icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

carrie84
2. nov 2011

@baranovadanka - to je zvlastne. Ja chodim na poradne a vzdy mi robi ultrazvuk, pekne vytlaci foto a neplatim nic. Len 1x, ked som na vlastnu ziadost chcela potvrdit tehu. Ocividne to zalezi nielen od poistovne, ale aj od doktora. Tiez som pocula, ze sono len 3x - ale ani pri 1.tehu som to tak nemala, tiez mi ho robila dr pri kazdej poradni.

takitak
2. nov 2011

@baranovadanka podľa mňa na pohotovosti čo robia tam nespadá určite ... a ešte k tej strate - to akože už fakt nie je normálne ... 😠

@huterika no ale mal by a Ty by si si to mala užívať, takto bude rozumieť iba po slovensky keď sa narodí 😀 😀 😀 určite by sa s ním mal rozprávať a hladkať ho po "francúzsky" čo by sme tu mi ktorá za to dala byť hladkaná a "obťažovaná a šteklená" po francúzsky 😀 😀 😀 (dúfam že je francúz teda 🙂 ) ale už končím lebo v noci bude mať malý zase "nemravné sny" ............a na to má ešte čas 😀

baranovadanka
2. nov 2011

a neviete ako je to ked robia usg v 16.tt robia potom aj morfo v 20. tt alebo to uz je v kope?

aninka666
2. nov 2011

baby mam otázočku, ak bol screening v 12 tt ok, je treba ísť aj na ten čo je okolo 20 tt??

takitak
2. nov 2011

@baranovadanka no fakt neviem, ale morfo nie je náhodou na predpis? tj. musíš mať od lekára doporučenie aby Ti to preplatila poisťovňa ?

takitak
2. nov 2011

@baranovadanka toto som našla na str. mojej poisťovne. predposlené zo spodu by už malo byť navyše ale hradené poisťovňou ak je nejaký problém...alebo teda niečo si chcú overiť a pod. ...

obsah u tehotnej
•základné fyzikálne vyšetrenie: výška, hmotnosť, krvný tlak, celkové fyzikálne vyšetrenie, vyšetrenie brucha a panvy: stanovenie veľkosti maternice, vyšetrenie kostenej panvy na symetriu a primeranosť, vyšetrenie krčka maternice a od 6. týždňa vyšetrenie oziev plodu
•anamnéza: termín ostatnej menštruácie, možný termín koncepcie, anamnéza predchádzajúcich chorôb, počet a priebeh predchádzajúcich tehotenstiev, užívanie liekov, fajčenie, požívanie alkoholu
•ultrazvukové sledovanie tehotenstva vrátane biometrie a posúdenie vývoja orgánov vrátane obrazovej dokumentácie – najviac tri razy počas fyziologického tehotenstva
•určené laboratórne vyšetrenia moču, krvi, krvnej skupiny a RH-faktora
•vyhodnotenie nálezov so zreteľom na riziká tehotenstva
•určené špeciálne vyšetrenia podľa potreby vzhľadom na zdravotný stav tehotnej ženy alebo plodu
•poradenstvo, vystavenie materského preukazu a zápis do dokumentácie

atreyu
2. nov 2011

@jennyna ee moja ja mám placentu vzadu...to @strihalka mám placentu na prednej strane 🙂

peka13
2. nov 2011

@atreyu to preto tak pekne citis pohyby 🙂 aj ja by som chcela 🙂 naposledy som mala palcentu dole a doky povedal,ze mi to este niekam pojde urcite...tak dufam,ze nieje vpredu uz aj ja chcem citit nejake kopance.... 🙂

huterika
2. nov 2011

@takitak 😀 dobre som sa zasmiala, pekny komentik 😀 ano je Francuz jak repa 🙂 ci len to my Slovaci sme ako repa? 😕 😉 veru mas pravdu budem nanho naliehat, ze potom mu bude male prdku rozumiet ked uz teraz nezacne k nemu parlerovat français 😉

atreyu
2. nov 2011

@peka13 no je to možné 🙂 a neboj sa aj ty sa dočkáš...ešte budeš nadávať 😀

nelicefo
2. nov 2011

@teleranka ahoj. ja som v USA zila 3 roky 😉 takze s tym ti neporadim. 😅 ale doteraz to lutujem...mala by mala americke obcianstvo....ja krava som sa teperila na svk. Chceme tam ist zit naspat takze ona by to mala bez problemov.........vies ako to lutujem??? ☹ ☹
rozhodne tam chod rodit......drobcek ziska americke obcianstvo...a o zdravotnej starostlivosti ani nehovorim 😉 🙂

nelicefo
2. nov 2011

@bodocka3 vitaj. 🙂

janka273
2. nov 2011

Dievčatá moje, dnes som tu ešte nebola- večer Vás dočítam. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Dnes som volala za výsledky AFP testov - takže máme všetko V PORIADKU 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 . Vytešujem sa 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 - / celú noc som nemohla spať - čo som sa strachovala/ .
Na kontrolu a sono idem 21.11. / a to sa mi zdá veľmi neskoro - ale čo už, keď už 😉 musím dovtedy čakať. 😉

atreyu
2. nov 2011

@janka273 gratulujem 🙂

nelicefo
2. nov 2011

@janka273 congratulations 😵 😵 😵 😵

urma
2. nov 2011

@huterika 🙂 mne sa strasne nechce ucit, kym nemusim a mne to stale pripada, ze nemusim ☹ Vzdy je dolezitejsie ine, hlavne ked je pred nami teraz takato neprebadana oblast tehotenstva a materstva. Ja mam plnu hlavu len toho, fakt...
No a budem pravdepodobne v Gente, alebo niekde tam, cize vo flamskej casti. Belgicko je malicke, takze stretko je realne podla mna hocikde. Mame k dispozicii to nestastne male Polo firemne, co tam ziaden kocik nevojde 😅
A ake papiere vybavujes??Teda uz mas vybavene...ja vobec neviem, co ma caka

urma
2. nov 2011

@takitak Veru moja ja presne s tym scenarom ratam, ze ma to zahranicie milo prekvapi a posilni 🙂 Keby sa tesim ako odtrhnuta, tak skorej by dopadlo zle, v zivote to tak chodi...

maxara
2. nov 2011

@takitak 😀 aj to je mozne.. ked budes rodit po tretom stvrty, tak ano 😀 😀

urma
2. nov 2011

@andrejka1974 mne sa paci Ondrej 😀 Ale toto meno sa nedostalo do naseho zoznamu koli tomu, ze muzov brasko sa tak vola. Chcela som dake nove priniest do rodiny, aby nebol menovec 🙂

nelicefo
2. nov 2011

@urma mne sa zo slovenskych mien paci uplne najviac Martin a potom Filip,Richard. 🙂 🙂 🙂 🙂

huterika
2. nov 2011

@urma Jooj tak to budes trosku od ruky, zvlast ked nemame auto. Ked si pozries kde je Sedan na opacnej strane skoro na juhu od belg. hranic ... no ale ako hovoris nie je to az taka hrozna dialka. Napriklad domov chodim vzdy z letiska Charleroi z Belg.
A na ako dlho by ste tu chceli byt? Vybavovala som napriklad zdravotne poistenie, potom papiere pre rozne davky aby som tu dostavala a tak. A nemocnicu aby som tu mohla navstevovat. A rodit planujes kde? ja budem praveze tu, pre mna je to tu 1000 a jedno ked porovnam slovenske zdravotnictvo (aspon v tom meste kde som byvala). Daj si pozor napriklad ak si budes vybavovat papiere nejake aby si nepresvihla termin nejaky, napriklad tu som musela do 14tt dat potvrdenie o tehotenstve a to som posielala na socialku a take ke som chcela nejaky ten rodicovsky a porodne a take. Samozrejme ze na europsku karticku tu toho moc nevybavis-len akutne pripady, alebo si platis sama, no a tak som vybavovala aj zdravotne poistenie (co teda teraz na SR musim zrusit, pretoze nemozes byt ppoistena v 2statoch EU sucasne) No a samozrejme kontroly u doktora aj su dolezite. Tak aby si o nieco neprisla ak planujes ziadat o davky a tvoj manzel ma pracu v Belg. zalezi ked planujete byt. Skus si to pozistovat, mne napriklad pomohla aj tu tema o slovenkach zijucich vo FR, mozno nieco take je aj o Belg. 🙂
A aspon mate auticko, neviem ako my to budeme riesit, ja vodicak mam ale priatel nema (nestastne mu na skuskach nejaky dedko na prechode vbehol skoro pod kolesa) planuje zacat niekedy teraz a vseobecne tu urobit vodicak je velky zazrak na 1.krat co som pocula a aj o dost drahsie. Ved ja by som sa tu stratila autom... sama dialnica je to tu, nie je nad nase dedinske rozburane cesty bez semaforov 😀

huterika
2. nov 2011

co dnes varite babulky? ja som sa rozhodla pre spenatove halusky so syrovou omackou (kedze muzicek nema rad spenat ale ma rad syr, tak to nejako zakamuflovat 😀 ) ale mam ale chut aj na normalny spenat so zemiakovou kasou a vajickom (tak asi budem na 2krat varit 😒 .. ale aj strudlu urobim mam na nu straaaasnu chut 😝

zeta123
2. nov 2011

@elfka.elfka ahoj..co si brala, aké lieky?aj ja mám nádchu a kašľem ☹

zeta123
2. nov 2011

@amanda683 a ja som chorá...cesnak nemusím..bolí ma z neho žalúdok ☹ ☹

baranovadanka
2. nov 2011

@huterika juj posli mi trosku z tych halusiek zboznujem ich ale nik iny z rodiny ich nemusi :(

zeta123
2. nov 2011

@vacica59 ahoj...ja som mala sono naposledy 5. sept. a nabudúce až 23. nov. musím to vydržať..ale je to dosť ťažké ☹

belissima85
2. nov 2011

@huterika aj ja by som si dala take halusky🙂)

zeta123
2. nov 2011

@huterika ja mám podobné sny 😀 😀

darinkazv
2. nov 2011

joooj, baby, mám možnosť kúpiť x-lander modrý za super cenu, lenže mi ho nechce poštou poslať baba. a ja do pezinka sa nemám ako dostať ☹ ako ju mám presvedčiť, že by mi ho kuriérom poslala ☹

beronsche
2. nov 2011

@darinkazv A neposlala by ti ho, ani keby si jej najprv previedla peniaze na ucet? Alebo mozno by si mohla ty kuriera zorganizovat... 😉
@huterika hmm s tymi haluskami si mi riadne narobila chut.. 😀
@janka273 Blahozelam k dobrym vysledkom!!