornila a zahrnula výstrahami cez jej kamošky a pod...) a zistila som že tekvicové semiačka sú na to výborné ... takže som nahlásila babke že si prosím nesolené a upečené ...

ináč mne posledné dva dni strašne tvrdne maternica - už som si to tu naštudovala na nete ale nie som z toho mudrejšia ... a to ani neviem kedy idem k lekárovi ...

ešte dúfam že bábu nevadilo koľko som sa toho minulý týždeň nasmiala (v kúpeľoch, až mi brucho nadskakovalo) a hlavne koľko som toho za posledné dva dni naplakala (kvôli vš.svätým ...)...

belissima85
2. nov 2011

@janka273 dakovala🙂

erika439
2. nov 2011

@teleranka prosim ta, v ktorom meste je 3D ultrazvuk za 10 €?

maxara
2. nov 2011

@teleranka draha, ved pozeram, ze si teleranka.. 🙂 to len vstavas s teleranom, ci mas s nim aj nieco spolocne 🙂 ?

@takitak no ved to, ze cez den ju davam podla noveho a aj vecer, hoci je uz skor unavena, tak poctivo posuvam, no rano ma stale tie svoje atomove hodiny neprestavene 😒 potom je cez den unavenejsia, umrncanejsia.. ja tiez zle znasam zmeny casu 😒 cela som pomylena.. tak snad to ona bude do buducna lepsie znasat
A ty uz mas draha hemosky? Na prevenciu je dobre aj lanove semienko. Nijak nechuti, pridas ho do hocijakeho jedla a chut teda rozhodne nezmeni a uper sa po nom kaka.. hlavne som to ocenila neskor, ked som mala velke brucho a babo mi lezalo na crevach tak nestastne, ze som sa fakt nemohla tri dni vyondiat. Potom som si hovenko zacala rychlit tymto a bolo to super. 🙂

maxara
2. nov 2011

@erika439 ja som bola na 3D za 15e v HC, ale bez nahravky. S nahravkou na dvd to stoji 45e

strihalka
2. nov 2011

Babulky rajem dobre ranko, prajemk krasny dnik, a mozna se mi podari aj v praci pripojit😀

takitak
2. nov 2011

@maxara no hádam si zvykne ...
ináč nemám - zatiaľ, ibaže ako som bola so ségrou týchto 5 dní, tak som nepočúvala nič iné, iba ako hento ako tamto, ako bolo všetko zle, ako bolelo, a pod. hovorím si kým sme sa snažili tak o tehotenstve každý básnil a teraz keď to je tak počúvam len hemeroidy, krčové žily, dýchanie, zácpa a ostatné "úžasné! vecičky ... ale aspoň sme sa zabavili a keď som bola sama tak som si všetko ako správne "nezodpovedná" budúca mamička vygooglila 😀 aby som toho stresu nemala málo 😀

maxara
2. nov 2011

@takitak no tak zas lepsie byt pripravena, ze moze sa stat 😉 ja som mala zacpu len vtedy raz, ale strasne ma bolelo z toho brucho.. a ked sa mi konecne podarilo, tak ma este boleli normalne creva, take pasy bolave v bruchu som si citila.. ale napr hemosky som nemala, nastastie.. no viem, ze to moze prist nahle, vlastne ked uz nieco zacitis, uz ich mas.. cize radsej o tom vediet, ako sa zlaknut. Ale mas pravdu, ze vsetci dokazu tak basnit, ze ake krasne obdobie a pod. Moja mama je v tomto uplne presne opacna.. ona vsetkym hovorila, tehotna? chudatko.. a ked niekto povedal, ze co porod a tak.. tak ona povedala, ze co porod, to nejako prebehne, ale vynosit, to je to blbe. Ona mala podobne tehulstva ako ja, same vracanie, tocenie hlavy, nechutenstva.. 🙂 tak preto bola taka k tomu postavena. Cize ja som nejako tusila, ze to nie je len rastuce brusko a neskonaly pocit stastia 😀

andrejka1974
2. nov 2011

tak neuviretelne sa stava skutocnostou dnes som bola u doktorky koli tej stitnej zlaze a ze lekarka znova pozerala na tie vysledky a podla terminu ultrazvuku mam babo o tyzden vacsie tak vysledky aj na stitnu zlazu su v poriadku viete aku mam radost afp stitna zlaza vsetko je uplne ok skacem do vysky este v pondelok morfologia a ked bude vsetko ok asi sa zblaznim strasne sa tesim az my slzy z oci tecu neuveritelne 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a to uz mam 37 a tesim sa ako keby som cakala najstarsieho ten bude mat o tyzden krasnych 18

andrejka1974
2. nov 2011

inac minule sme si sadli s manzelom nad knizku meno pre nase dieta a citali sme a vyberali komu sa co paci mien v prvom kole 13 dievcenskych 17 chlapcenskych po druhom kole zredukovane 5 na 4 este nic nemame rozhodnute tu vam ich napisem a poradte dievcatka Jazminka, Kristinka, Rianka, Sabrinka, Sandra chlapcenske Darius, Christian, Xavier, Ondrej este nevieme co to bude a v menach sa trocha rozlisujeme 🙂 🙂 🙂 vdaka za radu na pomoc mena mojich deti Jurko, Dianka, Simonko, Matusko, Sinduska 🙂 🙂 🙂

belissima85
2. nov 2011

jaaaaaaaaaaaj ma nerv to ste uz videli aby mi s prace po dvoch mesiacoch volali ze zapatrosili papier na peniaze ze mam od doktorky vypytat novy?slak ma z nich trafiiii 😠

atreyu
2. nov 2011

@teleranka mo ja som začala cítiť od 16+0, tak uvidíš o chvíľu to príde 😵

vacica59
2. nov 2011

Ahojte babenky 🙂 už cítite pohyby? ja som od včera večera zaregistrovala také jemné klopkanie v brušku a mám pocit že to je už konečne bábätko 🙂. Bola som v piatok u doktora celá nadšená že konečne sa dozviem čo čakám, a doki mi povedal že sono nebude až 20tt, a to som ho mala naposledy niekedy v 13tom.Vy ste ,mali sono v 17tt? ☹ No mam aj problém, mám večne upchatý nos. Neviem čo môžem a čo nie, a tá nádcha je už fakt neznesiteľná lebo mi nič nepomáha. Dnes idem k obvodnej, som zvedavá čo mi dá. Čo ste používali na nádchu vy? Quixx ani Coryzalia mi nezaberajú.:(

elfka.elfka
2. nov 2011

@vacica59 ahojky,mne tyzden neodchadzala nadcha, moj dr. Mi poradil nosny sprej ktory sa moze a aj zabera ale 2x striekni, VIBROCIL. Kazdy den sa ohrievat biolampou ak mas. Ak nezaberaju homeopatika, prejdi na fytoterapeutika, mne sa do dna ulavilo: sinupret kvapky a mucoplant od dr. Theis. Co sa tyka utz. Patri to k vysetreniu k tripltestom, tak nechapem preco ti neurobi..

elfka.elfka
2. nov 2011

My sme dnes rano s manzelom len tak pozerali na brusko a videli ako sa mi na par sekund az vypucilo brusko, taky hrbolcek,aj som to citila ako sa mi brucho naplo,, mala sa asi zaprela poriadne a vystrcila nam zadocek 🙂 tomu sa hovori v spravnom case oči na spravnom mieste 😵 😵